Augsburg – Hertha 3:4 (kon.) | Dortmund – Düsseldorf 3:2 (kon.) | Hannover – Freiburg 3:0 (kon.)
Hoffenheim – Brémy 0:1 (kon.) | Leverkusen – Schalke 1:1 (kon.) | Norimberk – Mönchengladbach 0:4 (kon.)
Lipsko – Bayern 0:0 (kon.) | Stuttgart – Wolfsburg 3:0 (kon.)
koniec
FC Augsburg
3:4 (1:0)
Hertha BSC
cz Sobota 11.05.2019, 15:30 • WWK Arena, Augsburg • Nemecká Bundesliga • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je v tuto chvíli z mé strany z Augsburgu vše, přeji příjemný zbytek sychravého odpoledne a zase někdy u Onlajnů na počtenou! (17:30:59)
     
    Je dobojováno. Zápas týmů, kterým už vlastně o nic nejde, se ve druhém poločase zvrhl v gólové orgie, když za 49 minut napadalo na stadionu v Augsburgu celých šest branek! Hosté z Berlína sice celé utkání dotahovali jednobrankový náskok svého soupeře, v samotném závěru pak po faulu Oxforda získali možnost zahrávat pokutový kop, jenž Salomon Kalou svým druhým zásahem v utkání přetavil v konečné vítězství 4:3 z pohledu Herthy Berlín!

    Vítězství je to nicméně zasloužené – hosté byli ve druhém poločase jednoznačně lepším týmem a svého soupeře přehrávali ve všech herních ohledech – pro demonstraci lze například uvést, že poměr střel byl za druhých 45 minut 13:3 ve prospěch Berlína.

    Domácím tak zůstaly pouze oči pro pláč a ke třem bodům jim nepomohl ani dvoubrankový žolík Michael Gregoritsch. Za hosty po jednom gólu přispěli ke konečnému vítězství také Marvin Plattenhardt a Marko Grujič.

    Českého fanouška kromě nesmírně atraktivní podívané mohl potěšit také fakt, že se Jan Morávek za 73 odehraných minut prezentoval jednou brankovou asistencí, stejně jako slovenský reprezentant Ondrej Duda, jenž na hřišti vydržel ještě o 14 minut déle.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Otřesení domácí se ještě snaží rychle srovnat, nedaří se jim však prodrat se do zakončení. Tohle bude Oxforda asi ještě drahnou chvíli mrzet.
    90+3. Salomon KALOU - 3:4
     
    90+3
    Hertha právě vstřelila branku!
    WWK Arenou zmítá obrovský šok! Oxford na hranici vápna srazil kolenem k zemi pronikajícího Köpkeho, což hlavní arbitr ohodnotil jako penaltový zákrok! K exekuci "trestňáku" se postavil SOLOMON KALOU, jenž se příliš nerozpakoval a míč poslal prakticky doprostřed brány, navíc po zemi. Kobel neměl šanci, neboť v době střely plachtil k pravé tyči. Hertha se tak poprvé za celý zápas ujímá dost možná rozhodujícího vedení!
     
    90+1
    Penalta pro Herthu!
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty!
     
    90
    Podobná, leč o něco méně nebezpečnější situace na druhé straně skončila dobrým výběhem Krafta, jenž ze vzduchu stáhl vysoký centr do bezpečí svých rukavic.
     
    89
    A mohla z něj jít poprvé za celý zápas do vedení! Táhlý centr skončil na hlavě Selkeho, jenž však tuto část těla nezkalibroval úplně přesně a jeho hlavička z bezprostřední blízkosti končí těsně vedle pravé tyče!
     
    88
    V souboji dvou šestnáctek zatáhl Janker za dres Dilrosuna, Hertha si tak může vyzkoušet přímý kop z nějakých třiceti metrů.
     
    87
    Zápas skončil i pro Ondreje Dudu, jenž se stejně jako předtím Morávek zapsal do statistik jednou gólovou asistencí. Své místo přepouští Pascalovi Köpkemu.
     
    85
    A nepočínali si při něm vůbec špatně, blízko vstřelení branky byl na vzdálenější tyči nehlídaný Hahn, jehož první ránu zblokoval obětavý obránce, jeho spoluhráči pak zlikvidovali i následnou nahrávku za sebe.
     
    84
    Statistika rohových kopů zatím vyznívá jednoznačně pro Herthu – nepříznivé skóre 0:9 však teď alespoň trochu stáhli domácí, kteří si tuto dovednost mohou vyzkoušet po zastaveném průniku Hahna.
     
    82
    Střídání také na straně Herthy, ze hřiště odchází dnes nepříliš výrazný Ibiševič, nahradí jej možná budoucí český reprezentant Davie Selke.
     
    82
    Na druhé straně mohl a chtěl kontrovat Hahn, jemuž nicméně odskočil balon nějaký půlmetr od kopačky. I to stačilo hostujícím obráncům k tomu, aby jej o něj následně připravili.
     
    81
    Znovu dlouhý nákop do domácího pokutového území, tentokrát odvrácenou včasnou hlavičkou jednoho ze stoperů.
     
    79
    Až teď se tmavomodrá družina dostala až téměř před Kobela, jenž možné nebezpečí hasí včasným výběhem a uzmutím nakopnutého balonu.

    Tomáš Pauček

    Góly: 10. Hahn (Morávek), 50. Gregoritsch (pen.), 70. Gregoritsch (Richter) – 47. Plattenhardt (Duda), 66. Grujić (Lazaro), 76. Kalou (Lazaro), 90+3. Kalou (pen.)

    Karty:   49. Rekik (HER)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 0:8. Rohy: 1:9. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 11:4.
    FC Augsburg: Kobel – Schmid, Gouweleeuw, Oxford, Max (57. Stafylidis) – Morávek (73. Janker), Baier (C), Ku Ja-Čeol (43. Gregoritsch) – Hahn, Richter, Teigl.
    Náhradníci: Luthe – Danso, Gregoritsch, Janker, Či Tong-won, Schieber, Stafylidis.

    Hertha BSC: Kraft – Klünter (67. Dilrosun), Lustenberger, Rekik, Plattenhardt – Skjelbred, Grujić – Lazaro, Duda (87. Köpke), Kalou – Ibišević (82. Selke).
    Náhradníci: Smarsch – Dilrosun, Köpke, Mittelstädt, Pekarík, Selke, Torunarigha.

    Rozhodca: G. Winkmann