Michalovce – Slovan Bratislava 3:3 (kon.) | Sereď – Žilina 2:3 (kon.) | Ružomberok – Dunajská Streda 1:0 (kon.)
Senica – Zlaté Moravce 3:1 (kon.) | Nitra – Trnava 0:1 (kon.) | Trenčín – Podbrezová 4:0 (kon.)
koniec
FC Nitra
0:1 (0:0)
FC Spartak Trnava
Sobota 18.05.2019, 17:00 • Štadión pod Zoborom • Niké liga • 9. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Druhý polčas priniesol jediný gól, o ktorý sa postaral v
    79. minúte David Depetris. Nebyť nepremenenej penalty v prvom polčase, tak Nitra mohla aspoň bodovať. Na priebežnú líderskú pozíciu v tabuľke skupiny o udržanie sa teda dostáva Trnava.

    Ďakujeme za pozornosť. (18:50:28)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Trnava mohla po nevydarenej útočnej akcii ísť dopredu. Svoje postavenie si nedokázal postrážiť Matúš Čonka a po prihrávke od Miháleka sa nevyhol ofsajdu.
     
    90+1
    Rozhodcovia k druhému polčasu pridávajú dve minúty. Nitre teda už veľa času na zmenu stavu stretnutia neostáva, pri lopte sú navyše hostia.
     
    90
    Bilovského lopta zo štandardnej situácie došla do vnútra pokutového územia. Vo vzduchu však kraľoval brankár Dobrivoj Rusov.
     
    89
    Chobot predviedol šikovné manévre na pravej strane a posunul loptu Chovancovi. Jeho center došiel pred malé vápno na Bilovského. Jeho zakončenie smerovalo tesne popri bránke.
     
    88
    Chobot v súboji na pravej strane ihriska bol atakovaný Čonkom, ktorý si pomáhal rukami, no nebolo to dostatočné na odpískanie faulu.
     
    87
    Trnavčania vhadzovali aut na vlastnej polovici, no smerom dopredu sa už presadiť nevedeli. Lopta došla až k brankárovi Šípošovi.
     
    86
    S istými problémami sa trápi už aj David Depetris. Spartak už však striedať nemôže a útočník so slovenským pasom si musí teda pomôcť a poradiť si so situáciou sám.
     
    85
    Ján Chovanec sa snažil na útočnej polovici hľadať voľného Frederika Bilovského, ten však bol veľmi tiesnený. Nitra už nepokračovala v útočnej aktivite.
     
    84
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Márius Charizopulos, prichádza Nemanja Soković.
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Rafael Tavares, prichádza Matúš Čonka.
     
    83
    Svalové problémy Rafaela Tavaresa sa napokon prehĺbili a po ďalšom zo súbojov sa už odplazil za postrannú čiaru a tam čaká na pomoc lekárov.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 807 divákov.
     
    82
    Rafael Tavares má na trávniku problémy s kŕčom na pravej nohe. V tejto situácii sa mu zišla pomoc Kubilaya Yilmaza, ktorý mu pomáhal roztiahnuť svaly.
     
    81
    Po ľavej strane ihriska operoval čerstvý muž na trávniku Ján Chovanec, ale prišiel o loptu. Odkopávať bude brankár Rusov, ktorý určite bude chcieť zbierať sekundičky.
     
    80
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Tomáš Vestenický, prichádza Ján Chovanec.
     
    79
    Trnava dala gól!
    Sledujeme prvý gól v tomto zápase. Lovat naštartoval po ľavej strane Tavaresa, ktorý si parádne poradil s Farkašom, poslal center do malého vápna na DAVIDA DEPETRISA a jeho zakončenie z prvej zapadlo do bránky.
     
    78
    Prihrávka Mariána Chobota smerovala po ľavej strane ihriska na Frederika Bilovského, lenže proti nemu už stál v súboji jeden Trnavčan. Nitra získala autový vhod.
     
    76
    Pavol Farkaš predviedol nedovolený zákrok na obrannej polovici. Sledovali sme prudký nákop z kopačky Turňu. Jeho pokus smeroval na brankára Šípoša.
     
    75
    Mihálek roztiahol hru na pravú stranu, odkiaľ prišiel Turňov center. V pokutovom území však dokázal Farkaš zvládnuť súboj proti Yilmazovi. Trnava teda nezakončila.
     
    74
    Tavares poslal dobrú presnú prihrávku z ľavej strany. Jeho center došiel pred malé vápno, kde sa ukázal David Depetris. Hlavičkou však trafil len presne do stredu bránky, kde bol Šípoš.
     
