Nice – Toulouse 1:1 (kon.) | Lille – Monaco 0:1 (kon.)
koniec
Lille OSC
0:1 (0:0)
AS Monaco
cz Piatok 15.03.2019, 20:45 • Stade Pierre-Mauroy, Lille • Ligue 1 Uber Eats • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky. Ligue 1 má na programu další kolo a my budeme sledovat duel mezi Lille a Monakem. Mírným favoritem jsou domácí hráči, ale uvidíme, jak tohle celé nakonec dopadne.
     
    LILLE OSC zažívá výbornou sezonu. Domácí předvádí parádní fotbal, mají 57 bodů a jsou na druhé pozici, což rozhodně nikdo nečekal. Lille ztrácí na první PSG 17 bodů, ale před třetím Lyonem má k dobru sedm bodů. Jen připomenu, že druhé místo znamená jistou účast v Lize mistrů a to je nyní hlavním cílem Lille.

    AS MONACO FC se v této sezoně velmi trápí, ale to každý velice dobře ví. Monako zatím nasbíralo 27 bodů a je na 17. pozici, tedy poslední nesestupové pozici. Monako se více jak polovinu sezony trápilo, ale pak obměnilo kádr a nyní neprohrálo už pět duelů v řadě. Monako má na nesestupové pozice k dobru šest bodů a bodovat chce rozhodně také dnes.
     
    Poslední vzájemné zápasy

    Monako – Lille 0:0
    Monako – Lille 2:1
    Lille – Monako 0:4
    Monako – Lille 4:0
    Monako – Lille 2:1
     
    Úvodní sestavy:

    Lille OSC: Maignan – Celik, J. Fonte (C), Gabriel, Y. Koné – Xeka, Mendes – Pépé, Ikoné, Bamba – Leao.
    Náhradníci: Koffi – Soumaoro, Reinildo, Maia, Soumaré, Araújo, R. Fonte.

    AS Monaco FC: Subašić – Sidibé, Jemerson, Glik (C), Ballo-Touré – Adrien Silva, Aholou – G. Martins, Golovin, Rony Lopes – Carlos.
    Náhradníci: Benaglio – Naldo, Henrichs, Vainqueur, Chadli, Moussa Sylla, Foster.

    Rozhodčí: Ben El Hadj – Viala, Zakrani.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas devětadvacátého kola nejvyšší francouzské soutěže Ligue 1 může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    O úvodní rozehrávku ze středového kruhu se postarali domácí fotbalisté. Od Fonteho následně putoval míč na pravou stranu, kde byl připraven Pépé. Lille se ale až do vápna na první pokud neprobojovalo.
     
    3
    Danijel Subašić mohl vykopávat od vlastní branky. Ve střední části trávníku podstoupil hlavičkový souboj José Fonte s Aholouem. Následně přišel ale faul domácího Xeky.
     
    4
    Silva si několikrát vyměnil míč s Lopesem, ale dále cesta nevedla. Dalším hráčem Monaka, který zůstal na trávníku byl po kontaktu s Pépém Aholou.
     
    5
    Jemerson rozehrával z místa přestupku pouze do kombinace. Sidibé se na pravé straně sice rozběhl za balonem, ale přes Koného se neprosadil.
     
    6
    Monako je v prvních minutách zápasu o něco aktivnější. Gelson Martin si však pomohl v souboji s Koném lehkým faulem a musel míč odevzdat domácímu týmu.
     
    7
    V solidním počtu se hnali domácí do protiútoku. Xekův oblouček do pokutového území měl najít Leaoa, ale jako první se dostal k obrannému zákroku Kamil Glik.
     
    8
    Lille nebylo daleko od úvodní branky. Pépé nebezpečně pronikal do pokutového území, míč si ale píchl kolem Subašiće až příliš velkého úhlu a už nemohl zakončovat do odkryté branky.
     
    9
    Gabriel zaváhal při rozehrávce, do útoku se tak mohli hnát hostující fotbalisté. Po přihrávce Martinse pálil z nadějného postavení Rony Lopes, ale tvrdou ránou našel jen Maignana.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka tempo rozhodně nepostrádala. Pépé prohnal na pravém kraji Ballo-Tourého, který ale nedovolil ofenzivní hvězdě Lille odcentrovat.
     
    11
    Martins sice vyhrál hlavičkový souboj s Koném, ale už neměl komu míč sklepnout. Balonu se tak ujal zcela osamocený Thiago Mendes.
     
    12
    Po divokých úvodních minutách se hra lehce uklidňuje. Lille pokračuje v mírném tlaku postupnou kombinací ve střední části trávníku.
     
