Angers – Paríž 1:2 (kon.) | Amiens – Toulouse 0:0 (kon.) | Caen – Remeš 3:2 (kon.)
Dijon – Štrasburg 2:1 (kon.) | Nice – Nantes 1:1 (kon.) | Nîmes – Monaco 1:0 (kon.)
koniec
Angers SCO
1:2 (0:1)
Paríž Saint-Germain
cz Sobota 11.05.2019, 17:00 • Stade Raymond Kopa, Angers • Ligue 1 Uber Eats • 36. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezké sobotní odpoledne přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je na programu šestatřicáté kolo francouzské Ligue 1 a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Angers SCO a Paris Saint-Germain FC.
     
    Angers SCO

    Fotbalisté domácího Angers SCO jsou v tabulce na dvanáctém místě. Pohárovou Evropu sice nevybojovali, ale udrželi klidný střed tabulky a v nejvyšší soutěži tak neměli ani starost o udržení se. Na svém kontě mají pětačtyřicet bodů a ještě by v závěru sezóny rádi nějaký ten bod získali, aby potěšili své fanoušky. Proti Paris Saint-Germain je ale nečeká nic lehkého, nicméně se pokusí svého soka alespoň potrápit. Angers se v posledním odehraném utkání dařilo, když vyhrálo na hřišti Bordeaux těsně 1:0 z jeho pohledu. Dnes nás určitě čeká další zajímavý zápas, tak si ho nenechte ujít.
     
    Paris Saint-Germain FC

    Pařížané mají už s předstihem zajištěn ligový titul, tedy jeho obhajobu a také samozřejmě skupinovou fázi Ligy mistrů. Na svém kontě mají fotbalisté Paris Saint-Germain na prvním místě pětaosmdesát bodů a i letošní sezóna je pro ně už nyní hodně úspěšná, co se týče ligy. V Lize mistrů to na postup o boje o vítězství v této prestižní evropské soutěži nebylo, naposledy jim uniklo vítězství ve francouzském ligovém poháru, když po penaltách prohráli s Rennes. I tak jsou ale určitě spokojeni s obhajobou titulu a ten po sezóně jistě náležitě oslaví. V posledním odehraném utkání v Parku princů "jen" remizovali s Nice 1:1. Ztracené dva body si tak budou chtít dnes vynahradit a na hřišti Angers tak plně bodovat.
     
    Vzájemná utkání

    První vzájemný duel v sezóně dopadl lépe pro už obhájce ligového titulu. Paris Saint-Germain totiž na svém hřišti porazil Angers 3:1.
     
    Úvodní sestavy:

    Angers SCO: Butelle – Manceau, I. Traoré (C), Pavlović, Pellenard – Fulgini, Santamaría, Pajot – Reine-Adélaïde, Bahoken, Tait.
    Náhradníci: Boucher – Aït-Nouri, Cissé, Diaw, Capelle, El Mellali, Kanga.

    Paris Saint-Germain FC: Buffon – Dagba, Marquinhos (C), Soh – Dani Alves, Verratti, Paredes, Bernat – Di María, Neymar – Cavani.
    Náhradníci: Aréola – Kurzawa, Zagre, Nkunku, Diaby, Draxler, Choupo-Moting.

    Rozhodčí: Batta – Viala, Boutry.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O výkop se postarali domácí hráči a hned dostali míč pod kontrolu a pomalu se přemisťují na polovinu soupeře.
     
    1
    Avšak Pařížané jim ho sebrali ještě ve středu hřiště a nyní tak jdou oni do první útočné akce zápasu.
     
    2
    Colin Dagba v pokutovém území našel Di Maríu zpětnou přihrávkou, následná střela druhého jmenovaného však zamířila jen do hrudi jednoho z domácích obránců.
     
    3
    Hosté udrželi polovinu domácího celku a stále kombinují před brankou Angers. Di María pak věděl, že nemá dobrou střeleckou pozici, tak vrátil míč Verrattimu. Akce tak pokračuje i nadále.
     
    4
    Nyní se už domácí celek vymanil z kombinací Paris Saint-Germain a chystají se rozehrát další svou akci. Ta předchozí byla hodně nepovedená.
     
    5
    Flavien Tait se dobře uvolnil na levé straně a dostal balon do blízkosti vápna soupeře. Avšak akci domácích nedotáhl do konce. Jeho pokus o přihrávku zastavil jeden z hostů, který tak míč vrátil na kopačky Pařížanů.
     
