Chaves – Nacional 4:1 (kon.) | Marítimo – Tondela 2:0 (kon.) | Braga – Benfica 1:4 (kon.)
Boavista – Moreirense 3:1 (kon.)
koniec
Boavista FC
3:1 (1:0)
Moreirense FC
cz Nedeľa 28.04.2019, 21:00 • Estádio do Bessa Século XXI, Porto (kapacita: 28.263 diváků) • Primeira Liga • 31. kolo
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Boavista Porto skolila Moreirense FC doma 3:1 a zapisuje do bojů o záchranu důležité tři body, se s Vámi loučí a příjemný vstup do nového pracovního týdne přeje Tomáš Lysý. (23:10:59)
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 3-1
    Střely na branku: 3-4
    Zásahy gólmanů: 3-0
    Střely mimo: 4-2
    Držení míče: 48% – 52%
    Rohy: 6-4
    Ofsajdy: 1-0
    Fauly: 13-14
    Žluté karty: 2-3
    Červené karty: 0-0.
     
    První poločas příliš fotbalové krásy nenabídl, snad jen na dva momenty. Nejprve přímý volný kop Rafaela, který rozezvučel břevno, a pak krásný signál domácích z rohu, po kterém dal branku Nwankwo Obiora.

    Ve druhém poločasu zahrála Boavista precizně z defenzívy a Moreirense se jen obtížně dostávalo ke střelbám na branku, natož ke gólovým příležitostem. Když v 81. minutě trefil Gustavo znovu břevno, tak se míč odrazil k Yusuphu Njiemu, jenž si pohlídal při střele ofsajd a dorazil míč do prázdné branky. O pět minut později navíc z přímého volného kopu hlavičkoval domácí Federico Falcone pod břevno a o třech bodech pro Boavistu bylo jasno. Nic na tom nezměnil ani závěr, kdy ve třetí minutě nastavení propadl míč po rohu hostí na malé vápno k Rafiku Hallichemu a ten jej napálil do sítě – 3:1.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. Rafik HALLICHE - 3:1
     
    90+3
    Moreirense právě vstřelilo branku!
    Tak nakonec se to nepodaří. Míč centrovaný na zadní tyč propadl přes dva domácí hráče a jednoho hosta na RAFIKA HALLICHEHO, který se po žluté kartě před čtyřmi minutami nyní zapisuje do statistik i lepším písmem – opřel se z malého vápna do míče a nedal brankáři šanci.
     
    90+2
    Zda se to povede nebo ne, uvidíme ještě po tomto rohu hostí, zřejmě posledním v utkání.
     
    90+1
    Boavista jednoznačně hlídá svůj náskok a nyní chce splnit poslední dílčí cíl dnešního zápasu. Získat čisté konto pro Rafu Bacaliho, svého gólmana.
     
    90
    Ve druhém poločasu se budou hrát tři minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    89
    Poslední střídání také v domácím dresu. Gustavo Silva, který dnes hrál velice dobře a jedna z jeho střel rozezvučela břevno, střídá a na jeho místo nastupuje Perdigao.
     
    89
    A žlutou kartičku vyfasuje také hráč hostí. Moreirense nepobylo v útoku dlouho ataké Rafik Halliche ukázal, že umí takticky zastavit útok soupeře. Sáhl po Rafa Costovi, kterého doslova odhodil na zem.
     
    88
    Střelec první branky domácích Nwankwo Obiora dostává za taktický faul při útoku Moreirense žlutou kartu.
    86. Federico FALCONE - 3:0
     
    86
    Boavista právě vstřelila branku!
    Přímý volný kop z pravé strany poblíž lajny zatočil Alberto Bueno přímo do vápna, kde si nejlépe vyskočil FEDERICO FALCONE. Útočník Boavisty po dvou minutách na placu dává gól, hlavičkou se trefuje pod horní tyčku.
     
    85
    Zápas se už bude patrně jen dohrávat. Boavista je blízko třem důležitým bodům znamenajícím záchranu na zhruba 70%.
     
