Crystal Palace – Manchester City 1:3 (kon.) | Liverpool – Chelsea 2:0 (kon.)
koniec
Liverpool FC
2:0 (0:0)
Chelsea FC
Nedeľa 14.04.2019, 17:30 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 34. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Liverpool v druhom polčase pokračoval vo svojej ofenzívnej hre a v rozpätí dvoch minút sme videli aj dva domáce góly. V 51. minúte skóroval Mané a o dve minúty neskôr na neho nadviazal aj Salah. The Reds získali plný bodový zisk a opäť sa dostali na líderskú pozíciu tabuľky pred Manchestrom City.

    Ďakujeme za pozornosť. (19:24:40)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Center z pravej strany z kopačky Barkleyho smeroval síce do vnútra šestnástky, ale nenašiel hlavu nikoho zo spoluhráčov.
     
    90+2
    David Luiz bol faulovaný Xherdanom Shaqirim a Liverpool získava rozohrávku na útočnej polovici.
     
    90+1
    Center z ľavej strany od Emersona do vnútra šestnástky odvrátili domáci hráči preč zo šestnástky.
     
    90+1
    Rozhodcovia k druhému polčasu pridávajú ešte tri minúty.
     
    90
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Mohamed Salah, prichádza Xherdan Shaqiri.
    89. Sadio Mané (LIV)
     
    89
    Liverpool má v záverečných minútach riadneho hracieho času dianie pod kontrolou. Mané sa teraz pokúsil prenikať cez šestnástku a napálil to do Arrizabalagu.
     
    88
    Brankár Chelsea Kepa Arrizabalaga výrazne pochybil, loptu si takmer neodkontroloval a Mané mu ju z rúk vykopol. Našťastie iba vedľa brány.
     
    87
    Dozadu sa dobre vrátil krajný obranca Robertson, ktorý zbavil lopty Williana a znemožnil mu pokračovanie v ďalšom ťahu na bránku.
     
    86
    Vôbec si na útočnej polovici nerozumel Alexander-Arnold so svojimi spoluhráčmi. Jeho prihrávka skončila iba na kopačkách Williana.
     
    85
    Firmino prebehol dopredu po ľavej strane ihriska, posunul loptu Manému, ktorý hľadal pred šestnástkou voľného Wijnalduma. Ten na loptu napokon nesiahol.
     
    84
    Mohamed Salah posielal loptu do vnútra vápna po ďalšom rohovom kope. Liverpoolčania si nevytvorili príležitosť, Chelsea sa bez problémov ubránila.
     
    83
    Domáci to zahrali nakrátko a potom došiel center z ľavej strany od Robertsona na kopačku van Dijka. Od neho sme zakončenie nevideli, keďže okamžite pri ňom bol aj protihráč.
     
    82
    Po ľavom krídle prenikal dopredu Sadio Mané, ktorého center do vnútra šestnástky bol zrazený a The Reds získavajú ďalší rohový kop.
     
    81
    Liverpool upokojil celú hru a hráči si to posúvajú skôr na vlastnej polovici. Chelsea aktívne rozohrávku nenapadá.
     
    80
    Willian naštartoval rýchly protiútok Hazarda, ktorý prihrávkou do vnútra vápna hľadal Rossa Barkleyho, ale k nemu napokon lopta nedorazila.
     
    79
    Center od rohovej zástavky smeroval na bližšiu žrď, kde boli v hlavičkovom súboji Mané spoločne s Barkleym. Úspešnejší bol futbalista Chelsea.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 51. Mané, 53. M. Salah

    Karty:   44. Azpilicueta (CHE)


    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk, Robertson – Henderson (76. Milner), Fabinho, Keïta (66. Wijnaldum) – M. Salah (90. Shaqiri), Firmino, Mané.
    Náhradníci: Mignolet – Milner, Origi, Lovren, Sturridge, Shaqiri, Wijnaldum.

    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta, Rüdiger (40. Christensen), David Luiz, Emerson – Kanté, Jorginho, Loftus-Cheek (75. Barkley) – Willian, E. Hazard, Hudson-Odoi (56. Higuaín).
    Náhradníci: Caballero – Higuaín, Barkley, Giroud, Christensen, Kovačić, Pedro.

    Rozhodca: Michael Oliver – Burt, Bennett

    Diváci: 53 279