Cagliari – Fiorentina 2:1 (kon.)
koniec
Cagliari Calcio
2:1 (0:0)
ACF Fiorentina
cz Piatok 15.03.2019, 20:30 • Sardegna Arena, Cagliari • Talianska Seria A • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu osmadvacátého kola italské Serie A. Od dvaceti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na utkání mezi Cagliari a Fiorentinou!
     
    ACF Fiorentina

    Hosté v tomto roce prohráli jedno jediné ligové utkání. Z posledních sedmi zápasů však jedinkrát zvítězili a trochu si nechali utéct týmy, které nyní sídlí na pozicích zaručující účast v evropských pohárech. Šestou porážku v sezóně Fiorentině uštědřila Atalanta, která před čtrnácti dny přehrála svěřence Stefana Pioliho 3:1. Fiola ji mohla napravit v domácím utkání s Laziem, se kterým hrála 1:1 a zaznamenala už třináctou remízu v sezóně, což je nejvyšší počet v celé soutěži. Po sedmadvaceti kolech patří Fiorentině až desátá pozice, ze které ztrácí sedm bodů na šestý Turín. Jejím nejlepším ligovým střelcem je se sedmi góly Marco Benassi, kterému dýchá na záda Kolumbijec Luis Muriel.
     
    Cagliari Calcio

    Domácí tým se od začátku sezóny nachází ve druhé polovině tabulky. V období od 29. prosince do 10. února nevyhrál hned šestkrát za sebou, což odčinil až těsnou výhrou 2:1 nad Parmou. Cagliari poté padlo 0:1 se Sampdorií, ale pak pro sebe urvalo jednoznačně nejcennější tři body, když porazili výsledkem 2:1 také milánský Inter. Navázat na tento překvapivý výsledek svěřenci Rolanda Marana ale nedokázali, protože na hřišti Boloni prohráli 0:2. Před osmadvacátým kolem tak Cagliari sídlí na čtrnáctém místě, přičemž má šestibodový náskok na sestupové pásmo. V případě dnešního vítězství se naopak může bodově dotáhnout na třináctý Janov. Pomoci by k tomu měl i Leonardo Pavoletti, který v Serii A nastřílel už deset branek.
     
    Vzájemné zápasy

    21.10.2018 Fiorentina – Cagliari 1:1
    13.05.2018 Fiorentina – Cagliari 0:1
    22.12.2017 Cagliari – Fiorentina 0:1
    12.03.2017 Fiorentina – Cagliari 1:0
    23.10.2016 Cagliari – Fiorentina 3:5.
     
    Úvodní sestavy:

    Cagliari Calcio: Cragno – Cacciatore, Ceppitelli (C), Pisacane, Lykogiannis – Faragò, Cigarini, Ionita, Barella – Pedro, Pavoletti.
    Náhradníci: Aresti, Rafael – Leverbe, Romagna, Srna, Birsa, Deiola, Ch. Oliva, Padoin, Théréau.

    ACF Fiorentina: Terracciano – Ceccherini, Pezzella (C), Milenković, Biraghi – Benassi, Nörgaard, Mirallas – Chiesa, Muriel, Gerson.
    Náhradníci: Lafont, Brancolini – Laurini, Hancko, Bryan Dabo, Simeone, Graiciar, Hugo.

    Rozhodčí: Doveri – Vuoto, Tonolini.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupují v kompletně bílých, zatímco domácí v modročervených dresech.
     
    2
    Christian Nörgaard fauloval ve středovém kruhu rozběhnutého Barellu a zřejmě jen díky tomu, že jsme v úplném úvodu zápasu, vyvázl bez žluté karty.
     
    3
    Terracciano podklouzl během malé domů a daroval míč Pedrovi, který ho z malého čtverce uklidil do sítě Ještě předtím ale bylo pískáno kvůli menšímu prohřešku v hostující rozehrávce.
     
    4
    Cagiari se zatáhlo hodně hluboko a hosté se vesměs dobrovolně vrátili s balónem až do vlastního pokutového území.
     
    5
    Milenković po menším zmatku odkopl balón od branky Fiorentiny. Ve stejný okamžik navíc bylo pískáno v neprospěch domácího mužstva.
     
