Getafe – Leganés 0:2 (kon.) | Barcelona – Espanyol 2:0 (kon.) | Vigo – Villarreal 3:2 (kon.)
Alavés – Atlético Madrid 0:4 (kon.)
koniec
Getafe CF
0:2 (0:0)
CD Leganés
cz Sobota 30.03.2019, 13:00 • Coliseum Alfonso Pérez (Getafe) • Španielska LaLiga • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 6:3. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 15:25. (14:52:34)
     
    Tři nastavené minuty jsou minulostí a zápas devětadvacátého kola končí. Leganés si z Getafe odváží překvapivé vítězství 2:0.

    Ani jeden z týmů se dlouho nemohl prosadit k jediné střele. Až těsně před koncem úvodní dvacetiminutovky přišla zčistajasna nabídla pokutového kopu pro Leganés. Nemanja Maksiković totiž zahrál nešikovně rukou v šestnáctce. Nařízenou penaltu však zahodil Guido Carrillo, který napálil pouze Davida Soriu na brankové čáře.

    Po změně stran se ale prosadil po centru Silvy Michael Santos a Leganés se dostalo do vedení. Domácí se k odpovědi nemohli prosadit, ani jednu přesnou střelu nemusel Cuéllar řešit. Naopak deset minut před koncem přidal pojistku pro Leganés samostatným únikem Juanfran, který zakončil ke vzdálenější tyči.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Žlutou kartu vidí v samém závěru zápasu také velezkušený Mathieu Flamini za faulu ve střední části trávníku.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Po rozehrávce z volného přímého kopu ale hosté balon jen odevzdali dalším faulem. Tentokrát skončil na trávníku Djené Dakonam.
     
    89
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Guido Carrillo, přichází Sabin Merino.
     
    88
    Getafe se sice dostalo k balonu ve středu pole, ale poté se nikdo z domácích nenabídl Maksimovićovi do kombinace. Dakonam musel faulovat za žlutou kartu.
     
    87
    Leganés dostává zápas s velkým přehledem na útočné polovině s balonem pod kontrolou. Rodríguez si několikrát vyměnil míč s Pérezem.
    86. JUANFRAN - 0:2
     
    86
    Leganés právě vstřelili branku! O třech bodech je dnes rozhodnuto! JUANFRAN dostal míč na polovině trávníku, poté se prosmýkl unavenou obranou až do pokutového území a střelou ke vzdálenější tyči překonal Davida Soriu.
     
    86
    Vitorino Antunes ihned po svém příchodu na trávník rozehrával volný přímý kop. Domácí hráči se ani přes veškerou snahu ke zakončení nedostali.
     
    85
    Střídání v týmu Getafe CF: ze hřiště odchází Mathias Oliveira, přichází Vitorino Antunes.
     
    84
    Getafe se stále nemůže udržet u balonu na delší dobu. Braithwaite si pomohl nahrávkou na Péreze, následně se ale hosté provinili proti pravidlům.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Hosté si i nadále drží překvapivé vedení o jednu branku.
     
    82
    Carrillo přihrával v pokutovém území na ještě lépe postaveného Braithwaita, míč ale střídajícímu útočníkovi v klíčovou chvíli odskočil od kopačky.
     
    81
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Allan Nyom, přichází Juanfran.
     
    80
    Po rozehrávce rohového kopu hlavičkoval nehlídaný Ángel Rodríguez. Střídající útočník Getafe se však netrefil ke vzdálenější tyči a rozehrávat tak bude od své branky Cuéllar.
     
    78
    Iván Cuéllar si nechal Molinu přijít až příliš k sobě. Hostující brankář následně přihrál souboj s Molinou, ale hlavní rozhodčí bere celou situaci s nadhledem.

    Vít Schück

    Góly: 51. Santos (J. Silva), 86. Juanfran (Carrillo)

    Karty:   19. Maksimović (GET), 68. Damián Suárez (GET), 73. Oliveira (GET), 88. Dakonam (GET), 90+2. Flamini (GET) – 68. Braithwaite (LGS), 70. Carrillo (LGS)

    Nepremenená penalta: 20. Carrillo (LGS), brankár Soria zneškodnil


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 6:3. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 15:25.
    Getafe CF: Soria – Damián Suárez, Dakonam, Cabrera, Oliveira (85. Antunes) – Foulquier (59. Ángel Rodríguez), Maksimović, Arambarri (71. Flamini), Portillo – J. Molina (C), Jaime Mata.
    Náhradníci: Chichizola – Antunes, Bruno González, Duro, Flamini, Cristóforo, Ángel Rodríguez.

    CD Leganés: Cuéllar – Nyom (81. Juanfran), Bustinza (C), Tarín, Siovas, J. Silva – Vesga, R. Pérez, Óscar Rodríguez – Santos (63. Braithwaite), Carrillo (89. Merino).
    Náhradníci: Lunin – V. Kravec, Braithwaite, Merino, Juanfran, El Zhar, Recio.

    Rozhodca: González – García, Rodríguez