Toronto – Philadelphia 7:6 (kon.) | Columbus – Carolina 3:0 (kon.) | Dallas – Vegas 1:2 (kon.)
Colorado – Anaheim 3:5 (kon.) | Calgary – NY Rangers 5:1 (kon.) | Vancouver – NJ Devils 2:3 (1:2 po s.n.)
Detroit – NY Islanders 2:1 (kon.) | Pittsburgh – St. Louis 1:5 (kon.) | LA Kings – Florida 3:4 (kon.)
koniec
Colorado Avalanche
3:5 (2:0, 0:3, 1:2)
Anaheim Ducks
cz Sobota 16.03.2019, 02:00 • Pepsi Center, Denver • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (05:13:35)
     
    Československá stopa v utkání:
    Do hry nezasáhl žádný český ani slovenský hokejista.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Ryan Getzlaf (ANA) 1+2
    2. Nathan MacKinnon (COL) 1+1
    3. Daniel Sprong (ANA) 1+1.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 44 – 37 (16:11, 13:12, 15:14)
    Zablokované střely soupeře: 12 – 15
    Trestné minuty: 6 – 8
    Využité přesilové hry: 1/3 – 1/2
    Vyhraná vhazování: 55% – 45%
    Bodyčky: 31 – 36.
     
    Je dobojováno! Colorado potřebovalo v tomto utkání bezpodmínečně zvítězit, aby se vrátilo do boje o osmé místo Západní konference. Začátek vypadal z domácího pohledu nadějně, když hvězdní útočníci MacKinnon a Rantanen zajistili Lavinám dvougólové vedení. Po druhé třetině ale bylo všechno jinak, veteráni Perry s Getzlafem vyrovnali v rozmezí minuty a půl a hostující obrat pak dokonal Sprong. Ve třetí části za domácí vyrovnal Andrighetto, nicméně ve chvíli, kdy zápas směřoval do prodloužení, vstřelil vítězný gól Ducks Corey Perry. O pár vteřin později trefil prázdnou branku Lindholm a definitivně rozhodl o třetí prohře Colorada z posledních čtyř zápasů. Avs zůstávají desátí a na osmé Coyotes ztrácí už pět bodů.
     
    Konec zápasu.
    59:37 Hampus LINDHOLM - 3:5
     
    59:37
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Domácí odvolali gólmana, jenže místo vyrovnání popáté inkasovali. HAMPUS LINDHOLM si připsal důležitý blok Compherovy střely a o pár vteřin později přes téměř celé hřiště trefil prázdnou branku. Asistence: Josh Manson.
    59:03 Corey PERRY - 3:4
     
    59:03
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Ducks využívají přesilovou hru a v úplném závěru strhávají vedení zpět na svou stranu! Getzlaf z levého mantinelu našel na zadní tyči Ritchieho. Ten možná úmyslně přihrával napříč brankovištěm a COREY PERRY pak doťukl kotouč z několika málo centimetrů. Asistence: Nick Ritchie, Ryan Getzlaf.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:33
    Ještě jednou Holzer, který tentokrát přenesl těžiště hry doleva. Rakellovo zakončení však zablokoval Ican Cole.
     
    58:08
    Holzerovu dělovku Varlamov vyrazil. Poté se dobře zorientoval Gabriel Bourque a postaral se o vyhození přes všechny čáry.
     
    57:39
    Nepříjemnost pro Colorado, které jde v závěru třetí části do oslabení. Za vysokou hůl v obličeji Jonese dostal menší trest Mikko Rantanen.
     
    57:24
    Max Jones dělal co mohl, jenže přes Nemetha se k nahozenému puku nedostal. Po icingu se vhazuje po pravici Johna Gibsona.
     
    56:27
    Jacob Larsson při klidné rozehrávce na chvíli ztratil kontrolu nad pukem a pořádně tím vylekal Gibssona. Laciný vlastňák z toho ale nebyl.
     
    55:49
    Josh Manson v situaci dva na jednoho nepřihrál a z pravého kruhu sám zakončoval. A asi neudělal dobře, protože Varlamov ho vychytal.
     
    55:36
    Compher parádně přihrál z mantinelu za sebe, kde správně tušil rozjetého Kerfoota. Gibson Kačery podržel a nedopustil změnu nerozhodného stavu!
     
    54:28
    Getzlaf nevyvezl puk do bezpečí poté, co zablokoval pokus Girarda. Potrestat to chtěl Rantanen, jenže v zahuštěném prostoru před brankovištěm se k pořádnému zakončení nedostal.

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 8. MacKinnon (Compher, Girard), 19. Rantanen (Barrie, MacKinnon), 49. Andrighetto (Cole, Jost) – 27. Perry (Fowler, Henrique), 28. Getzlaf (Sprong, Fowler), 34. Sprong (Jaycob Megna, Getzlaf), 60. Perry (N. Ritchie, Getzlaf), 60. H. Lindholm (Manson)


    Colorado Avalanche: Varlamov (Grubauer) – E. Johnson (A), Girard, Barrie (A), Cole, Nemeth, Zadorov – Compher, MacKinnon (A), Brassard – Rantanen, Söderberg, C. Wilson – Calvert, Jost, Kerfoot – G. Bourque, Agozzino, Andrighetto.
    Anaheim Ducks: Gibson (R. Miller) – Manson (A), H. Lindholm, Fowler, Ja. Larsson, Holzer, Jaycob Megna – Sprong, Getzlaf (C), N. Ritchie – Silfverberg, D. Shore, Rakell – Perry (A), Henrique, Terry – Rowney, D. Grant, Jones.

    Rozhodca: StPierre, Kozari – Kovachik, Gawryletz

    Diváci: 18 025