Veľká Británia – Dánsko 0:9 (kon.) | Taliansko – Lotyšsko 0:3 (kon.) | Nemecko – Francúzsko 4:1 (kon.)
Švajčiarsko – Rakúsko 4:0 (kon.)
koniec
Nemecko
4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Francúzsko
Utorok 14.05.2019, 20:15 • Steel Aréna, Košice • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Nemecko v priebehu tretej tretiny predvádzalo zodpovedný a presvedčivý výkon. Aj napriek nevyužitiu presilovej hry piatich proti trom dokázali Nemci zvíťaziť. Svoje presilovky nevyužili Francúzi a nezdramatizovali duel. O konečný stav 4:1 sa v záverečnej minúte gólom do prázdnej brány postaral Holzer a Nemecko teda zdolalo Francúzsko trojgólovým rozdielom.

    Ďakujeme za pozornosť. (22:23:33)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:38
    Kahun dlhou prihrávkou nenaštartoval Tiffelsa. Skončilo sa to zakázaným uvoľnením a hra sa presúva pred Treutleho.
     
    59:25
    Nemci zvládli vhadzovanie v obrannom pásme. Bezpečne sa im podarilo dostať puk do strednej tretiny.
    59:02 Korbinian Holzer (GER) - 4:1
     
    59:02
    Nemecko dalo gól!
    Nemci vyhrajú tento zápas a rozhodujú o zisku troch bodov. KORBINIAN HOLZER si to pri mantineli pripravil na strelu a dlhým zakončením puk doplachtil do odkrytej bránky.
    Bez asistencie.
     
    58:46
    Sledujeme buly v útočnom pásme, Francúzi sú znovu v šestici na ľadovej ploche a brána je odkrytá.
     
    58:44
    Spomedzi kruhov sa strelecky chcel presadiť Claireaux. Treutle jeho pokus vyrazil na ochrannú sieť a je z toho francúzsky oddychový čas.
     
    58:00
    Seidenbergova delovka od modrej čiary smerovala tesne vedľa brány. Medzitým sa už Hardy vrátil späť do bránky a Francúzi končia so svojím riskom.
     
    57:22
    Na os ihriska si posunul puk Fleury a snažil sa prekvapiť gólmana Treutleho. Nemecký brankár použil na elimináciu strely vyrážačku.
     
    57:08
    Chakiachviliho prihrávka smerovala na Damiena Fleuryho, ktorý tvrdo vypálil spoza ľavého kruhu. Jeho delovku príklepom si Treutle našiel na hrudi.
     
    56:41
    Florian Hardy už je von zo svojej bránky a Francúzi rozbiehajú svoju powerplay.
     
    56:30
    Francúzi už sú momentálne nasťahovaní v útočnom pásme. Snažia sa o odvolanie brankára.
     
    55:46
    Anthony Rech šikovne prenikal po ľavom krídle, na ľavom kruhu sa vyhol obrancovi, prekonal tento súboj a natlačil sa pred bránku. O puk však skoro prišiel.
     
    55:30
    Francúzi prečkali totálne peklo pred svojou bránkou a môžu sa ešte vrátiť do zápasu. Korbinian Holzer odchádza na trestnú lavicu za držanie.
    54:56
     
    54:56
    Leon Draisaitl strieľal v závere presilovky piatich proti štyrom z pravého kruhu. Mieril do bočnej siete. Ani táto príležitosť však neskončila gólom. A šancí bolo ako maku.
     
    54:16
    Fantastický bol v tejto chvíli Hardy. Nemci vytvorili drvivý tlak, zblízka zakončoval Kahun, ale nedokázal premeniť stopercentnú šancu.
     
    53:50
    Plachta to opäť dával krížnou prihrávkou na Eisenschmida, ktorému znova nevyšla strela. Cieľ Nemcov v presilovke zatiaľ stále nie je dosiahnutý.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 18. Seider (Fauser, Hager), 34. Plachta (Eisenschmid, J. Müller), 38. Draisaitl (Kahun), 60. Holzer – 25. Fleury (Bozon, Manavian)


    Nemecko: Grubauer (31. Treutle) – M. Müller, Holzer, Y. Seidenberg, Seider, J. Müller, Nowak, Reul – Ehliz, Hager, Pföderl – Kahun, Draisaitl, Tiffels – Plachta, Michaelis, Eisenschmid – Noebels, Fauser, Mauer.
    Francúzsko: Hardy (Buysse) – Chakiachvili, Thiry, Gallet, Hecquefeuille, Dame-Malka, Manavian, Janil – Perret, Ritz, Valier – Bozon, Claireaux, Fleury – Treille, Texier, Rech – Berthon, Leclerc, Guttig – Bertrand.

    Rozhodca: Romasko, Sidorenko – Lazarev, Šišlo