    6
    Leonardo Pavoletti na půlící čáře fauloval Ceccheriniho. Hosté rychle rozehráli, ovšem Milenković byl na útočném výletě odzbrojen.
     
    7
    Cragno se nedohodl se spoluhráči při likvidaci nepřesného nákopu. Dosti neohrabaně odkopl míč do strany, ale naštěstí tím našel kolegu z obrany.
     
    9
    Znovu se Viola vrátila k Terraccianovi, aby trochu vylákala hodně zataženého soupeře. K ničemu valnému to ale nevedlo.
     
    10
    Teď už se hosté prokombinovali až k těsné blízkosti pokutového území, jenže poslední přihrávka našla místo Chiesy brankáře Alessia Cragna.
     
    11
    Ionita se nebál vyvézt míč z hodně zahuštěného prostoru u vlastního vápna. Další hráči Cagliari ale nerozjeli žádný smyslupný útok a musí nadále bránit.
     
    12
    Milenković svým odkopem z hloubi obranné poloviny trefil do hlavy Barellu. Ten byl chvíli otřesený, ale ve výsledku mu nic nebude.
     
    13
    Chybu v domácí rozehrávce Fiorentina nevyužila, neboť přihrávka za obranu nabíhajícího útočníka nenašla.
     
    14
    Hra se na minutu zastavila, aby diváci i hráči mohli vzdát hold bývalému hráči Fiorentiny Davide Astorimu, jenž přesně před rokem náhle zemřel.
     
    16
    Zatím to není žádný oslnivý fotbal. Hře chybí nějaké větší tempo a k vidění je pouze dobývání zformované domácí obrany.
     
    17
    Když už to s hosty začíná vypadat nadějně, tak přijde nevynucená chyba v podobě nepovedené předfinální fáze. Do autu nyní přihrál Chiesa.
     
    18
    Paolo Faragò si pomohl menším faulem na Biraghiho. Po rozehrávce se hosté pokusili o dlouhý nákop, ale i ten putoval jen mimo hřiště.
     
    19
    Marco Benassi si parádně obhodil protihráče a měl před sebou volný prostor na pravém křídle. Nadějně vypadající akci však zhatil nepřesným centrem.
     
    20
    Hra byla na chvíli přerušena, neboť Babis Lykogiannis potřeboval ošetření. Fiorentina poté sportovně vrátila balón ke Cragnovi.
     
    21
    Faragův prudký centr z hloubi pole skončil jen na hlavě jednoho ze stoperů Fioly. Ta poprvé zůstává delší dobu u vlastního vápna.
     
    22
    Lykogiannis přihrál jen do souboje a snažení Cagliari tím bylo u konce. Následuje velký boj o přehuštěný střed hřiště.
     
    23
    Cacciatoreho sražený centr sebral Faragò, který zkusil překvapit obranu kolmou přihrávkou, jenže místo toho zaskočil pouze parťáky z ofenzivy.
     
    24
    Ceppitelli dobře vystínoval Chiesu, který zbrzdil ojedinělý rychlý přechod na pravém křídle. Ceccherini vhazoval a Fiorentina se opět vrátila do klidnějších vod.
     
    25
    João Pedro vyhrál těžkou hlavičku a ulevil domácí obraně. Náznak protiútoku Cagliari rovněž zbrzdilo zpětnou přihrávkou.
     
    26
    První šance zápasu! Na svědomí ji měli domácí a jmenovitě Cacciatore, který se opřel do odvráceného míče zpoza šestnáctky a Terracciano musel rychle skákat k pravé tyči, aby dobře mířenou střelu vyrazil.
    26. Fabrizio Cacciatore (CAG)
     
    27
    Tým z Florencie mohl odpovědět ze standardní situace. To by však nesměl centr z levého kraje hřiště odvrátit některý z domácích obránců.
     
    28
    A ještě jedna standardka v domácí neprospěch. Příliš důrazný byl tentokrát Lykogiannis, který zezadu strčil Kevina Mirallase.
     
    29
    Tentokrát se kopalo z pravé strany, jenže i centr Cristiana Biraghiho se zařadil do škatulky těch hodně nepovedených.
     
