Crystal Palace – Brighton 1:2 (kon.) | Cardiff – West Ham 2:0 (kon.) | Huddersfield Town – Bournemouth 0:2 (kon.)
Leicester – Fulham 3:1 (kon.) | Newcastle – Everton 3:2 (kon.) | Southampton – Tottenham 2:1 (kon.)
Manchester City – Watford 3:1 (kon.)
koniec
Manchester City
3:1 (0:0)
Watford FC
Sobota 09.03.2019, 18:30 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Manchester City – Watford FC, ktorý sa odohrá v 30. kole anglickej Premier League. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Manchester City

    Domáci sa po slabom konci roku rozohrali v roku 2019 do skvelej formy a vďaka zaváhaniam Liverpoolu sa dostali do čela ligového pelotónu, o bod pred svojho hlavného protivníka. Okrem prehry v Newcastli vyhrali Citizens všetky zápasy v tomto roku a aktuálne držia sériu piatich ligových výhier za sebou. Sú najproduktívnejším tímom súťaže (76 strelených gólov) a majú po Liverpoole druhú najlepšiu obranu ligy (20 inkasovaných gólov). Doma vyhralo City 14 z 15 zápasov, takže i dnes je jasným favoritom.

    Posledných 5 zápasov:
    Manchester City – Arsenal 3:1
    Everton – Manchester City 0:2
    Manchester City – Chelsea 6:0
    Manchester City – West Ham 1:0
    Bournemouth – Manchester City 0:1
     
    Watford FC

    Watford je síce na priebežnom ôsmom mieste, na šiestu priečku už ale stráca 13 bodov, takže poháre sú v nedohľadne. Forma Watfordu je pomerne dobrá – z posledných piatich zápasov prehrali hostia jediný, avšak už to stálo za to, keďže dostali debakel 0:5 v Liverpoole. Watford je najproduktívnejším tímom za „veľkou šestkou“ (41 strelených gólov), čo sa týka obrany ale patrí medzi priemer (41 inkasovaných gólov). Vonku je siedmym najúspešnejším tímom súťaže, takže domáci ho rozhodne nemôžu podceňovať.

    Posledných 5 zápasov:
    Brighton – Watford 0:0
    Watford – Everton 1:0
    Cardiff – Watford 1:5
    Liverpool – Watford 5:0
    Watford – Leicester 2:1
     
    Vzájomné zápasy

    Vo vzájomných zápasoch je jasne úspešnejší Manchester City, ktorý od návratu Watfordu medzi anglickú elitu v sezóne 2015/2016 vyhral všetky vzájomné zápasy s celkovým skóre 22:3. Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne vyhralo vonku City 2:1.
     
    Úvodné zostavy:

    Manchester City: Ederson – Walker, Kompany (C), Otamendi, Zinčenko – B. Silva, Gündoğan, D. Silva – Mahrez, Agüero, Sterling.
    Náhradníci: Muric – Danilo, Laporte, Delph, Sané, Jesus, Foden.

    Watford FC: Foster – Janmaat, Britos, Kabasele, Masina – Capoue (C), Doucouré – Femenía, Cleverley – A. Gray, Success.
    Náhradníci: Gomes – Cathcart, Holebas, Sema, Quina, Deulofeu, Deeney.

    Rozhodca: Tierney – Smart, Holmes.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o chvíľu začne. Domáci tím bude hrať v tradičných belasých dresoch, hostia v tmavozelených.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci, ktorých obrancovia rozohrávajú prvý postupný útok.
     
    2
    Citizens sa hneď od začiatku podľa očakávania usadili na útočnej polovici a pomaly sa krátkymi prihrávkami približujú k pokutovému územiu hostí.
     
    3
    Po nepresnej prihrávke na Mahreza domáci na chvíľu loptu stratili, po faule Doucourého ju ale hneď získali späť. Otamendi vystrelil zo strednej vzdialenosti, avšak len priamo na Fostera, ktorý tak s týmto pokusom nemal žiadne problémy.
     
    4
    David Silva našiel krásnym pasom za obranu Sterlinga, tomu ale pri spracovaní lopta odskočila a znovu skončila v náručí gólmana Watfordu Fostera.
     
