Brémy – Mainz 3:1 (kon.) | Dortmund – Wolfsburg 2:0 (kon.) | Düsseldorf – Mönchengladbach 3:1 (kon.)
Freiburg – Bayern 1:1 (kon.) | Norimberk – Augsburg 3:0 (kon.) | Lipsko – Hertha 5:0 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
2:0 (0:0)
VfL Wolfsburg
cz Sobota 30.03.2019, 15:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 4:3. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:13. (17:25:20)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Dortmundu, který svého soupeře porazil poměrem 2:0. Také ve druhém dějství jsme sledovali celkem nezáživnou podívanou, míč se většinu času nacházel ve středu hrací plochy. Územní převahu sice měla Borussia, avšak dlouhou dobu jedinou šanci druhého poločasu spálil talentovaný Sancho, jenž nevyzrál na brankáře Casteelse. Koncovka utkání nám nakonec přinesla dvě branky, o obě se postaral Dortmund, který se tak může radovat ze zisku plného počtu bodů.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. Paco ALCÁCER - 2:0
     
    90+3
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Je tu druhá branka domácího celku! Sancho dokázal udržet míč na hrací ploše, posléze se manévrem zbavil protihráče, načež pronikl až do pokutového území. Tam Wolf propouštěl míč za sebe, kde číhal PACO ALCÁCER, jenž ránou do protpohybu překonal Casteelse.
     
    90+3
    Včas se dokázal vrátit jeden z hostujících hráčů, kterému se nepodařilo udržet míč na hrací ploše. Bude z toho aut pro Dortmund.
     
    90+2
    Wolfsburg se ihned po rozehrávce dostal k dalekonosnému pasu dostal, který nepřinesl nic moc zajímavého. Nyní soupeř zakládá protiakci.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
    90+1. Paco ALCÁCER - 1:0
     
    90+1
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Domácí opět udeřili v koncovce utkání! Dortmund měl totiž k dispozici standardní situaci kousek za pokutovým územím, k rozehrávce se nakonec postavil PACO ALCÁCER, jehož rána pravou nohou slavila úspěch. Casteels to měl v tomto případě hodně složité, jeho celek tak bude muset dotahovat.
     
    90
    Žlutou kartu dostává William (VfL Wolfsburg).
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, na první branku stále čekáme. Jistě ale můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Nedovolený zákrok přišel z domácí strany, konkrétněji se provinil Wolf. Následně si hosté dokázali vybojovat také aut, který z pravé strany obstaral William.
     
    85
    Jednalo se o rychlou rozehrávku, díky které se Wolfsburg dostal na druhou stranu. Tam se k centru dostal Arnold, jenž značně vyplašil obranu soupeře.
     
    84
    Před malým momentem chtěl Sancho prohodit míč do pokutového území, avšak trefil pouze protihráče před sebou. Casteels tak bude moci vykopávat.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Fanoušci stále čekají na první branku, v tuto chvíli sledujeme hru ve středu hrací plochy.
     
    82
    Wolfovi se sice nepodařilo udržet míč na hrací ploše, což v konečném důsledku nemuselo vadit. Přílišnou agresivitou se totiž prezentoval Weghorst.
     
    81
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Mario Götze, přichází Mahmoud Dahoud.
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Admir Mehmedi, přichází Daniel Ginczek.
     
    80
    Hodně nepřesné přenesení vyprodukoval právě Guilavogui, který tak na pravé straně nenašel Steffena. Larsen okamžitě spěchá k provedení autu.

    David Suchý

    Góly: 90+1. Alcácer, 90+3. Alcácer (Sancho)

    Karty:   7. Brooks (WOF), 17. Arnold (WOF), 90. William (WOF)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 4:3. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 11:13.
    Borussia Dortmund: Bürki – M. Wolf, Akanji (C), Zagadou, A. Diallo (50. Hakimí, 74. Bruun Larsen) – Witsel, Delaney – Sancho, M. Götze (81. Dahoud), Guerreiro – Alcácer.
    Náhradníci: Hitz – Bruun Larsen, Dahoud, Hakimí, Schmelzer, Toprak, Weigl.

    VfL Wolfsburg: Casteels – William, Knoche, Brooks, Roussillon – Guilavogui (C) – Gerhardt, Arnold – Mehmedi (81. Ginczek), Weghorst, Klaus (67. Steffen).
    Náhradníci: Pervan – Brekalo, Ginczek, Rexhbecaj, Steffen, Uduokhai, Verhaegh.

    Rozhodca: Schmidt – Günsch, Borsch