    84
    Hrdina poslední chvíle Yusupha Njie střídá a na zbytek zápasu si místo něj zahraje Federico Falcone.
     
    82
    Zároveň je třeba při brance pochválit Mateuse, že se nezapojil do hry a po odraženém míči nešel, protože on byl, na rozdíl od Njieho, v době střely v ofsajdu.
    81. Yusupha NJIE - 2:0
     
    81
    Boavista právě vstřelila branku!
    Portský klub míří za záchranou. Již střela Gustava si zasloužila gól, ale po nápřahu z dvaceti metrů orazítkoval záložník Boavisty jen břevno. Jenže míč se odrazil přesně na dobíhajícího YUSUPHU NJIEHO, jenž už měl snadnou úlohu a míč doklepl do volné klece, jelikož Macedo se při snaze o zastavení Gustavovy střely prolétl vzduchem.
     
    80
    Další nepřesný centr do vápna Boavisty. Rafael Bracali tak určitě nebude s odkopem od branky spěchat.
     
    78
    Poslední střídání v kádru hostí. Fábio Pacheco jde z placu a místo něj přichází na poslední čtvrt hodinu záložník Bilel Aouacheria.
     
    78
    Vypadalo to, že Njie dokonce dostává otázku ve stylu: "Kolik prstů vidíš, Marve?" Zdravotník Boavisty ukázal čtyři prsty a snad podobná byla i odpověď forvarda domácích.
     
    77
    Ostrý centr z pravé strany do pokutového území si našel Nuno Macedo a vyboxoval míč jako daleko od své branky. Jeho vyboxování odnesl yusupha Njie, který si nevšiml ostře vyběhnuvšího gólmana a šel po míči. Nyní bych jej určitě nepodezříval z toho, že tahá čas. Tohle bylo hodně tvrdé, ale je pravda, že Njie se mohl kolem sebe rozhlédnout.
     
    76
    Silva Gustavo podnikl rychlý výpad po pravé straně. Nejprve se hezkou kličkou zbavil jednoho soupeře, poté do něj hodně nešetrně zajel Rocha Jubal a může být rád, že nedostal žlutou kartu.
     
    75
    Rafael Bracali už je na svých a může pokračovat ve hře.
     
    74
    A Bracaliho potíže asi budou vážnějšího charakteru, opět se totiž ošetřuje. V prvním poločasu si u této branky prožíval minuty bolesti gólman Moreirense Nuno Macedo, nyní je to stejné u Rafa Bracaliho.
     
    73
    Boavista využívá ošetřování svého gólmana ke střídání, kdy jde z placu Fábio Espinho a nahrazuje jej Alberto Bueno.
     
    73
    Ale rozehrávat se hned tak nebude. Před vlastní brankou leží Rafale Bracali, který nejprve vyboxoval míč po nedomluvě se svým obráncem Rocha Jubalem a poté ho asi píchlo v noze, protože padl k zemi.
     
    72
    Další faul domácích, tentokrát takticky na polovině hřiště u střídaček.
     
    70
    Jenže domácí jen odkopávají za půlící čáru. Tahle defenzívní taktika by se Boavistě nemusela vyplatit.
     
    70
    Pacheco tentokrát na polovině hřiště volil rozehrávku po pravé straně, ale ani tudy nevedla cesta k brance Boavisty.
     
    69
    Yusupha Njie si viditelně pomohl u rohového praporku rukama proti Anthonymu D'Albertovi a asistent sudího Venâncio Tomé má opět práci. A znovu správná signalizace.
     
    67
    Nacvičený signál s rohem na bližší tyč a hlavičkovým prodloužením více před branku nyní Boavistě nevyšel. Hosté odehrávají míč na aut.
     
