Angers – Paríž 1:2 (kon.) | Amiens – Toulouse 0:0 (kon.) | Caen – Remeš 3:2 (kon.)
Dijon – Štrasburg 2:1 (kon.) | Nice – Nantes 1:1 (kon.) | Nîmes – Monaco 1:0 (kon.)
koniec
OGC Nice
1:1 (0:1)
FC Nantes
cz Sobota 11.05.2019, 20:00 • Allianz Riviera, Nice • Ligue 1 Uber Eats • 36. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Francouzská Ligue 1 má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi OGC Nice a FC Nantes,
     
    OGC Nice

    Fotbalisté Nice se tři kola před koncem soutěže nacházejí na sedmé pozici, což není vůbec špatné. Nice má v tuto chvíli na svém kontě dvaapadesát bodů, přičemž na pohárové pozice ztrácí deset bodů, což už je neřešitelný úkol. Domácí celek se tak bude muset smířit maximálně s pátou pozicí, na tu v tuto chvíli ztrácí tři body. Nice se v posledních týdnech nachází v hodně rozpačité formě, z posledních pěti zápasů vyhrálo pouze ve dvou případech. V minulém kole Nice sahalo po překvapivém vítězství na hřišti pařížského PSG, avšak nakonec soupeř vyrovnal na konečných 1:1, přičemž ještě ve třetí minutě nastaveného času neproměnil pokutový kop Cavani.
     
    FC Nantes

    Na opačné straně stojí o něco hůř hrající Nantes, které se nachází ve spodní polovině tabulky, konkrétněji na jedenácté pozici. Nantes má pro změnu na svém kontě šestačtyřicet bodů, náskok na sestupové pásmo více než dostačující. Hostující tým tohoto zápasu má v posledních týdnech nejlepší formu ze všech celků francouzské Ligue 1. Nantes totiž zvítězilo pokaždé z posledních pěti ligových zápasů, díky čemuž se vyškrábalo na již zmiňovanou jedenáctou pozici. V minulém kole přišla celkem očekávané vítězství proti trápícímu se Dijonu, Nantes na vlastním stadionu dokázalo zvítězit přesvědčivým poměrem 3:0.
     
    Úvodní sestavy:

    OGC Nice: Benítez – Pelmard, Hérelle, Dante, M. Sarr – Danilo, Tameze, Lees-Melou – Attal, Le Bihan, Saint-Maximin.
    Náhradníci: Clementia – Boscagli, Coly, Jaziri, Makengo, Sacko, Srarfí.

    FC Nantes: Dupé – Fábio, Pallois, Diego Carlos, Ch. Traoré – A. Touré, Girotto, Rongier – Limbombe, K. Coulibaly, Moutoussamy.
    Náhradníci: Olliero – Boschilia, Evangelista, Kwateng, Lucas Lima, Mance.

    Rozhodčí: Frappart – Gringore, Danos.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískla do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v úvodu utkání se k míči dostal hostující brankář Dupé, který okamžitě odkopával na druhou stranu hrací plochy, kde zasahoval Lees Melou.
     
    4
    Na útočnou polovinu zavítal obránce Pallois, který se posléze snažil přenést hru na levou stranu, kde Moutoussamy vybojoval autové vhazování.
     
    5
    Nakonec přišel na řadu rohový kop, po kterém se k hlavičkovému pokusu dostal obránce Carlos, jenž z dobré pozice zamířil hruba metr nad břevno.
     
    6
    Dalekonosné přenesení hry směřovalo na pravou stranu, kde si s neposedným míčem nedokázal poradit Atal, jenž pouze zpracoval do zámezí.
     
    7
    Obrannou povinnost si splnil domácí zadák Dante, který prudkou hlavičkou poslal míč z vlastní šestnáctky. Nantes ale opět zahájilo kombinaci.
     
    8
    Posléze se na zemi ocitl domácí Saint-Maximin, který si doslova dokráčel pro nedovolený zákrok. Jeho celek se rozhodl rozehrát nakrátko.
     
    9
    Aby toho nebylo málo, tak se na zemi ocitl také domácí Atal, avšak tentokráte se dle hlavní sudí o faul nejednalo, pokračuje se opět ve hře.
     
    10
    Na vlastní polovině pracoval s míčem Carlos, který nakonec vyprodukoval zpětnou přihrávku na brankáře Dupého, jenž pro změnu roztáhl hru.
     
    11
    Do šance se dostával domácí Atal, který předváděl velice dobrý driblink s míčem, avšak v poslední fázi mu utekl hrací předmět daleko od kopačky.
     