    13
    Obrovská šance Lille. Ikoné našel milimetrovou přihrávkou Bambu na hranici ofsajdu, následně se dvaadvacetiletý záložník uvolnil přes Glika, ale ránu v pádu už poslal jen do břevna.
    13. Jonathan Bamba pálil v pádu do břevna
     
    14
    Ikoné si nyní sběhl pro míč na pravou stranu. Tentokrát našel přihrávkou Pépého, který ale nedokázal obejít posledního obránce hostujícího celku.
     
    15
    Další zaváhání Koného v rozehrávce. Do otevřené obrany mohl postupovat Rony Lopes s Carlosem. První jmenovaný to vzal na sebe, ale střelou k přední tyči Maignana nezaskočil.
     
    16
    Leao byl až příliš agresivní při snaze vybojovat míč pro domácí celek. Hlavní rozhodčí byl souboji se Silvou velmi blízko a odpískal proti brance Mikea Maignana.
     
    17
    Ani nyní to neměl Nicolas Pépé snadné. Proti Jemersonovi si příliš předkopl míč před sebe a toho využil právě hostující stoper.
     
    18
    Martinsova rána se odrazila hned od dvou obránců Lille a Mike Maignan měl co dělat, aby míč udržel před brankovou lajnou. Následně se hosté dožadovali penalty, ale pád Lopese byl nezaviněný.
     
    19
    Tentokrát vedl útočnou akci Monaka Golovin. Ruský záložník však pokazil hned první přihrávku na Carlose a hosté velmi záhy přišli o balon.
     
    20
    Ani dvacet minut úvodní branku nepřineslo. Lille sice drží míč po většinu času pod kontrolou, ale hostující celek se vydává do nebezpečných protiútoku.
     
    21
    Monako rozehrávalo rohový kop, ale rychle se muselo vracet do obrany. Proti Pépému vystartoval hned dvakrát Alexandr Golovin, ale ruský záložník odchází od rozhodčího jen s napomenutím.
     
    22
    Celik přenesl hru přes celou šířku trávníku na Koného. Následně pálil po odraženém balonu z hranice šestnáctky Jonathan Bamba, ale jeho rána se do branky o metr nevešla.
     
    23
    Bamba tentokrát měl míč pod kontrolou na levém kraji. Po zblokovém centru ale musí domácí pokračovat od obránců.
     
    24
    Nanitamo Ikoné nabíhal do pokutového území z pravé strany, ale po lehkém kontaktu spadl na trávník. Místo požadované penalty ale budou domácí rozehrávat jen roh.
    24. Pád Ikoného neznamenal pokutový kop
     
    25
    Carlos Vinícius pořádně zavařil aktivním napadáním Gabrielovi. Domácí dokázali ve spolupráci s Maignanem vykombinovat vlastní polovinu trávníku.
     
    26
    Neskutečná minela Thiaga Mendese! Lille mělo úvodní branku doslova nadosah. Pépé zavezl míč do pokutového území, poté zpětnou přihrávkou našel Mendese, který ale překopl téměř opuštěnou síť.
    26. Thiago Mendes spálil obrovskou šanci Lille
     
    27
    Také Monako se snažilo dostat do vápna. Golovin posílal míč mezi dvěma obránci na Carlose, ale ten byl pohotově pokryt José Fontem.
     
    28
    Monako zkouší průnikové přihrávky. O jednu takovou se nyní pokusil Adrien Silva, balon však nedokázal zachytit ani rychlý Carlos Vinícius.
     
    30
    Ani úvodní půlhodina hry změnu skóre nepřinesla. Youssouf Koné nyní vhazoval na levé straně, ale balon poslal pouze ke stoperům, kteří zapojili také Maignana.
     
    31
    Se Silvou si narazil na pravé straně Golovin. Právě ruský záložník se poté snažil obejít Koného. To se mu také podařilo, ale ihned ho zastoupil v obraně Gabriel.
     
    32
    Bambův průnik do šestnáctky na levé straně nevyšel podle představ. Skvěle se totiž vrátil do obrany Djibril Sidibé, který obral soupeře o balon.
     
    33
    Dlouhý hod zpoza postranní lajny předvedl také Ballo-Touré. Hosté se u balonu ale dlouho neudrželi a musí se vrací zpět do obranných pozic.
     
    34
    Gabriela poslal na zem Gelson Martins. Lille okamžitě rozehrálo, ale pouze do další zdlouhavé kombinace u středového kruhu.
     
