Kolín nad Rýnom – Bielefeld 5:1 (kon.) | Regensburg – Duisburg 1:1 (kon.) | Darmstadt – Kiel 3:2 (kon.)
Aue – Paderborn 2:1 (kon.)
koniec
SV Darmstadt 98
3:2 (2:1)
Kieler SV Holstein 1900
cz Sobota 09.03.2019, 13:00 • Jonathan-Heimes-Stadion am Böllenfalltor • 2. nemecká Bundesliga • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu pětadvacátého kola 2. Bundesligy. Od třinácti hodin se můžeme těšit na utkání mezi týmy SV Darmstadt 98 a Kieler SV Holstein 1900!
     
    SV Darmstadt 98

    Klub z Hesenska vstoupil do sezóny pravou nohou, jenže velmi rychle spadl do spodní poloviny tabulky a kvůli aktuální výsledkové krizi pomalu zabředává do bojů o záchranu. S bilancí sedmi výher, pěti remíz a dvanácti porážek je Darmstadt na čtrnáctém místě, přičemž má sedmibodový náskok na přímý sestup. Z předchozích dvanácti zápasů vyhrál Darmstadt pouze dvakrát. Naposledy před dvěma týdny proti Drážďanům, nicméně navázat na to nedokázal. Na hřišti Bielefeldu svěřenci řeckého kouče Dimitriose Grammozise prohráli 0:1.
     
    Kieler SV Holstein 1900

    Ani papírový favorit tohoto střetnutí se nenachází v tak oslnivé formě, jako tomu bylo zhruba před měsícem. Kiel vyhrál jen jedno z posledních čtyř zápasů, když jjenom remizoval s Magdeburgem a Furthem a po výhře 3:1 v Bochumi nestačil na druhý Union Berlín v poměru 0:2. Celek s druhou nejúdernější ofenzivou v soutěži se trochu vzdálil od míst zaručujících postup či baráž, na kterou z pátého místa ztrácí už osm bodů. V nedávné době se Kielu na venkovních stadionech daří, zpět domů se bez bodů naposledy vracel desátého října loňského roku.
     
    1. vzájemný zápas

    28.10.2017
    Darmstadt – Kiel 1:1
    Branky:
    5. Platte – 42. Drexler.
     
    Úvodní sestavy:

    SV Darmstadt 98: Heuer Fernandes – Herrmann, Franke, Wittek, Holland (C) – Heller, Kempe, Pálsson, Jones – Mehlem, Dursun.
    Náhradníci: Stritzel – Bertram, Hertner, Höhn, Kamavuaka, Stark, Wurtz.

    Kieler SV Holstein 1900: Kronholm – Dehm, Schmidt (C), Wahl, van den Bergh – Mühling, Lee Jae-Sung, Karazor, Meffert – Serra, Honsak.
    Náhradníci: Reimann – Bénes, Bisseck, Evina, Kammerbauer, Mörschel, Thesker.

    Rozhodčí: Kempkes – Jolk, Kessel.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Úvodní výkop zápasu obstarali domácí, kteří nastupují v modrobílých, zatímco hosté v kompletně červených dresech.
     
    3
    Darmstadt na svého soupeře nastoupil velmi aktivně a po faulu Mühlinga může zahrozit ze standardní situace.
     
    4
    Kempeho centr propadl k Pálssonovi, který vystřelil z voleje, ale neohrozil tím ani rohový praporek.
     
    5
    Špatně provedený aut stál domácí tým balón, který však vybojoval ihned poté, co ho do hry uvedl van den Bergh.
     
    6
    Heuer Fernandes vyboxoval Dehmův centr před vápno, odkud to zkusil Meffert a domácí brankář musel předvést dobrý reflexivní zákrok, kterým vytěsnil balón na roh.
    6. Jonas Meffert (KIE)
     
    7
    Z toho už Kiel nijak nezahrozil, ale o balón zatím nepřišel. Hraje se ve středu hřiště.
     
    8
    Schmidtův nákop nebyl vůbec přesný a doletěl jen k domácímu brankáři, který rozehrává ve spolupráci s obranou.
     
    9
    Jones měl trochu problémy se z pracováním Hellerova centru z pravé strany. Když už dostal míč pod kontrolu, tak vystřelil jen do blokujícího soupeře.
     