    5
    Tohle už bylo ze strany Angers povedené. Jeff Reine-Adélaïde z pravé strany vyslal zajímavý centr do šestnáctky, jenže Dani Alves zakročil a pohotově balon zakopl za zadní čáru. Následuje tak rohový kop pro Angers.
     
    6
    Z této standardní situace domácí nezahrozili před Buffonovou bránou a ten tak bude moci balon odkopnout od svého zařízení a poslat spoluhráče znovu do akce.
     
    7
    Hráči Angers vycítili šanci a další centr, který vyslal Ismaël Traoré mířil znovu do obrany hostů. Jinak by se asi narodila další zajímavá akce domácího týmu.
     
    8
    Baptiste Santamaría si všiml chyby v rozehrávce hostů a rychle jim sebral míč. Jenže znovu se jeho tým nedokázal dostat do ohrožení Buffonovy brány.
     
    10
    První vážnější akce a hned na straně domácích. Z levé strany velkého vápna vyslal hodně nebezpečnou střelu Vincent Pajot, míč mířil ke vzdálenější tyči, kde ho rukavicí na roh poslal Gianluigi Buffon! Zdvižený prst pro hosty, kteří zatím k zápasu přistupují hodně laxně.
    10. Buffon rukavicí vytěsnil nebezpečnou střelu Pajota na roh.
     
    11
    Po rohovém kopu se sice hráči Angers nedostali do zakončení, udrželi ale polovinu soupeře a zahrávali další standardní situaci. Tentokráte v podobě autového vhazování.
     
    12
    Po něm ale získali balon zase hosté a už se s ním vydávají do další akce. Uvidíme, zda si i oni vypracují nějakou vážnější akci před brankou Ludovica Butelleho.
     
    13
    Cavaniho střelu srazili domácí také na rohový kop. Na centr si poté naskočil Ángel Di María, avšak mezi tři tyče svou slibnou střelu neposlal.
     
    14
    Další pokus šel na Buffona, jenž si zase poradil a dokázal dostat míč pod kontrolu. Poté uklidnil hru a odkopl míč daleko od své branky. Domácí zatím působí mnohem aktivněji a už měli na rozdíl od hostů další nebezpečnou šanci.
     
    15
    Skrze dva obránce PSG nyní poslal přízemní přihrávku Pajot a domácí jdou do další akce.
     
    16
    Stéphane Bahoken měl obrovskou šanci na otevření skóre tohoto zápasu. Proti němu ale znovu zasáhl Buffon, jenž tak v krátkém sledu po sobě hodně svůj tým podržel, když pohotovým zákrokem zastavil jeho střelu z těsné blízkosti.
    16. Bahokenovu střelu fantasticky zlikvidoval Buffon
     
    17
    Gianluigi Buffon se poté právem na své spoluhráče zlobil. Vzadu totiž dělají až moc chyb a jakoby se už ukolíbali jistotou zisku obhajoby ligového titulu.
     
    18
    Na druhé straně už byla k vidění akce hostů, a to dokonce i gólová. Edinson Cavani dopravil míč do sítě, ale sudí si byl jistý a píská Pařížanům ofsajd.
     
    20
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Nyní se to už ale povedlo a hosté utnuli aktivitu domácích. Z pravé strany vyslal povedený centr takřka ke značce pokutového kopu Dani Alves a poté NEYMAR hlavou zakončil k levé tyči z pohledu domácího brankáře – 0:1. Asistence: Dani Alves.
    20. NEYMAR - 0:1
     
    22
    Domácí se snažili najít rychlou odpověď, jejich snaha ale byla marná a míč se mezi tři tyče nedostal. Na druhé straně pak střílel znovu Neymar, tentokráte ale neohrozil domácího brankáře.
     
    24
    Akce střídala akci a v té další se ocitli hosté. Cavani dostal přihrávku do běhu, po zemi vystřelil, balon však končí pouze mimo branku Angers.
     
    26
    Po nepřesné střele hráčů Angers se zase dostal balon na kopačky Pařížanů, kteří tak po chvilce zase otáčejí hru směrem k Butelleho brance.
     
    28
    Cavani se uvolňoval na pravé straně a čekal přihrávku od Neymara. Jenže druhý jmenovaný na míč nedosáhl a rázem tak bylo po další pařížské akci.
     
    29
    Vincent Manceau rozehrál další akci domácích a poté Pajot nebyl opět daleko od vstřelené branky. Jenže jeho pokus těsně před Buffonem poslal jen vysoko nad branku Pařížanů. Následuje tak jen odkop od Buffonova zařízení.
     
