Columbus – Tampa Bay 7:3 (kon.) | Pittsburgh – NY Islanders 1:3 (kon.) | St. Louis – Winnipeg 1:2 (po pr.)
Vegas – San Jose 5:0 (kon.)
koniec
Pittsburgh Penguins
1:3 (1:2, 0:0, 0:1) Stav série: 0:4
New York Islanders
cz Streda 17.04.2019, 01:38 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • Play-off NHL • Štvrťfinále V. konferencie
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:51
    Matt Murray opět zamířil na střídačku! Kotouč ve středním pásmu získal Brock Nelson, jenž chtěl přidat další zásah, ale zamířil jen vedle levé tyče.
    59:22 Josh BAILEY - 1:3
     
    59:22
    Islanders právě vstřelili branku!
    Je dobojováno! Sidney Crosby prohrál vhazování, k puku se dostal JOSH BAILEY, který trefou přes celou hrací plochu posílá Islanders do dalšího kola vyřazovacích bojů. Asistence: Valtteri Filppula.
     
    59:18
    Oddechový čas pro domácí, jelikož elitní hráči Penguins si potřebují trochu odpočinout!
     
    58:35
    Matt Murray míří na střídačku a pouští do hry šestého hráče!
     
    48:07
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Nick Bjugstad – 2 min., podrážení).
     
    46:16
    Od modré čáry vystřelil Justin Schultz, jehož zakončení bylo vyražené do předbrankového prostoru, kde se nacházel Phil Kessel. Střelec z povolání zamířil místo do odkryté branky, jen do obránce Scotta Mayfielda.
     
    45:55
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Ryan Pulock – 2 min., držení).
     
    45:36
    Sidney Crosby krasnou přihrávkou vybídl ke skórování nejlepšího střelce týmu v základní části. Jake Guentzel mířil k pravé tyči, ale Robin Lehner zasáhl hranou lapačky.
     
    42:41
    Nahození před branku vyslal Devon Toews, jehož pokus mezi kruhy tečoval Anders Lee. Teč hostujícího kapitána letěla po ledě, ovšem beton Matta Murrayho byl připraven.
     
    30:33
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Patric Hörnqvist – 2+2 min, hrubost). Trest odpyká Dominik Simon.
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Robin Lehner – 2 min., sekání). Trest odpyká Tom Kühnhackl.
     
    30:33
    Rozhodčí přerušují hru, protože do křížku se dostali Patric Hörnqvist a Robin Lehner. Švédský útočník byl brankářem atakován, což si rozhodně nechtěl nechat líbit.
     
    29:09
    Jake Guentzel zpoza branky přihrál mezi kruhy, kde se nacházel Phil Kessel, jehož pokus po ledě zastavil hostující brankář. Poté se u levé tyče nacházel Sidney Crosby, jenž zacinkal na bližší tyčku!
     
    27:55
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Tom Kühnhackl – 2 min., držení).
     
    24:24
    Skvělou přihrávkou přes osu hrací plochy se prezentoval Jake Guentzel, který na pravém kruhu našel Jareda McCanna. Domácí útočník mířil do protipohybu brankáře, ovšem Robin Lehner se štěstím kotouč vyrazil mimo prostor tří tyčí.
    18:06 Brock NELSON - 1:2
     
    18:06
    Islanders právě vstřelili branku!
    Souboj za brankou prohrál Marcus Pettersson, kterého atakoval Tom Kühnhackl. K puku se dostal Josh Bailey, jenž okamžitě přihrál před branku, kde se nacházel osamocený BROCK NELSON. Tomu už stačilo najít místečko u levé tyče a otočit stav zápasu na stranu Islanders. Asistence: Josh Bailey a Tom Kühnhackl.
     
    14:29
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Mathew Barzal – 2 min., sekání).
     
    11:37
    Na hranici brankoviště zůstal zcela osamocený Jordan Eberle, jenž si hodil puk na bekhende. Jeho pokus měl mířit pod horní tyč, ovšem tentokrát ji bez zásahu brankáře přeletěl.
     
    06:39
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Dominik Simon.
     
    06:01
    Erik Gudbranson nezvládl rozehrávku za vlastní brankou a o kotouč přišel. Mezi kruhy se zjevil Casey Cizikas, jenž střílel těsně nad ledem do protipohybu brankáře. Ovšem Matt Murray vykopl beton, čímž zachránil situaci.
     
    03:54
    Penguins se hnali do přečíslení. Celou akci na sebe vzal Jevgenij Malkin, jenž se otočkou snažil zbavit soupeře. Ovšem jeho bekhendový pokus hostující brankář vyrazil. Poté se ke střele dostal Phil Kessel, jenže Robin Lehner byl znovu na místě.
    02:09 Jordan EBERLE - 1:1
     
    02:09
    Islanders právě vstřelili branku!
    Ovšem je velmi rychle vyrovnáno, protože Kris Letang chyboval na útočné modré čáře, čímž pustil soupeře do přečíslení. Celou situaci na sebe vzal JORDAN EBERLE, jehož pokus zaplul zleva do vzdálenější šibenice. Asistence: Mathew Barzal a Scott Mayfield.
    00:35 Jake GUENTZEL - 1:0
     
    00:35
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tak to je začátek jako hrom ze strany domácího celku! Sidney Crosby za brankou soupeře otravoval rozehrávku hostujícího mužstva. Kapitán Penguins černou gumu získal a předal ji na osu, kde se nacházel JAKE GUENTZEL. Jeho pokus pak letěl nad rameno gólmana a zamířil o tyčku do levé šibenice. Asistence: Sidney Crosby a Jared McCann.

    Michal Luxa

    Góly a asistencie: 1. Guentzel (Crosby, McCann) – 3. Eberle (Barzal, Mayfield), 19. B. Nelson (Jo. Bailey, Kühnhackl), 60. Jo. Bailey (Filppula)


    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin, J. Schultz, J. Johnson, Gudbranson, M. Pettersson – Guentzel, Crosby (C), McCann – Kessel, Malkin (A), Rust – Hörnqvist, Bjugstad, Simon – G. Wilson, Cullen, Aston-Reese.
    New York Islanders: Lehner (Greiss) – Boychuk, Leddy, Pulock, Pelech, Mayfield, D. Toews – Eberle, Barzal, Lee (C) – Kühnhackl, B. Nelson, Jo. Bailey (A) – Komarov, Filppula, Beauvillier – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.

    Rozhodca: Charron, Dwyer – Murray, Sericolo

    Diváci: 18 609
    Pittsburgh 0 4 NY Islanders
    #1 Štvrtok 11.04.2019 • 01:30
    NY Islanders - Pittsburgh 4:3 koniec po predl.
    #2 Sobota 13.04.2019 • 01:30
    NY Islanders - Pittsburgh 3:1
    #3 Nedeľa 14.04.2019 • 18:00
    Pittsburgh - NY Islanders 1:4
    #4 Streda 17.04.2019 • 01:38
    Pittsburgh - NY Islanders 1:3