    72
    Trnavčania mierne zaváhali pred vlastným pokutovým územím. Vestenický naštartoval prihrávkou do vápna Charizopulosa, ktorý trafil Turňu. Ten poriadne ani nevedel, ako strelu zblokoval.
     
    71
    Nitrania pomerne laxne pristupovali k protihráčom pred vlastnou šestnástkou. Yilmaz tam ostal dokonca nechránený, ku koncovke sa však napokon nedostal.
     
    70
    Charizopulosovi sa ukazoval na útočnej polovici Tomáš Vestenický, ale ten nestihol byť prvý na lopte. Neuspel proti trnavskému protihráčovi.
     
    69
    Chobot sa snažil po ľavej strane pretlačiť cez Matúša Turňu. Pískal sa nedovolený zákrok na nitrianskej strane, rozohrávať môže brankár Rusov.
     
    68
    Charizopulos sa dostal do stretu s Lucasom Lovatom, ktorý je už v poriadku a v tejto situácii fauloval práve nitrianskeho hráča. Ten ošetrenie nepotrebuje.
     
    67
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Fabian Miesenböck, prichádza Kubilay Yilmaz.
     
    66
    Lucas Lovat sa s mohutným hlasovým zvolaním hodil k zemi. Prehadzoval si loptu cez Kuníka, ktorý ho odzbrojil a uvidíme zrejme aj ošetrenie.
     
    65
    Nákop na útočnej polovici zachytil napokon Tomáš Vestenický a vysúval na ľavú stranu Chobota, ktorý sa nedokázal pretlačiť cez Matúša Turňu.
     
    64
    Nitrianske manévre v strede poľa viedli k strate lopty, no Trnavčania nedokázali využiť menšie zlyhanie v kombinácii a nepresadili sa dopredu.
     
    63
    Početný trnavský múr bol síce postavený dobre, no Nitrania to zahrali skvele. Charizopulos priťukol loptu Tomášovi Kóňovi, ktorého strela padala pod hornú žrď, ale Rusov zasiahol naozaj fantasticky.
     
    62
    Šurnovského nákop z ľavej strany smeroval do pokutového územia na Charizopulosa. Následne sme videli nedovolený zákrok Turňu na Bilovského a môže z toho byť zaujímavá štandardka pre domácich.
     
    61
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Šimon Štefanec, prichádza Marek Fábry.
     
    60
    Nebezpečná lopta z pravej strany z kopačky Turňu smerovala priamo pred malé vápno, kde musel urgentne zasiahnuť Farkaš a odkopol loptu na rohový kop.
     
    58
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Macario Hing-Glover, prichádza Matúš Turňa.
     
    57
    Na ľavej strane ihriska chcel dopredu smerovať Rafael Tavares, no proti nemu v súboji zasiahol Kuník. Veľa času mal následne potom vo vápne Kristián Mihálek. Jeho prudkú delovku brankár Šípoš vytlačil.
     
    56
    Vestenický posunul loptu na pravú stranu ihriska Charizopulosovi, ktorý sa však nedostal dopredu cez Mesíka. Nitra získala aspoň autové vhadzovanie.
     
    55
    Kóňa dokázal proti Lovatovi uspieť v súboji. Centrovaná lopta na ľavej strane došla na Chobota, ktorému sa v dobrej pozícii ukázal Vestenický, no nedokázal strieľať cez Abenu.
     
    54
    Štefanec naštartoval akciu po ľavej strane smerom na Šurnovského, ktorý bol však vytlačený do rohu ihriska a nemohol pokračovať v rozbehnutej akcii.
     
    52
    Kristián Mihálek vyriešil situáciu na ľavej strane jednoducho. Protihráčovi pohotovo odkopol loptu spred kopačky za postrannú čiaru.
     
    51
    Lucas Lovat zahrával rohový kop. Center poslal na bližšiu žrď, kde bol Rafael Tavares, ktorý sa to snažil predĺžiť. Trnavčanom sa však dôsledne zakončiť nepodarilo.
     
    50
    Niba to teraz vo vzdušnom súboji s Davidom Depetrisom mal o niečo ťažšie. Húževnatý trnavský útočník bol razantný a nepustil protihráča k lopte.
     
    49
    Macdonald Niba predviedol opäť dobrú a pozornú defenzívnu prácu, keďže cez seba nepustil Rafaela Tavaresa a presne prihrával Šípošovi.
     
