Nitra – Ružomberok 0:0 (kon.) | Sereď – Trnava 3:1 (kon.) | Michalovce – Trenčín 4:2 (kon.)
Podbrezová – Žilina 0:2 (kon.) | Zlaté Moravce – Dunajská Streda 1:2 (kon.) | Senica – Slovan Bratislava 1:2 (kon.)
koniec
FK Senica
1:2 (1:1)
ŠK Slovan Bratislava
Sobota 09.03.2019, 14:00 • OMS Aréna, Senica • Niké liga • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    89
    A ďalšia žltá karta, tentokrát na strane Senice. Jej autorom je slovenský futbalista Jakub Krč, ktorý hrá na pozícii ľavého obrancu. Tak snáď sa záver duelu zaobíde bez podobne zbytočných ostrých zákrokov.
     
    88
    Posledné striedanie dnešného duelu. Joeri de Kamps končí v dnešnom dueli a na trávnik prichádza Richárd Guzmics. Ten je síce skôr obrancom, no zrejme sa zaradí na Holanďanovu pozíciu defenzívnej šestky.
     
    86
    Senica mala veľkú šancu streliť druhý gól. Po peknej kombinácii sa dostal k centru z pravej strany Erik Otrísal. Dominik Greif neistým zákrokom ponúkol šancu Mihovilovi Klapanovi, ale ten trestuhodne prestrelil bránu.
     
    75
    Kartových trestov nám v druhom polčase veľmi rýchlo pribúda. Dobrú akciu domácich vymyslel Frank Castaňeda, no zakončenia sa tlačil Marko Tešija, ale pri vytváraní pozície si pomohol lakťom.
     
    74
    Martin Ševela druhýkrát v dnešnom stretnutí zasahuje do svojej zostavy. Tentokrát sa rozhodol pre akúsi srbskú rošádu, pretože trošku nevýrazného Aleksandara Čavriča strieda Dejan Dražič.
     
    71
    Hostia mali výhodu rohového kopu. Artem Suchockij poslal loptu do šestnástky, ale tento raz sa belasí nedokázali presadiť. Naopak, rýchly brejk súpera zastavil za cenu žltej karty Joeri de Kamps.
     
    70
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Désiré Ségbé Azankpo, prichádza Frank Castaňeda.
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Dávid Holman, prichádza Dávid Strelec.
     
    66
    Boris Marhefka obohatil svoj zápisník o meno ďalšieho hráča, ktorý bude dohrávať svoj zápas pod hrozbou vylúčenia. Je ním Dávid Holman, ktorý si počínal nedovolene v strede poľa v súboji so Jeanom Derettim.
     
    65
    Prvé striedanie dnešného duelu. Domáci kouč Ricardo Chéu posilňuje ofenzívu, keďže na ihrisko prichádza Mihovil Klapan. Naopak, v dnešnom zápase končí defenzívny záložník Sofian El Moudane.
     
    57
    Slovan dal gól!
    Belasí mali po dobrom hernom úseku výhodu rohového kopu. Ten pred zrakmi bratislavských fanúšikov zahral Artem Suchockij a po jeho centri presne hlavičkoval MARIN LJUBIČIČ. Brankár Federico Taborda bol bez šance.
     
    54
    Jean Deretti je ďalším potrestaným hráčom dnešného duelu. Ten sa previnil zbytočne ostrým zákrokom pri postrannej čiare a zasiahol ľavú nohu slovanistického obrancu Artema Suchockeho.
     
    44
    Ako sme už dopredu avizovali, domáci tréner musí striedať. Patrick Asmah kvôli zdravotným problémom končí v dnešnom stretnutí a na ihrisko sa dostáva slovenský obranca Jakub Krč.
     
    40
    Senica dala gól!
    Domáci futbalisti vyrovnávajú skóre dnešného stretnutia. Loptu si na biely bod postavil MARKO TEŠIJA a poslal ju po ľavej ruke súperovho brankára. Dominik Greif smer strely nevystihol a prvýkrát v jarnej časti inkasuje.
     
    39
    Kapitán hostí Vasil Božikov je za svoj nedovolený zákrok "odmenený" žltou kartou. Nie je to však jediný trest. Pred zahraním penalty je napomenutý aj domáci Sofian El Moudane za nešportové správanie.
     
    38
    Pokutový kop uvidíme aj na strane Senice, ale musíme povedať, že teraz sa Boris Marhefka poriadne upískol. Vasil Božikov síce fauloval prenikajúceho Jeana Derettiho, ale nedovolený zákrok sa odohral ešte pred šestnástkou.
     
    16
    Slovinský kanonier Andraž Šporar mal veľkú šancu streliť jubilejný dvadsiaty gól v sezóne, ale tentokrát z bieleho bodu zlyhal. Naopak, zaskvel sa argentínsky brankár Federico Taborda, ktorý jeho zakončenie vytesnil do ľavej žrde.
     
    15
    Rozhodca Boris Marhefka nariaďuje pokutový kop v prospech hráčov bratislavského Slovana. Dávid Holman poslal peknú kolmicu na Jurijho Medvěděva, ktorého v šestnástke za cenu žltej karty fauloval Patrick Asmah.
     
    1
    Slovan dal gól!
    Favorit dnešného zápasu sa už v 38. sekunde dostáva do vedenia. MOHA sa individuálne presadil po ľavej strane, z rohu šestnástky vystrelil cez brániacich hráčov a strelou k žrdi prekonal brankára Federica Tabordu.

    Miroslav Kováčik


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Senica. Viac informácií tu.

    Góly: 40. Tesija (pen.) – 1. Moha, 57. Ljubicić (Suchockij)

    Karty:   15. Asmah (SEN), 39. El Moudane (SEN), 54. Deretti (SEN), 75. Tesija (SEN), 89. Krč (SEN) – 39. Božikov (SBA), 66. Holman (SBA), 71. de Kamps (SBA)

    Nepremenená penalta: 16. Šporar (SBA), brankár Taborda zneškodnil


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 6:10. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 25:10.
    FK Senica: Taborda – Otrísal (C), Dias, Da Graca, Asmah (44. Krč) – El Moudane (65. Klapan), Petshi – Azankpo (70. Castaňeda), Tesija, Deretti – Ramírez.
    Náhradníci: Vorel – Addo, Krč, Klapan, Zezinho, Dangubič, Castaňeda.

    ŠK Slovan Bratislava: Greif – Medvěděv, Bajrić, Božikov, Suchockij – Ljubicić, de Kamps (88. Guzmics) – Holman (70. Strelec) – Čavrić (74. Dražić), Šporar, Moha.
    Náhradníci: Šulla – Guzmics, Stangl, Rabiu, Dražić, Ratão, Strelec.

    Rozhodca: Boris Marhefka – Peter Kováč, Adam Jekkel – Ladislav Prešinský

    Diváci: 1215