    35
    Po Koném se zmocnil míče domácí Thiago Mendes. Dlouhým pasem oslovil Pépého, který sice dokázal zpracovat, ale zády k brance toho příliš nezmohl.
     
    36
    Obléhání branky Monaka pokračuje. Pépé měl proti sobě hned dva obránce, ale i tak si to namířil do šestnáctky. Těsně před ní však o míč přišel.
     
    37
    Už to vypadalo, že se Monako alespoň na chvíli osvobodí, ale od Ahouloua putoval míč za postranní lajnu ještě před půlící lajnou.
     
    38
    Na hranici pokutového území Lille byl poslán k zemi Carlos, kterého fauloval Gabriel. Velká šance pro hostující celek.
    38. Faul Gabriela těsně před vápnem Lille
     
    39
    Před Maignanem byla neprostupná zeď. Do míče se opřel Djibril Sidibé, ale branku prudkou ránou přestřelil.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému konci. Po zblokoném centru rozehrávali domácí hráči rohový kop. Jemerson musel být ještě před rozehrávkou napomínán hlavním rozhodčím.
     
    42
    Xeka na druhý pokus poslal centr do šestnáctky, ale na přední tyči už s balonem příliš nezmohl José Fonte. Rozehrávat bude od své branky Subašić.
     
    43
    Po Gabrielově přihrávce středem trávníku zpracoval míč Mendes. Dnešní oslavenec ale příliš daleko nedošel. Před Mendesem se zjevil Jemerson.
     
    44
    Další pořádně nebezpečná situace před Subašićem. Djibril Sidibé zaspal v pokutovém území, nechal se předskočit Bambou, který ale z blízkosti nedokázal volej poslal mezi tři tyče.
    44. Jonathan Bamba neproměnil ani druhou brankovou situaci v prvním poločase
     
    45
    V poslední minutě prvního poločasu se dostalo do útoku Monako. Golovinova přihrávka na Martinse byla ale až příliš pomalá a toho využil Gabriel.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Jedna nastavená minuta je minulostí a první poločas končí. Hráči odcházejí do šaten za bezbrankového stavu.

    Úvodní minuty sice patřily Monaku, ale velmi rychle se ke slovu dostal druhý tým Ligue 1. Lille začalo přehrávat hostující celek a dostalo se také do vážnější šance. Nejprve pálil Jonathan Bamba do břevna, poté měl otevřenou branku před sebou Mendes, ale ani on gól nedal. Těsně před přestávkou měl ještě šanci znovu Bamba, ale ani na druhý pokus neposlal míč mezi tři tyče.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:46.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Do druhého poločasu vstoupili rozehrávkou ze středového kruhu hostující fotbalisté. Monako se ale po přestávce nikam nežene.
     
    48
    Ballo-Touré vhazoval na levém kraji trávníku, poté se ale musel s míčem vrátit téměř zpět na vlastní polovinu po nepříjemném napadání domácího týmu.
     
    49
    Také Lille se poprvé dostalo ve druhé půli k balonu. Bamba si došel pro faul na třiceti metrech od branky hostujícího celku. Faulem se provinil Sidibé.
     
    50
    Domácí tým rozehrával standardní situaci centrem Xeky. Portugalský záložník cpal míč do šestnáctky, ale našel pouze hlavu Kamila Glika.
     
    51
    Mike Maignan musel opět podržet svůj tým. Do útoku se hnal s Lopesem také Golovin. Právě ruský ofenzivní hráč pálil z kroku, ale jen do těla domácího brankáře.
     
    52
    Z úhlu se následně snažil překvapit Maignana Gelson Martins, ale i na druhý pokus předvedl domácí brankář skvělý zákrok.
     
    53
    Tlak Monaka pokračoval od rohového praporku. Rony Lopes však poslal míč jen do ideálního prostoru pro domácího brankáře, který sebral balon do rukavic.
     
    54
    Po Celikovi se dostal k míči na pravé straně Pépé. Produktivní fotbalista Lille se dostával do nebezpečného prostoru, ale v pravou chvíli zasáhl v obraně Sidibé.
     
    55
    Jonathan Bamba po souboji se Sidibém ještě centroval do pokutového území, ale jeho pas byl příliš dlouhý a přelétl všechny hráče před Subašićem.
     
    56
    Xeka si šel pro míč příliš ostře. Špičkou kopačky zasáhl Silvu a hosté mohli rychle rozehrát. Po zpětné přihrávce na střed vápna pálil z prvního doteku Martins, ale na Maignana si nepřišel.
     
