Michalovce – Slovan Bratislava 3:3 (kon.) | Sereď – Žilina 2:3 (kon.) | Ružomberok – Dunajská Streda 1:0 (kon.)
Senica – Zlaté Moravce 3:1 (kon.) | Nitra – Trnava 0:1 (kon.) | Trenčín – Podbrezová 4:0 (kon.)
koniec
FC Nitra
0:1 (0:0)
FC Spartak Trnava
Sobota 18.05.2019, 17:00 • Štadión pod Zoborom • Niké liga • 9. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Druhý polčas priniesol jediný gól, o ktorý sa postaral v
    79. minúte David Depetris. Nebyť nepremenenej penalty v prvom polčase, tak Nitra mohla aspoň bodovať. Na priebežnú líderskú pozíciu v tabuľke skupiny o udržanie sa teda dostáva Trnava.

    Ďakujeme za pozornosť. (18:50:28)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Trnava mohla po nevydarenej útočnej akcii ísť dopredu. Svoje postavenie si nedokázal postrážiť Matúš Čonka a po prihrávke od Miháleka sa nevyhol ofsajdu.
     
    90+1
    Rozhodcovia k druhému polčasu pridávajú dve minúty. Nitre teda už veľa času na zmenu stavu stretnutia neostáva, pri lopte sú navyše hostia.
     
    90
    Bilovského lopta zo štandardnej situácie došla do vnútra pokutového územia. Vo vzduchu však kraľoval brankár Dobrivoj Rusov.
     
    89
    Chobot predviedol šikovné manévre na pravej strane a posunul loptu Chovancovi. Jeho center došiel pred malé vápno na Bilovského. Jeho zakončenie smerovalo tesne popri bránke.
     
    88
    Chobot v súboji na pravej strane ihriska bol atakovaný Čonkom, ktorý si pomáhal rukami, no nebolo to dostatočné na odpískanie faulu.
     
    87
    Trnavčania vhadzovali aut na vlastnej polovici, no smerom dopredu sa už presadiť nevedeli. Lopta došla až k brankárovi Šípošovi.
     
    86
    S istými problémami sa trápi už aj David Depetris. Spartak už však striedať nemôže a útočník so slovenským pasom si musí teda pomôcť a poradiť si so situáciou sám.
     
    85
    Ján Chovanec sa snažil na útočnej polovici hľadať voľného Frederika Bilovského, ten však bol veľmi tiesnený. Nitra už nepokračovala v útočnej aktivite.
     
    84
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Márius Charizopulos, prichádza Nemanja Soković.
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Rafael Tavares, prichádza Matúš Čonka.
     
    83
    Svalové problémy Rafaela Tavaresa sa napokon prehĺbili a po ďalšom zo súbojov sa už odplazil za postrannú čiaru a tam čaká na pomoc lekárov.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 807 divákov.
     
    82
    Rafael Tavares má na trávniku problémy s kŕčom na pravej nohe. V tejto situácii sa mu zišla pomoc Kubilaya Yilmaza, ktorý mu pomáhal roztiahnuť svaly.
     
    81
    Po ľavej strane ihriska operoval čerstvý muž na trávniku Ján Chovanec, ale prišiel o loptu. Odkopávať bude brankár Rusov, ktorý určite bude chcieť zbierať sekundičky.
     
    80
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Tomáš Vestenický, prichádza Ján Chovanec.
     
    79
    Trnava dala gól!
    Sledujeme prvý gól v tomto zápase. Lovat naštartoval po ľavej strane Tavaresa, ktorý si parádne poradil s Farkašom, poslal center do malého vápna na DAVIDA DEPETRISA a jeho zakončenie z prvej zapadlo do bránky.
     
    78
    Prihrávka Mariána Chobota smerovala po ľavej strane ihriska na Frederika Bilovského, lenže proti nemu už stál v súboji jeden Trnavčan. Nitra získala autový vhod.
     
    76
    Pavol Farkaš predviedol nedovolený zákrok na obrannej polovici. Sledovali sme prudký nákop z kopačky Turňu. Jeho pokus smeroval na brankára Šípoša.

    Lukáš Rastislav Ovšonka


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Nitra. Viac informácií tu.

    Góly: 79. Depetris (Tavares)

    Karty:   39. Hing-Glover (TRN)

    Nepremenená penalta: 40. Vestenický (NIT), brankár Rusov zneškodnil


    FC Nitra: Šípoš – Šurnovský, Niba, Farkaš (C), Kuník – Kóňa, Bilovský – Chobot, Štefanec (61. Fábry), Charizopulos (84. Soković) – Vestenický (80. Chovanec).
    Náhradníci: Pindroch – Fabiš, Soković, Chovanec, Zgrablić, Fábry, Vrábel.

    FC Spartak Trnava: Rusov – Lovat, Mesík, Abena, Hing-Glover (58. Turňa) – Janečka (C), Sloboda – Tavares (84. Čonka), Miesenböck (67. Ku. Yilmaz), Mihálek – Depetris.
    Náhradníci: Bolek – Turňa, Horvát, Ku. Yilmaz, Čonka, Pekár, Košút.

    Diváci: 807