Charleroi – Eupen 2:0 (kon.) | Beerschot – Oostende 1:2 (kon.) | Sint-Truiden – Westerlo 2:1 (kon.)
koniec
Sint-Truiden VV
2:1 (0:1)
KVC Westerlo
cz Sobota 18.05.2019, 20:00 • Stayen, Sint-Truiden • Belgická Jupiler Pro League • O Evropskou ligu
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Belgická liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Sint-Truiden VV a KVC Westerlo.
     
    Sint-Truiden VV

    Fotbalisté Sint-Truidenu se po devíti zápasech nacházejí na druhé pozici skupiny o Evropskou ligu, přičemž na první místo už nemají šanci dosáhnout. Manko na vedoucí Charleroi je totiž už pětibodové, což se do konce ročníku už nesmaže. Sint-Truiden má po devíti kolech na svém kontě čtrnáct bodů, přičemž se mu hodně povedl vstup do skupiny. V posledních zápasech se Sint-Truiden nepotýká s dobrou formou, nevyhrál totiž ani v jednom z posledních pěti zápasů. Ten poslední nabídl nerozhodný výsledek proti pátému Oostende, přičemž konečným výsledkem byl stav 1:1.
     
    KVC Westerlo

    Na opačné straně stojí podobně hrající Westerlo, kterému pro změnu patří třetí pozice, přičemž manko na dnešního soupeře činí pouze dva body. Westerlo má logicky na svém kontě dvanáct bodů, přičemž se mu z devíti utkání rovněž podařilo třikrát zvítězit, avšak další tři zápasy skončily porážkou. Poslední ligové klání nabídlo právě jednu ze tří porážek, Westerlo totiž na domácím stadionu nestačilo na první Charleroi, kterému podlehlo poměrem 0:2. Westerlo se ale prezentuje celkem dobrou obrannou činností, ta je totiž druhá nejlepší v celé skupině. Na druhou stranu se průměrným dojmem jeví útok.
     
    Úvodní sestavy:

    Sint-Truiden VV: Steppe – Tomijasu, Sekine, De Sart, Sankhon – Asamoah, Kamada, C. Ceballos, Botaka, Endo – Boli.
    Náhradníci: Pirard – Acolatse, De Bruyn, Kinošita, Janssens, Sylla, Vloet.

    KVC Westerlo: van Hout – Corstjens, Soumah, Van Genechten, Janssens – De Schryver, Rommens, Ofori Appiah – Petrov, Naessens, Buyl.
    Náhradníci: Van Langendonck, Verbist – Brüls, Biset, Gboho, Van Eenoo.

    Rozhodčí: Smet – Gilon, Battiston.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Truiden si hned v úvodu tohoto zápasu vybojoval rohový kop, vzdušná nabídka skončila na hlavě jednoho z protihráčů.
     
    4
    Domácí hráči si ještě pomohli nedovoleným zákrokem, na řadu přijde volný kop, který obstará obránce Van Genechten.
     
    5
    Po pravém křídle si to směrem vpřed namířil Asamoah, jehož centrovaná nabídka skončila v náruči brankáře.
     
    6
    Kombinace v podání hráčů Westerla nakonec přinesla zpětnou přihrávku na brankáře Van Houta, jenž rozehrál do strany.
     
    7
    Následně se domácí rozhodli k vyvezení hracího předmětu na druhou stranu, postaral se o to Sankhon.
     
    8
    Až nyní jsme se dočkali úvodního zakončení, který obstaral domácí celek. Nakonec to bude ještě rohový kop pro Truiden.
     
    9
    Vzdušná nabídka směřovala k hranici malého vápna, kde zasahoval Soumah, avšak poté střílel výrazně mimo branku domácí Ceballos.
     
    10
    Hráči Truidenu si pohrávali s balónem na vlastní polovině, Endo se rychlostním způsobem dostal na druhou stranu.
     
    11
    Tomiyasu si vyzkoušel provedení autu z pravé strany, avšak přetahovanou lépe zvládl jeden z hostujících hráčů.
     
    12
    Odkop od své branky předvedl hostující brankář Van Hout, který v tomto případě vykopával daleko na druhou polovinu.
     
    13
    Aby toho nebylo málo, tak jsme sledovali další autové vhazování, které tentokráte obstaral hostující zadák Corstjens.
     
    14
    Následoval nedovolený zákrok v podání napadajícího Rommense, který místo hracího předmětu trefil dolní končetinu soupeře.
     