    12
    Nantes opět pracovalo s míčem na vlastní polovině, přičemž si na levé křídlo seběhl obránce Traoré, jehož vzdušnou nabídku dokázal odklidit Dante.
     
    13
    Traoré šel do hlavičkového souboje s Atalem hodně nevybíravě, dokonce fauloval druhého jmenovaného. Nice má k dispozici standardní situaci.
     
    14
    K pokutovému území se přiblížil hostující Fábio, který velice chytrou přihrávkou ještě zkoušel najít Coulibalyho, jenž nakonec nevyprodukoval kloudnou střelu.
     
    15
    Na druhé straně se do kombinace dostával záložník Danilo, kterému se nepodařilo přihrávkou oslovit Tamezeho, neboť zasahoval Rongier.
     
    16
    Moutoussamy se díky své rychlosti dostal až k sympatickému zakončení, které nebylo vůbec špatné. Benítez se prolétl vzduchem, nakonec nemusel zasahovat.
     
    17
    Domácí brankář si prostřednictvím odkopu chtěl najít Le Bihana, což se mu nepodařilo. To vadit nemuselo, neboť Touré přihrával pouze na nohu soupeře.
     
    18
    Nyní velice dobře vystoupil z obranné linie hostující Traoré, který předskočil Saint-Maximina, avšak poté se mu nepodařilo přesně založit protiakci.
     
    19
    Místo toho přišlo na řadu autové vhazování pro domácí hráče, o což se postaral Pelmard. Ten si počkal na náběh Tamezeho, který uklidnil hru.
     
    24
    Na útočné polovině nyní kombinoval hostující Girotto, který nakonec vyslal zpětnou přihrávku na Palloise, jenž pro změnu našel na druhé straně Traorého.
     
    25
    Posléze to přízemní přihrávkou do pokutového území zkoušel obránce Traoré, který to nemyslel špatně, avšak našel pouze kopačku Hérelleho.
     
    26
    Nice se rozhodlo založit rychlou protiakci, přičemž Le Bihan narazil na obětavého protihráče. Posléze přišel nedovolený zákrok domácích hráčů.
     
    27
    Touré už je zpět na nohou, může se tak pokračovat ve hře. Do šance se navíc dostal hostující Limbombe, který z dobré pozice úplně minul branku.
     
    28
    K práci s míčem se dostal brankář Benítez, který si gestem ruky řekl o podporu svých spoluhráčů. Nakonec rozehrávku posla na nohu Pelmarda.
     
    29
    Na druhé straně si na rohový kop naskakoval obránce Dante, který to zkoušel hlavičkou o zem. To nakonec bylo špatné řešení, míč proskákal nad.
     
    29
    Nantes právě vstřelili branku!
    Hosté se dostávají do vedení! Průniková přihrávka směřovala na Coulibalyho, který svedl osobní souboj s Dantem. Druhý jmenovaný nezasáhl zrovna přesvědčivě, proto se k volnému míči jako první dostal SAMUEL MOUTOUSSAMY, jenž celkem v poklidu zamířil do odkryté branky.
    29. Samuel MOUTOUSSAMY - 0:1
     
    30
    Najednou to budou mít domácí hráči hodně složité, budou muset dotahovat jednobrankové manko. Do konce zápasu zbývá ještě dostatek času.
     
    31
    Jenomže ihned po rozehrávce jsme sledovali dalekonosný nákop v podání Lees Meloua, jenž svým pasem našel pouze náruč brankáře Dupého.
     
    32
    Důležitý zákrok vytasil domácí zadák Sarr, který za sebe nepustil finální kolmici pro Limbombeho. V opačném případě bychom sledovali velkou šanci.
     
    33
    Atal tentokráte operoval u levé autové čáry, odkud se rozhodl vydat ke středovému kruhu, kde si ho pohlídala hned dvojice protihráčů Nantes.
     
    34
    Tady skutečně moc nescházelo! Nenápadně si v chumlu těl našel padající míč obránce Pallois, jehož pohotová rána levačkou skončila kousek vedle.
     
    35
    Pelmard si v tandemu vybral kolegu Lees Meloua, který mu okamžitě vracel zpět na kopačku. Do dráhy letu míče se připletl Rongier, následovat bude aut.
     
    36
    Touré se nejprve dostal kolem protihráče, avšak následnou přihrávku naprosto odflákl. Směřovala totiž přímo k Danilovi, který vyvezl balón.
     
    40
    Po jednom ze soubojů skončil na zemi Pallois, se kterým to nevypadá příliš optimisticky. Na scénu přispěchal také lékařský personál Nantes.
     
    41
    Pallois už je zpět na nohou, střídat by se tak nakonec nemělo. Budeme pokračovat autovým vhazováním domácích, který obstará Pelmard.
     
