Mexiko – Japonsko 0:3 (kon.) | Senegal – Kolumbia 2:0 (kon.) | Ekvádor – Taliansko 0:1 (kon.)
Poľsko – Tahiti 5:0 (kon.)
koniec
Poľsko
5:0 (3:0)
Tahiti
cz Nedeľa 26.05.2019, 20:30 • Stadion Widzewa, Lodž • Majstrovstvá sveta U20 • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:36:17)
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 10:1. Střely mimo: 10:3. Rohy: 13:3. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 12:16.
     
    Poláci se díky přesvědčivé výhře posunuli v tabulce skupiny A na druhé místo. O přímém postupujícím mezi nejlepších šestnáct se ale rozhodně až ve středu, kdy červenobílí vyzvou první Senegal a třetí Kolumbijci jednoznačně poslední Tahiti.
     
    Výběr hostitelské země si spravil chuť po nepovedeném utkání proti Kolumbii a připsal si naprosto povinné tři body za jednoznačnou výhru 5:0 nad trpaslíkem z Tahiti. Rozhodnuto bylo ještě před koncem první půle, kdy Bednarczyk, Zylla a Steczyk upravili skóre na 3:0. Po změně stran létala kolem Pitovy brány spousta dalších střel, z nichž se ujaly jen ty od Steczyka a Benedyczaka. Tahiti bylo bez jediné šance až do třiaosmdesáté minuty, kdy Majeckého čisté konto vydatně ohrozil Tufariua.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ani z této situace šestý gól nepadl. Zalewského ráně nad břevno předcházelo přečíslení tři na dva a vyražená střela Steczyka, který byl navíc v ofsajdu.
     
    90+2
    Pito jenom vyrazil střílený centr z levého křídla a pak se musel spolehnout na své kolegy z oslabené obrany, která zaznamenala důležitý blok.
     
    90+1
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány tři minuty.
     
    90
    Adam Benedyczak se prodral k pravému kraji pokutového území, jenže následný centr poslal až za vzdálenější postranní čáru.
     
    89
    Z nařízené standardní situace resultovalo jen neškodné zakončení Łyszczarze. Vypadá to, že se pětigólovém rozdílu už nic měnit nebude.
    88. Červená karta po 2. žluté
     
    88
    Hennel Tehaamoana má po turnaji. Obránce Tahiti eliminoval hrozící únik stažením nabíhajícího protihráče a kvůli druhé žluté kartě odpustil bojiště předčasně.
     
    87
    Různých zdravotních problémů je na obou stranách opravdu dost. Další křeče se tentokrát dostaly do nohy Zalewského.
     
    86
    Talentovaný gólman varšavské Legie byl dobré dvě minuty ošetřován. Zápas však musí dochytat, Poláci už použili všechny tři střídání.
     
    84
    Nakonec z toho byly rohy hned dva, ale polská defenziva si s trochou problémů poradila. Neobešlo se to bez menšího zdravotního problému u brankáře Majeckého, který špatně dopadl na levou nohu.
     
    83
    První a zákonitě největší šance pro Tahiti! Tutehau Tufariua využil volného prostoru před sebou a ze sedmnácti metrů tlačil míč ze svého pohledu k pravé tyči. Nerozchytaný Majecki tam byl včas a vyrazil dobrý pokus na roh.
     
    82
    Moana Pito vyběhl do prázdna a vůbec netrefil Łyszczarzův centr. Jeho spoluhráči každopádně zabránili jakékoliv další střele.
     
    81
    Znovu se nehraje, neboť u Pitovy branky podstupuje ošetření Roonui Tehau. Rozehrávka rohového kopu se o pár vteřin odkládá.

    Michal Břuchanský

    Góly: 18. Bednarczyk, 37. Zylla (Steczyk), 39. Steczyk (Zylla), 61. Steczyk (Zalewski), 74. Benedyczak

    Karty:   35. Tehaamoana (TAH)   88. Tehaamoana (TAH)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 10:1. Střely mimo: 10:3. Rohy: 13:3. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 12:16.
    Poľsko: Majecki – Szota, Sobociński, Stanilewicz, Bednarczyk – Zalewski, Kopacz (58. Benedyczak), Slisz (62. Gryszkiewicz), Zylla (77. Skóraś) – Łyszczarz (C), Steczyk.
    Náhradníci: Mleczko, Niemczycki – Gryszkiewicz, Nawrocki, Puchacz, Walukiewicz, Bogusz, Skóraś, Makowski, Benedyczak.

    Tahiti: Pito – Liparo (46. Tave), Teumere, Tehaamoana, Holozet – Morgant, Bremond (70. Ferrand) – Tufariua, Tehau (C), Vivi (46. Maro) – Kaspard.
    Náhradníci: Capel, Tamatai – Heitaa, Tave, Amau, Araneda, Ferrand, Boube, Maro, Beaumert.

    Rozhodca: Al Amrí (OMA) – Alarcón (PER), Aljeneibi (UAE)

    Diváci: 15 894