    15
    Truiden se tuto standardní situaci rozhodl rozehrát nakrátko, což ale k ničemu nevedlo. V tuto chvíli pracuje s míčem hostující celek.
     
    16
    Stále sledujeme celkem zdlouhavou kombinaci na polovině Westerla, domácí hráči se nyní k napadání zrovna moc nemají.
     
    17
    Až nyní se Truidenu sympatickým způsobem podařilo dostat až k hranici šestnáctky, kde se podařilo zasáhnout pozorné obraně.
     
    18
    Vše nakonec skončilo až u brankáře Van Houta, který sevřel míč do své náruče. Nyní je hra přerušena, jeden z domácích ulehl na hrací plochu.
     
    19
    Nehraje se dobrou minutu, stále probíhá ošetření. Logicky na hrací plochu přispěchal také lékařský personál domácího mužstva.
     
    20
    Střídání v týmu Sint-Truiden VV: ze hřiště odchází Wataru Endo, přichází Wolke Janssens.
     
    24
    Máme za sebou něco málo přes dvacet minut hry, na úvodní branku tohoto zápasu stále čekáme.
     
    25
    Po kratší době se k míči opět dostal hostující brankář Van Hout, který zvolil přenesení hry na pravou stranu, kde se nacházel Corstjens.
     
    26
    Truiden se zmocnil hracího předmětu ve středu hrací plochy, k vyvezení se dostal Ceballos, který navíc vybojoval rohový kop.
     
    27
    Šestý rohový kop domácího celku byl rozehrán nakrátko, načež do šestnáctky přiletěl centr, který se ale opět neujal.
     
    28
    Na opačné straně si o nedovolený zákrok řekl napadající Kamada, který přeci jenom faulova. Westerlo má k dispozici standardní situaci.
     
    29
    Hrací předmět opět skončil za postranní čárou, což znamenalo provedení autového vhazování v podání hostujícího Janssense.
     
    30
    Rychlý protiútok domácího celku táhl středem hrací plochy Kamada, který se nakonec rozhodl pro zpětnou přihrávku na kolegu.
     
    31
    V držení hracího předmětu jsou hostující hráči, kteří mají velké problémy s vyvezením balónu do bezpečnějšího prostoru.
     
    32
    Soumah to před malým momentem zkoušel dalekonosným pasem na kolegu Petrova, který ještě prodlužoval za sebe, kde číhal Naessens.
     
    33
    Westerlo mělo možnost rozehrávat volný kop z velké vzdálenosti od branky. Centrovaná nabídka do šestnáctky se ale neujala.
     
    34
    Truiden se dokázal nastěhovat před pokutové území soupeře, přičemž se ke střele dostal Boli, který pořádně protáhl brankáře Van Houteho.
     
    35
    Westerlo opět faulovalo, čímž přineslo standardní situaci soupeři. Na ní si pokoušel naskočit obránce Sekine, jenž ale mířil vedle branky.
     
    36
    Domácí jsou v posledních minutách výrazně aktivnější, navíc se podařilo zakročit Ceballosovi, který okamžitě roztáhl hru na pravou stranu.
     
    36
    Žlutou kartu dostává Kel Aidou Ofori Appiah (KVC Westerlo).
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Žlutou kartu dostává Guillaume De Schryver (KVC Westerlo).
     
    41
    O autové vhazování z pravé strany se postaral hostující Corstjens, který po kratší prodlevě zvolil přihrávku na volného Petrova.
     
    42
    Asamoah si na pravém křídle dokázal narazit s vedle stojícím Bolim, následné počínání prvně jmenovaného bylo rychle u konce.
     
    43
    Domácí se už celkem dlouhou dobu drží s míčem na polovině soupeře, kde v tuto chvíli probíhá další zdlouhavá kombinace.
     
    43
    Westerlo právě vstřelilo branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Ačkoliv byl směrem dopředu aktivnější domácí celek, tak do pokutového území Truidenu připlachtil nadýchaný bochánek, který ještě jeden z hostujících hráčů vracel do malého vápna, kde si vlastní branku vstřelil ALEXIS DE SART.
    43. Alexis De Sart - 0:1
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+1
    Domácí to i v tomto případě zkoušeli po levém křídle, avšak útočná snaha skončila odevzdaným míčem na kopačku brankáře soupeře.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec přinesl jedinou branku. Sledovali jsme celkem vyrovnanou podívanou, přičemž o něco aktivnějším celkem byl Truiden, který pořádně zaměstnával obranu soupeře. Domácí hráči dokonce zahrávali hned sedm rohových kopů, avšak ani jeden nepřinesl kýženou branku. Westerlo se spíše bránilo, směrem dopředu to nebylo zrovna ideální, avšak přeci jenom se dostalo do překvapivého vedení.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou střežit jednobrankový náskok.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu přišlo zakončení v podání domácích, avšak zakončující forvard Boli ani tentokráte netrefil branku.
     