    30
    Držení míče: 45% – 55%.
     
    31
    João Pedro byl zahnán k pravé autové čáře, kde dělal všechno proto, aby si vynutil Milenkovićův faul. Kontakt tam rozhodně byl, nicméně rozhodčí nařídili jen Biraghiho aut.
     
    32
    Paolo Faragò trochu zkrotil neposedný míč a po několika soubojích připravil střelu z delší vzdálenosti pro Pavolettiho, který o kousek minul ze svého pohledu pravou tyč.
     
    34
    Na první pohled nenápadné Cigariniho zadržení Gersona ve středovém kruhu bylo ohodnoceno premiérovou žlutou kartou.
     
    36
    Biraghiho vynikající centr prodlužoval Mirallas přesně do dobře postaveného Cragna. K dorážce se ještě sápal Chiesa, ale pořádně se k ní nedostal.
    36. Kevin Mirallas (FIO)
     
    38
    Fiorentina se prokombinovala až do pokutového území, ve kterém byl čistě odzbrojen Benassi ve chvíli, kdy byl Cragnovi otočený zády.
     
    39
    Cristiano Biraghi se odhodlal vypálit z nějakých pětadvaceti metrů. Alessio Cragno ale zůstal v klidu, protože míč letěl hodně mimo.
     
    40
    Tvrdší srážka mezi Mirallasem a Pisacanem byla posouzena jako faul hostujícího fotbalisty, který si do svého soka vyloženě naběhl.
     
    41
    Jeden z domácích centroval z pravého křídla, jenže jeho spoluhráčům v souboji s početní převahou obránců scházely potřebné centimetry.
     
    42
    Federico Chiesa velmi špatně načasoval skluz ve středu pole a za faul na Barellu si prohlédl podobu Doveriho žluté karty.
     
    44
    A hned vzápětí se žlutí i potřetí. Sprintujícího Muriela nepochybně sestřelil skluzující Luca Ceppitelli.
     
    45
    Fiorentina to velmi často zkouší dlouhými balóny do pokutového území. Menší závar vyřešil pomezní arbitr, který odmával ofsajd Chiesy.
     
    45+1
    Nastavují se 2 minuty.
     
    45+2
    Leonardo Pavoletti se sápal po centru ze standardní situace. K hlavičce se nedostal a místo toho mu byl odpískán jasný útočný faul na Terracciana.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Na první poločas osmadvacátého kola Serie A se moc dlouho vzpomínat nebude. Viděli jsme souboj zaměřený hlavně na poctivou defenzivu, které na obou stranách udržely čisté konto. Oba týmy měly jen po jedné šanci. Cacciatoreho projektil vyrazil Terracciano, jenž posléze sledoval, jak jeho protějšek Cragno likviduje Mirallasem prodloužený centr od Biraghiho.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z trenérů před začátkem druhého poločasu nestřídal, a tak na obou stranách pokračujeme v původních základních jedenáctkách.
     
    48
    Na hodně opatrném startu druhé půle nic nezměnil ani domácí nákop z poloviny hřiště, který doletěl jen do dlaní Pietra Terracciana.
     
    49
    Cacciatore centroval z velmi dobré pozice, ale míč posadil jen na hlavu hostujícího obránce. O chvíli později z dálky napřáhl Cigarini a díky teči vybojoval roh.
     
    50
    Původní centr z levé strany Viola odvrátila na Barellu, jehož dalekonosná střela neprošla. Neujal se ani následný střílený centr na zadní tyč.
     
    51
    Pietro Terracciano udělal velkou chybu po vynucené malé domů. Míč namazal přesně na nohu Pavolettiho, který z dvaceti metrů trestuhodně minul.
     