    11
    Domácí neměli klid na rozehrávku, z čehož vyplynula laciná ztráta míče. Následný pas za obranu vyřešil Heuer Fernandes.
     
    12
    Mathias Honsak si navedl míč na osu hřiště a z pětadvaceti metrů vystřelil levačkou jen těsně nad břevno domácí branky.
     
    13
    Další Honsakova střela byla zablokovaná, nicméně odražený míč sebral Lee Jae-sung a z delší vzdálenosti aspoň propagačně zaměstnal Heuera Fernandese.
     
    15
    Kronholm sebral centr podél koncové čáry a rychle rozehrál útok Kielu, po kterém se bude jen vhazovat z rukou Hermrmanna.
     
    16
    Atakan Karazor šel do skluzu a nedovoleným způsobem poslal k emi Victora Pálssona. Darmstadt každopádně o míč ihned přišel.
     
    17
    Po aktivním začátku se domácí stále více věnují jen defenzivním činnostem. Teď jim pomohla až nepřesná kolmice na Lee Jae-sunga.
     
    19
    Darmstadt právě vstřelil branku!
    Domácí se na začátku devatenácté minuty dostávají do vedení! Dursun si pěkně navedl míč na střelu z dálky. Kronholm jeho pokus vyrazil přesně na MARVINA MEHLEMA a ten z dorážky snadno zaznamenal svůj třetí gól v sezóně.
    19. Marvin MEHLEM - 1:0
     
    20
    Kiel se okamžitě po rozehrávce nastěhoval na polovinu soupeře a snaží se vymyslet recept na zformovaný obranný blok.
     
    21
    Janni Serra nezpracoval centrovaný balón, se kterým se hosté museli vrátit až do míst poblíž půlící čáry.
     
    22
    Tentokrát to Kiel zkusil po zemi, ale ani v tomto případě se Serra k zakončení nedostal. Victor Pálsson ho čistě odzbrojil.
     
    24
    Zápasu zatím chybí nějaké lepší tempo. Balón velmi často vypadává ze hry a tím se tvoří celá řada prodlev.
     
    25
    Alexander Mühling centroval na zadní tyč, kde se Serra neprosadil, ale Kiel z toho všeho vybojoval alespoň rohový kop.
     
    26
    Nakonec to byly rohy hned dva. Oba Kiel rozehrál na krátko, ale ohrožení branky Daniela Heuera Fernandese se nekonalo.
     
    27
    Marvin Mehlem měl zálusk na rychlý protiútok, jenže van den Bergh byl proti. Hosté znovu rozehrávají z obrany.
     
    28
    Trojice hráčů Kielu se v pokutovém území metr po metru probíjela až do malého čtverce. Tam trochu krkolomný postup přerušil Heuer Fernandes.
     
    29
    Mühling se po jednom z faulů postavil k rozehrávce z pravé postranní čáry. Defenziva domácího týmu si i tentokrát neposedný balón pohlídala.
     
    30
    Držení míče: 43% – 57%.
     
    31
    Heller upaloval do bleskového protiútoku, v němž ho na poslední chvíli vyrušil vracející se Dehm. Domácí křídelník musel jít do otočky a pokus o lob poslal jen na střelu Kronholmovy brány.
     
    32
    Hrotový útočník Serdar Dursun si došel pro míč k levé postranní čáře, kde ho fauloval Schmidt. Rozehrávat bude Tobias Kempe.
     
    33
    Kiel ptrávě vstřelil branku!
    Po půlhodině hry je vyrovnáno na 1:1! Hosté na nic nečekali a po ofsajdu Frankeho vyrazili vstříc brance Darmstadtu. U té zachyboval v rozehrávce Hermann, před kterého se dostal MATHIAS HONSAK a přízemní střelou umístil míč ze svého pohledu k pravé tyči.
    33. Mathias HONSAK - 1:1
     
    35
    Johannes van den Bergh fauloval Hellera, který se kolem něj rychle otáček. Domácí budou moci poslat do vápna nebezpečný centr.
     
    36
    Až tak vážné to nakonec nebylo, protože Kempeho centr propadl až za levou postranní čáru. Proti autu Dehma však domácí mohou vysunout napadání.
     