    49
    Posléze se k provedení autového vhazování postavil hostující Corstjens, který to zkoušel podél autové čáry, kde se nacházel Petrov.
     
    50
    Nejprve Sankhon mohl vhazovat od levé autové čáry, načež došlo k přenesení hry na pravou stranu, kde v tuto chvíli operuje s míčem Tomiyasu.
     
    51
    Rommens se čistým způsobem ujal balónu, se kterým zamířil na druhou stranu, načež se jeho celek dostal do zakončení, které Steppe zneškodnil.
     
    52
    Truiden nakonec přenášel hru k postranní čáře, avšak Asamoah si nakonec rozmyslel úprk vpřed, místo čehož přišla na řadu zpětná příhra.
     
    53
    Domácí jsou v úvodu druhého poločasu při chuti. Van Hout byl opět vyrušen, postaral se o to Boli, který zpoza šestnáctky mířil kousek vedle.
     
    54
    Van Hout si tak logicky mohl vyzkoušet rozehrávku od své branky, tu po delší prodlevě posílal za středový kruh, kde zasahoval Sekine.
     
    55
    Ceballos to zkoušel drzým manévrem do pokutového území, ten ale včas překazil Soumah, jenž navíc zasáhl čistým způsobem.
     
    56
    Aby toho nebylo málo, tak si jeden z hostujících hráčů řekl o zisk standardní situace, tu zanedlouho obstará hodně aktivní zadák Soumah.
     
    57
    Hlavní sudí nařídil další standardní situaci pro Westerlo. Do šestnáctky se snášel centr, avšak ve vzduchu dokázal zakročit Kamada.
     
    58
    Westerlo se opět zatáhlo hluboko ke své šestnáctce, kde se mu i tentokráte podařilo odrazit atak soupeře, který se tak musí vracet zpět.
     
    59
    O autové vhazování se z levé strany postaral domácí Sankhon, který na hranici šestnáctky zkoušel najít Botaku, jenž přišel o hrací předmět.
     
    60
    Střídání v týmu Sint-Truiden VV: ze hřiště odchází Cristian Ceballos, přichází Elton Acolatse.
     
    62
    Střídání v týmu KVC Westerlo: ze hřiště odchází Kel Aidou Ofori Appiah, přichází Maxime Biset.
     
    65
    Střídání v týmu KVC Westerlo: ze hřiště odchází Stephen Buyl, přichází Lukas Van Eenoo.
     
    66
    Truiden se pozvolnou kombinací přeci jenom dostal na polovinu soupeře, kde Botaka zvolil přenesení hry na pravou stranu.
     
    67
    Westerlo už celkem dlouhou dobu pobývá kolem své šestnáctky, před malým momentem zasahoval Van Genechten, který vybojoval odkop.
     
    68
    Na útočnou polovinu se za domácí celek vydal Acolatse, který se ale daleko s míčem nedostal, neboť byl čistým způsobem zastaven.
     
    69
    Posléze se k provedení autového vhazování postavil hostující zadák Janssens, který si dával pořádně načas, což mu u sudího prošlo.
     
    70
    I tak přišlo k nedovolenému zákroku u postranní čáry, provinil se napadající Buyl. Truiden bude moci rozehrávat standardní situaci.
     
    72
    Nakonec se jednalo o dalekonosný pas, který směřoval až do pokutového území, kde se žádný z domácích hráčů nedokázal prosadit.
     
    73
    Truiden nyní musel vyvážet hrací předmět až od vlastního pokutového území, naopak hostující hráči se k napadání zrovna moc nemají.
     
    73
    Sint-Truiden právě vstřelil branku!
    Je tady zasloužená vyrovnávací branka v podání domácích! Truiden totiž dlouhou dobu pobýval na polovině soupeře, přičemž se do zakončení dostal ALEXIS DE SART, který tak napravil zaváhání z konce prvního poločasu, kdy si vstřelil vlastní branku. Nyní máme opět vyrovnáno!
     
