Kanada – Švajčiarsko 3:2 (po pr.) | Rusko – USA 4:3 (kon.) | Česko – Nemecko 5:1 (kon.)
Fínsko – Švédsko 5:4 (po pr.)
koniec
Česko
5:1 (0:0, 1:1, 4:0)
Nemecko
Štvrtok 23.05.2019, 20:15 • Zimný štadión Ondreja Nepelu, Bratislava • Majstrovstvá sveta • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V tretej časti hry podal výber trénera Miloša Říhu jednoznačne výborný výkon. V tretej tretine sme videli štyri góly na českej strane. Presadili sa opstupne Voráček, Kubalík, Palát a skóre na 5:1 uzavrel Kovář. Česko sa teda podľa očakávania prehuplo do semifinále a pokračuje vo svojej ceste naďalej.

    Ďakujeme za pozornosť. (22:23:37)
     
    Koniec zápasu.
    59:51 Jan Kovář (CZE) - 5:1
     
    59:51
    Česko dalo gól!
    Česko pridáva gól do opustenej bránky a definitívne pečatí svoje víťazstvo. V strednom pásme zachytil puk Moravčík, posunul to medzi kruhy na hokejku JANA KOVÁŘA, ktorý strelou švihom trafil odkrytú bránu.
    Asistencia: Michal Moravčík.
     
    59:14
    Sekundičky stále plynú a Česi bez väčších ťažkostí zvládajú záver zápasu, Nemci sú bezmocní.
     
    58:52
    Do dobrej pozície sa dostával Milan Gulaš, no z tesnej blízkosti sa už nedokázal presadiť a puk sa od jeho hokejky odrazil iba na bočnú konštrukciu.
     
    58:26
    Seiderova strela od modrej čiary smerovala na výstroj brankára Bartošáka, pomaličky sa presilovka Nemecka chýli ku koncu.
     
    57:48
    Jeden z českých hokejistov nekompromisne vyhadzoval puk preč z obranného pásma. Puk sa odrazil od mantinelu na bočnú konštrukciu.
     
    57:08
    Nemci si nepresne prihrali v útočnom pásme a táto nepresnosť ich napokon vyháňa preč z útočnej tretiny.
     
    56:32
    Nemci začali hrať túto presilovku bez brankára, na ľade je teda šesť korčuliarov proti štyrom!
     
    56:26
    Zrejme posledná príležitosť pre Nemcov dostať sa do zápasu. Dve minúty za podrazenie dostáva Dmitrij Jaškin.
     
    56:02
    Čas momentálne beží v prospech českého tímu. Skóre je pre český celok priaznivé a v závere sa to budú snažiť Česi určite udržať.
     
    55:47
    Simon prenechal puk za ľavým kruhom Frolíkovi, ktorý preveril pripravenú hokejku brankára Grubauera.
     
    54:44
    Moravčíkovo zakončenie od modrej čiary sa snažil tečovať Řepík. Česi sú teraz v útočnom pásme a hrajú ďaleko od svojej bránky, čo im rozhodne vyhovuje najlepšie.
     
    54:01
    Tomáš Zohorna postupoval sám do útočného pásma. Zaviezol puk do rohu klziska, odkiaľ zbieral niekoľko veľmi cenných sekúnd.
    53:08 Ondřej Palát (CZE) - 4:1
     
    53:08
    Česko dalo gól!
    Česi v krátkom čase pridávajú ďalší gól do siete. Puk sa nečakane odrazil od zadného mantinelu, Grubauer s tým vôbec nepočítal, k puku pred bránkoviskom sa dostal ONDŘEJ PALÁT a do odkrytej časti bránky zasunul.
    Asistencia: Jan Kolář.
     
    52:40
    Jakub Voráček postupoval sám skrz stredné pásmo, dostal sa na ľavý kruh a odtiaľ preveril pozornú lapačku gólmana Grubauera, ktorá bola tento raz pripravená.
    51:41 Dominik Kubalík (CZE) - 3:1

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 34. Jan Kovář, 45. Voráček (Simon), 52. D. Kubalík (Jan Kovář, Hronek), 54. Palát (Kolář), 60. Jan Kovář (Moravčík) – 38. Mauer (Tiffels)


    Česko: Bartošák (Hrubec) – D. Musil, Hronek, Moravčík, Rutta, Kolář, Gudas (A), D. Sklenička – Frolík (A), Simon, Voráček (C) – Jaškin, Faksa, Chytil – D. Kubalík, Jan Kovář, Gulaš – Palát, T. Zohorna, Řepík – H. Zohorna.
    Nemecko: Grubauer (Treutle) – M. Müller (C), Holzer, Y. Seidenberg, Seider, J. Müller, Nowak, Reul – Ehliz, Draisaitl (A), Hager (A) – Plachta, Michaelis, Eisenschmid – Tiffels, Kahun, Mauer – Loibl, Noebels, Pföderl – Fauser.

    Rozhodca: Öhlund, Tufts – Goliak, Nikulainen

    Diváci: 9 085