    37
    Kiel si skutečně neporadil s nepříjemným presinkem, po kterém přišel o balón. Navíc došlo k faulu na Mehlema, takže se kope další standardka.
     
    38
    Zatímco se očekával Kempeho centr, tak zleva přiletěla přímá střela. Ta však o velký kus minula prostor mezi třemi tyčemi.
     
    39
    Další práce pro Tobiase Kempeho, který pro změnu zahrával rohový kop. Míč se chvíli nenápadně pohyboval u malého vápna, nicméně před Wittekem ho stihl odkopnout Karazor.
     
    40
    Zprava kopal roh Joevin Jones, jenže Kronholm centrovaný balón vyboxoval. Pokračovat se ale bude dalším rohem, před kterým Dursun burcuje domácí kotel.
     
    41
    Darmstadt právě vstřelil branku!
    Série standardních situací přeci jen končí gólem a modrobílí jsou znovu o krok napřed! Kempe odcentroval přesně na SERDARA DURSUNA, který dal do své hlavičky dostatek razance na to, aby Kronholm nestihl nijak zareagovat.
    41. Serdar DURSUN - 2:1
     
    42
    Darmstadt je na koni a znovu se valí do pokutového území. Hellerovi chyběly centimetry, aby dosáhl na centr Joevina Jonese.
     
    43
    Ale jsou tady i hosté, kteří díky centru van den Bergha vybojovali rozehrávku od rohového praporku. Z dobrých třiceti metrů posléze natáhl Jannik Dehm a balón proletěl kousek vedle pravé tyče.
     
    44
    Při další útočné akci se Kiel sám vyhnal s míčem mimo hrací plochu. Daniel Heuer Fernandes nebude pospíchat s provedením odkopu od branky.
     
    45
    Nastavuje se 1 minuta.
     
    45+1
    Všechny rohy rozehrávají hosté na krátko. Po několika přihrávkách se nyní nevyvaroval faulu Heller a ještě dal Kielu standardní situaci z pravé strany. Mühling to zkusil rovnou na branku, ale Heuer Fernandes byl u své levé tyče včas.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, který diváky na průběžně rekonstruovaném stadionu rozhodně nenudil. Skóre se poprvé změnilo v devatenáctí minutě, nicméně na Mehlemovu dorážku z rychlého protiútoku dokázal odpovědět Honsak. Remízový stav 1:1 ale platil jen do jednačtyřicáté minuty, kdy z kopu udeřil Dursun a postaral se o to, že domácí jdou do šaten s jednogólovým náskokem.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z trenérů během poločasové přestávky nestřídal, a tak na obou stranách barikády pokračují původní základní jedenáctky.
     
    48
    První žlutá karta tohoto střetnutí. Za tvrdý zákrok ve středovém kruhu na Mehlema ji dostal hostující pravý bek Jannik Dehm.
     
    49
    Jae-Sung a Mühling rozehráli roh na krátko. O centr zprava se postaral až třetí do party, kterým byl Dehm, jenže našel jen rukavice Heuera Fernandese.
     
    50
    Dehm měl spoustu času na centr, který byl ztečován k Honsakovi. Tomu ve vápně nevyšlo zpracování a ještě před střelou byl odseparován od míče.
     
    51
    Velká šance Kielu! Dehmův další centr přistál u Serry, který z otočky vystřelil přesně doprostřed branky. Od Heuera Fernandese se míč odrazil na Jae-sunga a jeho dorážka putovala těsně nad břevno.
    51. Janni Sera (KIE), Lee Jae-sung (KIE)
     
    52
    Začátek druhého poločasu jednoznačně patří hostům. Mühling měl před sebou odkrytou pravou stranu, v rohu šestnáctky si přehodil míč na levačku a taktéž přestřelil.
     
    53
    Také Darmstadt dal o sobě trochu vědět. Rychlá akce po pravé strany byla zakončena centrem, který před Dursunem odvrátil na roh Dehm.
     
    54
    Jones si dal hodně načas s rozehrávkou. Levačkou centroval na bližší tyč, ale tam byli připravení jen hosté z Kielu.
     
    55
    Neškodný nákop z hloubi pole si ze vzduchu sebral šestadvacetiletý portugalský brankář Daniel Heuer Fernandes.
     
    56
    Právě Fernandes trochu podcenil přízemní centr Jae-sunga. Ani Honsak na něj ale nedosáhl a navíc se udeřil pravou nohou o tyč.
     
