Crystal Palace – Manchester City 1:3 (kon.) | Liverpool – Chelsea 2:0 (kon.)
koniec
Crystal Palace FC
1:3 (0:1)
Manchester City
Nedeľa 14.04.2019, 15:05 • Selhurst Park, Londýn • Anglická Premier League • 34. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Druhý polčas bol bohatší na góly, dokopy priniesol až tri presné zásahy. Tešili sa v priebehu 63. minúty hostia, neskôr v 81. minúte znížil Milivojević, ale na konečných 1:3 ustanovil v priebehu 90. minúty Gabriel Jesus. Manchester City sa dostáva na priebežnú líderskú pozíciu v tabuľke pred Liverpoolom, ktorý svoj zápas začína už o necelých tridsať minút na Anfielde proti Chelsea. Pozývam vás teda sledovať nás ďalej.

    Ďakujeme za pozornosť. (17:00:42)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Po ľavej strane sa ani veľmi nesnažil útok ťahať Gabriel Jesus, hostia sú rozostavení a iba si loptu prihrávkujú.
     
    90+2
    Hostia bezproblémovo kombinujú na útočnej polovici a už nič v tomto dueli nechcú riskovať. Tri body zrejme už majú vo vrecku.
     
    90+1
    Rozhodcovia k druhému polčasu pridávajú ešte tri minúty, tá prvá je už skoro na konci.
    90. Gabriel Jesus (MAC) - 1:3
     
    90
    Manchester City dal gól!
    Citizens však pridávajú gólovú poistku a zrejme rozhodujú o zisku troch bodov pre svoj tím. Domáci prepadli s loptou na útočnej polovici. Rýchlo naštartoval protiútok De Bruyne, ktorý na ľavú stranu vysunul GABRIELA JESUSA, ten sa pohral s Milivojevićom a zblízka prekonal Guaitu.
     
    89
    Hostia sa dostali k zahrávaniu rohového kopu. Cez Van Aanholta sa snažil prejsť Gabriel Jesus, ale svojimi kľučkami neuspel.
     
    88
    Center Wilfrieda Zahu z pravej strany smeroval do šestnástky, kde sa pohyboval Benteke, ale nepodarilo sa mu loptu spracovať.
     
    87
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Leroy Sané, prichádza John Stones.
     
    86
    Gabriel Jesus zápasil o loptu v rohu ihriska proti Wan-Bissakovi. Manchester City ju napokon získal, keďže zahrával autové vhadzovanie.
     
    85
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza James McArthur, prichádza Bakary Sako.
     
    84
    Veľa práce v tomto stretnutí nemá ani hlavný arbiter Martin Atkinson, ktorý do týchto chvíľ nemusel udeliť ani jednu žltú kartu. Z tohto pohľadu sa hrá dnes fair-play zápas.
     
    83
    Šikovným centrom našiel van Aanholt v pokutovom území Wilfireda Zahu, ktorý však akosi stratil rovnováhu a šiel ochotne k zemi.
     
    82
    Domáci teda neostali bez presného zásahu z tohto zápasu. Vynikajúci fanúšikovia ich aj napriek stálemu nepriaznivému výsledku neúnavne podporujú.
    81. Luka Milivojević (CRP) - 1:2
     
    81
    Crystal Palace dal gól!
    Fantastický priamy kop zo šestnástkového poloblúku po faule Gündogana zahrával LUKA MILIVOJEVIĆ, ktorý presnou strelou tesne ponad zem trafil k pravej žrdi a prekonal brankára Edersona, čím vrátil domácich do zápasu.
     
    80
    V strede poľa perfektne zasiahol Milivojević, ktorý zbavil lopty Bernarda Silvu a mohol naštartovať útok Crystalu Palace.
     
    79
    Ilkay Gündogan už ako zvyčajne bol exekútorom rohového kopu. Loptu nasmeroval pred malé vápno, kde však odhlavičkoval preč Benteke.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 81. Milivojević – 15. Sterling, 63. Sterling, 90. Jesus


    Crystal Palace FC: Guaita – Wan-Bissaka, Dann, Kelly, van Aanholt – Townsend (77. Meyer), Milivojević (C), McArthur (85. Sako), Schlupp (22. Kouyaté) – Zaha, Ch. Benteke.
    Náhradníci: Hennessey – J. Ward, Kouyaté, Meyer, Sako, J. Ayew, Batshuayi.

    Manchester City: Ederson – Walker, Kompany (C), Laporte, Mendy – De Bruyne, Gündoğan, D. Silva (65. B. Silva) – Sterling, Agüero (75. Jesus), Sané (87. Stones).
    Náhradníci: Muric – Danilo, Stones, B. Silva, Mahrez, Otamendi, Jesus.

    Rozhodca: Martin Atkinson – Betts, Nunn