    66
    Gólman Nuno Macedo si nyní nerozuměl s obránci a je z toho rohový kop pro Boavistu.
     
    65
    Fábio Pacheco zajel při souboji o míč do Rocha Jubala a trošku jej zezadu zasáhl. Nic vážného, ani na kartu, ale faul to byl, takže na chvíli u míče budou i domácí hráči.
     
    63
    Boavista se čím dál více uchyluje do defenzívního stylu hry. Hráči v modrém jsou nyní takřka permanentně na polovině soupeře.
     
    61
    Další dlouhý centr do vápna dával Arsénio, ale jeho pokus byl hodně přetažený a prošel pouze vápnem.
     
    58
    Hráči v modrém se čím dál více usazují na polovině soupeře, ale jak už jsem uvedl níže, Boavista má dnes defenzívu zpracovanou výborně.
     
    58
    Já jsem se toho míče vážně nedotkl jako poslední, ukazuje nyní Fábio Espinho pomeznímu rozhodčímu. Opak je pravdou, aut bude házet Moreirense.
     
    57
    Nenêho je po příchodu na plac plné hřiště, nyní vybojoval aut na druhé straně hřiště poblíž vápna domácích.
     
    57
    Ani z druhého rohu se nic významného nestalo, jen s tím rozdílem, že nyní zůstávají u míče hosté.
     
    56
    Roh domácího celku na bližší tyč odvrací Nenê, následuje další rohový kop. Ještě před prvním kopem od rohového praporku signalizovali domácí hráči ruku jednoho z fotbalistů soupeře v jeho vápně, ale sudí byl jiného názoru.
     
    55
    Druhý poločas se zatím mění v taktickou bitvu. Boavista brání jednobrankové vedení z dobré defenzívy a snaží se o rychlé protiútoky, Moreirense zatím těžko hledá okénka v obranné činnosti soupeře při snaze vyrovnat.
     
    53
    Akce hostí nemůže pokračovat, jelikož míč na Arsénia na levé straně byl až přespříliš dlouhý.
     
    52
    Heriberto Tavares, který má na dresu jmenovku Heri, pocítil měkkost trávníku na stadionu Boavisty, jelikož byl sražen k zemi.
     
    51
    Obiora hledal centrem z levé strany ve vápně Nijeho, ale míč byl hodně dlouhý a prolétl mimo dosah všech hráčů do autu.
     
    49
    Nenê, nový muž na hřišti, se v pokutovém území u malého vápna snažil přelstít protihráče, když na něj zkoušel dvě kličky, ale hráč domácích vystál souboj a následně i v záklonu a pádu zblokoval míč.
     
    47
    Slibná šance také na druhé straně. Silva Gustavo centroval z pravé strany míč, který ještě stačil lehce přizvednout Iago Santos. Ale Nuno Macedo si i s touto změnou věděl rady a po balonu skočil.
     
    47
    Hueglo Neris jasně ukazoval, že se v souboji o míč útočníka soupeře vůbec nedotkl a sudí mu dal za pravdu.
     
    46
    Do druhého poločasu nakonec oba týmy nenaskakují ve stejném složení. Ze hry odchází Lucas Rodrigues a útočníka Moreirense nahrazuje Nenê.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:08.
     
    Statistiky prvního poločasu:
    Góly: 1-0
    Střely na branku: 1-1
    Zásahy gólmanů: 1-0
    Střely mimo: 2-1
    Držení míče: 47% – 53%
    Rohy: 2-0
    Ofsajdy: 1-0
    Fauly: 8-7
    Žluté karty: 1-2
    Červené karty: 0-0.
     
    První poločas byl dvacet minut ódou na nezajímavý fotbal. Jediné vzrušení přišlo v osmé minutě, kdy domácí Gustavo Sauer neakceptoval, že gólman Nuno Macedo bude u míče dříve než on a nestačil se mu uhnout, čímž jej zasáhl nohou do hlavy. Po pětiminutovém ošetření ale strážce svatyně hostí mohl pokračovat.