    30
    Po třiceti minutách hry mají hosté stále jednobrankový náskok a nutno říci, že až po vstřeleném gólu Pařížané ožili a vytvářejí si další šance.
     
    31
    Po několika přihrávkách hostů ke střele před Butellem nedošlo. Nicméně hráči Paris Saint-Germain stále drží balon a obléhají polovinu svého soupeře.
     
    33
    Nakonec z toho nic nebylo a Butelle tak může v poklidu odkopnout míč od své branky a pošle své spoluhráče do další akce.
     
    33
    Manceau sice sebral Verrattimu míč, ale poté se mu nepovedlo balon odcentrovat skrze Paredese. Ten pak otočil hru na stranu Angers.
     
    34
    Neymar si nyní neporozuměl s Bernatem ani s Di Maríou a jejich další pokus o ohrožení domácí branky selhal. Do akce se tak mohou vydat hráči Angers, kteří mají míč na svých kopačkách.
     
    36
    Angelo Fulgini zachytil povedený centr z levé strany, ale na pravé straně velkého vápna pak zakončil vedle branky hostů. Buffon tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    37
    Neymar poslal míč do pokutového území, kde ho však do zámezí rychle odkopl jeden z domácích hráčů. Následovat tak bude autové vhazování pro Paris Saint-Germain.
     
    38
    Dagba naservíroval nabíhajícímu Cavanimu na pravou stranu velkého vápna přihrávku, jenže druhý jmenovaný se do střely z první opřel až příliš moc a jeho dělovka skončila jen mimo tři tyče.
     
    39
    Nyní rozehraje míč Gianluigi Buffon a pošle ho spoluhráčům daleko od své branky. No branky, on míč rozehrál kousek od levé postranní čáry. Hosté tak jdou do dalšího přechodu před domácí branku.
     
    40
    Obrana Angers je však nepustila do ohrožení Butelleho brány a hned dostala míč na své kopačky. Domácí fotbalisté tak ještě míří do útoku před branku Paris Saint-Germain.
     
    41
    Vincent Manceau podržel balon a jak se chystal k přihrávce, sebral mu ho Verratti. Manceau tak příliš otálel a poté na to doplatil ztrátou míče.
     
    42
    Théo Pellenard si narovnal míč a poté ho poslal na druhou stranu. Tam ho ale nezachytil jeden ze spoluhráčů a nakonec tak mají balon zase hosté z Paříže.
     
    43
    Od vlastní branky zakládají další akci domácí a ještě se pokusí v závěru první části hry ohrozit hostující branku, potažmo o vyrovnání.
     
    44
    Jenže znovu z toho nic nebylo a hosté tak po zisku míče míří zase na opačnou stranu. Uvidíme v prvním poločase ještě branku?
     
    45
    Uvidíme, Buffon odkopne míč daleko od své branky a ještě pošle spoluhráče zaútočit.
     
    45
    Nastavovat se bude ještě jedna minuta navíc.
     
    45+1
    Dani Alves padl k zemi a vypadalo to, že to bylo o balon. Sudí byl jiného názoru a píská pro hosty ještě volný přímý kop.
     
    45+1
    K němu se postavil Neymar, napřáhl a jeho dalekonosná střela končí jen těsně nad břevnem domácí branky. A to asi bude z prvního poločasu vše.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas, který nabídl zajímavou fotbalovou podívanou, je za námi. Úvod zápasu nepřinesl žádné šance, poté se ale probudili domácí a vytvořili si několik šancí, dost hosty podržel Buffon. Hosté potom ožili a ve dvacáté minutě je do vedení poslal Neymar, který skóroval hlavou a rozjásal tak své spoluhráče. Domácím se nepovedlo srovnat a do druhé půle půjdou s cílem smazat svou ztrátu, hosté naopak budou chtít své vedení navýšit. Uvidíme, co nám druhá půle přinese. Začne se přibližně v 18:03.
     
    Střely na branku: 2 – 2
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Cavani chtěl centrovat míč do pokutového území, ale nepovedlo se mu to. Nicméně hosté stále zůstávají s míčem na polovině domácího celku.
     
    47
    Na druhé straně pak z levé strany vyslal přízemní střelu Bahoken, avšak ta skončila pouze vedle levé tyče Buffonovy branky. Následuje tak jen odkop od ní.
     