    48
    Macdonald Niba si v súboji s Davidom Depetrisom poradil a dokázal loptu získať pre svoj tím. O výkop z bránky sa postará Dávid Šípoš.
     
    47
    Bilovský sa snažil presadiť sa po ľavej strane ihriska. Cez Hing-Glovera sa mu napokon presadiť nepodarilo a strelecký pokus sme teda nevideli.
     
    46
    Počas polčasovej prestávky sa ani jeden z trénerov neodhodlal k zmenám v zostavách. Oba tímy teda pokračujú v pôvodných zloženiach. Výkop mala Nitra.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V úvodnom polčase mal azda najväčšiu možnosť na skórovanie v priebehu 40. minúty Vestenický, ale trestuhodne zahodil pokutový kop. Stav je teda po prvej časti bezgólový.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Nebezpečne sa na útočnej polovici rozbehol Márius Charizopulos, proti ktorému však rázne zasiahol Myenty Abena a nedovolil mu pokračovať v akcii.
     
    44
    Hing-Gloverov aut z pravej strany dobre vystihol Marián Chobot. Nitrania prevzali loptu a rozohrali ju až od brankára Šípoša.
     
    43
    Kuníkovo zakončenie z pravej strany bolo síce ďalekonosné a dlhé, no aj značne nepresné. Loptu teda bude rozohrávať od bránky Dobrivoj Rusov.
     
    42
    Vestenického prihrávka po ľavej strane došla na Chobota, ktorý to predĺžil na nabiehajúceho Šurnovského. Jeho center v šestnástke našiel však iba trnavské kopačky.
     
    41
    Anton Sloboda si musel dať pozor, pretože bol na obrannej polovici v obkľúčení štyroch protihráčov. Následne posúval Hing-Gloverovi, ktorý to zahral za postrannú čiaru.
     
    40
    Tak toto Nitranom vôbec nevyšlo. Tomáš Vestenický posielal strelu v miernej výške k ľavej žrdi. Smer strely Dobrivoj Rusov ideálne zachytil a prebral pozíciu hrdinu momentu. Penalta teda ostala nepremenená.
     
    39
    Marián Chobot prenikal po ľavej strane ihriska a dostal sa už do vnútra šestnástky. Macario Hing-Glover si ho prichytil rukou a nedovolený zákrok sa pískal. Je z toho penalta pre Nitru a žltá karta pre Hing-Glovera.
     
    38
    Fabian Miesenböck prenechal rohový kop Lovatovi, ktorý odcentroval do malého vápna. V tých miestach však bol Kóňa a ten ako prvý loptu odvrátil preč.
     
    37
    Charizpolusova prihrávka z pravej strany smerovala do pokutového územia, kde bol síce Vestenický, no bol tiesnený protihráčmi.
     
    36
    Lucas Lovat si musel na ľavej strane spracovať ťažkú loptu a posielal prudký center pred malé vápno, kde sa presadil Rafael Tavares. Šípoš musel okamžite vytiahnuť dôležitý zákrok.
     
    35
    Trnava sa momentálne s loptou nikam dopredu neponáhľa a rozbieha postupnú akciu z hĺbky vlastnej polovice.
     
    34
    Lucas Lovat poslal zaujímavú loptu do pokutového územia zo štandardky. Smerovalo to na Abenu, pri ktorom však už stáli dvaja Nitrania a nedovolili mu zakončiť.
     
    33
    Macario Hing-Glover sa ocitol v ťažko riešiteľnej situácii na útočnej polovici. Napokon mu však pomohlo, že bol faulovaný Kóňom a Spartak môže postupne rozbehnúť svoju akciu.
     
    31
    Tomáš Kóňa posielal z obrannej polovice veľmi dlhú nakopávanú loptu. Nevedno, čo tým chcel povedať, ale rozhodne to presná prihrávka nebola. Smerovala do územia nikoho.
     
    30
    Nitrianska aktivita pokračovala na útočnej polovici. Centrovaná lopta z kopačky Charizopulosa bola odvrátená a Nitra nezískala ani roh.
     
    29
    Šurnovského prudká lopta pred bránu z ľavej strany došla do malého vápna na kopačky Tomáša Vestenického, ktorý pálil z otočky. Nasmeroval to však iba na trnavského hráča.
     
    28
    Nitrianski futbalisti nevyriešili dobre situáciu na útočnej polovici a strieľali vedľa bránky. V tomto prípade to teda bude iba odkop od Rusovovej bránky.
     