    74
    Najednou tu máme pořádnou zápletku, máme totiž opět vyrovnáno. Ihned po rozehrávce se domácí hráči dostali zpět k balónu.
     
    75
    Kamada přenášel hru k postranní lajně, kde si o přihrávku řekl střídající Kinošita, který svým centrem našel hlavu prvního protihráče.
     
    76
    I přesto se Westerlo nedaří dostat ze z velkého tlaku soupeře, před malým momentem blokoval další zakončení soupeře obránce Janssens.
     
    77
    Po několika minutách se hosté konečně dostali na druhou stranu, kde se dostali ke kombinaci, která se odehrává u středového kruhu.
     
    78
    Rychlý atak Truidenu přinesl další pokus o centr, který ani v tomto případě nenašel kýženého adresáta. Domácí se dostali zpět k míči.
     
    79
    Truiden to nyní zkouší velice pozvolnou kombinací, mezitím se hosté stáhli na vlastní polovinu, kde čekají na záměr svého soupeře.
     
    79
    Je tu pokutový kop pro domácí!
     
    79
    K rozehrávce pokutového kopu se postavil Botaka, který ale svůj celek do vedení neposlal. Jeho pokutový kop dokázal van Hout zneškodnit.
    79. Neproměněná penalta.
     
    84
    Truiden je pochopitelně v koncovce utkání aktivnější, nyní jsme sledovali další střelecký pokus, který pro změnu mířil vedle branky.
     
    85
    Domácí hráči se čistým způsobem dostali zpět k míči, který urychleným způsobem dostali na druhou stranu, kde nyní kombinují.
     
    86
    Útočná snaha přeci jenom skončila u brankáře van Houta, který to zkoušel polovysokým odkopem ke středovému kruhu, kde číhal Rommens.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Kenny Steppe (Sint-Truiden VV).
     
    88
    Hlavní sudí dokonce uviděl nedovolený zákrok jednoho z domácích hráčů, Westerlo tak bude rozehrávat standardku z velké vzdálenosti.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Stav je i nadále nerozhodný, určitě se bude něco málo nastavovat.
     
    88
    Sint-Truiden právě vstřelil branku!
    Domácí to přeci jenom dokázali, v tuto chvíli vedou o jednu branku! Přihrávka směřovala za pokutové území, kde se nacházel domácí WOLKE JANSSENS, který přízemní ránou překvapil hostujícího brankáře, jenž stačil reagovat vyražením vedle sebe do sítě.
    88. Wolke JANSSENS - 2:1
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    I v koncovce utkání mají míč na kopačkách domácí hráči, kteří s ním pracují na polovině soupeře.
     
    90+2
    Do konce zápasu nezbývá moc času, na vyrovnání to v žádném případě nevypadá. Westerlo je zatlačeno do své šestnáctky.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Truidenu, který svého soupeře porazil poměrem 2:1. Truiden sice do druhého poločasu vstupoval na nepříznivého stavu, avšak drtivá územní převaha přinesla dvě branky, což stačilo k obratu. Westerlo se po první brance soustředilo na defenzivní činnost, což se mu nakonec vymstilo. Domácí hráči navíc nedokázali zužitkovat pokutový kop, který neproměnil Botaka. Nakonec se hrdinou zápasu stal střídající Janssens, který dvě minuty před koncem zápasu rozhodl o vítězství.
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 11:1. Rohy: 9:1. (21:51:07)

    David Suchý

    Góly: 73. Boli, 88. Janssens – 43. De Sart (vla.)

    Karty:   87. Steppe (SIT) – 36. Ofori Appiah (WES), 40. De Schryver (WES)

    Nepremenená penalta: 79. Botaka (SIT), brankár van Hout zneškodnil


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 11:1. Rohy: 9:1.
    Sint-Truiden VV: Steppe – Tomijasu, Sekine, De Sart, Sankhon – Asamoah, Kamada, C. Ceballos (60. Acolatse), Botaka, Endo (20. Janssens) – Boli.
    Náhradníci: Pirard – Acolatse, De Bruyn, Kinošita, Janssens, Sylla, Vloet.

    KVC Westerlo: van Hout – Corstjens, Soumah, Van Genechten, Janssens – De Schryver, Rommens, Ofori Appiah (62. Biset) – Petrov, Naessens, Buyl (65. Van Eenoo).
    Náhradníci: Van Langendonck, Verbist – Brüls, Biset, Gboho, Van Eenoo.

    Rozhodca: Smet – Gilon, Battiston