    Domácí poprvé vážněji zahrozili ve 25. minutě, kdy přímý volný kop Rafaela Costy a jeho radost zastavilo břevno. Za další minutu se již Boavista radovala, když si Espinho naběhl na bližší tyč, hlavou prodloužil míč za sebe na Nwankwo Obioru a ten se hlavičkou nemýlil. Jediná pořádná střela Moreirense přišla ve 29. minutě, kdy Chiquinho při pokusu obstřelit gólmana našel rukavice Bracaliho v domácí brance – 1:0.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    45+5
    Chiquinho si nyní dílčí újmu způsobil sám, když soupeře naremploval zezadu a špatně dostoupl. Poté už je pískán konec prvního poločasu.
     
    45+5
    Dlouhý míč z kopačky Arsénia šel do zámezí, což je velice vítaný moment pro jedenáctku domácích plejerů. Ti už by tak měli ubránit hubený náskok do konce prvního poločasu.
     
    45+4
    Boavista je nyní v útlumu a poslední dvě tři minuty se jen brání na vlastní polovině hřiště. To se samozřejmě fanouškům nelíbí a ti začínají pískat.
     
    45+3
    Obiora byl v dalším souboji o míč, ale nyní stačil jeden z hráčů Moreirense rychle odehrát balon na malou domů pro brankáře. Patrně nechtěl pocítit tvrdost zákroku jediného střelce zápasu.
     
    45+2
    Nyní už je faul na kapitána hostí Arsénia pískán. Muž s páskou na ruce dobře vypíchl míč Obiorovi, který jej za to podkopl a poslal na zem.
     
    45+1
    Jeden z hráčů hostí vhazoval aut po pravé straně a při odhozu míče rukou neúmyslně trefil i asistenta rozhodčího Venâncio Tomého. Ten si dneska na své lajně užije věcí...
     
    45
    V prvním poločasu se bude hrát kvůli ošetřování gólmana hostí pět minut navíc.
     
    45
    Ale roh kopnutý na přední tyč se domácím vůbec nevydařil.
     
    45
    Edu Machado nyní hodně rychle pláchl po pravé straně a ukázal práci moderního krajního beka. Navíc vybojoval rohový kop.
     
    44
    A bude tomu tak i nadále, jelikož Rafael Bracali si stáhl ze vzduchu centrovaný míč z pravé strany. Navíc se dá čekat, že s rozehrávkou nebude nikterak spěchat.
     
    43
    Držení míče se od začátku prvního poločasu, kdy měla jasně více ze hry Boavista, nyní překlonilo na stranu Moreirense, ale důležitý je výsledek a tam jsou domácí o branku lepší.
     
    42
    Rodrigues vedl míč po pravé straně. Našel Chiquinha, který poslal míč zcela vpravo na Arsénia, jehož pokus o uličku na spoluhráče přečetl jistým zákrokem Edu Machado, krajní bek Boavisty.
     
    40
    Mateus zkoušel z pravé strany zatočit míč ke vzdálenější tyči, jenže míč podebral až moc a ten tak končí o hodně více nad, než by útočník Boavisty chtěl.
     
    39
    A vzápětí vidí kartičku také Lucas Rodrigues, který na půlící čáře poslal k zemi Rafaela Costu, což by se také dalo nazvat taktickým faulem. O žluté kartě není sporu.
     
    38
    Po faulu domácích zůstanou u míče poblíž střídaček znovu hosté.
     
    37
    Iago Santos je prvním napomínaným hráčem Moreirense za faul na protihráče.
     
    37
    Střídání v týmu Moreirense opravdu přichází, i když nevím, zda úmyslné nebo zdravotní. Ivanildo Fernandes jde z placu a místo něj přichází hrát Heriberto Tavares.
     
    34
    Na lavičce Moreirense se připravuje jeden z hráčů. Že by trenér hostí opravdu neměl pro špatnou hru svých svěřenců pochopení a ukázkově střídal ještě před poločasem?
     