    26
    Lucas Lovat si dokázal poradiť proti dvojici nitrianskych hráčov a centroval loptu do šestnástky. Tam zasiahol hlavičkou Farkaš a odstránil loptu na rohový kop.
     
    25
    Sledovali sme prvý trnavský rohový kop v tomto stretnutí. Na centrovanú loptu od Lovata si v šestnástke naskočil Janečka, ale netrafil to dobre.
     
    24
    Prihrávka Mareka Janečku hľadala na útočnej polovici Davida Depetrisa, ktorý nebol v súboji úspešný, a tak nezakončil.
     
    23
    Na útočnej polovici sa dopredu predieral Kristián Mihálek, ktorý nebol Kóňom nedovolene atakovaný. O loptu teda prišiel a Spartak teda nedokončil túto akciu.
     
    22
    Trnavčania si museli dávať pozor na prudkú loptu z ľavej strany z kopačky Chobota. Potom prišiel do situácie z druhej vlny aj Kóňa a pálil. Jeho zakončenie tesne spoza vápna letelo na Rusova.
     
    21
    A Nitra pokračuje v zápase postupnou rozohrávkou z obrannej polovice. Šurnovský posielal potom center do pokutového územia, kde sa ukazoval Vestenický. Vo vzdušnom súboji bol úspešnejší hráč Trnavy.
     
    20
    Ďalšia sľubná príležitosť sa ukázala po pohybe od Štefanca, ktorý našiel Vestenického. Vestenický ustál stret s Abenom a vysúval pri šestnástke Bilovského. Jeho strelecký pokus smeroval na Rusova.
     
    19
    Kuník dokázal, že vie hádzať dlhé auty smerom do pokutového územia. Vo vzdušnom súboji použil jeden z domácich aj ruky a nedovolený zákrok sa pískal.
     
    18
    Farkaš to riešil dlhou loptou smerom na Charizopulosa, ktorý sa pohyboval v krídelných priestoroch. Nitra získala autové vhadzovanie po jednom zo súbojov.
     
    17
    Prudká kolmá prihrávka z kopačky Kóňu zrejme na hrote hľadala Vestenického, ktorý nebol vysunutý a nestihol prihrávku dobehnúť.
     
    16
    Nitrania sa dostali na dostrel trnavskej bránky. Po pravej strane prenikal Charizopulos, ale nestihol byť rýchlejší ako protihráč, a tak priťukol Vestenickému. Jeho delovka letela ponad bránku.
     
    15
    Nitranom nevyšla kombinácia pri postrannej čiare. Lopta sa však z kopačky Bilovského dostala na ruku trnavského hráča, a to sa samozrejme pískalo.
     
    14
    Ivan Mesík číhal pred pokutovým územím. Na dlhú prihrávku z kopačky Chobota si však nesiahol a pri lopte ostal brankár Dobrivoj Rusov.
     
    13
    Bilovského prihrávka na Vestenického bola ešte mierne zbrzdená hráčom Trnavy. Na opačnej strane vypálil z hranice šestnástky Miesenböck. Jeho pokus bol zrazený.
     
    12
    Trnavvčania zásluhou Hing-Glovera získali loptu pri postrannej čiare a mohli pokračovať k bránke. Veľmi sa im to však nepodarilo, v útočnej snahe už je FC Nitra.
     
    11
    Rohový kop riešil Frederik Bilovský priamou prihrávkou do vnútra pokutového územia. Tam však boli v prečíslení futbalisti Spartaka a ubránili sa.
     
    10
    V súboji bol Šimon Štefanec spolu s Antonom Slobodom. Ich vzájomné zápolenie sa nezaobišlo bez faulu zo strany trnavského hráča. Pri priamom kope je už Kóňa.
     
    9
    Šurnovský mohol pokračovať v útočnej akcii po ľavej strane. Nestihol už však centrovať do vápna. Na opačnej strane sme potom videli individuálny výpad od Tavaresa, pred ktorým však úspešne zakročil Kuník.
     
    8
    Kuník symbolicky strážil situáciu na obrannej polovici a počkal, kým lopta pretne postrannú čiaru. Miesenböck nebol v súboji rýchlejší a Nitra môže zahrať aut.
     
    7
    Štefanec našiel prihrávkou na útočnej polovici Máriusa Charizopulosa, ktorý si pred šestnástkou zasekol loptu, svojimi manévrami si pripravil streleckú pozíciu a pálil. Mieril však ponad bránu.
     
