Nantes – Paríž 3:2 (kon.)
koniec
FC Nantes
3:2 (2:1)
Paríž Saint-Germain
cz Streda 17.04.2019, 19:00 • La Beaujoire-Louis Fonteneau, Nantes • Ligue 1 Uber Eats • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky. Ligue 1 má na programu odložený zápas, ve kterém se střetne Nantes s PSG. Favoritem je hostující celek, ale uvidíme, jak to nakonec celé dopadne.
     
    FC NANTES nezažívá zrovna nejlepší sezonu. Domácí celek má 34 bodů a nachází se na 15. pozici, takže žádná velká sláva. Na sestupové pozice mají domácí k dobru 9 bodů, takže mohou být relativně v klidu. Z posledních pěti utkání celek Nantes pouze jednou vyhrál.
     
    PSG je v úplně jiné situaci. Hostující celek má 81 bodů a je samozřejmě na první pozici. Není pochyb o tom, že hostující celek získá mistrovský titul, ale nutno dodat, že výkony hostů nejsou v posledních týdnech nejlepší. Hosté hodně točí sestavu, nehrají Neymar či Cavani a je to znát. PSG čeká na výhru už dvě kola, protože po domácí remíze 2:2 se Štrasburkem přišla prohra 1:5 na hřišti Lille.
     
    Poslední vzájemné zápasy

    PSG – Nantes 3:0
    PSG – Nantes 1:0
    Nantes – PSG 0:1
    PSG – Nantes 4:1
    Nantes – PSG 0:2
     
    Úvodní sestavy:

    FC Nantes: Dupé – Edgar Ié, Diego Carlos, Pallois – Fábio (83. Kwateng), Rongier (C), A. Touré, Moutoussamy, Ch. Traoré – K. Coulibaly (90+2. Kolo Muani), Waris (90. Limbombe).
    Náhradníci: Olliero – Kwateng, Lucas Lima, Evangelista, Krhin, Boschilia, Limbombe, Kolo Muani.

    Paris Saint-Germain FC: Buffon – Dani Alves, Kehrer, Kimpembe (C), Nsoki (60. Dagba) – Diaby, Draxler, Paredes, Kurzawa (74. Güclü) – Nkunku, Choupo-Moting.
    Náhradníci: Aréola – Dagba, Güclü, Hemans Arday, Dina Ebimbe.

    Rozhodčí: Gautier – Annonier, Aube.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté se po úvodním výkopu dostali na polovinu soupeře, ale rychle o míč přišli. S ním pak na opačnou stranu šlo domácí Nantes, avšak došlo k faulu Warise a domácí tak zůstanou u míče.
     
    2
    Těsně před Buffonem hlavičkoval právě před chvílí faulovaný Majeed Waris, ale Buffonovi pomohla obrana Pařížanů a nyní to zase bude hostující celek, který půjde do akce.
     
    3
    Thilo Kehrer držel míč, poté ho poslal na levou stranu, kde už akci zakládá Leandro Paredes. Na konci akce byl Eric Choupo-Moting, jeho pokus byl ale nepřesný.
     
    4
    Po další nepřesné akci domácích se u míče ocitli zase Pařížané a už míří do útočné akce. Tu nezakončili, neboť hráči ve žlutých dresech zakopli míč do zámezí. Autové vhazování pro Paris Saint-Germain.
     
    5
    Z pravé strany po faulu na Daniho Alvese zahrávali hosté volný přímý kop. Ten rozehrál Leandro Paredes. Míč však poslal mimo tři tyče. Následuje tak pouze odkop od branky domácího celku.
     
    6
    Kehrer vrátil míč z půlky hřiště na polovinu hostů a Kimpembe pak musel akci začínat znovu.
     
    7
    Postupný útok hostů mohl končit příležitostí ke skórování. U velkého vápna vyběhl Eric Choupo-Moting a nabíhal si do pokutového území. Jenomže spoluhráč mu balon poslal příliš daleko a ten skončil za zadní čárou.
     
    8
    Draxler poté uprostřed hřiště obral domácí o míč a hosté se tak mohli znovu dostat do útoku. Christopher Nkunku vyslal lob na Draxlera, ale ten na balon nedosáhl.
     