    42
    Do volného prostoru si sbíhal Coulibaly, který ještě předával pod sebe na Traorého, jenž se ke střele nedostal, neboť ukázkově zasahoval Hérelle.
     
    43
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem dvou minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl jedinou branku, o kterou se postaral hostující celek. Sledovali jsme ale celkem vyrovnanou podívanou, která se většinu času odehrávala ve středu hrací plochy. Avšak o dost nebezpečnějším celkem bylo Nantes, které víckrát zaměstnalo brankáře soupeře. Herní projev Nice zatím není příliš ideální, druhý poločas by měl z jejich strany přinést určité zlepšení.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Andy Pelmard, přichází Basím Srarfí.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali velice pohodlný centr, který z pravé strany obstaral hostující Fábio, jenž ale našel pouze Danteho.
     
    49
    Žlutou kartu dostává Fábio (FC Nantes).
     
    49
    Posléze se Hérelle celkem snadným způsobem dostal na druhou stranu hrací plochy, odkud se mu nepodařilo přenést hru křížem na Saint-Maximina.
     
    50
    Na pravou stranu si seběhl Limbombe, který se nakonec pokusil o centr, jenž se snesl za branku soupeře. Benítez tak bude moci rozehrávat od branky.
     
    51
    Na pořadu dne byla standardní situace pro Nice. Nakonec se k hlavičkovému pokusu dokázal natlačit Dante, který ale nezamířil mezi tři tyče.
     
    52
    Jenomže po jenom ze soubojů skončil na zemi Hérelle, který se držel za obličej. Hlavní sudí zřejmě nic neviděla, o faul se tak nakonec nejednalo.
     
    53
    Následně už bylo pískáno, to se na zemi totiž ocitl domácí Srarfí, který si vymodil nedovolený zákrok. Nice se rozhodlo rozehrát nakrátko po zemi.
     
    54
    Dalekonosný pas našel na pravém křídle Atala, který si s ním dokázal poradit. Následná spolupráce se Lees Melouem přinesla útočný faul.
     
    55
    Nice právě vstřelilo branku!
    Máme tady vyrovnávací branku! K rozehrávce volného kopu se postavil Lees Melou, který stáčel do malého vápna hodně nebezpečný centr. Na něj si v přehuštěného prostoru dokázal naskočit kolega MALANG SARR, který prodlužoval do branky soupeře, což bylo pro Dupého neřešitelné.
    55. Malang SARR - 1:1
     
    56
    Do pokutového území se pokoušel dostat hostující Moutoussamy, kterému nakonec utekl míč do zámezí. Benítez tak bude odkopávat od branky.
     
    57
    Tohle by mohla být šance pro domácí. Fábio totiž kousek před pokutovým územím fauloval Saint-Maximina, který pro svůj celek vybojoval standardku.
     
    58
    Srarfí si nechtěl komplikovat život, místo toho raději vyprodukoval zpětnou přihrávku na Hérelleho, který pro změnu našel volného Danteho.
     
    59
    Po levém křídle to zkoušel Saint-Maximin, který si nakonec navedl míč na pravou nohu, načež zamířil pouze do tyče. Dupé byl téměř překonán.
     
    60
    Carlos nyní ovládl hlavičkový souboj, při kterém odvracel do bezpečnějšího prostoru. Následně se domácí dostali zpět, což přineslo útočný zákrok.
     
    61
    Najednou jsme sledovali rychlý protiútok Nantes. Rongier si vybral Limbombeho, který předkládal do malého vápna na Coulibalyho, jenž ve skluzu trefil pouze tyč.
     
    62
    Pallois si navedl míč na levou nohu, načež chtěl poslat do pokutového území nadýchanou nabídku, která nakonec prolétla pouze do zámezí.
     
    63
    Žlutou kartu dostává Andrei Girotto (FC Nantes).
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, na světelné tabuli svítí nerozhodný výsledek. V tuto chvíli domácí brankář Benítez rozehrává od branky.
     
    69
    Na řadu přijde další standardní situace pro Nice. I tentokráte se k rozehrávce staví Lees-Melou, který to zřejmě opět zkusí centrem do šestnáctky.
     
    70
    Do hlavičkového souboje se tradičně tlačil domácí Dante, který na padající míč nakonec nedosáhl. Následně si s ním pohrál brankář hostujícího celku.
     
    71
    Kroucená nabídka se snášela do pokutového území Nantes, avšak tentokráte se podařilo uspět Carlosovi, jenž odklízel do bezpečnějšího prostoru.
     
    72
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Mickaël Le Bihan, přichází Ihsan Sacko.
     