    6
    Lovat realizoval rohový kop. Center nasmeroval na zadnú žrď, kde však bol dobre pozične postavený Macdonald Niba. Potom sme videli trnavskú akciu opäť. Tesne spoza vápna pálil k žrdi Lovat a Šípoš sa musel poriadne natiahnuť.
     
    5
    Depetris veľmi dobrou priamočiarou prihrávkou na útočnej polovici našiel Fabiana Miesenböcka. Jeho však stíhal Ngwa Niba a nedovolil mu zakončiť.
     
    4
    Dobrivoj Rusov si musel dávať pozor na nitrianskych napádajúcich hráčov. Napokon sa mu to podarilo a loptu odkopol veľmi ďaleko.
     
    3
    Hing-Glover dlhým nákopom takmer cez celé ihrisko hľadal Davida Depetrisa, ktorý avizoval, že bol faulovaný, no napokon sa o nedovolenom zákroku na neho nejednalo.
     
    2
    Vestenický sa na pravej strane snažil loptu prestrčiť bližšie k bránke cez Mesíka. Nitrianskemu útočníkovi sa to nepodarilo, domáci vybojovali aspoň rohový kop.
     
    1
    Úvodný výkop stretnutia mali k dispozícii hostia, o realizáciu sa postaral David Depetris. Trnava hneď od úvodných sekúnd v ofenzívnej snahe, videli sme však ofsajd na strane Spartaka.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči práve prichádzajú na trávnik. Trnava sa dnes predstaví v červených dresoch, Nitrania v modrých.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Nitra: Šípoš – Šurnovský, Niba, Farkaš (C), Kuník – Kóňa, Bilovský – Chobot, Štefanec, Charizopulos – Vestenický.
    Náhradníci: Pindroch – Fabiš, Soković, Chovanec, Zgrablić, Fábry, Vrábel.

    FC Spartak Trnava: Rusov – Lovat, Mesík, Abena, Hing-Glover – Janečka (C), Sloboda – Tavares, Miesenböck, Mihálek – Depetris.
    Náhradníci: Bolek – Turňa, Horvát, Ku. Yilmaz, Čonka, Pekár, Košút..
     
    Prajem vám príjemný podvečer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 9. kola Fortuna ligy – skupiny o udržanie. V tomto prenose sa bližšie pozrieme na zápas medzi FC Nitra a FC Spartak Trnava. Stretnutie sa začína o 17:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    V tomto zápase sa bude rozhodovať aj o priebežnej líderskej pozícii v tabuľke skupiny o udržanie. Nitra sa nachádza v tabuľke na druhom mieste a má na konte 34 bodov a skóre 42:46. Trnava je na tom bodovo rovnako, ale má o niečo lepšie skóre – 34:35.
    Nitra v poslednom vystúpení podľahla Senici 2:3, predtým si poradila s Trenčínom 1:4. Trnavčania v poslednom zápase zdolali Podbrezovú 3:1 a predtým podľahli rozbehnutej Senici 2:0.
    V tejto sezóne sa zatiaľ odohrali tri vzájomné zápasy. 18. augusta sa zrodila bezgólová remíza, následne 24. novembra prišlo víťazstvo Nitry 2:3 a už v skupine o udržanie 6. apríla sme videli remízu 1:1.

    Srdečne vás pozývam k sledovaniu on-line prenosu a prajem pekný športový zážitok.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Nitra. Viac informácií tu.

    Góly: 79. Depetris (Tavares)

    Karty:   39. Hing-Glover (TRN)

    Nepremenená penalta: 40. Vestenický (NIT), brankár Rusov zneškodnil


    FC Nitra: Šípoš – Šurnovský, Niba, Farkaš (C), Kuník – Kóňa, Bilovský – Chobot, Štefanec (61. Fábry), Charizopulos (84. Soković) – Vestenický (80. Chovanec).
    Náhradníci: Pindroch – Fabiš, Soković, Chovanec, Zgrablić, Fábry, Vrábel.

    FC Spartak Trnava: Rusov – Lovat, Mesík, Abena, Hing-Glover (58. Turňa) – Janečka (C), Sloboda – Tavares (84. Čonka), Miesenböck (67. Ku. Yilmaz), Mihálek – Depetris.
    Náhradníci: Bolek – Turňa, Horvát, Ku. Yilmaz, Čonka, Pekár, Košút.

    Diváci: 807