    57
    Definitivní konec hostující akce přišel po odmávaném ofsajdu. Kiel je mezitím v deseti, neboť útočník Honsak je stále ošetřován.
     
    58
    Unáhlený dalekonosný pokus od Jae-sunga neměl šanci ohrozit domácí branku, od které bude Heuer Fernandes z klidu vykopávat.
     
    59
    I druhá žlutá karta je za zákrok ve středovém kruhu. Mehlema tentokrát jasně podrazil Jonas Meffert.
     
    60
    Držení míče: 41% – 59.
     
    61
    Tak to je obrovský problém pro Kiel! Jonas Meffert u postranní čáry zbytečně dohrál Pálssona a okamžitě věděl, že je zle. Po druhé žluté kartě v rozmezí pár vteřin musí odejít do šatny.
     
    62
    Darmstadt právě vstřelil branku!
    Domácí trestají červenou kartou gólem ze standardní situace a vítězství už mají na dosah! Kempe odcentroval z pravého křídla na hlavu MARCELA FRANKEHO. Kronholm zůstal stát uprostřed branky a po dobře umístěné střele se jen ohlédl.
    62. Marcel FRANKE - 3:1
     
    64
    Uteklo jen pár vteřin a Kiel se zničehonic dostal k penaltě! Herrmann podle rozhodčích zahrál ve vápně rukou, což rozhodně nebyla pravda, protože míč jednoznačně poslal ke svému brankáři hrudníkem.
     
    65
    Kiel ptrávě vstřelil branku!
    Znovu je to jen o jeden gól! Chybně nařízenou penaltu kopl ALEXANDER MÜHLING s velkým přehledem, když poslal míč ze svého pohledu k levé tyči.
    65. Alexander MÜHLING - 3:2
     
    66
    Marcel Heller se pustil do individuálního průniku a vybojoval pro domácí celek alespoň výhodu rohového kopu.
     
    67
    Joevin Jones dával střílený centr k bližší tyči, kde se nikdo v modrém k zakončení nedostal. Darmstadt se musel rychle vrátit až k vlastnímu brankáři.
     
    68
    Nepříjemný okamžik pro Heuera Fernandese, do jehož branky se nebezpečně stáčel centr z levého křídla. Portugalský gólman pracně vytěsnil míč do relativního bezpečí.
     
    70
    Střídání v týmu SV Darmstadt 98: ze hřiště odchází Tobias Kempe, přichází Yannick Stark.
     
    71
    Jonesův další centr z rohového kopu nenadělal ve vápně žádnou paseku. Darmstadt nepustil hosty do rodícího se protiútoku a sám bude vhazovat prostřednictvím Fabiana Hollanda.
     
    72
    Proměněná penalta vlila hostům čerstvou krev do žil. I když je Kiel v oslabení, tak nyní dokáže držet míč na útočné polovině.
     
    73
    Dvěma přihrávkami se hosté dostali až do zajímavé šance. Honsak dostal vynikající pas za obranu, ovšem zprava brankáře Heuera Fernandese prostřelit nedokázal.
     
    74
    Marcel Heller dělal co mohl, ale dobře bránícího Schmidta na pravé straně neobešel. Bude se střídat a pak odkopávat od branky.
     
    75
    Střídání v týmu Kieler SV Holstein 1900: ze hřiště odchází Lee Jae-sung, přichází Franck Evina.
     
    75
    Střídání v týmu SV Darmstadt 98: ze hřiště odchází Joevin Jones, přichází Sören Bertram.
     
    76
    Jannik Dehm to přehnal s důrazem v souboji s Mehlemem a může být docela rád, že jako druhý hráč Kielu nedostal druhou žlutou kartu.
     
    77
    Další faul Dehma! I tentokrát byl hlavní rozhodčí více než shovívavý, protože žlutá karta za držení by rozhodně nebyla od věci.
     
    79
    Z obou stran to začíná být velmi nervózní. Osobních soubojů markantně přibývá a hlavní sudí si na nedostatek práce stěžovat rozhodně nemůže.
     
