Toronto – Philadelphia 7:6 (kon.) | Columbus – Carolina 3:0 (kon.) | Dallas – Vegas 1:2 (kon.)
Colorado – Anaheim 3:5 (kon.) | Calgary – NY Rangers 5:1 (kon.) | Vancouver – NJ Devils 2:3 (1:2 po s.n.)
Detroit – NY Islanders 2:1 (kon.) | Pittsburgh – St. Louis 1:5 (kon.) | LA Kings – Florida 3:4 (kon.)
koniec
Calgary Flames
5:1 (1:1, 2:0, 2:0)
New York Rangers
cz Sobota 16.03.2019, 02:08 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Matthew Tkachuk ovládl statistiky dnešního utkání, se s vámi loučím a přeji vám dobrou noc nebo dobré ráno, pokud zrovna vstáváte. (04:41:01)
     
    Československá stopa:

    David Rittich (CGY) 24 zákroků, 1 inkasovaný branka, 96% úspěšnost zákroků
    Michael Frolík (CGY) 2 body (1+1), 2 střely, 12:14 čas na ledě

    Filip Chytil (NYR) žádný bod, 4 střely, 14:44 čas na ledě
     
    Hvězdy zápasu:

    1. Matthew Tkachuk (CGY) 5 bodů (2+3)
    2. Michael Frolík (CGY) 2 body (1+1)
    3. David Rittich (CGY) 24 zákroků, 1 inkasovaný branka, 96% úspěšnost zákroků
     
    Calgary si připisuje další vítězství a vrací se zpátky do vedení konference! Nutno říct, že domácí celek byl lepším týmem na hrací ploše, které vládl především Matthew Tkachuk! Ten se stal mužem zápasu a dalšími hvězdami byli vyhlášeni čeští hráči, kteří se rozhodně neztratili. Hořkou premiéru zažil na straně Rangers Alexandar Georgijev, jemuž spoluhráči příliš nepomohl. Rangers opět neodehráli dobré utkání, a tak si do kolonky proher připíší další čárku.

    Střely na branku: 32:25.
    Střely na branku ve třetí třetině: 14:10.
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Od mantinelu spíše střílel Vladislav Naměstnikov, ale David Rittich se nenechal překvapit. Po puku se ještě natahoval Jesper Fast, jenže na černou gumu nedosáhl.
     
    Dnešní utkání sleduje 18 956 diváků.
     
    59:33
    Mezi kruhy si najel Brendan Smith, jehož pokus zneškodnil český brankář. V přerušené hře se za domácí brankou strhla potyčka, ale vylučovat se tentokrát nebude.
     
    58:53
    Michael Frolík přihrával před vlastní branku, kde trochu zazmatkoval Noah Hanifin. Ovšem David Rittich celou situaci vyřešil odpálením černé gumy k mantinelu.
     
    57:54
    Connor Brickley se v tunelu jen protáhl a vrátil se na střídačku, to je dobrá zpráva. Pojďme se vrátit na ledovou plochu, kde se do akce ženou hráči Flames.
     
    Střely na branku: 31:23.
     
    57:21
    Z jedné od modré čáry vypálil Mark Giordano, který trefil Connora Brickleye. Hostující hráč po zásahu hned upadl a na nohy se mu nechtělo. Navíc po vystřídání zamířil rovnou do kabiny.
     
    56:33
    Oscar Fantenberg nahodil puk za branku, kam se vydal brankář, jenž puk obráncům zastavil. Ovšem Rangers kotouč nevyvezli a jsou při rozehrávce pod tlakem.
     
    54:54
    V předbrankovém prostoru se poté nacházel Johnny Gaudreau, jenž hostujícího brankáře z výborné pozice neprostřelil. Nutno říct, že obrana Rangers Alexandaru Georgijevovi při jeho premiéře moc nepomáhá.
     
    54:31
    Z vrcholu levého kruhu mířil na zadní tyč Mark Giordano, jehož pokus se ale do prostoru branky nevešel. Ovšem akce domácího celku dál trvá.
     
    53:27
    Dříve než kotouč přejel do útočného pásma hostující hráč, čehož si nevšímal Anthony DeAngelo. Ofsajd tak vrátí hru zpátky do neutrální zóny.
     
    52:44
    Kotouč po souboji ve středním pásmu skončil na domácí střídačce. Ve třetí dvacetiminutovce se hra hodně přerušuje a už tak zápas nemá takové tempo.
     
    52:10
    Michael Frolík přisunul vpravo puk na Matthewa Tkachuka, jenž už se hokejem jen baví. Domácí hráč si prostrčil hůl mezi nohama a zakončil do hostujícího brankáře.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!

    Michal Luxa

    Góly a asistencie: 10. J. Gaudreau (Tkachuk), 23. Tkachuk (Giordano, Frolík), 25. Hathaway (Tkachuk, D. Ryan), 46. Frolík (Tkachuk, Hanifin), 50. Tkachuk (Backlund) – 12. Pionk (R. Strome)


    Calgary Flames: Rittich (M. Smith) – Brodie, Giordano (C), Hamonic, Hanifin, R. Andersson, Fantenberg – E. Lindholm, Monahan (A), J. Gaudreau – Frolík, Backlund (A), Tkachuk – Czarnik, Jankowski, S. Bennett – Hathaway, D. Ryan, Mangiapane.
    New York Rangers: Georgijev (H. Lundqvist) – Shattenkirk, Skjei, Pionk, M. Staal, DeAngelo, Br. Smith (A) – Vesey, Zibanejad, Kreider – Namestnikov (A), R. Strome, Chytil (A) – Bučnevič, B. Howden, Lemieux – Fast, L. Andersson, C. Brickley.

    Rozhodca: Hebert, Dwyer – Smith, Shewchyk

    Diváci: 18 956