Kazachstan – Škótsko 3:0 (kon.) | Cyprus – San Maríno 5:0 (kon.) | Holandsko – Bielorusko 4:0 (kon.)
Sev. Írsko – Estónsko 2:0 (kon.) | Chorvátsko – Azerbajdžan 2:1 (kon.) | Slovensko – Maďarsko sk 2:0 (kon.)
Rakúsko – Poľsko 0:1 (kon.) | S. Macedónsko – Lotyšsko 3:1 (kon.) | Izrael – Slovinsko 1:1 (kon.)
Belgicko – Rusko 3:1 (kon.)
koniec
Severné Írsko
2:0 (0:0)
Estónsko
cz Štvrtok 21.03.2019, 20:45Kvalifikácia ME • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:39:02)
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 6:1. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 9:13.
     
    Je konec! Severní Irsko zvládlo vstup do kvalifikačního cyklu na jedničku a poráží Estonsko 2:0! V prvním poločase jsme sledovali bojovný fotbal. Domácí Severní Irsko bylo sice o něco aktivnější, ale nemohlo najít recept na pozornou obranu Estonska. V největší šanci první půle se po dvaceti minutách zjevil McNair, ale jeho hlavička z malého vápna byla nepřesná. V závěru poločasu ještě střílel nebezpečně Jones, jehož pokus prolétl kolem levé tyče. Po změně stran však dokázal udeřit Niall McGinn! Od té doby už Severní Irové kralovali dění na trávníku. Přesto mohl vyrovnat Anier, ale ten svůj únik nevyšperkoval brankou. Chvíli na to navíc sudí nařídil penaltu pro domácí, který proměnil kapitán Steven Davis! Závěr utkání si už Severní Irsko pohlídalo a připisuje si tři body.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Rauno Sappinen si naběhl na prudkou přihrávku na polovinu Severního Irska, ale také jeho útočný výpad zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Josh Magennis si opět naběhl na přihrávku za obranu soupeře, jenže si nepohlídal své postavení a nechal se lapit v ofsajdu.
     
    89
    Estonsko kombinuje s míčem na polovině hrací plochy a hledá si cestičku do blízkosti velkého vápna. Domácí však brání opravdu skvěle.
     
    88
    Josh Magennis tentokrát napřáhl ke střele zpoza hranice pokutového území, ale jeho technický pokus skončil v rukavicích pozorného brankáře.
     
    87
    Severní Irsko zahrávalo rohový kop. Jeho rozehrávky se ujal Paddy McNair, který vyslal centr na malé vápno, nicméně estonský brankář jej dokázal vyboxovat.
     
    86
    Střídání v týmu Severní Irsko: ze hřiště odchází Niall McGinn, přichází Conor McLaughlin.
    Střídání v týmu Estonsko: ze hřiště odchází Artjom Dmitrijev, přichází Rauno Sappinen.
     
    85
    V další stoprocentní šanci Severního Irska se zjevil Josh Magennis, který střílel pravačkou z hranice velkého vápna, ale Sergej Lepmec si připsal dobrý zákrok!
     
    84
    George Saville se na hranici velkého vápna dostal k odraženému míči, opřel se do něj levačkou, jenže jeho pokus pro změnu postrádal razanci.
     
    83
    Hostující brankář vyrazil z branky až na hranici pokutového území, kde schoval míč do svých rukavic. Vypadá to, že duel se už pouze dohrává.
     
    82
    Střídání v týmu Severní Irsko: ze hřiště odchází Jordan Jones, přichází Shane Ferguson.
     
    81
    Estonsko opět vhazovalo v blízkosti pokutového území Severního Irska. Dlouhý aut tentokrát přiletěl až do velkého vápna, kde si dobře počínal Niall McGinn.
     
    80
    Estonsko zahrávalo přímý kop na polovině domácího celku. Centrovaný míč přiletěl mezi značku pokutového kopu a malé vápno, ale Bailey Peacock-Farrell jej stačil vyboxovat.
     
    79
    Na stadionu panuje parádní atmosféra! Domácí fanoušci si užívají výkon svých oblíbenců. Severní Irsko kráčí za úspěšným vstupem do kvalifikace.

    Tomáš Kubečka

    Góly: 57. McGinn (K. Lafferty), 75. S. Davis (pen.)

    Karty:   36. Tamm (EST)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 6:1. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 9:13.
    Severné Írsko: Peacock-Farrell – Dallas, Cathcart, J. Evans, Lewis – McNair, S. Davis, Saville – McGinn (86. C. McLaughlin), K. Lafferty (77. Magennis), Jones (82. Ferguson).
    Náhradníci: Hazard, McGovern – Ballard, Boyce, Ferguson, T. Flanagan, Hughes, Magennis, C. McLaughlin, Smyth, Thompson, Washington.

    Estónsko: Lepmec – Baranov, Tamm, Vihmann, Pikk – Käit – Ar. Dmitrijev (86. Sappinen), Mets, Henrik Ojamaa (69. Vassiljev), Teniste – Anier.
    Náhradníci: Aksalu, Meerits – Kallaste, Kams, Kruglov, Kuusk, Lepistu, Liivak, Roosnupp, Sappinen, Vassiljev, Zenjov.