    47
    Neymar procedil balon před branku, kde mohl zakončit Cavani, ale nakonec se nedostal ke střele. Jeden z domácích obránců pak míč, který zůstal u brankoviště, odkopl do bezpečí.
     
    48
    Domácí fotbalisté pak otočili hru a opět zahrozili na polovině Paris Saint-Germain, avšak jejich pokus byl hodně nepřesný a mezi tři tyče se tak nemohl vejít.
     
    49
    Poté zahrávali hráči Angers volný přímý kop, který ale poslali jen přímo do Buffona, jenž míč ukryl v rukavicích na své hrudi. Bude tak mít další odkop od své branky.
     
    50
    Flavien Tait z hranice velkého vápna vyslal střelu, ta ale zaletěla jen nad branku Buffonovy brány.
     
    51
    Verratti nedostal míč ke svým spoluhráčům. Toho se zmocnil Santamaría, ale neotočil hru. Místo toho pak v rychlé akci hostů zakončoval Alves. Domácí pak balon srazili na rohový kop.
     
    52
    Di María to nezahrál vůbec špatně a málem z toho byla branka přímo z rohu. Ostatně se mu to v minulosti už povedlo. Ale brankář domácích Butelle si místo u tyče nakonec pokryl.
     
    53
    Verratti nyní zastavil domácího hráče. Ten se dožadoval žluté karty pro hostujícího hráče, ale postačila domluva hlavního rozhodčího.
     
    55
    A další střet Verrattiho a protihráče. Další diskuze se sudím. Vše se znovu obešlo bez inkasované žluté karty a hra pokračuje dále.
     
    56
    Tait se neprokličkoval obranou soupeře a do zakončení v pokutovém území se nedostal. Hosté pak jdou do další akce na druhou stranu.
     
    57
    Neymar vybojoval pro hosty rohový kop.
     
    58
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Hosté ho zahráli velmi rychle, poté se Neymar protáhl k zadní čáře, odkud poté svou přesnou přihrávkou našel na pravé straně hlavu ÁNGELA DI MARÍI, který se nemýlil a podruhé tak rozvlnil domácí síť – 0:2. Asistence: Neymar.
    58. Ángel Di María - 0:2
     
    60
    Hosté tak drží dvoubrankový náskok a i nyní si počínali dobře před domácí brankou, avšak střela Cavaniho šla mimo tři tyče.
     
    61
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Angelo Fulgini, přichází Farid El Mellali.
     
    63
    Domácí směrem dopředu nevymysleli nic a ztratili balon. Do akce tak šli opět hosté, Neymar našel Cavaniho, který ale skrze obranu domácích míč neposlal.
     
    65
    Tait byl faulovaný u rohu velkého vápna a sudí okamžitě píská. Bude z toho hodně nebezpečný volný přímý kop.
     
    65
    Byla z toho šance, kousek u levé Buffonovy tyče hlavou zakončoval Ismaël Traoré, ale jeho pokus šel jen vedle tyče.
     
    67
    Obrana hostů si pohlídala svou polovinu a nepustila domácí do žádné další šance. Hráči Paris Saint-Germain tak otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    68
    Di María se vysunul a dostal se do blízkosti Butelleho, ten včas zakročil a zabránil tak další šanci hostů. Následně pak odkopl balon na opačnou stranu hřiště.
     
    69
    Manceau centroval míč do pokutového území, orazítkoval ale jen záda Leandra Paredese. Před Buffonem tak nakonec žádné nebezpečí nevzniklo.
     
    70
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Dani Alves, přichází Layvin Kurzawa.
     
    71
    Hosté vymysleli další kombinaci na polovině Angers, ale tu příliš přetáhli a balon se zastavil jen u Manceaua, jenž ho odvrací pryč od domácí branky.
     
    72
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Vincent Pajot, přichází Pierrick Capelle.
     
    73
    Traoré se dostal ke střele kousek před velkým vápnem, míč pak pravačkou umístil jen vedle Buffonovy brány. Chvilku pak ještě byli domácí u míče, ale nakonec ho stejně ztratili.
     
    75
    Santamaría skóroval a dostal domácí na kontaktní branku, ale radost jemu i domácím hráčům pokazil postranní sudí, jenž správně odhalil ofsajdovou situaci. Gól tak platit nemůže.
     
    77
    Hosté se pokoušeli o další průnik před domácí branku, ale domácí je zatáhli zpět do středu hřiště a nakonec je o míč připravili. Poté střílel Tait, ale opět mimo tři tyče.
     
