Bayern – Wolfsburg 6:0 (kon.) | Dortmund – Stuttgart 3:1 (kon.) | Freiburg – Hertha 2:1 (kon.)
Lipsko – Augsburg 0:0 (kon.) | Mainz – Mönchengladbach 0:1 (kon.)
koniec
1. FSV Mainz 05
0:1 (0:0)
Borussia Mönchengladbach
cz Sobota 09.03.2019, 18:30 • OPEL ARENA, Mohuč • Nemecká Bundesliga • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Německá Bundesliga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi 1. FSV Mohuč 05 a Borussia Mönchengladbach.
     
    1. FSV Mohuč 05

    Fotbalisté Mohuče v tomto ročníku předvádějí hodně kolísavé výkony, které stačí na dvanáctou pozici. Mohuč doposud nasbírala třicet bodů, od sestupového pásma jí dělí už jedenáct bodů. Domácí celek dnešního zápasu se nenachází v dobrém rozpoložení, z posledních pěti zápasů vyhrál pouze jedinkrát, a sice proti Schalke, které prohrálo poměrem 0:3. Mohuč ale na vlastním stadionu předvádějí celkem stabilní výkony, konkrétněji z toho je osmá pozice v rámci venkovní tabulky. Mohuč na domácím trávníku odehrála dvanáct zápasů, přičemž vyhrála v pěti případech. Další tři zápasy ale skončily porážkou.
     
    Borussia Mönchengladbach

    Na opačné straně stojí o poznání lépe hrající Mönchengladbach, kterému pro změnu patří sympatická čtvrtá pozice, což by v konečném důsledku zaručilo skupinovou fázi Ligy mistrů. Borussia má na svém kontě třiačtyřicet bodů, na vedoucí Dortmund ztrácí už devět bodů. Mönchengladbach se ale rovněž nepotýká s dobrou formou, nevyhrál totiž už čtyři ligové zápasy v řadě. V tom posledním nestačil na mnichovský Bayern, kterému na vlastním stadionu podlehl vysokým rozdílem 1:5. Borussia se v rámci venkovních zápasů řadí do průměru celé soutěže, avšak poslední tři venkovní střetnutí nabídly zisk sedmi bodů, což není vůbec špatné.
     
    Úvodní sestavy:

    1. FSV Mohuč 05: F. Müller – Brosinski, Bell (C), Mwene, Aarón – Öztunali, Gbamin, Latza – Quaison – Boëtius, Ujah.
    Náhradníci: Zentner – Baku, Donati, Hack, Malong, Onisiwo, Mateta.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Johnson, Jantschke, Elvedi, Wendt – Strobl – Zakaria, J. Hofmann – T. Hazard, Stindl (C), Pléa.
    Náhradníci: Sippel – Cuisance, Herrmann, Kramer, Lang, Neuhaus, Raffael.

    Rozhodčí: Schmidt – Günsch, Sinn.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hostující hráči, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Poprvé v utkání se dostal k míči hostující brankář Sommer, který na jistotu rozehrál po zemi do strany, kde číhal naprosto osamocený obránce Johnson.
     
    4
    Hned v úvodu se slibné příležitosti natlačil hostující Stindl, který přízemním zakončením nechal vyniknout brankáře Müllera, jenž vyrazil obě střely rukavicí
     
    5
    K autovému vhazování z pravé strany se dostal obránce Johnson, který si pro spolupráci vybral vedle stojícího Strobla, jenž raději přenesl hru vlevo.
     
    6
    Také Mohuč si vyzkoušela autové vhazování, které si vzal na starost obránce Brosinski, jehož dalekonosná nabídka směřovala na forvarda Quaisona.
     
    7
    Posléze na poslední chvíli zasahoval obránce Elvedi, který prodlužoval míč za sebe. V opačném případě, by se na zadní tyči dostával do šance naběhnuvší Latza.
     
    8
    Borussia se usadila s míčem v oblasti středového kruhu, kde rozjela přízemní kombinaci, do které se zapojil také brankář Sommer, jenž přeposlal do strany.
     
    9
    Nakonec byl hrací předmět sražen za postranní čáru, což logicky přineslo autové vhazování pro hostující celek, o které se postaral obránce Johnson.
     
    10
    Přenesení hry našlo na levém křídle Quaisona, jehož vzdušná nabídka doletěla přímo na hlavu Jantschkeho, který odhlavičkoval míč do bezpečnějšího prostoru.
     
    11
    Stindl chtěl přeposlat míč do strany, kam si nabíhal Hazard, před kterým ale dokázal zasáhnout jeden z protihráčů. Mohuč nyní pracuje s míčem u půlící čáry.
     
