Francúzsko – Slovensko sk 3:6 (kon.) | Rakúsko – Nórsko 3:5 (kon.) | Fínsko – Veľká Británia 5:0 (kon.)
Česko – Taliansko 8:0 (kon.)
koniec
Česko
8:0 (1:0, 4:0, 3:0)
Taliansko
Piatok 17.05.2019, 20:15 • Zimný štadión Ondreja Nepelu Bratislava • Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Naši západní susedia na franforce roztrhali najväčšieho outsidera celého šampionátu. O české góly sa postupne postarali Gulaš, Gudas, Kovář, Simon, Jaškin 2x a Frolík 2x. O talianskej nemohúcnosti ani netreba písať. Stále ako jediný celok neskóroval! Ďakujem za pozornosť. Prajem dobrú noc. Dovidenia dočítania. (22:24:22)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:20
    Fanúšikovia sú maximálne spokojní, patrí im takmer celá bratislavská aréna a v stoji skandujú.
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.
    57:58 Michael Frolík (CZE) - 8:0
     
    57:58
    Česko dalo gól!
    MICHAEL FROLÍK sa pokúšal využiť zakrytý výhľad De Filippa. Vyšlo mu to. Tvrdá strela od modrej čiary prefrčala okolo ľavého ramena talianskeho gólmana. Asistencia: Jan Kolář.
    57:42 Dmitrij Jaškin (CZE) - 7:0
     
    57:42
    Česko dalo gól!
    Úprimne mi je ľúto brankára hostí. Po psychickej stránke už musí byť poriadne vyčerpaný. DMITRIJ JAŠKIN preletel bez problémov po ľavej strane a pred kruhom presnou strelou pridáva už siedmy gól Čechov. Asistencie: David Musil a Michal Řepík.
     
    56:02
    Česko dalo gól!
    Biliardová akcia = šiesty puk v bráne De Filippa. Krásne to zahrali Česi. Frolík preniesol hru na Voráčka, ten hneď našiel DOMINIKA SIMONA a brankár Talianska sa mohol aj potrhať, keďže pri ňom nebol ani jeden jeho spoluhráč. Asistencie: Jakub Voráček a Michael Frolík. Pre Simona to bol druhý gól a celkovo siedmy bod na šampionáte.
    56:02 Dominik Simon (CZE) - 6:0
     
    55:17
    Česko malo dobrú príležitosť ukázať súperovi, ako sa narába s prečíslením. Voráček presne nahral medzi kruhy Hronekovi, ktorý ešte vyšperkoval kľučku na Zanattu, ale ten mu vypichol puk.
     
    54:44
    Ako chcú Taliani aspoň raz skórovať? Vôbec nezvládli prečíslenie 2 na 1! Ramoser to už nemohol lepšie vymyslieť, ale Bardaro nepochopiteľne netrafil pekne ponúknutý puk na strelu!
     
    53:56
    Na Ramoserovi bolo vidieť veľké chcenie zaútočiť na Francouza. Jeho snahu však Česi stopli už v zárodku, konkrétne na červenej čiare.
     
    53:17
    Gudas pálil, ale Insim odvážne sa vrhol do jeho strely.
     
    52:45
    Trivellato rozohral puk do stredného pásma. Ten sa však odrazil od Faksu a opustil hraciu plochu.
     
    52:11
    Českí hráči už nemajú dôvod niekam sa náhliť. Pomaly cúvali do vlastnej tretiny a prihrávali si. Taliani sa pokúšali o forčeking, ktorý im však nešiel.
     
    51:25
    Pred bránkou sa ukázal drzý Kubalík! Po tretí raz stroskotal na brankárovi hostí!
     
    51:01
    Jan Kovář včasne dobehol puk, a tak čiaroví rozhodcovia rozpažili.
     
    50:34
    De Filippo opäť skončil na zadku. Stalo sa tak po strieľanej prihrávke pred bránku, ktorú posielal Rutta.

    Ivan Harčár

    Góly a asistencie: 8. Gulaš (D. Kubalík), 28. Gudas (Jaškin), 33. Frolík (Moravčík, Simon), 34. Jan Kovář (Voráček, Frolík), 35. Jaškin (Chytil, Řepík), 57. Simon (Voráček, Frolík), 58. Jaškin (D. Musil, Řepík), 58. Frolík (Kolář)


    Česko: Francouz (Hrubec) – D. Musil, Hronek, Moravčík, Rutta, Kolář, Gudas (A), D. Sklenička, Zámorský – Frolík (A), Simon, Voráček (C) – Palát, Faksa, J. Vrána – D. Kubalík, Jan Kovář, Gulaš – Jaškin, Chytil, Řepík.
    Taliansko: De Filippo Roia (Andreas Bernard) – L. Zanatta, Tauferer, Trivellato (C), Hofer, Helfer (A), McMonagle, Marchetti – Traversa, Andergassen, Gander – Insam (A), D. Kostner, Miceli – Bardaro, Rosa, Ramoser – Hochkofler, Lambacher, de Luca – S. Kostner.

    Rozhodca: Gouin (Kan.), Romasko (Rus.) – Lazarev (Rus.), Nikulainen (Fín.)