    5
    Nekonečný útok domácich konečne končí. Môže za to Walker, ktorý loptu najprv stratil a potom fauloval na pravej strane Masinu.
     
    6
    Hostia sa snažia trochu upokojiť hru prihrávkami medzi vlastnými obrancami a to sa im podarilo. Nákop na Successa dokázal útočník hostí spracovať, potom ho ale za dres potiahol k zemi Walker.
     
    6
    Žltú kartu za následné podrazenie protihráča dostáva Kyle Walker (Manchester City).
     
    7
    Hostia sa snažili tiež prekombinovať na útočnú polovicu, domáci im ale nedali priestor a donútili ich zacúvať na vlastnú polovicu. Fosterov odkop napokon skončil u domácich obrancov, ktorí rozohrávajú útok City.
     
    8
    Mahrez našiel krásnym centrom na zadnú tyč Davida Silvu, ktorý loptu pred vybiehajúcim brankárom Fosterom jemne tečoval hlavou. Napokon končí tesne mimo bránu Watfordu.
    8. David Silva (MAC)
     
    10
    Úvodných desať minút je za nami. City má jasnú prevahu od úvodného výkopu a už si dokázalo vypracovať prvú veľkú gólovú príležitosť, gól ale domáci zatiaľ nestrelili.
     
    11
    Zinčenkov center odohral hlavou na rohový kop Kabasele.
     
    12
    Gündoğanov center z rohového kopu odhlavičkoval znovu Kabasele, domáci sa ale vďaka okamžitému presingu dostali znovu ku guľatému nezmyslu.
     
    14
    Obliehanie pokutového územia Watfordu pokračuje. Center Davida Silvu znovu odvrátila obrana hostí, znovu ale len k domácim.
     
    15
    David Silva hľadal kolmicou Sterlinga, ten ale jeho prihrávku nestihol a lopta tak skončila za bránkovou čiarou.
     
    16
    Success po zisku lopty hneď stratil guľatý nezmysel a Gündoğan okamžite poslal kolmicu na Sterlinga. Domáci krídelník ale ani tentokrát nedokázal loptu zachytiť na hracej ploche.
     
    17
    V ďalšom útoku City našiel Sterling na ľavom krídle Davida Silvu, ktorý strieľal z ostrého uhlu, Foster bol ale pozorný a strelu vyrazil.
     
    18
    Žltú kartu za podrazenie Walkera dostáva Tom Cleverley (Watford FC). Domáci budú mať priamy kop.
     
    19
    Center na prednú tyč vyboxoval Foster, domáci obrancovia ale znovu rozohrávajú ďalšiu útočnú kombináciu.
     
    21
    Gündoğan vybojoval už skoro stratenú loptu pri autovej čiare a hneď potom hľadal kolmou prihrávkou Agüera. Tomu lopta pri spracovaní odskočila.
     
    22
    Potom Zinčenko poslal z ľavej strany prízemný center do pokutového územia, ten ale tečoval tesne pred Agüerom na zadnej tyči na rohový kop brankár Watfordu Foster.
     
    23
    Strely: 5:0
     
    24
    Držanie lopty: 69 % : 31 %
     
    26
    Obraz hry sa stále nemení. Všetkých desať hráčov Watfordu v poli je v tesnej blízkosti vlastného pokutového územia.
     
    27
    Mahrez sa prekľučkoval do šestnástky z pravej strany, potom ale nacentroval tak, že Kabasele nemal problém loptu odkopnúť až na polovicu Citizens.
     
    28
    Agüero prihral doprava Bernardovi Silvovi, ktorý sa mu snažil loptu oblúčikom za obrancov hostí vrátiť. Pred argentínskym útočníkom ale loptu odkopol Masina.
     
    29
    Center Bernarda Silvu z pravej strany doletel na zadnú tyč, kde stál úplne voľný Agüero. Ten ale hlavou namieril tesne mimo bránu hostí.
    29. Sergio Agüero (MAC)
     
    31
    Walkerov center bol zablokovaný a podobne dopadol i center Mahreza. Hostia sa na útočnej polovici za celý doterajší priebeh prvého polčasu prakticky neukázali.
     