    9
    Zatím nesledujeme nijak oslnivý fotbal. Oba celky vyčkávají, s čím přijde soupeř.
     
    10
    Nsoki našel na druhé straně Moussu Diabyho, toho ale při zpracování míče dobře bránil Nicolas Pallois a nepustil tak hosty do žádného ohrožení domácí branky. Následuje tak pouze odkop od ní.
     
    11
    Hosté zakládali další pohlednou kombinaci, ale vše vyřešil další zákrok domácích obránců, kteří souhru Paris Saint-Germain překazili.
     
    12
    Velká šance domácích! Kalifa Coulibaly se zjevil těsně před Gianluigim Buffonem a hlavou zakončoval. Sám italský brankář ve službách Pařížanů ho pak pohotově vychytal a rukou poslal balon do bezpečí! Dosud největší šance utkání.
    12. Coulibalyho hlavičkový pokus vychytal Buffon
     
    13
    Hosté hned otočili hru a dostávají se do další akce. Eric Choupo-Moting, jenž je v úvodu utkání hodně aktivní, znovu nezachytil míč od Draxlera.
     
    15
    Domácí budou zahrávat volný přímý kop. Další možnost, jak hostující branku ohrozit.
     
    16
    Míč se snesl do pokutového území a vysunutý Nicolas Pallois zakončoval hlavou, ale Buffon znovu vytasil bleskový zákrok. Znovu tak svůj tým v krátkém sledu po sobě podržel.
     
    19
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Hosté se ujímají vedení po krásné střele DANIHO ALVESE. Ten dostal přihrávku od Paredese, zasekl míč a lobem poté poslal míč pod břevno domácí branky. Maxime Dupé se pak jen marně po balonu natahoval – 0:1. Asistence: Leandro Paredes.
    19. Dani ALVES - 0:1
     
    21
    Domácí se hned snažili o akci, které by mohla vést k vyrovnání, hosté však ubránili Traorého jen za cenu rohového kopu.
     
    22
    Nantes právě vstřelili branku!
    A je vyrovnáno. Hosté příliš dlouho nevedli. Z rohového kopu poslal míč do pokutového území Rongier a na jeho centr odpověděl hlavou DIEGO CARLOS, který se trefil k levé tyči z pohledu hostujícího brankáře – 1:1. Začíná se tak znovu od začátku. Asistence: Valentin Rongier.
    22. Diego CARLOS - 1:1
     
    24
    Hosté se znovu dostali do akce a chtěli se vrátit zpět do vedení, jejich slibně se rodící šanci však zastavili znovu domácí hráči a akce Pařížanů tak velmi rychle skončila.
     
    25
    Dani Alves po souboji s domácím hráčem padl k zemi a s bolestivou grimasou dal najevo, že bude potřeba jeho ošetření.
     
    26
    Nakonec je Dani Alves v pořádku a už se vrací zpět do hry. U míče jsou domácí fotbalisté a snaží se projít na polovinu pařížského celku.
     
    27
    Avšak nic takového hosté nedovolili a hned je o míč připravili. A hned s ním znovu míří na opačnou stranu. Obrana Nantes se tak musí vracet velmi rychle zpátky před branku Maximeho Dupého.
     
    28
    Julian Draxler směřoval před branku domácích a čekal na přihrávku. Té se ale nedočkal, protože souhru hostů zastavil obránce Charles Traoré.
     
    29
    Z levé strany vyslal centr směrem k hostující brance Kalifa Coulibaly, jenže byl s míčem už za postranní čárou a sudí si toho velmi dobře všiml. Autové vhazování pro hosty.
     
    30
    Po třiceti minutách hry je stále stav nerozhodný. U balonu jsou hráči Paris Saint-Germain a postupně z vlastní poloviny zahrávají další útočnou akci.
     
    31
    Kombinaci Nantes zastavil ofsajd. Čárový sudí tak situaci odmával a u míče budou znovu hosté.
     
    33
    Domácí budou zahrávat další volný přímý kop po hostujícím faulu. Buffon si už rovná zeď a uvidíme, zda domácí hráči ohrozí jeho branku.
     
