Augsburg – Stuttgart 6:0 (kon.) | Bayern – Brémy 1:0 (kon.) | Leverkusen – Norimberk 2:0 (kon.)
Mainz – Düsseldorf 3:1 (kon.) | Mönchengladbach – Lipsko 1:2 (kon.) | Schalke – Hoffenheim 2:5 (kon.)
koniec
Bayer Leverkusen
2:0 (0:0)
1. FC Norimberk
cz Sobota 20.04.2019, 15:30 • BayArena, Leverkusen • Nemecká Bundesliga • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 8:2. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:7. (17:24:14)
     
    Dvě nastavené minuty jsou minulostí a zápas třicátého kola mezi Leverkusenem a Norimberkem končí. Domácí celek díky zlepšenému výkonu ve druhém poločase vítězí 2:0.

    Leverkusen vstoupil do zápasu aktivněji. Do úvodní šance se dostal po autovém vhazování Kai Havertz, který ale napálil jen tyč. Následně se hra výrazně zpomalila, navíc Leverkusen přišel o zraněného Leona Baileyho, kterého musel nahradit na hrací ploše Lucas Alario. Do závěru první půle se ani jeden z týmů nedokázal prosadit do zakončení.

    Po přestávce domácí využili svůj tým ve vedoucí branku. Po centru Brandta od rohového praporku hlavičkou dopravil míč do sítě Lucas Alario. Na pojišťovací gól si Leverkusen musel počkat až do samého závěru, kdy zužitkoval Alariovu přihrávku Kevin Volland.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Julian Brandt, přichází Paulinho.
     
    90
    Také Norimberk mohl skórovat. Po přetaženém centru neměl okolo sebe jediného obránce Pereira, ale ještě přihrával pod sebe do nevýhodné pozice Tillmanovi.
     
    89
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Kai Havertz, přichází Dominik Kohr.
    88. Kevin VOLLAND - 2:0
     
    88
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Leverkusen pojišťuje své dnešní vítězství! Erras ztratil míč ve středu pole, do útoku se dral dlouhé metry Julian Brandt, ten byl ale následně stažen k zemi, ale v akci pokračoval Alario, který posunul míč na nebráněného KEVINA VOLLANDA a ten střelou ke vzdálenější tyči překonal Matheniu.
     
    87
    Po přihrávce Leibolda se dostal do střelecké pozice Eduard Löwen. Jeho rána ze dvou kroků ale pouze prosvištěla nad brankou Lukáše Hrádeckého.
     
    86
    Tim Leibold centroval po trávníku do pokutového území. Na první tyči pouštěl míč za sebe Löwen, poté už byl ale Misidjan ve středu šestnáctky zablokován.
     
    85
    Pereira se přece jen dostal ke střele. Jeho pokus z hranice vápna byl lehce tečován bránící Wendellem a hosté budou pokračovat rohovým kopem.
     
    84
    Po dlouhém přenesení hry zastavil míč na pravé straně Matheus Pereira. Hosté se ale na útočné polovině trávníku příliš dlouho nezdrželi.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Leverkusen i nadále s přehledem kontroluje své zatím jednobrankové vedení.
     
    81
    Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Ewerton, přichází Georg Margreitter.
     
    81
    Vollandovu pobídku do pokutového území podskočil Alario. Následně se zmocnil balonu Ewerton, který ale dlouhým odkopem znovu daroval míč soupeřům.
     
    80
    Na levé strany měl více prostoru Bender, ale přihrával pouze pod sebe na Brandta. Záložník Leverkusenu měl okolo sebe hned tři protihráče a nemusel zakončovat.
     
    79
    Příliš času již Norimberku na vyrovnání nezbývá. Lukáš Hrádecký se zatím ve druhém poločase nemusel namáhat se zákrokem ve vlastní brance.
     
    78
    Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Mikael Ishak, přichází Timothy Tillman.

    Vít Schück

    Góly: 63. Alario (Brandt), 88. Volland (Alario)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 8:2. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:7.
    Bayer Leverkusen: Hrádecký – Weiser, Tah, Wendell, S. Bender – Aránguiz, Baumgartlinger, Brandt (90+1. Paulinho) – Havertz (89. Kohr), Volland, Bailey (36. Alario).
    Náhradníci: R. Özcan – L. Bender, Jedvaj, Paulinho, Dragović, Kohr, Alario.

    1. FC Norimberk: Mathenia – Bauer, Mühl, Ewerton (81. Margreitter), Leibold – Löwen, Erras, Behrens – Matheus Pereira, Ishak (78. Tillman), Kerk (64. Misidjan).
    Náhradníci: Bredlow – Tillman, Margreitter, Kubo, Misidjan, Petrák, Fuchs.