    32
    Sterling dostal skvelú prihrávku za obranu hostí a namieril si to k bráne, skvele ale zasiahol Janmaat, ktorý loptu čistým sklzom v pokutovom území zastavil.
    32. Raheem Sterling (MAC)
     
    33
    Agüero si nabehol na oblúčik Gündoğana, vybiehal ale z jasného ofsajdového postavenia, takže jeho zakončenie sa do štatistík počítať nebude.
     
    35
    Zinčenko hľadal ďalšou kolmou prihrávku za obranu Gündoğana, jeho úmysel ale dobre prečítal brankár hostí Foster, ktorý loptu chytil.
     
    36
    Gray spracoval odkop svojich spoluhráčov z obrany a potom hľadal prihrávkou spoluhráčov pred pokutovým územím, loptu ale zastavil Kompany.
     
    38
    Otamendi vyrazil Cleverleymu loptu vo vlastnom pokutovom území veľmi nevyberaným spôsobom, rozhodca ale penaltu nenariadil.
     
    39
    Foster chytil center Zinčenka, potom ale loptu vyhodil až k brankárovi domácich Edersonovi. Brazílsky gólman svojim prvým dotykom lopty v zápase poslal nákop dopredu, ten ale skončil v rukách Fostera.
     
    40
    Britos zachytil prihrávku na Agüera, potom ale nedokázal loptu odohrať do bezpečia, a tak ho o ňu pripravil Mahrez.
     
    41
    Zinčenkov center zablokoval úplne zjavne na rohový kop Janmaat, rozhodca ale nariadil odkop od Fosterovej brány. Domáci vehementne protestujú, nie je im to ale nič platné.
     
    43
    Bernardo Silva sa uvoľnil na pravej strane, nacentroval ale tak, že loptu bez problémov odhlavičkovala obrana hostí.
     
    44
    Následný Gündoğanov center bez problémov chytil brankár hostí Foster. Znovu ale hostia nedokázali loptu podržať po rozohrávke svojho brankára a len ju odovzdali domácim.
     
    45
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    45+1
    Agüero sa uvoľnil cez Janmaata a vystrelil k bližšej tyči, i tento pokus ale vyrazil brankár Watfordu Ben Foster.
     
    45+1
    Center z rohu ohlavičkovali hostia len k Mahrezovi, ktorého strela z hranice šestnástky tesne minula pravú tyč Fosterovej brány.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Manchester City bol v prvom polčase jasne lepším tímom, svoju aktivitu ale nedokázal napriek niekoľkým príležitostiam pretaviť do streleného gólu. Hostia sa prakticky nedostali na útočnú polovicu a takmer celý polčas strávili pri svojom pokutovom území. Uvidíme, či tento vývoj bude pokračovať i v druhom polčase a či sa Citizens dočkajú gólu.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 19:32.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    46
    Agüero posunul hruďou kolmicu Gündoğana na Sterlinga, ktorého tečovaná strela skončila v bráne. Gól ale neplatí kvôli ofsajdu Sterlinga.
     
    46
    Manchester City dal gól!
    Gól však napokon po dlhej porade hlavného a čiarového rozhodcu platí! Janmaat totiž tesne pred RAHEEMOM STERLINGOM loptu zasiahol a od kolena domáceho hráča sa lopta odrazila do brány. Spomalený záber potvrdil správnosť tohto verdiktu.
    46. Raheem Sterling (MAC) - 1:0
     
    50
    Manchester City dal gól!
    Tento gól bude platiť určite! David Silva uvoľnil na pravej strane Mahreza, ktorý prihral presne do bránkoviska a úplne voľný RAHEEM STERLING už nemal problém doraziť loptu do prázdnej brány.
    50. Raheem Sterling (MAC) - 2:0
     
    52
    Watford je značne otrasený dvoma rýchlymi ranami v úvode druhého polčasu a domáci si teraz robia na útočnej polovici, čo sa im zachce.
     
    53
    Sterling sa hnal za Gündoğanovou prihrávkou a dostal sa sám pred Fostera, čiarový rozhodca mu ale odmával ofsajd. Ako ukázal opakovaný záber, tak chybne.
     