    34
    Centr Valentina Rongiera zachytil Thilo Kehrer a zmařil tak příležitost domácích skórovat. Následuje tak pouze odkop od branky Buffona.
     
    35
    Edgar Ié zablokoval střelu Moussy Diabyho, jenž zakončoval z pravé strany pokutového území a zabránil tak možnému gólu hostů. Nyní pošle své spoluhráče do akce opět Maxime Dupé.
     
    37
    Dalekonosnou přihrávku vyslal Traoré na nabíhajícího Warise, ten ji však nestihl zpracovat, neboť se před ním zjevil Kimpembe a zmařil další akci Nantes.
     
    38
    Několik přihrávek si poslali hosté. Nakonec Thilo Kehrer centroval míč směrem k velkému vápnu, trefil však pouze protihráče. Další akce tak ze strany Paris Saint-Germain končí zmarem.
     
    39
    Dupé nepoustil k míči Draxlera a sebral ho. Poté ho rychle odkopl od své branky a posílá tak své spoluhráče znovu do akce.
     
    40
    Poslední pětiminutovka před námi. Oba celky tak už nemají příliš času na to, aby strhly vedení na svou stranu. Nyní se hraje převážně na polovině hřiště.
     
    41
    Fábio tvrdě srazil Draxlera k zemi a sudí si ho volá. Nakonec mu žlutou kartu neuděluje, ale důrazně mu domluvil. Příště už by z toho karta mohla být.
     
    42
    Nkunku chtěl odehrát balon a ve snaze ho z výskoku trefit nechtěně udeřil soupeře rukou do obličeje. Okamžitě se mu omlouvá a bude následovat odkop od domácí branky.
     
    44
    Nantes právě vstřelili branku!
    Tak přeci jenom jsme se dočkali ještě branky. Domácí po pěkně sehrané akci strhávají vedení na svou stranu díky MAJEEDU WARISOVI, který dostal přihrávku před odkrytou branku Buffona a pohodlně zakončil k bližší tyči – 2:1. Asistence: Samuel Moutoussamy.
    44. Majeed WARIS - 2:1
     
    45
    Nastavovat se bude jedna minuta navíc.
     
    45+1
    Domácí se ještě dostali do další akce, kterou zakončoval Fábio, míč však poslal jen vedle levé tyče Buffonovy branky. A to bude z této části hry vše. První poločas je definitivně u konce.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je za námi. V něm se hosté dostali do vedení, ale domácí brzy srovnali. Nakonec se Nantes povedlo v závěru první půle strhnout vedení na svou stranu a do druhé části hry budou domácí vstupovat s jednobrankovým náskokem. Hosté, pokud by chtěli oslavit titul už dnes, měli by na půdě soupeře zvítězit. Uvidíme, co nám přinese další poločas, který začne přibližně ve 20:05.
     
    Střely na branku: 4 – 2
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Draxler se snažil zakončit skrze domácí obranu, ta ale nepustili hosty do žádného ohrožení Dupého branky.
     
    47
    Valentin Rongier upadl, když nohou prošlápl balon a s bolestivou grimasou se ocitl na hrací ploše. Vypadá to ale, že bude v pořádku.
     
    49
    Nsokimu utekl balon než ho stačil přihrát. Nakonec se k němu dostal Kurzawa a hosté zůstávají u míče i nadále.
     
    50
    Paredes u hranice velkého vápna docentroval míč a pak byl sražen k zemi. Hlavní sudí naznačuje, že bylo vše v pořádku a hra pokračuje dále. Do akce míří domácí hráči.
     
    51
    Diaby přihrávkou přes obranu domácích chtěl překvapit, nabíhající Eric Choupo-Moting však nestačil zareagovat a balon unikl až ke gólmanovi Nantes. Ten ho poté poslal dopředu.
     