    12
    Středem hrací plochy si to namířil Gbamin, který okamžitě přihrával k hranici pokutového území, kde si ale obrannou povinnost splnil Jantschke.
     
    13
    Dalekonosný pas se snášel na Quaisona, který ale v hlavičkovém souboji nedokázal uspět. Krátce poté se do nepříjemného obležení dostal obránce Elvedi.
     
    14
    Zpětná přihrávka směřovala na brankáře Müllera, který i tentokráte na jistotu rozehrál po zemi na Niakhateho. Ten pro změnu oslovil vedle stojícího Bella.
     
    15
    Pléa se ihned pokoušel přenést hru na pravou stranu hrací plochy, kde ale Hazardovi nevyšel první kontakt s míčem, čehož využil pozorný Brosinski.
     
    16
    Míč směřoval do volného prostoru, kam si nabíhal hostující Pléa, před kterým ale hrací předmět ustrážil Bell, jenž tak vybojoval odkop od branky.
     
    17
    Ve středu hrací plochy vyprodukoval zpětnou přihrávku Elvedi, načež brankář Sommer odkopával pouze do autu, což pro domácí znamená další hod.
     
    18
    Quaison ještě dokázal doběhnout zdánlivě ztracený míč, načež ho posílal zpět před branku, kde moc nescházelo Ujahovi. Balón pouze proletěl vápnem.
     
    19
    Hodně komické zakončení nyní vyprodukoval domácí Ujah, jehož rána směřovala téměř za postranní čáru. Míč ještě dokázal zastihnout Oztunali.
     
    20
    Hodně rychle nyní musel jednat hostující zadák Jantschke, který doslova odpálil míč před napadajícím protihráče, což překvapivě znamenalo zisk autu.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, na první branku tohoto zápasu stále čekáme. O něco aktivněji působí Mohuč, avšak ani hosté nehrají špatně.
     
    22
    Sledovali jsme úvodní rohový kop tohoto zápasu, z pravé strany ho rozehrával Hofmann. Jeho nabídka směřovala na Zakariu, který vybojoval další roh.
     
    23
    Nyní z obrany dokázal vystoupit hostující Elvedi, který navíc konstruktivně rozehrál ke středu hrací plochy. Následovat bude další rohový kop pro hosty.
     
    24
    Následně z levé strany hrací plochy rozehrával rohový kop Wendt, jehož nabídka nic nepřinesla. Posléze z dálky pálil Stindl, Müller si dokázal poradit.
     
    29
    Sledujeme celkem nezáživnou pasáž tohoto zápasu. Před malým momentem to Oztunali zkoušel průnikem do šestnáctky, který zastavil Wendt.
     
    30
    Posléze před napadajícím Quaisonem musel zasahovat zkušený Elvedi, který si navíc vymodli útočný faul. O rozehrávku od branky se postará Sommer.
     
    31
    Z vlastní poloviny rozjížděl další útočnou akci domácí Niakhate, kterému se na druhé straně podařilo najít Quaisona, po jehož přihrávce pálil doprostřed Oztunali.
     
    32
    Do volného prostoru si to namířil Caricol, který to ihned zkoušel střeleckým pokusem. Míč se svezl po vnějším nártu, zakončení tak nebylo přesné.
     
    33
    Rozehrávající Niakhate byl donucen k další zpětné přihrávce, která i tentokráte směřovala na brankáře Müllera, jenž i nyní rozehrával do strany.
     
    34
    Caricol se ihned ujal autového vhazování z levé strany, načež se tentýž hráč dostal k centrované nabídce, kterou si na malém vápně pohlídal Jantschke.
     
    35
    Borussia nedokázala kloudně rozehrát, což soupeř ale nedokázal potrestat. Z hranice velkého vápna sice pálil Boetius, avšak míč směřoval úplně vedle.
     
    36
    Posléze to zkoušel středopolař Latza, jehož pohotové zakončení vystoupalo vysoko do hlediště stadionu. Sommer tentokráte nemusel vůbec zasahovat.
     
    37
    Brosinski vyprodukoval o dost povedenější centr, na který na poslední chvíli reagoval jeden z hostujících hráčů, který tak do zakončení nepustil Ujaha.
     
    38
    Sommer si připsal další snadnou práci, tentokráte v poklidu sebral centrovanou nabídku z pravé strany. Následovalo vyhození míče do strany.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Borussia se už hodně dlouhou dobu nedostala k opačné šestnáctce, což se povedlo až nyní. Pléa z první zrychlil akci na Hazarda, který našel pouze soupeře.
     
    43
    Po kratší době se k míči dostal brankář Sommer, který přenášel hru na Zakariu. Tomu ale nevyšel pokus o zpracování, balónu se tak ujal pohotový Gbamin.
     
