Mexiko – Japonsko 0:3 (kon.) | Senegal – Kolumbia 2:0 (kon.) | Ekvádor – Taliansko 0:1 (kon.)
Poľsko – Tahiti 5:0 (kon.)
koniec
Ekvádor
0:1 (0:1)
Taliansko
cz Nedeľa 26.05.2019, 18:00 • Stadion im. Zdzisława Krzyszkowiaka, Bydhošť • Majstrovstvá sveta U20 • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (20:05:55)
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 4:5. Rohy: 13:1. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 14:24.
     
    Je dobojováno! Italové zvítězili i ve svém druhém střetnutí na probíhajícím mistrovství světa a s velkým předstihem slaví postup do vyřazovacího pavouka. Jejich výkon v duelu s Ekvádorci ale neměl žádné světoborné parametry. Svěřenci Paola Nicolata drtivou většinu času bránili, na čemž vůbec nic nezměnilo ani Porozovo vyloučení z jednačtyřicáté minuty. Největší šanci na vyrovnání měli Jihoameričané ještě na konci první půle, kdy Campana zahodil pokutový kop. Po změně stran zůstal obraz hry neměnný, nicméně italský gólman Alessandro Plizzari si už nemusel připsat žádný zákrok.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Prohrávající jedenáctka už rezignovala na konstruktivní řešení a co nejrychleji sypala balóny do vápna. Dobře fungující italská obrana ale nemusela řešit žádnou kritickou situaci.
     
    90+3
    Ve třetí ze čtyř nastavených minut už Ekvádorci nechali hodně otevřená vrátka. Italové byli v přečíslení, ale zmohli se jen na nepovedenou střelu z kopačky Alberica.
     
    90+2
    Italové s přehledem ubránili zmíněný centr i další rohový kop. Campanova těžká hlavička neměla sebemenší šanci na úspěch.
     
    90+1
    Raoul Bellanova šel hodně tvrdě do souboje a kromě toho, že dostal žlutou kartu, daroval Ekvádorcům další standardku z blízkosti levé autové čáry.
     
    90
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Davide Frattesi, přichází Roberto Alberico.
     
    89
    Jestli mohou Ekvádorci něčeho litovat, tak jsou to nevyužité standardní situace. Ani rozehrávka z levého kraje hřiště jim teď k ničemu nepomohla.
    88. Leonardo Campana (ECU)
     
    88
    Výraznou většinu akcí Jihoameričané táhnou po levé straně, kde je hodně aktivní Palacios. Právě ten nyní odcentroval k zadní tyči, kde si Tripaldelli moc nevšímal Campany. Jeho hlavička i tak do prostoru branky nesměřovala.
     
    87
    Christian Capone šel po vhozeném balónu až moc důrazně. Na půlce sáhl loktem do soupeřova obličeje a jako další dostal žlutou kartu.
     
    85
    Čerstvý Segura nedosáhl na Alvaradovu přihrávku do levého křídla. Plizzari s provedením nařízeného odkopu určitě nebude spěchat.
     
    84
    Pro Ekvádorce nepřišel tak krutý trest jako v případě faulu Poroza. Gonzalo Plata si za nesportovní chování donesl žlutou kartu.
     
    83
    Hlavní sudí byl podruhé povolán k obrazovce s videem. Zřejmě jde o prozkoumání drobné Platovy facky do Frattesiho hlavy.
     
    82
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Gianluca Scamacca, přichází Christian Capone.
     
    81
    Rohových kopů mají Ekvádorci k dispozici více než dost. Nyní kopali dva další, ale kromě sražené střely z dálky od Plazy nic moc nevymysleli.
     
    80
    Alessandro Tripaldelli si dal načas s provedením autového vhazování. Italové po něm balón rychle ztratili a Del Prato musel zahrát na roh, aby nepustil do místa určení centr rozběhnutého Palaciose.

    Michal Břuchanský

    Góly: 15. Pinamonti (Scamacca)

    Karty:   65. Palacios (ECU), 84. Plata (ECU) – 45+2. Del Prato (ITA), 58. Scamacca (ITA), 72. Luca Pellegrini (ITA), 87. Capone (ITA), 90+1. Bellanova (ITA)   41. Porozo (ECU)

    Nepremenená penalta: 45+3. Campana (ECU), brankár Plizzari zneškodnil


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 4:5. Rohy: 13:1. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 14:24.
    Ekvádor: Ramírez – Espinoza (C) (60. Plaza), Porozo, Vallecilla, Palacios – Cifuentes, Alcívar (78. Segura) – Plata, Rezabala, Alvarado – Campana.
    Náhradníci: Bellolio, Lara – Arce, Castillo, Estupiñán, Loor, Mina, Plaza, Quintero, Segura.

    Taliansko: Plizzari – Gabbia, Del Prato, Ranieri – Bellanova, Frattesi (90. Alberico), Esposito (73. Colpani), Luca Pellegrini, Tripaldelli – Pinamonti (C), Scamacca (82. Capone).
    Náhradníci: Carnesecchi, L. Loria – Alberico, Candela, Capone, Colpani, Gori, Olivieri, Buongiorno.

    Rozhodca: Machadmeh – Alroalle, Alkalaf (všichni JOR)

    Diváci: 6 717