    52
    Nantes právě vstřelili branku!
    Tak to je pro hosty šok. Domácí hráči se dostávají do dvoubrankového náskoku a znovu to bylo z rohového kopu. Carlos sklepl míč v malém vápně, odrazil se od DANIHO ALVESE a ten poté doputoval k pravé tyči Buffona. Ten se už jen marně ohlížel a inkasuje dnes už potřetí – 3:1 díky vlastní brance spoluhráče.
    52. Dani ALVES - 3:1 - vlastní branka
     
    54
    Další šance domácích, ti směřovali do přečíslení, na poslední chvíli Kimpembe zasáhl a dostal míč pod kontrolu. Hosté jsou rozhozeni a mohou být rádi, že další možnost domácích brankou neskončila.
     
    55
    Žlutou kartu dostává Presnel Kimpembe (Paris Saint-Germain FC), který tvrdě zajel do Majeeda Warise. Ten je nyní ošetřován.
     
    57
    Zajímavá šance se rodila také na straně PSG, avšak hosté opět nenašli recept na dnes velmi dobře hrající domácí celek. Ten je na koni.
     
    58
    Obrovská chyba Buffona. Ten před malou chvílí vyběhl daleko ze své branky, aby zachránil pohromu ve formě domácího přečíslení. Jenže se domníval, že míč už mají jeho spoluhráči. Nebylo tomu tak a Coulibaly poté z dálky vyslal lob a míč skončil jen těsně nad břevnem úplně prázdné hostující brány! Buffon i jeho spoluhráči si tak mohli oddychnout.
    58. Po Buffonově chybě málem do prázdné branky zakončil Coulibaly
     
    60
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Stanley Nsoki, přichází Colin Dagba.
     
    62
    Dagba, čerstvý hráč na hřišti, nyní zakládal další akci hostů, Kurzawa však nedokázal zareagovat a zakončit se mu tak nepovedlo.
     
    63
    Diego Carlos zastavil hosty a nedovolil jim ohrozit domácí branku. Sami hráči Nantes se pak hned vydali na polovinu Paris Saint-Germain, avšak skončili už na půli hřiště.
     
    65
    Domácí zavřeli dveře v obraně a znovu tak nepustili hosty k ničemu. Hráči PSG tak začínají být trochu nervózní. Čas ubíhá velmi rychle a stále ztrácejí dva góly.
     
    67
    Draxler se uvolňoval a mohl směřovat před domácí branku. Znovu ale svou individuální akci do zdárného konce nedotáhl.
     
    68
    Waris se ocitl těsně před Buffonem a vystřelil. Hostující brankář však nohou vykopl balon do bezpečí. Výrazně tak nyní Buffon podržel svůj tým.
     
    68
    Diego Carlos nebyl daleko od hattricku. Po dalším rohovém kopu hlavou poslal míč jen těsně nad břevno Buffonovy branky. Následuje tak pouze odkop od ní.
     
    69
    Diaby chtěl poslat míč Draxlerovi, avšak opět zasáhl obrana Nantes. Hosté tak svou akci opět nedokončili.
     
    70
    Kurzawa hlavičkoval v pokutovém území, jeho střelu však v pádu chytil Maxime Dupé. Ten tak po delší době zapsal zákrok. Hned na to posílá své spoluhráče do další útočné akce.
     
    71
    Zrodil se další hostující faul a je tu další volný přímý kop pro Nantes.
     
    72
    Ten rozehrál Valentin Rongier, ale tomu se standardní situace příliš nepovedla. Balon skončil na připravené zdi a poté se neujala ani další střela, která zaletěla jen vysoko nad branku.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Julian Draxler (Paris Saint-Germain FC). Ten se opřel do soupeře a poslal ho nekompromisně k zemi. Sudí tak okamžitě tasí žlutý kartónek.
     
    74
    Nicolas Pallois střílel z úhlu a Buffon u své levé tyče znovu zasáhl a poslal balon do bezpečí. Další přesný zákrok hostujícího brankáře.
     
    74
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Layvin Kurzawa, přichází Metehan Güclü.
     
    76
    Po zemi se snažil vystřelit domácí Edgar Ié, jenže trefil nohu soupeře. Hosté pak okamžitě otočili hru, ale moc dobře si na polovině Nantes znovu nepočínali.
     
    77
    Autové vhazování zahráli domácí a jsou tak stále u balonu. Kalifa Coulibaly s ním chtěl projít do blízkosti Buffonovy branky, ale míč nakonec skončil jen v zámezí.
     