    55
    Domáci s prehľadom kontrolujú zápas. Hostí držia na ich polovici a nezaujatý divák musí mať pocit, že zápas je už rozhodnutý.
     
    56
    Citizens si posúvajú loptu zo strany na stranu, celá tmavozelená obranná stena Watfordu sa však posúva s nimi.
     
    57
    Sterling si ťahal loptu z ľavej strany na stred, tam ale nemal priestor na strelu a musel ju prihrať dozadu Kompanymu.
     
    58
    Držanie lopty v druhom polčase: 73 % : 27 %
     
    59
    Mahrez hľadal centrom za obrancov nabiehajúceho Agüera, tomu ale chýbali dva kroky na to, aby loptu zasiahol. Po odkope od brány Fostera sa ale znovu vrátila k domácim.
     
    59
    Manchester City dal gól!
    RAHEEM STERLING završuje rýchly druhopolčasový hetrik! Skvele si nabehol na ľavej strane na kolmicu Davida Silvu, potiahol si loptu okolo dvoch obrancov na stred a z bezprostrednej blízkosti prekonal brankára hostí.
    59. Raheem Sterling (MAC) - 3:0
     
    61
    Sterlingovi stačilo na hetrik trinásť minút! Skvelý výkon anglického krídelníka.
     
    62
    Watford vypadá zlomene a jeho obrana je už úplne statická. Domáci si naopak naďalej posúvajú loptu krátkymi prihrávkami na útočnej polovici a hľadajú cestu k bráne hostí. Pri takomto obraze hry je ďalší gól len otázkou času.
     
    64
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Raheem Sterling, prichádza Leroy Sané.
     
    66
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Isaac Success, prichádza Troy Deeney.
     
    66
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Kiko Femenía, prichádza Gerard Deulofeu.
     
    66
    Tím Watford práve strelil gól!
    Fantastické striedanie hostí! Deeney posunul hlavou za seba Fosterov nákop na nabiehajúceho GERARDA DEULOFEUA a ten zblízka posunul loptu popod ruku vybiehajúceho Edersona. Táto gólová strela bola vôbec prvou strelou Watfordu v zápase.
    66. Gerard Deulofeu (WAT) - 3:1
     
    68
    Domáci získali priamy kop, ktorý rozohral Sané priamou strelou. Svojou pumelicou trafil do hlavy Capouea, ktorého touto ranou doslova zostrelil.
     
    69
    Capoue po ošetrení pokračuje v hre. Tá sa vrátila k svojmu tradičnému obrazu – domáci majú loptu a hostia sú hlboko v obrane.
     
    71
    Walker si neporozumel na pravej strane s Bernardom Silvom a prihral nabiehajúcemu spoluhráčovi nepresne. Hosťom následný rýchly protiútok nevyšiel.
     
    72
    Agüero vybojoval loptu v súboji s Janmaatom a potom hľadal svojim centrom na opačnej strane dvojicu Sané – Zinčenko. Ani jeden z nich ale nedokázal tento pas spracovať.
     
    73
    Deulofeu získal loptu v strede poľa a potiahol ju k šestnástke City, tam ale prihral veľmi nepresne na Deeneyho a Kompany loptu rezolútne odkopol až k brankárovi hostí Fosterovi.
     
    75
    Otamendi zadržal rukou prenikajúceho Deulofeua, hostia tak získavajú priamy kop z pravej strany.
     
    76
    Deulofeuov center odhlavičkoval vinník tejto štandardky Otamendi, lopta sa ale vrátila k hosťom. Tí sa po strelenom góle predsa len trochu vzchopili a ešte sa snažia niečo urobiť so zápasom.
     
    77
    Walker vletel do šestnástky Watfordu a prihrával do bránkoviska, tam ale bol len Kabasele, ktorý loptu odkopol na rohový kop domácich.
     
    78
    Počet prihrávok: 604:252
    Presnosť prihrávok: 91 % : 61 %
     
    79
    Agüero si narazil loptu so Saném a potom sám strieľal z ľavej strany z ostrého uhla, gólman Watfordu bol ale pripravený a loptu vyrazil.
     
    80
    Na domácich je v tejto chvíli radosť sa dívať. Prihrávka Davida Silvu medzi obrancov hostí skončila na kopačkách Saného, ktorý z ľavej strany namieril len do bočnej siete Fosterovej brány.
     