    77
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Ángel Di María, přichází Julian Draxler.
     
    78
    Draxler hledal Neymara svou přihrávkou po zemi, druhý jmenovaný však na míč nedosáhl a ke střele před Butellem se nedostal.
     
    79
    Pellenard sklepl míč pro domácí, z pravé strany zakončoval Ismaël Traoré, další jeho pokus však kryje hodně pozorní Gianluigi Buffon. A hned odkopává balon pryč od své branky.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky zápasu, hosté stále vedou o dva góly.
     
    82
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Stéphane Bahoken, přichází Wilfried Kanga.
     
    82
    Bernat poslal míč nabíhajícímu Neymarovi, ten na levé straně nedopravil balon mezi tři tyče a domácí brankář si míč ohlídal, aby ho následně rychle odkopl od své branky.
     
    83
    Na hrací ploše zůstal ležet Jeff Reine-Adélaïde, zřejmě po nějakém střetu s protihráčem. Vypadá to ale, že bude v pořádku. A po krátké pauze tak hra pokračuje dále.
     
    84
    Kanga dostal přihrávku a s míčem unikal do blízkosti hostující branky, avšak nakonec ani tato další pohledná akce Angers brankou nekončí. Buffon tak své čisté konto udržel.
     
    85
    Marquinhos srazil v pokutovém území domácího hráče a sudí nařizuje penaltu a také tasí červenou kartu!
    85. Marquinhosův faul - penalta
     
    85
    Červenou kartu dostává Marquinhos (Paris Saint-Germain FC).
     
    88
    Flavien Tait neproměnil pokutový kop, Buffon jeho střelu ze značky penaltového puntíku zlikvidoval.
     
    88
    Angers právě vstřelilo branku!
    Na značku pokutového kopu si postavil míč FLAVIEN TAIT, jeho pokus ale vyrazil Buffon před sebe. Z dorážky stejného hráče ale už nestihl zareagovat a domácí se přeci jenom prosazují – 1:2.
    88. Flavien TAIT - 1:2
     
    90
    Nastavovat se budou ještě čtyři minuty navíc.
     
    90+2
    Hosté drží těsný náskok, nyní se podél zadní čáry chtěl proháčkovat do pokutového území Kurzawa, ale byl zastaven obranou domácích.
     
    90+3
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Neymar, přichází Eric Choupo-Moting.
     
    90+4
    Jeff Reine-Adélaïde vyslal vysoký centr směrem k brance hostů, ale hráči Paris Saint-Germain zakročili a dostali míč do bezpečí.
     
    90+5
    Ještě míč po falu na Cavaniho rozehráli hosté, ale hned poté je slyšet píšťalka hlavního sudího, zápas je tedy u samého konce.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hosté ve druhém poločase nakonec přidali další branku a dostali se do dvoubrankového náskoku. Hlavou se prosadil také Di María. Avšak domácí zabojovali a v závěru druhé půle vykřesali jiskru naděje. Tati nejprve neproměnil penaltu, Buffon míč vyrazil před sebe a následně se už domácí hráč radoval z gólu, když míč dorazil za Buffonova záda. Domácím se už ale srovnat nepovedlo a hosté tak vezou tři body do tabulky.
     
    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 7:5. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 27:18.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního dne a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (18:56:39)

    Vendula Zdražilová

    Góly: 88. Tait – 20. Neymar (Dani Alves), 58. Di María (Neymar)

    Karty:   85. Marquinhos (PSG)

    Nepremenená penalta: 88. Tait (AGR), brankár Buffon zneškodnil


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 7:5. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 27:18.
    Angers SCO: Butelle – Manceau, I. Traoré (C), Pavlović, Pellenard – Fulgini (61. El Mellali), Santamaría, Pajot (72. Capelle) – Reine-Adélaïde, Bahoken (82. Kanga), Tait.
    Náhradníci: Boucher – Aït-Nouri, Cissé, Diaw, Capelle, El Mellali, Kanga.

    Paríž Saint-Germain: Buffon – Dagba, Marquinhos (C), Soh – Dani Alves (70. Kurzawa), Verratti, Paredes, Bernat – Di María (77. Draxler), Neymar (90+3. Choupo-Moting) – Cavani.
    Náhradníci: Aréola – Kurzawa, Zagre, Nkunku, Diaby, Draxler, Choupo-Moting.

    Rozhodca: Batta – Viala, Boutry

    Diváci: 14 728