USA – Veľká Británia 6:3 (kon.) | Švajčiarsko – Nórsko 4:1 (kon.) | Nemecko – Slovensko sk 3:2 (kon.)
Rusko – Taliansko 10:0 (kon.)
koniec
USA
6:3 (1:1, 3:1, 2:1)
Veľká Británia
Streda 15.05.2019, 16:15 • STEEL aréna Košice • Majstrovstvá sveta • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
    56:28 Benjamin Davies (GBR) - 6:3
     
    56:28
    Veľká Británia dala gól!
    BEN DAVIES dokonale odčinil svoje vylúčenie. Hneď po vypršaní trestu unikol Američanom a krásnou strelou do vinkla skóruje. Asistencia: Robert Lachowicz.
    49:10 Derek Ryan (USA) - 6:2
     
    49:10
    USA dalo gól!
    Glendening zakončoval bekhendom, ale puk nedoletel k bráne. Jeho snahu dokonal DEREK RYAN, keď využil, že Bowns si nepokryl pravú časť bránky. Asistencie: Noah Hanifin a Luke Glendening.
    41:00 Patrick Kane (USA) - 5:2
     
    41:00
    USA dalo gól!
    Veľký chaos nastal v obrane Britov. Bowns bol mimo brány a naťahoval sa za pukom, ktorý chcel prikryť. PATRICK KANE ho však oklamal a nevadilo mu ani to, že medzi tromi žrďami bol les hráčov, ktorý prestrelil. Asistencie: Chris Kreider a Noah Hanifin.
    39:54 Brett Perlini (GBR) - 4:2
     
    39:54
    Veľká Británia dala gól!
    Briti dávajú o sebe gólovo vedieť v samom závere druhej časti hry. Patrick Kane si nechal zobrať puk BRETTOM PERLINIM, ktorý sa s pukom nemaznal a prestrelil Demka z tesnej blízkosti. Bez asistencie.
    37:54 Alex DeBrincat (USA) - 4:1
     
    37:54
    USA dalo gól!
    Už Ryan bol blízko k prekonaniu Bownsa, ale bol tiesnený protihráčom, stratil stabilitu, ale stihol bekhendom adresovať puk ALEXOVI DEBRINCATOVI. Klasická strela švihom skončila za chrbtom brankára Veľkej Británie. Asistencie: Patrick Kane a Derek Ryan.
    31:20 Chris Kreider (USA) - 3:1
     
    31:20
    USA dalo gól!
    Amerika sa ľahko dostáva do dvojgólového vedenia. Eichel z rohu klziska vzdušnou prihrávkou našiel medzi kruhmi CHRISA KREIDERA, ktorému robil spoločnosť O´Connor, ale neprejavil najmenší záujem o lepšie bránenie zakončujúceho hráča. Asistencie: Jack Eichel a Ryan Suter.
    29:07 Clayton Keller (USA) - 2:1
     
    29:07
    USA dalo gól!
    O tomto góle už nebude pochýb. Quinn Hughes dvihol hlavu a peknou prihrávkou medzi dvoch hráčov prihral CLAYTONOVI KELLEROVI. Na Bownsa zvolil blafák do protipohybu. Asistencia: Quinn Hughes.
    15:08 Mike Hammond (GBR) - 1:1
     
    15:08
    Veľká Británia dala gól!
    Druhá snaha o gól sa napokon stala realitou. Phillips neúnavne dobiedzal Američanov a zaslúžene sa dostal k puku, ktorý hodil pred bránku MIKEOVI HAMMONDOVI. Ten podišiel bližšie a oblúčikom prekvapil Demka. Asistencia: David Phillips.
    12:17 James van Riemsdyk (USA) - 1:0
     
    12:17
    USA dalo gól!
    Presilovka sa predčasne skončila. Delovka Kanea vypadla Bownsovi z lapačky a JAMES VAN RIEMSDYK si počkal na vhodný moment a dorazil puk do bránky. Asistencie: Ryan Suter a Patrick Kane.

    Ivan Harčár

    Góly a asistencie: 13. J. van Riemsdyk (Suter, P. Kane), 30. Keller (Q. Hughes), 32. Kreider (Eichel, Suter), 38. DeBrincat (D. Ryan, P. Kane), 41. P. Kane (Kreider, Hanifin), 50. D. Ryan (Hanifin, Glendening) – 16. Hammond (D. Phillips), 40. Perlini, 57. Davies (Lachowicz)


    USA: Demko (Schneider) – Suter (A), Martinez, Skjei, Hanifin, Q. Hughes, Fox, Wolanin – DeBrincat, D. Larkin (A), P. Kane (C) – J. Gaudreau, Eichel, Kreider – J. van Riemsdyk, J. Hughes, Keller – D. Ryan, Glendening, White – Vatrano.
    Veľká Británia: Bowns (Whistle) – O'Connor, D. Phillips, Lee, Richardson (A), Swindlehurst, Billingsley, Ehrhardt, Mosey – Lake, Perlini, Shields – Farmer, Hammond, Dowd (A) – Lachowicz, Davies, Betteridge – Ferrara, Myers, J. Phillips (C).

    Rozhodca: Björk (Švé.), Nikolič (Rak.) – Lhotský (ČR), Mälmqvist (Švé.).