    52
    Cagliari právě vstřelilo branku!
    Další domácí šance už končí gólem a Cagliari se ve dvaapadesáté minutě dostává do vedení! Minimálně poloviční zásluhu na této trefě má Cacciatore, který si před Biraghim přehodil míč na levačku a úžasným centrem na zadní tyč našel nohu JOÃA PEDRA, od níž se balón nechytatelně odrazil do sítě.
    52. João PEDRO - 1:0
     
    54
    No to je tedy situace! Cagliari se radovalo z nevídaného gólu, když Cigariniho rozehrávka z půlící čáry zapadla až za záda překvapeného Terracciana. Radost ale byla předčasná, neboť takovéto trefy z nepřímých kopů platit nemohou.
    54. Luca Cigarini (CAG)
     
    56
    Fiorentina je zkraje druhé půle hodně zaskočená. Po dalším centru Cacciatoreho odehrála míč na rohový kop.
     
    57
    Terracciano vyrazil centr před vápno, kde Barella připravil dalekonosnou ránu Cigarinimu. Domácí záložník však branku výrazně přestřelil.
     
    58
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Kevin Mirallas, přichází Giovanni Simeone.
     
    60
    Držení míče: 50% – 50%.
     
    61
    Hráči Violy si trochu nevěděli rady při obléhání domácí šestnáctky. Výrazně jim pomohl až odpískaný faul na Simeoneho, z něhož resultuje nebezpečný přímák.
     
    62
    Po dlouhé přípravě se k exekuci přímého kopu postavil Biraghi. Svůj účel ale splnila Cragnem postavená zeď, která k jeho brance míč vůbec nepustila.
     
    63
    Bezprostředně poté si Fiorentina vybojovala své první dva rohové kopy. Na dobře fungující defenzivu domácího celku ale nevyzrála v ani jednom případě.
     
    64
    João Pedro se pokusil vstřelit svůj druhý dnešní gól. Pavoletti k němu prodloužil aut z levé strany, ovšem zakončení nůžkami se kvůli zákroku obránce mezi tyče nevešlo.
     
    65
    Luca Ceppitelli se až nečekaně snadno dostal k zakončení po rohovém kopu. K domácí smůle vystřelil přesně do místa, kde stál Terracciano.
     
    66
    Cagliari právě vstřelilo branku!
    Další standardní situace už vedla ke kýženému úspěchu! Po faulu na pravém křídle bravurně odcentroval Lykogiannis a posadil míč na hlavu LUCY CEPPITELLIHO, který jako správný kapitán zakončil mimo dosah Pietra Terracciana.
    66. Luca CEPPITELLI - 2:0
     
    68
    Teď už to bude mít Viola hodně složité. Na dvojité pokoření rozjetého Cagliari má nanejvýš pětadvacet minut.
     
    69
    Trošku chaotickou přehazovanou přes půlící čáru vyhráli domácí, kteří jako první dostali míč na zem a snaží se trpělivě kombinovat.
     
    70
    Federico Ceccherini zakřižoval náběh Barelly, který spěchal za přihrávkou k pravé postranní čáře. S největší pravděpodobností se bude střídat.
     
    71
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Christian Nörgaard, přichází Bryan Dabo.
     
    72
    Nějaký tlak Fiorentiny je v nedohlednu. Stále tak platí, že se kolumbijský střelec Luis Muriel dostává do hry jen minimálně.
     
    73
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Fabrizio Cacciatore, přichází Simone Padoin.
     
    74
    Málem bylo definitivně jasno! Hosté trestuhodně propadli na nějakých pětatřiceti metrech od vlastní branky. Barella v přečíslení vypálil do Terracciana, který vyrazil míč k Pedrovi a ten ze stoprocentní dorážky zasáhl břevno!
    74. Nicoló Barella (CAG), João Pedro (CAG)
     
    76
    Leonardo Pavoletti se dostal do křížku s několika soupeři. Moc ho neuklidnila ani žlutá karta, kvůli které bude chybět při utkání v Chievu.
     
    77
    Uteklo jen pár vteřin a rozhodčí museli řešit další rozmíšku. O něco lépe z ní vzešli hosté, za které rozehraje standardku Biraghi.
     
    78
    Biraghiho nízký centr patou prodlužoval Milenković, nicméně z balíku těl u penaltového puntíku nepřiletěla žádná střela.
     
    80
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Nicoló Barella, přichází Alessandro Deiola.
     
    81
    Hra začíná být hodně rozkouskovaná. Nyní se nehraje kvůli faulu Chiesy na Ceppitelliho, který rozhodně nespěchá zpět na nohy.
     
