Česko – Mexiko 4:0 (kon.)
koniec
Česko
4:0 (1:0)
Mexiko
cz Pondelok 25.03.2019, 15:00 • Španělsko • Reprezentácia U21
     
    Hlavní rozhodčí nenastavil ve druhém poločase ani sekundu navíc a zápas končí. Česká jednadvacítka porazila zcela jednoznačně 4:0 o rok mladší reprezentanty Mexika.

    Úvod zápasu patřil Mexičanům. Po několika nebezpečných útocích se ale probudil také výběr Karla Krejčího. Pět minut před koncem první půle přišel po rozehrávce rohového penaltový zákrok. Z nařízené penalty se postavil ostravský útočník Ondřej Šašinka a poslal Čechy to vedení.

    Po změně stran už vládla na trávníku česká lvíčata. Ihned po přestávce přišel druhý zásah, v třiapadesáté minutě vedli Češi již o tři góly a snovou desetiminutovku po přestávce korunovali celkově čtvrtým zásahem, který byl také posledním.

    Český výběr zakončil soustředění ve Španělsku klidným vítězstvím 4:0 nad Mexikem. (16:56:23)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    V samém závěru hlavní rozhodčí kartami rozhodně nešetří. Český tým inkasuje již třetí v dnešním utkání.
     
    89
    Svěřenci trenéra Karla Krejčího ukazují svou převahu v zápase i těsně před koncem. Mexičané vyfasovali další žlutou kartu.
     
    88
    Češi nebyli daleko od pátého zápasu. Z pravé strany se dostali až k ose trávníku, ale nepřesná rána skončila mimo mexické tyče.
     
    87
    S blížícím se závěrem zápasu tempo zápasu lehce opadá. Češi dlouho otáleli s rozehrávkou po faulu, ale nakonec si posunuli míč do kombinace.
     
    85
    Také Češi se ale provinili proti pravidlům u středového kruhu. Mexičané si po rozehrávce vybojovali rohový kop, který ale neproměnili. Navíc přišel další nečistý zákrok za žlutou kartu.
     
    83
    Mexický výběr do dvaceti let vhazoval na pravém kraji zpoza postranní lajny. U balonu se ale dlouho neudržel a do útoku mohou postupovat Češi.
     
    82
    Mexičané si i v závěru zápasu musejí pomáhat fauly. Po rychlé rozehrávce ze středového kruhu se ale Češi dostali do ofsajdu.
     
    80
    Svěřenci trenéra Krejčího si drží luxusní čtyřbrankové vedení i deset minut před závěrečným hvizdem. Mexiko se nemůže dostat k jediné odpovědi.
     
    79
    Češi pokračovali v ofenzivním snažení rozehrávkou od rohového praporku. První roh Česka znamenal v závěru prvního poločasu penaltu, nyní se ale Mexiko ubránilo.
     
    77
    Mexičané se nestačili vracet do obrany a tak raději sáhli k taktickému faulu. Hlavní rozhodčí ale nedovolený zákrok trestá žlutou kartou.
     
    76
    Po faulu u středového kruhu Češi rychle rozehráli, ale než se balonem dostali až k vápnu, tak už byla obrana Mexika na svých místech.
     
    75
    Ani s přibývajícím časem se Mexiko nemůže proti stabilně hrající české obraně prosadit. Mexičanům je navíc pískán další ofsajd.
     
    73
    Ve velmi nadějném postavení před vápnem sice došlo ke střele na českou branku, ale Mexičané si budou muset na první zásah ještě počkat.
     
    72
    Mexičané sahají alespoň o čestném úspěchu. Před vápnem českého týmu došlo k faulu a mexický tým má k dispozici volný přímý kop.
     
    71
    Po krátkém pobytu v obraně se Češi opět dostali do blízkosti branky soupeře. O šanci však český tým připravil odpískaný faul.
     
    70
    Češi vhazovali zpoza postranní lajny. Mexická obrana se mezi tím stačila zatáhnout k vlastnímu vápnu a čeští fotbalisté tak museli pokračovat v kombinaci.
     
    68
    Po dalekém odkopu od české branky se mohla lvíčata dostat do útoku, ale po odpískaném faulu přicházejí o balon ještě před vápnem.

    Vít Schück

    Góly: 40. Šašinka (pen.), 47. Šašinka, 53. Graiciar, 57. Žitný


    Česko: Trmal – Douděra, Král, Chaluš, Holík – Sadílek, Krejčí – Graiciar, Bucha, Žitný – Šašinka
    Náhradníci: Jedlička, Letáček – Plechatý, Souček, Granečný, Janošek, Matoušek, Vaníček, Drchal

    Mexiko: