Honduras – N. Zéland 0:5 (kon.) | Katar – Nigéria 0:4 (kon.) | Uruguaj – Nórsko 3:1 (kon.)
Ukrajina – USA 2:1 (kon.)
koniec
Ukrajina
2:1 (1:1)
USA
cz Piatok 24.05.2019, 20:30 • Stadion Miejski, Bílsko-Bělá • Majstrovstvá sveta U20 • Skupina D
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:29:29)
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 3 – 5
    Střely mimo: 3 – 4
    Držení míče: 40% – 60%
    Rohové kopy: 6 – 3
    Ofsajdy: 0 – 1
    Fauly: 15 – 13
    Žluté karty: 3 – 2.
     
    Je dobojováno! Američané nedaleko českých hranic nepotvrdili roli mírného favorita a z úvodního představení na světovém šampionátu do dvaceti let si odnesli těsnou porážku 1:2. Dalo by se dlouze spekulovat, zda Ukrajinci získali tři body zaslouženě. Většinu zápasu odolávali tlaku a směrem dopředu hrozili jen ojediněle. Spojené státy na první inkasovaný gól z kopačky Bulecy rychle odpověděli zásluhou Servanii, jenomže na Popovu hlavičku z 51. minuty už odpověď nenašly.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+4. Vladyslav Suprjaha (UKR)
     
    90+4
    Ukrajinci si rychlým přechodem do útoku zajistili výhodu rohového kopu. Kaščuk rozehrál na krátko s Musolitinem, který zprava odcentroval na Suprjahu a jen skvělá reakce brankáře Scotta zabránila třetímu inkasovanému gólu.
     
    90+3
    Justin Rennicks se u levého konce pokutového území neprosadil přes Čecha. K americké smůle se bude rozehrávat proti Scottovi.
     
    90+2
    Sebastian Soto se v náběhu nedočkal přesného nákopu z poloviny hřiště. Balón se od trávníku odrazil do Luninových rukavic.
     
    90+1
    Trochu času na vyrovnání Spojeným státům ještě zbývá. Nad rámec druhé půle jsou přidány čtyři minuty. V první z nich se Pomykal snažil kolmicí vysunout Weaha, jenže neuspěl.
     
    90
    Keita stáhl k zemi Suprjahu a zapříčinil ukrajinské uklidnění. Evropský celek ze standardky ale nezahrozil, neboť přímá střela Kornijenka proletěla nad břevnem.
     
    89
    Ani videorozhodčí nedali sudímu Ndiayemu pokyn k nařízení penalty, a tak Američanům rychle dochází čas zbývající na vstřelení vyrovnávajícího gólu.
     
    88
    Pomykal vzal všechnu zodpovědnost na sebe. Po pěkném zrychlení se jednoduše dostal do vápna, kde přepadl přes Popova, ovšem rozhodčí zůstali ledově klidní.
     
    87
    Mendezův nákop směřoval před rozběhnutého Weaha, nicméně jeden ze stoperů k němu míč nepustil. Hra se vrátila o nějakých třicet metrů dozadu.
     
    86
    Střídání v týmu Ukrajina: ze hřiště odchází Olexij Chachljov, přichází Maxim Čech.
     
    85
    Před Pomykalem se okamžitě vyrojila kupa modrých dresů. Míč byl sražen k Sotovi, který rychle zakončil z hranice pokutového území, jenže na překonání Lunina to nestačilo.
     
    84
    Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Konrad de la Fuente, přichází Justin Rennicks.
     
    83
    Weah nedokázal narazit Pomykalovi. Američané rychlým návratem zabránili protiútoku a díky nepřesné nahrávce Musolitina balón získali do svého držení.
     
    82
    Vladyslav Suprjaha nechtěl za žádnou cenu nechat zaútočit Keitu. Za ostrý skluz na své útočné polovině ale žlutou kartu nedostal.
     
    81
    Američané útočili, i když jim před vápnem ležel Pomykal. K jejich nespokojenosti se pískalo až o pár vteřin později kvůli útočnému faulu de la Fuenteho.

    Michal Břuchanský

    Góly: 26. Buleca (Citajšvili), 51. Popov (Citajšvili) – 32. Servania (Weah)

    Karty:   9. Citajšvili (UKR), 22. Musolitin (UKR), 60. Bondar (UKR) – 50. Mendez (USA), 76. Durkin (USA)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 3:4. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 15:13.
    Ukrajina: Lunin – Bondar (C), Popov, Beskorovajnyj, Konoplja, Kornijenko – Citajšvili (78. Kaščuk), Chachljov (86. Čech), Buleca (75. Ustymenko), Musolitin – Suprjaha.
    Náhradníci: Kučeruk, Riznyk – Čech, Dryšljuk, Kaščuk, Safronov, Sikan, Snurnicyn, Ustymenko, Veremijenko.

    USA: Scott – Dest, Keita, Richards, Gloster (69. Real) – Durkin, Pomykal (C), Mendez – Servania (66. Soto), de la Fuente (84. Rennicks), Weah.
    Náhradníci: dos Santos, Ochoa – J. Araujo, Cerrillo, Ledezma, Llanez Jr., McKenzie, Real, Rennicks, Soto.

    Rozhodca: Ndiaye (SEN) – Noupue (CMR), Tiama (BFA)

    Diváci: 4 310