    33
    Velká zloba útočníka Arsénia, který byl dle svého názoru povalen u rohového praporku soupeřem. Hlavní sudí nepískal, od celé situace metr stojící asistent Tomé taky nemyslel, že jde o faul, takže zůstalo pouze u zloby kapitána hostí.
     
    32
    Inkasovaný gól možná trošku probral hosty z letargie, jejich výkon je zatím mírně řečeno mdlý.
     
    30
    Slibná střela také od hostí. Chiquinho se těsně před vápnem zbavil zasekávačkou soupeře a přes druhého vystřelil. Jeho snahou možná bylo obstřelit gólmana Bracaliho, ten si ale celou situaci pohlídal a bezpečně balon chytá do rukavic.
     
    29
    Lucas Rodrigues měl velkou přemíru snahy a přímo před zraky asistenta rozhodčího si počínal proti soupeři tak důrazně, že ho povalil na zem. Jasný útočný faul.
     
    28
    Iago Santos centroval míč z pravé strany do vápna, ale hráči v bíločerné šachovnici byli opět pozorní a navíc ještě přišel útočný faul hostí.
     
    27
    Odpověď Moreirense neměla dlouhého trvání, domácí si nekomplikovali situaci a rychle odkopli míč na druhou stranu hřiště.
    26. Nwankwo OBIORA - 1:0
     
    26
    Boavista právě vstřelila branku!
    Nyní už se domácí radují! Na hroz z pravé strany si naběhl k bližší tyči Fábio Espinho, čímž dokonale zmátl obranu Moreirense a ještě posunul míč za sebe. Zřejmě nacvičený signál, protože NWANKWO OBIORA přesně tohle čekal a hlavou usměrnil míč do sítě! Domácí jdou zaslouženě do vedení.
    25. Břevno po přímém volném kopu Costy
     
    25
    Fantasticky kopnutý přímý volný kop, kterému chybělo jen jediné – aby míč skončil v brance. Rafael Costa poslal míč přes zeď a jeho radost zastavilo břevno, od kterého se míč odrazil zpět do hřiště.
     
    24
    Dlouhý výkop Bracaliho šel až na půlku Moreirense, kde dostal míč do běhu Yusupha Nije. Potáhl si jej blíže k vápnu a byl nedovoleně zastaven Hallichem, který se postaral nejen o druhý faul svého týmu, ale také o nebezpečný přímý volný kop pro domácí.
     
    23
    Z pravé strany centroval do vápna Arsénio, ale Bracali nadvakrát míč zkrotil ve svých rukavicích.
     
    22
    Nyní už se hosté také dostali k ohrožení branky soupeře. Neto dostal míč zhruba pětadvacet metrů od branky, což už je palebná pozice. Proto vystřelil a pro Rafaela Bracaliho byla situace o to těžší, že jeden z jeho beků míč tečoval, ale ten šel naštěstí pro domácí přesně do míst, kde byl gólman Boavisty.
     
    21
    Zaútočili také domácí, ale jejich kombinace skončila prakticky dříve, než začala.
     
    20
    Lucas Rodrigues táhl míč středem hřiště, ale ani on nenašel skulinku v defenzívě Boavisty.
     
    18
    Domácím se naprosto nevydařil aut a míč rázem sebrali opět hosté, kteří mají nyní dvě autová vhazování po sobě.
     
    17
    Naopak Macedo asi vítá, že se v posledních minutách nehraje u něj. Přece jen byl po faulu domácího hráče hodně otřesený.
     
    16
    V posledních minutách hry se Moreirense trošku rozehrává k lepšímu výkonu. Jak kdyby mu pauza zapříčiněná ošetřováním Maceda pomohla.
     
    15
    Obrana domácích si pohlídala nejprve Neta, který zkoušel projít středem hřiště, a poté i pokud o střelu jednoho z dalších hráčů.
     