    44
    Sommer musel jednat celkem rychle, napadal to totiž útočník Ujah. Odkop nedoletěl ani přes polovinu hřiště, navíc v hlavičkovém souboji neuspěl Stindl.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    Na zemi skončil hostující Pléa, na scénu tak přispěchal lékařský personál.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nepřinesl žádnou přesnou trefu. Úvod zápasu vyšel lépe hostujícímu celku, který se hned v prvních minutách dostal do nadějné příležitosti, avšak Stindl nadvakrát nepropálil brankáře. Postupem času se začala projevovat také Mohuč, který si vytvořila celkem drtivou územní převahu, avšak k ničemu nebezpečnějšímu nedošlo. Nezbývá než doufat, že druhý poločas bude atraktivnější.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu si s míčem zahrál hostující brankář Sommer, který posílal míč k pravé postranní lajně, kde číhal Johnson.
     
    49
    Rychle se zpět na vlastní polovinu vrátil domácí Boetius, který se čistým způsobem dostal zpět k míči. Avšak ani domácí celek se daleko s balónem nedostal.
     
    50
    Borussia se k útočení zatím moc nemá, místo toho sledujeme poklidnou kombinaci na její vlastní polovině. Domácí hráči neúnavně napadají rozehrávku.
     
    51
    Elvedi odkopával na jistotu na druhou stranu hrací plochy, kde se nenacházel žádný ze spoluhráčů. V opačné šestnáctce musel zasahovat Jantschke.
     
    52
    Sledovali jsme rozehrávku standardní situace, kterou si vzal na starost hostující Hazard. Jeho vzdušná nabídka ale doplachtila na hlavu jednoho z protihráčů.
     
    53
    Posléze si domácí celek vybojoval autové vhazování z levé strany, o které se postaral obránce Caricol, který si logicky počkal na podporu svých spoluhráčů.
     
    54
    Johnson přeposlal přihrávku na Zakariu, který se ale k prudké nabídce vůbec nedostal. Míč skončil za brankovou čárou, Müller bude moci vykopávat.
     
    55
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Anthony Ujah, přichází Jean-Philippe Mateta.
     
    56
    Domácí brankář si dával s provedením odkopu celkem dost načas, nakonec ho posílal daleko na druhou stranu, kde Quaison vracel míč zpět k půlící čáře.
     
    57
    Nedovoleným zákrokem si pomohl jeden z domácích hráčů, který loktem zasáhl do hlavy protihráče. Hlavní sudí okamžitě odpískal ve prospěch Borussie.
     
    58
    Latza vyprodukoval hodně prudkou přihrávkou, kterou jeho kolega Caricol neměl šanci dostihnout. Johnson tak obstará další autové vhazování zprava.
     
    59
    Opět jsme sledovali nepřesnost, tentokráte z kopačky rozehrávajícího Bella, který prudkou kolmicí nenašel Matetu, nýbrž pouze rukavice Sommera.
     
    60
    Zakaria si na pravém křídle dokázal připravit míč k centru, avšak v pokutovém území číhal pouze jeden ze spoluhráčů, který i nadále drží balón.
     
    61
    U středového kruhu si nedovoleným zákrokem pomohl křídelník Oztunali, který povalil na zem Hofmanna. Borussia se rozhodla rozehrát nakrátko po zemi.
     
    62
    Brosinski měl u postranní čáry celkem dostatek času na kolmici pro Quaisona, před ním ale zasáhl pohotový Elvedi, který poslal míč do bezpečí.
     
    63
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, na první branku stále čekáme. Většinu času se hra odvíjí ve středu hrací plochy, nyní má více ze hry Mohuč.
     
    63
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Borussia totiž rozehrávala rohový kop nakrátko, k míči se dostal Hazard, který kroutil centr do malého vápna. Tam do něj vložil kopačku Strobl, který celkem šťastně našel NICA ELVEDIHO, jenž v poklidu zamířil do odkryté branky.
    63. Nico ELVEDI - 0:1
     
    64
    Na první branku tohoto zápasu jsme čekali něco málo přes hodinu hry, v tuto chvíli jsou na tahu domácí, kteří si ihned vybojovali autové vhazování.
     
    65
    Ten ale nepřinesl nic nebezpečného, neboť Brosinskimu se nepodařilo najít žádného ze spoluhráčů. Krátce poté se ke kulatému nesmyslu dostal Sommer.
     
    66
    Jeho dalekonosný odkop zamířil až k opačné šestnáctce, kde se po něm pokoušel natáhnout Stindl, který ho jen přeposlal do náruče brankáře Müllera.
     
    67
    Na druhé straně hrací plochy si Oztunali potáhl míč ke středu hrací plochy, kde ale číhala přesila protihráčů. Krátce poté si pro padající bochánek vyběhl Sommer.
     