    78
    Eric Choupo-Moting ve zmatku před domácí brankou jen ťukl do míče a ten se poté odrazil od tyče Dupého branky.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Colin Dagba (Paris Saint-Germain FC).
     
    81
    Hosté vrhají všechny síly do útoku, prahnou po kontaktní brance. Domácí jsou však zatím proti a drží svůj velmi slibný náskok proti velkému favoritovi zápasu.
     
    82
    Kimpembe dalším obranným zákrokem zneškodnil akci hostů. Ti se tak na polovinu domácího celku vůbec nedostali.
     
    83
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Fábio, přichází Enock Kwateng.
     
    84
    Nyní následuje autové vhazování pro domácí celek, ten tak může zůstat na polovině PSG.
     
    85
    Hosté poté svou aktivitou na druhé straně vybojovali rohový kop a pokusí se o kontaktní branku.
     
    86
    Ale ani tato standardní situace k ničemu nevedla. Zmar hostů z Paris Saint-Germain tak pokračuje i nadále. Domácí se navíc hned dostali do další akce, která končí nepřesnou střelou.
     
    87
    Uvnitř pokutového území zakončoval Dani Alves, ale jeho pokus končí pouze na brankáři Dupém. Ten tak odkopává míč od své branky a posílá Nantes do útoku.
     
    88
    Zblízka zakončoval hlavou Güclü, ale rukavice Dupého byly na místě a poté do nich míč ukryl. Hned na to pak znovu odkopl balon od svého zařízení.
     
    89
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Hosté se přeci jenom dočkali a dostávají se na kontaktní branku. METEHAN GÜCLÜ na pravé straně uvnitř pokutového území vyslal střelu, která končí u protější tyče – 3:2. Asistence: Colin Dagba.
    89. Metehan GÜCLÜ - 3:2
     
    90
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Majeed Waris, přichází Anthony Limbombe.
     
    90
    Nad rámec řádné hrací doby ve druhém poločase se budou nastavovat ještě tři minuty navíc.
     
    90+2
    Hosté zatlačili svého soupeře u jeho branky, ale do zakončení se zatím vůbec nedostali. Domácí tak stále vedou rozdílem jedné branky.
     
    90+2
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Kalifa Coulibaly, přichází Randal Kolo Muani.
     
    90+3
    Domácí jsou u míče a už to spíše vypadá, že hlavní sudí za malý okamžik tento zápas ukončí.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Maxime Dupé (FC Nantes).
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Mizerný výkon hostů z francouzské metropole znamená ztrátu tří bodů na hřišti soupeře. Naopak domácí celek nečekaně získal plný počet a raduje se tak z výhry nad gigantem z Paříže. Hosté sice v závěru dokázali snížit, na kýžené vyrovnání už ale nedosáhli.
     
    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 4:1. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 13:14.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek středečního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:53:49)

    Vendula Zdražilová

    Góly: 22. Diego Carlos (Rongier), 44. Waris (Moutoussamy), 52. Dani Alves (vla.) – 19. Dani Alves (Paredes), 89. Güclü (Dagba)

    Karty:   90+4. Dupé (NAT) – 55. Kimpembe (PSG), 73. Draxler (PSG), 79. Dagba (PSG)


    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 4:1. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 13:14.
    FC Nantes: Dupé – Edgar Ié, Diego Carlos, Pallois – Fábio (83. Kwateng), Rongier (C), A. Touré, Moutoussamy, Ch. Traoré – K. Coulibaly (90+2. Kolo Muani), Waris (90. Limbombe).
    Náhradníci: Olliero – Kwateng, Lucas Lima, Evangelista, Krhin, Boschilia, Limbombe, Kolo Muani.

    Paríž Saint-Germain: Buffon – Dani Alves, Kehrer, Kimpembe (C), Nsoki (60. Dagba) – Diaby, Draxler, Paredes, Kurzawa (74. Güclü) – Nkunku, Choupo-Moting.
    Náhradníci: Aréola – Dagba, Güclü, Hemans Arday, Dina Ebimbe.

    Rozhodca: Gautier – Annonier, Aube

    Diváci: 34 471