Hertha – Düsseldorf 1:2 (kon.) | Leverkusen – Lipsko 2:4 (kon.) | Schalke – Frankfurt 1:2 (kon.)
Stuttgart – Norimberk 1:1 (kon.) | Wolfsburg – Hannover 3:1 (kon.) | Bayern – Dortmund 5:0 (kon.)
koniec
FC Schalke 04
1:2 (1:1)
Eintracht Frankfurt
cz Sobota 06.04.2019, 15:30 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • Nemecká Bundesliga • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto dramatického zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (17:38:06)
     
    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 2:6. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 16:8.
     
    Eintracht tedy vyhrává šestý ligový zápas za sebou a na čtvrté pozici zaručující přímý postup do Ligy mistrů odskočil pátému Mönchengladbachu na rozdíl pěti bodů. Schalke naopak nenavázalo na týden starou výhru nad posledním Hannoverem a stále se musí strachovat o setrvání v soutěži.
     
    Je dobojováno! Utkání dvou týmů s velmi odlišnou formou se pomalu schylovalo k remízovému konci. Frankfurt měl více ze hry, ale přes dobře fungující obranu se prosazoval jen minimálně. Schalke si v nastaveném čase malinko zahrávalo s ohněm, když hosty pustilo k několika standardním situacím. Po jedné z nich zablokoval Kostićovu střelu Cagliuri rukou a hlavní sudí po konzultaci s videorozhodčím nařídil pro Frankfurt penaltu proměněnou Lukou Jovićem. Ten byl většinu zápasu neviditelný, ale i tak se v deváté minutě nastavení stal hrdinou.
     
    90+9
    Konec zápasu.
    90+9. Luka JOVIĆ - 1:2
     
    90+9
    Frankfurt právě vstřelil branku!
    Úplně poslední kop celého zápasu rozhoduje o výhře Eintrachtu! Míč si na penaltový bod přichystal LUKA JOVIĆ, který ustál velký tlak a nekompromisní pumelicí ho zavěsil pod břevno.
     
    90+8
    Guido Burgstaller dobrou minutu spílal hlavnímu rozhodčímu a také si od něj vysloužil zcela pochopitelnou žlutou kartu.
     
    90+7
    Žlutou kartu dostává Daniel Caligiuri (FC Schalke 04).
     
    90+7
    Daniel Caligiuri skutečně zastavil Kostićovo zakončení rukou, takže Eintracht bude na úplném konci zápasu zahrávat pokutový kop!
     
    90+6
    Tak tohle může být hodně krutý konec pro Schalke! Hlavní rozhodčí se jde podívat, zda nebyla Kostićova střela zablokovaná rukou.
     
    90+5
    Willems rozehrál poslední standardku. Asi to byl nacvičený signál, nicméně Kostićova střela zpoza pokutového území byla zablokovaná.
     
    90+4
    Schalke bude dohrávat v oslabení! Suat Serdar chtěl za každou cenu zabránit centru Kostiće. Tomu během zasekávačky přišlápl nárt a po druhé žluté kartě viděl i tu červenou.
     
    90+3
    Hasebe nakopl míč na Abrahama, který ho prodloužil k da Costovi. Jeho centr byl sražen do autu, a tak mají hosté výhodu rohového kopu.
     
    90+2
    Filip Kostić rozehrál standardku z prostoru před domácí střídačkou. Obrana Schalke vzdušný souboj vyhrála a díky hostující nepřesnosti si může oddechnout.
     
    90+1
    Oba týmy ještě mají trochu času na vstřelení rozhodujícího gólu. Čtvrtý sudí prozradil, že se budou nastavovat čtyři minuty.
     
    90
    Nepříliš výrazně hrající Gélson Fernandes rovněž odcentroval jenom do rukou domácího gólmana. Ten by si rozhodně zasloužil cenu pro nejlepšího hráče zápasu.
     
    89
    Kutucu chtěl zrychlit domácí akci patičkou, jenže ji nasměroval jen k obráncům Frankfurtu. Ti posléze přečkali nepřesnou Serdarovu střelu ze střední vzdálenosti.
     
    88
    Danny da Costa se mohl jenom smutně ohlédnout po nepřesném centru od Filipa Kostiće. Míč mu proletěl nad hlavou a skončil v náruči Nübela.

    Michal Břuchanský

    Góly: 21. Serdar – 13. Rebić (Kostić), 90+9. Jović (pen.)

    Karty:   25. Serdar (SCH), 45. Embolo (SCH), 90+7. D. Caligiuri (SCH), 90+8. Burgstaller (SCH) – 23. de Guzmán (FRN)   90+4. Serdar (SCH)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 2:6. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 16:8.
    FC Schalke 04: Nübel – Bruma, Stambouli (C), Nastasić – D. Caligiuri, Serdar, Mascarell, Bentaleb, Oczipka – Burgstaller, Embolo (65. Kutucu).
    Náhradníci: Langer – Harít, Kutucu, Matondo, Rudy.

    Eintracht Frankfurt: Trapp – Hinteregger (38. N'Dicka), Hasebe, D. Abraham (C) – D. da Costa, G. Fernandes, Willems, Kostić – Rebić, de Guzmán (46. Paciência), Jović.
    Náhradníci: Rönnow – Falette, Hrgota, N'Dicka, Paciência, Torró.

    Rozhodca: Stegemann – Pickel, Gittelmann