    14
    Ale hosté se s míčem daleko nedostali, opět ho má v moci Boavista a opět kombinuje na vlastní polovině hřiště.
     
    12
    Nuno Macedo může hrát, probíhá přímý volný kop od jeho branky.
     
    11
    Zdá se, že Macedo bude v pořádku a za malou chvíli už se bude zase hrát. Rozhodčí nastaví za toto ošetřování minimálně čtyři minuty.
     
    10
    Lékaři se stále starají o Nuna Maceda, který už je na nohou, ale pořád je otřesený. Nyní atak soupeře viditelně rozdýchává, dostal totiž nohou přímo do čela.
     
    8
    Gustavo navíc dostává za svůj faul žlutou kartu.
     
    8
    Hodně nepříjemný moment. Mateus vyslal na hranici vápna příhrávku na Gustava Sauera, který byl u míče později než vyběhnuvší brankář Nuno Macedo, kterého navíc hodně nepříjemně trefil svou nohou. Brankář Moreirense zůstává otřesen ležet na zemi.
     
    7
    Hueglo Neris si nedělal vůbec žádné problémy a v souboji tělo na tělo odstrčil čistě Lucase Rodriguese tak, že útočník Moreirense skolil na lajně i asistenta rozhodčího.
     
    6
    Nyní zkoušeli domácí útok po pravé straně, kde byl připravený Chiquinho a míč srazil na aut.
     
    5
    Sluší se také připomenout, že dnes udělala hodně velký krok k titulu Benfica, která vyhrála v Braze 4:1 a dostala se do čela tabulky o dva body před Porto, městského rivala Boavisty.
     
    5
    Tentokrát se faulem provinili i domácí a hostující tým tak zatím nejdéle dnes zůstane u míče.
     
    3
    Zatím se hraje až na menší výjimky výhradně na polovině hostujícího týmu, držení míče je jasně ve prospěch Boavisty.
     
    2
    Každopádně Boavista na svého soupeře vlétla už od začátku, nyní nasadil Mateus jesličky Netovi a vzápětí byl o míče odzbrojen jen kvůli ostrému skluzu Pacheca.
     
    1
    Domácí zahrozili už v první minutě. Silva Gustavo se prodíral do pokutového území a kousek před ním byl stažen k zemi D'Albertem, ale sudí posoudil tento zákrok jako dovolený a faul nepíská.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy jsou již na hrací ploše, zápas za okamžik začne.
     
    Úvodní sestavy:

    Boavista FC: Bracali – E. Machado, Jubal, Neris, Carraça – Obiora, Espinho – Mateus, Njie, Gustavo – Ra. Costa.
    Náhradníci: Giovanaz – Cardoso, Perdigao, Bueno, Falcone, Mandiang, Samu.

    Moreirense FC: Nuno Macedo – Arsénio, Halliche, I. Santos, I. Fernandes – Chiquinho, Pacheco, Neto, D'Alberto – Pedro Nuno, Lucas Rodrigues.
    Náhradníci: Barros – Camara, Schons, Aouacheria, Nenê, B. Silva, Tavares.

    Rozhodčí: Nuno Almeida – Venâncio Tomé, Rodrigo Pereira.
     
    Boavista je v tabulce domácích zápasů na osmém místě, když získala 25 bodů z 45 možných. Je to zapříčiněno hlavně formou ze začátku sezony, v poslední době se totiž Boavistě v domácím prostředí daří a zapsala jen těsnou prohru se Sportingem 1:2.

    Moreirense je naopak velice dobré i ve venkovním prostředí, kde zaobírá páté místo z osmnácti týmů. Během 15 zápasů dokázali fotbalisté zpět do města Moreira dovézt 22 bodů z 45 možných při celkem vyrovnané bilanci 7 výher, 1 remíza a 7 porážek.
     
    Poslední vzájemné zápasy:
    Moreirense – Boavista 2:1 (22.12.2018)
    Moreirense – Boavista 1:0 (9.4.2018)
    Boavista – Moreirense 1:0 (25.11.2017)
    Moreirense – Boavista 0:0 (3.3.2017)
    Boavista – Moreirense 2:0 (2.10.2016).
     