    68
    Dnešní utkání nabízí až příliš mnoho nepřesností, což v tuto chvíli jasně dokumentoval Wendt, jehož prudká nabídka nenašla nevýrazného Pléu.
     
    69
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Thorgan Hazard, přichází Patrick Herrmann.
     
    70
    Borussia se nyní usadila s balónem na polovině soupeře, kde se pouští do celkem zdlouhavé kombinace, do které se zapojil také celá obranná čtveřice.
     
    71
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Levin Öztunali, přichází Karim Onisiwo.
     
    75
    Z pravé strany rozehrával rohový kop domácí Brosinski, který posílal centr na přední tyči, kam se pokoušel natlačit Latza, jenž ale trefil protihráče.
     
    76
    Do operativní pozice se dostal Gbamin, který dloubáčkem chtěl oslovit spoluhráče v pokutovém území, avšak včas z branky vystartoval brankář Sommer.
     
    77
    Na druhé straně jsme sledovali střelecký pokus v podání Pléy, jenž si přehodil míč na levou nohu, avšak poté se mu nepodařilo zamířit mezi tři tyče.
     
    78
    Zakaria se ve středu hrací plochy dostal čistým způsobem k míči, kterým se ihned pokoušel oslovit naběhnuvšího Pléu, před kterým ale zasáhl Niakhate.
     
    79
    Následně se za padajícím míčem hnal Onisiwo, který ho ale neudržel na hrací ploše. Sommer okamžitě rozehrál od branky, jednalo se o přízemní rozehrávku.
     
    80
    Hofmannovi se u postranní lajny podařilo vybojovat autové vhazování, což jeho celku plně stačí. Wendt si dává s provedením autu celkem dost načas.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Jean-Paul Boëtius (1. FSV Mohuč 05).
     
    82
    Navíc si Borussia vybojovala další rohový kop, ke kterému se postavil Herrmann. Samotný centr nepřinesl nic nebezpečného, posléze do protihráče pálil Stindl.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, diváci se dočkali pouze jediné branky. Mohuč je v posledních minutách naprosto bezradná.
     
    84
    Je tu další žlutá karta, tentokráte jí za nedovolený zákrok obdržel domácí Gbamin.
     
    84
    Střídání v týmu 1. FSV Mohuč 05: ze hřiště odchází Danny Latza, přichází Pierre Malong.
     
    85
    Johnson doběhl s míčem až na útočnou polovinu, kde se sám postaral o centrovaný bochánek, který opět proletěl šestnáctkou, což hostům nemuselo vadit
     
    87
    Kunde to zkoušel kolmicí alá Messi, avšak za obranu si nenabíhal žádný z protihráčů. Míč tak skončil až u Sommera, který s odkopem dost vyčkává.
     
    88
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Jonas Hofmann, přichází Christoph Kramer.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Borussia stále vede o jedinou branku. Určitě ale můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    90
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Alassane Pléa, přichází Michael Lang.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+2
    Střídající Lang se okamžitě ujal autového vhazování, které poslal na hruď Stindla. Domácí se nemohou dostat k hracímu předmětu.
     
    90+3
    Do konce zápasu nezbývá už moc času, vyrovnání se zřejmě nedočkáme. Mohuč se i nadále nachází daleko od Sommera.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Borussie, která svého soupeře porazila poměrem 1-0. I ve druhém poločasu jsme sledovali celkem nezáživnou podívanou, ani jeden z celků se totiž dlouhou dobu nedokázal dostat do ničeho vážnějšího, naopak jsme sledovali celou řadu nepřesností. Jedné branky jsme se přeci jenom dočkali, vsítil jí hostující zadák Elvedi, jenž udeřil po rohovém kopu. Mohuč se sice pokusila o vyrovnání, avšak obrana soupeře byla hodně zodpovědná. (20:22:26)

    David Suchý

    Góly: 63. Elvedi (Strobl)

    Karty:   81. Boëtius (MAI), 84. Gbamin (MAI)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 9:2. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:4.
    1. FSV Mainz 05: F. Müller – Brosinski, Bell (C), Mwene, Aarón – Öztunali (71. Onisiwo), Gbamin, Latza (84. Malong) – Quaison – Boëtius, Ujah (55. Mateta).
    Náhradníci: Zentner – Baku, Donati, Hack, Malong, Onisiwo, Mateta.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Johnson, Jantschke, Elvedi, Wendt – Strobl – Zakaria, J. Hofmann (88. Kramer) – T. Hazard (69. Herrmann), Stindl (C), Pléa (90. Lang).
    Náhradníci: Sippel – Cuisance, Herrmann, Kramer, Lang, Neuhaus, Raffael.

    Rozhodca: Schmidt – Günsch, Sinn