Everton – Manchester United 4:0 (kon.) | Arsenal – Crystal Palace 2:3 (kon.) | Cardiff – Liverpool 0:2 (kon.)
koniec
Everton FC
4:0 (2:0)
Manchester United
Nedeľa 21.04.2019, 14:30 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 35. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Everton zvládol v podstate s prehľadom aj druhý polčas, v ktorom sme videli ešte dva domáce góly. V 56. minúte sa presadil Digne a v priebehu 64. minúty sa do listiny strelcov zapísal aj Walcott. Everton dá sa povedať deklasoval Manchester United 4:0 a v tabuľke sa vyšvihol na siedmu pozíciu.

    Ďakujeme za pozornosť. (16:27:11)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Sigurdsson rozohrával rohový kop iba nakrátko, následne získavajú aut domáci futbalisti opäť.
     
    90+3
    Calvert-Lewin sa chcel presadiť po ľavej strane ihriska. Nedovolil mu to Ashley Young, ktorý bol na ňom nalepený a nedal mu dýchať.
     
    90+2
    Gylfi Sigurdsson zahrával štandardku smerom na bližšiu žrď. Hráčom Manchestru sa podarilo bez problémov odvrátiť.
     
    90+1
    Rozhodcovia k druhému polčasu pridávajú štyri minúty. Lindelöf odstavil od lopty nedovolene Thea Walcotta. Zozadu ho sotil na zem.
     
    90
    Lindelöf prienikovou prihrávkou na ľavú stranu našiel Andreasa Pereiru, ktorý poslal center smerom do šestnástky. Everton dokázal odvrátiť.
     
    89
    Manchester zahrával aut z pravej strany ihriska smerom do šestnástky. Futbalisti Evertonu dokázali odvrátiť.
     
    87
    Everton s blížiacim sa záverom polčasu hrá už viacmenej na istotu. Manchster United sa stále snaží, no zatiaľ je to na strelenie gólu málo.
     
    86
    Po ľavej strane vybehol dopredu Diogo Dalot a poslal prudkú loptu smerom do šestnástky. Futbalisti Evertonu si s týmto pokusom poradili. Neskôr spoza vápna vypálil Martial. Jeho pokus letel k pravej žrdi a tam bol brankár Pickford.
     
    84
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Lucas Digne, prichádza Phil Jagielka.
     
    83
    Lekár Evertonu už je pri Digneovi a zároveň ukazuje na hráčsku lavičku, že Lucas Digne bude musieť byť vystriedaný. Dvaja zranení hráči v jednom zápase, to rozhodne trénera Marca Silvu nebude tešiť.
     
    82
    Nedobre to na trávniku vyzerá s francúzskym krajným obrancom Lucaseom Digneom. Dostal sa do súboja so svojím krajanom Pogbom, ktorý mu šliapol na nohu.
     
    81
    Z vnútra pokutového územia vyslal nebezpečnú strelu na bránku Seamus Coleman. Jeho zakončenie k ľavej žrdi dokázal brankár de Gea zachytiť.
     
    80
    Začína sa posledná desaťminútovka riadneho hracieho času. Everton už viacmenej v mnohých situáciách prenecháva iniciatívu na súperovi, ktorému sa zatiaľ nedarí vytvárať si strelecké pozície.
     
    79
    Bernard vybehol dopredu po ľavej strane ihriska. Calvert-Lewin si nedokázal spracovať prihrávku, loptu získali hostia z Manchestru.
     
    78
    Romelu Lukaku vybehol za loptou po pravej strane ihriska a centrom ju posielal pred bránku. Manchester Untied získal rohový kop, ktorý zahral Pereira. Everton odvrátil.
     
    77
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Marcus Rashford, prichádza Andreas Pereira.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 13. Richarlison, 28. G. Sigurdsson, 56. Digne, 64. Walcott

    Karty:   23. Gueye (EVE) – 68. McTominay (MAN)


    Everton FC: Pickford – Coleman (C), M. Keane, K. Zouma, Digne (84. Jagielka) – Schneiderlin, Gueye (76. James McCarthy) – Richarlison (51. Walcott), G. Sigurdsson, Bernard – Calvert-Lewin.
    Náhradníci: Stekelenburg – Walcott, Davies, Tosun, Jagielka, Lookman, James McCarthy.

    Manchester United: de Gea (C) – Lindelöf, Smalling, P. Jones (46. Young), Dalot – P. Pogba, N. Matić, Fred (46. McTominay) – Rashford (77. Pereira), R. Lukaku, Martial.
    Náhradníci: Romero – Young, Alexis Sánchez, Lingard, McTominay, Mata, Pereira.

    Rozhodca: Tierney – Hatzidakis, Smart