    80
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Sergio Agüero, prichádza Gabriel Jesus.
     
    82
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Miguel Britos, prichádza Craig Cathcart.
     
    83
    Striedajúci Cathcart sa okamžite zapojil do hry, keď svojim prenesením hry založil útok hostí. Ten sa ale skončil po neúspešnom pokuse Deulofeua o kľučku na Kompanyho a hostia musia rýchlo bežať späť do obrany.
     
    84
    Gündoğan nádherným pasom našiel Jesusa, ktorý obišiel vybiehajúceho brankára Fostera, na poslednú chvíľu ale sklzom zablokoval jeho strelu do prázdnej brány Kabasele.
     
    85
    Gündoğanov center z rohu doletel na zadnú tyč, kde hlavičkoval Otamendi. Svojou hlavičkou tesne minul bránu hostí.
     
    86
    Strely: 17:1
    Strely na bránu: 8:1
     
    87
    Hra je teraz dosť statická. Loptu majú domáci, tí sa ale už nepotrebujú hnať dopredu za každú cenu.
     
    88
    Sané sa snažil o individuálny prienik z ľavej strany, Janmaat mu ale loptu odkopol na roh. Na rohy je stav 9:0 v prospech City.
     
    89
    Obliehanie pokutového územia Watfordu prebieha i v úplnom závere zápasu. Zinčenko loptu stratil, následne ju ale vybojoval späť a prenesením hry na Mahreza založil ďalšiu útočnú akciu domácich.
     
    90
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Riyad Mahrez, prichádza Philip Foden.
     
    90
    Nadstavený čas sú štyri minúty.
     
    90+1
    Sané si spracoval nákop Zinčenka, opäť sa ale nedostal cez Janmaata. Loptu tak musel posunúť dozadu na svojich spoluhráčov.
     
    90+2
    Kompany v hlavičkovom súboji zložil k zemi Deeneyho, hostia tak získavajú v nadstavenom čase priamy kop.
     
    90+3
    Deulofeu trafil svojou strelou múr a od neho sa lopta odrazila na prvý rohový kop Watfordu v zápase.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Domáci Manchester City v druhom zápase korunoval svoju aktivitu gólmi a rozhodol o svojom zaslúženom víťazstve. Mužom zápasu sa stal Raheem Sterling, ktorý za 13 minút v úvode druhého polčasu strelil hetrik a prakticky rozhodol o víťazstve Citizens. Hostia sa za celý zápas nezmohli v útoku na nič, ale vďaka tomu, že z ich jedinej strely na bránu strelil Deulofeu gól, majú stopercentnú efektivitu streľby. Manchester City si touto výhrou upevnil prvú priečku, o štyri body pred druhým Liverpoolom, ktorý má zajtrajší domáci zápas s Burnley k dobru. Hostia sú na priebežnej ôsmej priečke.
     
    Držanie lopty: 71 % : 29 %.
    Strely na bránu: 9:1.
    Strely mimo: 7:0.
    Rohy: 9:1.
    Ofsajdy: 4:1.
    Fauly: 11:7.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:28:55)

    Michal Sadlek

    Góly: 46. Sterling, 50. Sterling, 59. Sterling – 66. Deulofeu

    Karty:   6. Walker (MAC) – 18. Cleverley (WAT)


    Držení míče: 71 % : 29 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 7:0. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 11:7.
    Manchester City: Ederson – Walker, Kompany (C), Otamendi, Zinčenko – B. Silva, Gündoğan, D. Silva – Mahrez (90. Foden), Agüero (80. Jesus), Sterling (64. Sané).
    Náhradníci: Muric – Danilo, Laporte, Delph, Sané, Jesus, Foden.

    Watford FC: Foster – Janmaat, Britos (82. Cathcart), Kabasele, Masina – Capoue (C), Doucouré – Femenía (66. Deulofeu), Cleverley – A. Gray, Success (66. Deeney).
    Náhradníci: Gomes – Cathcart, Holebas, Sema, Quina, Deulofeu, Deeney.

    Rozhodca: Tierney – Smart, Holmes

    Diváci: 54 104