    73
    Dalekonosné přenesení hry našlo na levém křídle Moutoussamy, který s míčem dokráčel na vlastní polovinu, kde zahájil kombinaci s Rongierem.
     
    74
    Aktivní Saint-Maximin to zkoušel průnikem po levém křídle, avšak narazil pouze na kopačku protihráče. Nantes se tak pokouší založit protiakci.
     
    75
    Momentálně se nehraje, neboť nedovolený zákrok vytasil napadající Atal, který u postranní lajny zajel do Traorého. Chvíli se tak hrát nebude.
     
    76
    Posléze se včas podařilo zakročit hostujícímu Palloisovi, který na jistotu odklízel míč do ochozů stadionu. Srarfí tak bude moci vhazovat zprava.
     
    77
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Anthony Limbombe, přichází Gabriel Boschilia.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Charles Traoré (FC Nantes).
     
    79
    Atal se ještě pokoušel zachránit míč na hrací ploše, což se mu nakonec nepodařilo. V posledních minutách utkání sledujeme celou řadu nepřesností.
     
    80
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Danilo, přichází Jean-Victor Makengo.
     
    81
    Do dobré střelecké pozice se dostal domácí Tameze, který to nakonec zkoušel levou nohou, avšak mířil snad deset metrů vedle pravé konstrukce.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Youcef Attal (OGC Nice).
     
    82
    Lees-Melou obstaral další standardní situaci, která i tentokráte směřovala na hlavu Sarra. Ten se protlačil k hlavičce, jenž směřovala daleko vedle branky.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, stav je stále nerozhodný. Sledujeme vyrovnanou podívanou, o něco aktivnější jsou hosté.
     
    85
    Nice nyní kombinovalo s míčem na vlastní polovině, přičemž se Tameze dostal až na útočnou polovinu, kde se mu podařilo najít kolegu, jenž ale fauloval.
     
    86
    Navíc tu máme ještě jednu žlutou kartu, za protesty jí obdržel domácí Srarfí.
     
    86
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Samuel Moutoussamy, přichází Lucas Lima.
     
    88
    Dupé se tak mohl ujmout rozehrávky od své branky, kterou poslal daleko na druhou stranu hrací plochy, kde v souboji uspěl Tameze.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, ještě můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Valentin Rongier, přichází Lucas Evangelista.
     
    90+2
    Nice zahrávalo ještě jeden rohový kop, který se kroutil směrem od branky. Nakonec si na něj naskakoval Dante, jenž mířil doprostřed branky.
     
    90+3
    Do konce zápasu nezbývá už moc času, zatím to vypadá na dělbu bodů. Nyní má míč na svých kopačkách domácí celek.
     
    90+3
    Je tu pokutový kop pro domácí!
    90+3. Penaltový zákrok.
     
    90+5
    To jsou věci! K rozehrávce pokutového kopu se postavil Atal, který zvolil zakončení k levé tyči, avšak tam se vrhl také brankář Dupé.
    90+5. Neproměněná penalta.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 1:1. Druhý poločas byl opět hodně vyrovnaný, avšak mnohem lépe se do něj vstupovalo hostujícímu celku, jenž vedl o jednu branku. Nice se přeci jenom dostalo k vyrovnávací brance, o kterou se postaral obránce Sarr, jenž přesně zacílil hlavou. Následně si domácí hráči přichystali územní převahu, přičemž se v poslední minutě nastaveného času dočkali penalty, avšak tu nakonec nedokázali proměnit.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 5:8. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:12. (21:52:55)

    David Suchý

    Góly: 55. M. Sarr (Lees-Melou) – 29. Moutoussamy

    Karty:   81. Attal (NIC), 86. Srarfí (NIC) – 49. Fábio (NAT), 63. Girotto (NAT), 78. Ch. Traoré (NAT)

    Nepremenená penalta: 90+5. Attal (NIC), brankár Dupé zneškodnil


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 5:8. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:12.
    OGC Nice: Benítez – Pelmard (46. Srarfí), Hérelle, Dante, M. Sarr – Danilo (80. Makengo), Tameze, Lees-Melou – Attal, Le Bihan (72. Sacko), Saint-Maximin.
    Náhradníci: Clementia – Boscagli, Coly, Jaziri, Makengo, Sacko, Srarfí.

    FC Nantes: Dupé – Fábio, Pallois, Diego Carlos, Ch. Traoré – A. Touré, Girotto, Rongier (90+1. Evangelista) – Limbombe (77. Boschilia), K. Coulibaly, Moutoussamy (86. Lucas Lima).
    Náhradníci: Olliero – Boschilia, Evangelista, Kwateng, Lucas Lima, Mance.

    Rozhodca: Frappartová – Gringore, Danos