    57
    S Pépém kombinoval na levé straně Ikoné. Ani tentokrát se ale domácím hráčům nepodařilo proniknout do pokutového území soupeře.
     
    58
    Gabriel sice ztratil míč v nebezpečném prostoru před vápnem, ale hosté toho nedokázali využít. Golovin neměl komu nahrát a tak o míč přišel bez zakončení.
     
    60
    Ani hodina hry branku nepřinesla. Po změně stran navíc nepřibývají ani šance. José Fonte rozběhl dlouhou přihrávkou Ikoného, ale po zpětné kličce odkopl míč do bezpečí Sidibé.
     
    61
    Ballo-Touré zablokoval Celikův centr. Domácí ještě na moment zůstali u balonu, ale Celik neprošel do vápna ani na druhý pokus a tak mohl míč vyvést Golovin.
     
    62
    Ve druhém poločase tempo zápasu spíše klesá. Ani jeden z týmů se nemůže dostat do šance, Ikoného individuální akce skončila ještě před vápnem.
     
    63
    Pépé posunul míč podél postranní lajny na Leaoa, který si udělal místo ke střele, ale prudkou ránou k bližší tyči brankáře Monaka nemohl překvapit.
     
    64
    Prudkou přihrávku neměl šanci Rafael Leao šanci zpracovat. Navíc měl na zádech přilepeného Jemersona, který mu situaci rozhodně neulehčil.
     
    65
    Po delším čase se dostalo ke slovu také Monako. Rony Lopes našel Golovina, ale ruský záložník dnes nemá zrovna vydařený zápas. Další extrémně přetažený centr.
     
    66
    Ballo-Touré sice ještě vybojoval míč pro Monako u postranní čáry. Než se ale vhodil míč do hry, tak už se stačili hráči Lille zformovat před vápnem.
     
    67
    Další mizernou přihrávku předvedl v domácím dresu Jonathan Bamba. Pokus přenést míč k Leaovi skončil jen za koncovou lajnou.
     
    68
    Před Leaoem si přišel pro balon Kamil Glik. Kapitán Monaka ale míč velmi rychle ztratil a Lille mohlo pokračovat v útoku. To už byl ale v obranném hradbě i Jemerson a Sidibé.
     
    69
    Xeka opět kroutil míč do pokutového území od rohového praporku. V šestnáctce ale vládne pouze stoperská dvojice Monaka Jemerson – Glik.
     
    70
    Rony Lopes sice dopravil míč do sítě, ale branka nemůže být uznána pro předcházejí hru rukou v souboji s Fontem.
    70. Neuznaná branka Ronyho Lopese
     
    72
    Ballo-Touré si poradil v rychlostním souboji s Koném, následně poslal míč do šestnáctky, ale míč se jen došoural do rukavic domácího brankáře.
     
    73
    Po několika minutách v útlumu se Lille opět nadechuje. Míč ale na pravém kraji ztratil Mendes. K balonu se tak téměř zadarmo dostávají hosté.
     
    74
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Jonathan Bamba, přichází Luiz Araújo.
     
    75
    Komplikace pro Monako. Danijel Subašić sice schoval míč do rukavic ještě v pokutovém území, poté ale podklouzl a skončil až za šestnáctkou. Volný přímý kop pro Lille.
     
    76
    Zaváhání chorvatského brankáře bylo málem potrestáno. Ikoné poslal míč proti noze Araújovi, ale ten pálil z prvního doteku jen vysoko nad branku.
     
    77
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Rafael Leao, přichází Rui Fonte.
     
    78
    Gabrielova dlouhá přihrávka měla najít střídajícího Fonteho. Ještě před útočníkem Lille se ale dostal k míči Jemerson, který hlavou přihrál Subašićovi.
     
    79
    Zatímco zůstal Mendes na trávníku, tak zkoušel Ikoné vysunout do útoku Pépého. Míč ale skončil pouze u skvěle postaveného Kamila Glika.
     
    80
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Alexandr Golovin, přichází William Vainqueur.
     
    81
    Po několika soubojích ve střední části trávníku skončil míč u Martinse. Monako se ale kombinací dostalo jen k Subašićovi.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Na první branku stále čekáme.
     
    84
    Po faulu Martinse rozehrávali domácí velmi rychle. Luiz Araújo si dlouho nepřipravil míč ke střele a rovnou vypálil. Balon však prosvištěl jen nad břevnem.
     
    85
    Djibril Sidibé udeřil loktem ve hlavičkovém souboji Fonteho do obličeje a vidí od hlavního rozhodčího žlutou kartu.
     