    Moreirense FC:
    Tým z regionu Braga a z města Moreira de Cónegos zažívá vydařenou sezonu, vždyť mu v tabulce patří páté místo za silnou trojkou Porto – Benfica – Sporting a za Bragou. Dojem z posledních zápasů si sice Moreirense trošku zkomplikovalo, když během předešlých pěti zápasů získalo jen dvě vítězství, ale i tak jsou letošní výsledky Moreirense výborné. Navíc budou Os verdes e brancos (zelenobílí) možná bojovat o evropské poháry, jelikož ve finále domácího poháru je Porto, které si zřejmě zajistí účast v Lize mistrů či její kvalifikaci, spolu se Sportingem, jenž je i v lize na příčkách zajišťující boj o účast v Evropské lize. Proto možná z Primeira Ligy půjde do kvalifikaci o Evropskou ligu pátý tým, tedy aktuálně Moreirense.

    Poslední zápasy Moreirense:
    Moreirense – Chaves 0:1
    Santa Clara – Moreirense 1:1
    Moreirense – Braga 1:0
    Portimonense – Moreirense 0:2
    Moreirense – Benfica 0:4.
     
    Boavista FC:
    Klub z Porta nezažívá úplně podařenou sezonu, vyhýbá se totiž samotnému udržení v nejvyšší portugalské soutěži. Ještě před deseti koly byla Boavista v horší situaci, když byla na první sestupové šestnácté pozici, ale poté začali hráči týmu z Porta sbírat body o něco více. Na své soupeře v boji o udržení nahrály body – na Tondelu dva, na Chaves tři a hlavně na Nacional šest bodů. Z posledních deseti zápasů získala Boavista 13 bodů, což jí v tabulce řadí na deváté místo a hlavně začíná konečně bodovat i doma, když vyhrála čtyři z posledních pěti domácích utkání. V celkovém součtu míří Boavista k záchraně, má na šestnáctý Chaves k dobru čtyři body, ale nic jistého ještě rozhodně nemá.

    Poslední zápasy Boavisty:
    Tondela – Boavista 1:0
    Boavista – Nacional 1:0
    FC Porto – Boavista 2:0
    Boavista – Belenenses 2:0
    Guimaraes – Boavista 3:1.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u 31. kola portugalské Primeira Ligy, které možná hodně výrazně napovědělo o tom, jakým směrem se bude ubírat boj o mistrovský titul, jelikož FC Porto klopýtlo ziskem jednoho bodu. Jeho městský rival Boavista FC nastoupí v jednom z dnešních čtyřech utkání proti Moreirense FC a její cíl je jasný. Urvat proti pátému týmu tabulky všechny tři body a vzdálit se tak reálně hrozícímu sestupu o patro níže. Utkání začíná přesně ve 21 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Tomáš Lysý

    Góly: 26. Obiora, 81. Njie, 86. Falcone – 90+3. Halliche

    Karty:   8. Gustavo (BOA), 88. Obiora (BOA) – 37. I. Santos (MRE), 39. Lucas Rodrigues (MRE), 89. Halliche (MRE)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 4:2. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:14.
    Boavista FC: Bracali – E. Machado, Jubal, Neris, Carraça – Obiora, Espinho (73. Bueno) – Mateus, Njie (84. Falcone), Gustavo (89. Perdigao) – Ra. Costa.
    Náhradníci: Giovanaz – Cardoso, Perdigao, Bueno, Falcone, Mandiang, Samu.

    Moreirense FC: Nuno Macedo – Arsénio, Halliche, I. Santos, I. Fernandes (37. Tavares) – Chiquinho, Pacheco (78. Aouacheria), Neto, D'Alberto – Pedro Nuno, Lucas Rodrigues (46. Nenê).
    Náhradníci: Barros – Camara, Schons, Aouacheria, Nenê, B. Silva, Tavares.

    Rozhodca: Nuno Almeida – Venâncio Tomé, Rodrigo Pereira