    80
    Střídání v týmu Kieler SV Holstein 1900: ze hřiště odchází Jannik Dehm, přichází Patrick Kammerbauer.
     
    81
    Ofsajd a v něm domácí útočník Serdar Dursun. O pár vteřin později se pískal pro změnu nedovolený zákrok Marvina Mehlema.
     
    82
    Marcel Heller unikal po hodně nepovedeném autu v podání Kielu. Jeho kapitán Dominik Schmidt musel učinit taktický faul za žlutou kartu.
     
    83
    Karazor svou přetaženou přihrávkou pořádně zahnal Kammerbauera. Ten sice zachránil míč na hrací ploše, ale v hostujícím držení už nikoliv.
     
    84
    Střídající Sören Bertram zkusil štěstí z nějakých třiceti metrů. Kronholmovu branku ale minul o nemalý kus.
     
    85
    Střídání v týmu SV Darmstadt 98: ze hřiště odchází Marvin Mehlem, přichází Immanuel Höhn.
     
    86
    Před domácí brankou bylo pořádně husto, a tak centr z levé strany nevypadal beznadějně. Nakonec z něj resultuje rohový kop.
     
    87
    Centr Alexandera Mühlinga vyletěl mimo pokutové území. Kiel míč neudržel a Franck Evina raději fauloval, aby zastavil rodící se protiútok.
     
    87
    Střídání v týmu Kieler SV Holstein 1900: ze hřiště odchází Hauke Wahl, přichází László Bénes.
     
    88
    A ještě jeden nedovolený zákrok od Francka Eviny. Heuer Fernandes si dá načas s odkopem od branky, za kterou jsou nyní hodně slyšet fanoušci Darmstadtu.
     
    89
    Honsak natáhl krok a zleva odcentroval. Ve vápně hledal Serru, jehož těžká střela přes obránce letěla mimo domácí bránu.
     
    90
    Hrát se bude ještě tři minuty, které jsou přidány nad rámec základních pětačtyřiceti.
     
    90+1
    Evina si naběhl do obležení tří protihráčů. Musel si pomoct důrazem, jenže to s ním přehnal a opět se jen odkopává od Heuera Fernandese.
     
    90+2
    Heller zaútočil do nezformované obrany, jenže krátkým centrem z pravého konce pokutového území nenašel žádného z několika spoluhráčů.
     
    90+3
    Holland přenesl hru doprava, kde to výborně udělal Sören Bertram. Vybojoval rozehrávku od praporku a pravděpodobně vzal hostům i tu poslední naději.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Dimitrios Grammozis může slavit své první vítězství v roli hlavního trenéra Darmstadtu. Ten proti Kielu rozhodně nebyl lepším týmem, ale výrazně mu nahrálo do karet zbytečné vyloučení Mefferta. Ihned po něm skóroval ze standardní situace Franke, což byla nakonec branka vítězná, protože o pár vteřin později z chybně nařízené penalty snížil na konečný stav Mühling. Hosté měli v posledních pětadvaceti minut více ze hry, ale nějakou šanci na vyrovnání si už nevytvořili.
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 6:7. Rohy: 7:9. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:16.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (14:56:58)

    Michal Břuchanský

    Góly: 19. Mehlem, 41. Dursun, 62. Franke – 33. Honsak, 65. Mühling (pen.)

    Karty:   48. Dehm (KIE), 59. Meffert (KIE), 82. Schmidt (KIE)   61. Meffert (DAM)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 6:7. Rohy: 7:9. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:16.
    SV Darmstadt 98: Heuer Fernandes – Herrmann, Franke, Wittek, Holland (C) – Heller, Kempe (70. Stark), Pálsson, Jones (75. Bertram) – Mehlem (85. Höhn), Dursun.
    Náhradníci: Stritzel – Bertram, Hertner, Höhn, Kamavuaka, Stark, Wurtz.

    Kieler SV Holstein 1900: Kronholm – Dehm (80. Kammerbauer), Schmidt (C), Wahl (87. Bénes), van den Bergh – Mühling, Lee Jae-Sung (75. Evina), Karazor, Meffert – Serra, Honsak.
    Náhradníci: Reimann – Bénes, Bisseck, Evina, Kammerbauer, Mörschel, Thesker.

    Rozhodca: Kempkes – Jolk, Kessel