    86
    Ikoné si těsně před vápnem vyměnil míč s Mendesem, následně ale už nedokázal přihrát do lepšího postavení střídajícímu Rui Fontemu.
     
    87
    Také Monako se vydalo do útoku. Po centru Ronyho Lopese však skončil míč jen v rukavicích Mikea Maignana. Velmi snadný zákrok pro domácího brankáře.
     
    88
    Araújo sám překonal tři bránící hráče Monaka, poté přihrával pod sebe, kde už čekal na balon Ikoné. Z voleje ale netrefil míč ideálně a toho využil k obrannému zákroku Glik.
     
    88
    Luiz Araújo následně zajel skluzem do Silvy a dostává ještě před koncem druhého poločasu žlutou kartu.
     
    89
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Thiago Mendes, přichází Thiago Maia.
     
    90
    Po faulu na Gelsona Martinse rozehrávali hosté volný přímý kop. Ani tentokrát se ale centr Ronymu Lopesovi příliš nepovedl a domácí se s klidem ubránili.
     
    90+1
    José Fonte musel sáhnout k taktickému faulu u středové čáry. Po zákroku na Lopese vidí žlutou kartu od hlavního rozhodčího.
     
    90+1
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Tak to je neuvěřitelné! Monako se v nastaveném čase dostává do vedení! Jean-Eudes Aholou si zpracoval míč před vápnem, poté ho poslal na hranici ofsajdu CARLOSOVI. Brazilský útočník si ještě vysokou kopačkou obhodil Fonteho a poté prostřelil i Mikea Maignana.
    90+1. CARLOS - 0:1
     
    90+2
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Rony Lopes, přichází Nacer Chadli.
     
    90+3
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+4
    Subašićovi trvala rozehrávka od své branky o něco déle, ale nakonec míč přece jen poslal ke středovému kruhu. Lille už příliš času na srovnání nezbývá.
     
    90+4
    Po faulu na hranici vápna dostává žlutou kartu také střídající Rui Fonte.
     
    90+5
    Jemersonovi se dlouho nechtělo po ošetření na hrací ploše za postranní lajnu. Zápas bude jistě trvat déle, než nastavené čtyři minuty.
     
    90+6
    Fotbalisté Monaka si ale hlídají jednobrankové vedení daleko do vlastní branky. Lille se navíc nemůže dostat k míči.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Hlavní rozhodčí nakonec ukončil druhý poločas až po šesti nastavených minutách. Monako se raduje ze třech bodů, které vystřelil v samém závěru Carlos.

    Úvodní minuty sice patřily Monaku, ale velmi rychle se ke slovu dostal druhý tým Ligue 1. Lille začalo přehrávat hostující celek a dostalo se také do vážnější šance. Nejprve pálil Jonathan Bamba do břevna, poté měl otevřenou branku před sebou Mendes, ale ani on gól nedal. Těsně před přestávkou měl ještě šanci znovu Bamba, ale ani na druhý pokus neposlal míč mezi tři tyče.

    Po změně stran tempo spíše klesalo. Po sedmdesáti minutách přece jen Rony Lopes dopravil balon do sítě, ale ještě předtím si pomohl při zpracování rukou a tak se nadále pokračovalo bez branek. Až v samém závěru druhé půle přišel blesk z čistého nebe. Aholou se štěstím našel Carlose, který si obhodil Fonteho a poté propálil Maignana.
     
    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 8:3. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:18. (22:42:11)

    Vít Schück

    Góly: 90+1. Carlos (Aholou)

    Karty:   88. Araújo (LIL), 90+1. J. Fonte (LIL), 90+4. J. Fonte (LIL) – 8. Jemerson (ASM), 85. Sidibé (ASM)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 8:3. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:18.
    Lille OSC: Maignan – Celik, J. Fonte (C), Gabriel, Y. Koné – Xeka, Mendes (89. Maia) – Pépé, Ikoné, Bamba (74. Araújo) – Leao (77. R. Fonte).
    Náhradníci: Koffi – Soumaoro, Reinildo, Maia, Soumaré, Araújo, R. Fonte.

    AS Monaco: Subašić – Sidibé, Jemerson, Glik (C), Ballo-Touré – Adrien Silva, Aholou – G. Martins, Golovin (80. Vainqueur), Rony Lopes (90+2. Chadli) – Carlos.
    Náhradníci: Benaglio – Naldo, Henrichs, Vainqueur, Chadli, Moussa Sylla, Foster.

    Rozhodca: Ben El Hadj – Viala, Zakrani