    82
    Opět v akci Federico Chiesa, který dostal balón na pravé křídlo. Přízemní centr prošel přes Lykogiannise, jenže toho jistil Padoin a odkopl míč do autu.
     
    83
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází João Pedro, přichází Cyril Théréau.
     
    84
    A další prodleva, ke které došlo kvůli ležícímu Cigarinimu. Po nějaké minutě se přesto zvedl a už je zase fit.
     
    85
    Dnes hodně nevýrazný Gerson si vynutil faul na půlící čáře a rychle rozehrál. Moc času na vstřelení dvou branek Fiorentině nezbývá.
     
    86
    Trošku krkolomný přechod přes střed hřiště zakončil střelou z dobrých třiceti metrů Luis Muriel. Cragnovu branku však minul o obrovský kus.
     
    87
    Paolo Faragò se nechal faulovat Biraghim. Hra je opět přerušena a Luca Cigarini rozhodně nebude chvátat s rozehrávkou.
     
    88
    Fiorentina právě vstřelila branku!
    V osmaosmdesáté minutě se zápas výrazně dramatizuje! Cigariniho nákop byl přesměrován do rukavic Terracciana, který bleskově rozehrál. Gerson to taktéž udělal velmi dobře, když nastartoval FEDERICA CHIESU a ten po dlouhém sprintu vystřelil zleva k zadní tyči.
    88. Federico CHIESA - 2:1
     
    90
    Zraky všech fanoušků se upřely na čtvrtého rozhodčího, který prozradil, že se budou hrát další čtyři nastavené minuty.
     
    90+1
    Přímočaré útoky od fotbalistů Fiorentiny rychle přibývají. Do hlavní role se opět dostal Chiesa, který si navedl míč na pravačku, ovšem Padoin jeho střelu ztečoval do Cragnovy náruče.
     
    90+2
    Pezzellovi byl ve vzájemné přetahované odpískán diskutabilní faul na Pavolettiho. Domácí mohou poslat do vápna nebezpečný centr z levé strany.
     
    90+3
    Cagliari rozehrálo hodně mizerně, ale mrzet ho to vůbec nemusí, neboť uprostřed hřiště za žlutou kartu fauloval také Gerson.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Všechno důležité se v předehrávce osmadvacátého kola italské Serie A stalo až po změně stran, kdy se Cagliari do svého soupeře zakouslo a během necelé čtvrthodiny odskočilo na 2:0, když se prosadili Pedro a Ceppitelli. Prvně jmenovaný hráč mohl v 74. minutě definitivně rozhodnout. Při dorážce Barellovy střely ale trefil břevno a pak se na střídačce ještě hodně strachoval, neboť Chiesa chvíli před koncem snížil na rozdíl jediného gólu. O hubený náskok 2:1 však Cagliari nepřišlo a díky třetí domácí výhře za sebou má zpět devítibodový náskok na sestupové pásmo. Viola naopak počtvrté v řadě nevyhrála a jistojistě zůstane desátá.
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 4:2. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 22:13.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:30:57)

    Michal Břuchanský

    Góly: 52. Pedro (Cacciatore), 66. Ceppitelli (Lykogiannis) – 88. Chiesa (Gerson)

    Karty:   34. Cigarini (CAG), 44. Ceppitelli (CAG), 76. Pavoletti (CAG) – 42. Chiesa (FIO), 90+3. Gerson (FIO)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 4:2. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 22:13.
    Cagliari Calcio: Cragno – Cacciatore (73. Padoin), Ceppitelli (C), Pisacane, Lykogiannis – Faragò, Cigarini, Ionita, Barella (80. Deiola) – Pedro (83. Théréau), Pavoletti.
    Náhradníci: Aresti, Rafael – Leverbe, Romagna, Srna, Birsa, Deiola, Ch. Oliva, Padoin, Théréau.

    ACF Fiorentina: Terracciano – Ceccherini, Pezzella (C), Milenković, Biraghi – Benassi, Nörgaard (71. Bryan Dabo), Mirallas (58. Simeone) – Chiesa, Muriel, Gerson.
    Náhradníci: Lafont, Brancolini – Laurini, Hancko, Bryan Dabo, Simeone, Graiciar, Hugo.

    Rozhodca: Doveri – Vuoto, Tonolini