Barys – Omsk 1:3 (kon.) | Jekaterinburg – Ufa 0:1 (kon.)
koniec
Avtomobilist Jekaterinburg
0:1 (0:0, 0:1, 0:0) Stav série: 0:1
HC Salavat Julajev Ufa
cz Štvrtok 14.03.2019, 15:00 • Uralec Arena • Play-off KHL • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Ufa zaskočila favorita a ujala se vedení na zápasy, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek čtvrtečního večera. (17:56:33)
     
    Československá stopa:

    Jakub Kovář (JEK) 23 zákroků, 1 inkasovaný gól, 95,83% úspěšnost zákroků
     
    Úvodní čtvrtfinále nabídlo pouze jeden gól, a tak se z vedení na zápasy raduje Ufa! Sledovali jsme zápas, kterému vládli oba brankáři. Jakub Kovář a Juha Metsola podali kvalitní výkony, ovšem rozhodla druhá třetina. Zatímco Ufa dvojnásobnou početní výhodu využila, Jekatěrinburg ji zahodil. Jediným střelcem tak zůstal Joonas Kemppainen, který mezi kruhy nastavil hůl na střílenou přihrávku a procedil černou gumu pod Kovářovým betonem. Pokud vezeme hru jako celek, hrála se vyrovnaná partie, které by slušela remíza. Nestalo se tak a Ufa se ujala vedení!

    Střely na branku: 34:24.
    Střely na branku ve třetí třetině: 14:7.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:19
    Od modré čáry vystřelil Alexej Vasilevskij, jehož pokus byl v předbrankovém prostoru tečován nad horní tyč. Domácí obránce dostal ještě šanci na reparát, ale ani napodruhé neuspěl.
     
    58:30
    Jakub Kovář je na střídačce, Jekatěrinburg hraje v šesti!
     
    58:16
    Neskutečný zákrok finského brankáře! Anatolij Golyšev a Andrej Obidin ujeli do přečíslení, puk si mezi sebou narazili a prvně jmenovaný střílel do odkryté branky. Ovšem Juha Metsola parádní zákrok lapačkou, tohle je dost možná rozhodující moment.
     
    57:58
    Z pravého kruhu střílel na zadní tyč Linus Omark, jehož pokus po ledě zamířil jen těsně vedle Kovářovy branky.
     
    57:19
    V předbrankovém prostoru se nacházel osamocený Teemu Hartikainen, který zbrkle zakončoval. Jeho střela z jedné se do prostoru tří tyčí nevešla.
     
    56:39
    Philip Larsen z modré čáry přihrál na levý kruh, kde se nacházel Dmitrij Kugryšev. Jeho pokus na první tyč zlikvidoval Jakub Kovář, který dál drží svůj tým ve hře o vítězství.
     
    56:06
    Vyloučení v týmu Avtomobilist Jekatěrinburg (Denis Bodrov – 2 min., zásah do hlavy nebo krku + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku).
     
    56:06
    Mezi střídačkami zůstal ležet Vladimir Tkačov, a tak se hra přerušuje. Hráči se po sobě dívají a nikdo neví, co se děje. Opakovaný záběr však prokázal, že Denis Bodrov trefil soupeře loktem do hlavy.
     
    54:47
    Linus Omark se dostal u červené čáry k puku u mantinelu. Hostující hráč na nic nečekal a nahodil jej za domácí branku, tohle Ufě ve zbytku zápasu stačí.
     
    53:34
    Do levého kruhu si navedl puk Vladimir Tkačov, jenž poté střelou přes beka zakončoval z zadní tyč. Jakub Kovář zakončení vyrazil před sebe, kam dojížděl další hráč Ufy, který byl ale sražen. Vylučovat se ovšem nebude.
     
    53:09
    Hra se hodně kouskuje, je totiž k vidění další icing.
     
    53:00
    Nikita Trjamkin nahazoval černou gumu za branku soupeře ještě před červenou čárou, a tak se píská další zakázané uvolnění, Následuje vhazování po pravici českého reprezentačního brankáře.
     
    52:51
    Ufa se usadila v pásmu, kde se o přihrávku do předbrankového prostoru pokusil Maxim Majorov. Kombinace se potom odehrávala u mantinelu, ale akce skončila po hře vysokou holí.
     
    51:28
    Aktivita Avtomobilistu a hlavně Francis Paré vymýšlí přihrávky na spoluhráče. Prvně přihrával zpoza brány kolem první tyče a poté z pravé strany přes brankoviště, ale ani jednou spoluhráče nenašel.

    Michal Luxa

    Góly a asistencie: 23. Kemppainen (Omark, Larsen)


    Avtomobilist Jekaterinburg: Jakub Kovář (Fomin) – Višnevskij, Alexej Vasilevskij (A), Trjamkin (A), Gurkin, D. Bodrov, Mamkin, Valitov – Sexton, Litovčenko, Dawes (C) – Golyšev, Paré, A. Garejev – Denis Kazionov, Kučeriavenko, Krikunov – Obidin, Torčeňuk, Česalin – Rassejkin.
    HC Salavat Julajev Ufa: Metsola (Karejev) – Larsen, Panin (C), Ar. Sergejev, Arzamascev, S. Garejev, Semionov, Jelizarov – Hartikainen, Kemppainen, Omark (A) – Rybin, Burmistrov, Tkačov – Kugryšev, Kadejkin, (A) – M. Majorov, Chochriakov, Soloduchin – Skorikov.

    Rozhodca: Bondar, Gašilov – Bersenjov, Judin

    Diváci: 5 545 (vyprodáno)
    Jekaterinburg 1 4 Ufa
    #1 Štvrtok 14.03.2019 • 15:00
    Jekaterinburg - Ufa 0:1
    #2 Sobota 16.03.2019 • 13:00
    Jekaterinburg - Ufa 2:0
    #3 Pondelok 18.03.2019 • 15:00
    Ufa - Jekaterinburg 2:1 koniec po predl.
    #4 Streda 20.03.2019 • 15:00
    Ufa - Jekaterinburg 4:2
    #5 Piatok 22.03.2019 • 15:00
    Jekaterinburg - Ufa 1:4