Nigéria – J. Kórea 2:0 (kon.) | Nemecko – Španielsko 1:0 (kon.) | Francúzsko – Nórsko 2:1 (kon.)
koniec
Nigéria
2:0 (1:0)
Južná Kórea
cz Streda 12.06.2019, 15:00 • Stade des Alpes, Grenoble • Majstrovstvá sveta žien • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Krásné středeční odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Ve Francii právě probíhá historicky osmé mistrovství světa žen a my se společně zaměříme na utkání v základní skupině A, kde na sebe narazí Nigérie a Jižní Korea.
     
    Nigerijky v minulém roce dokázaly opanovat kontinentální šampionát, když ve finálovém duelu přehrály až po penaltovém rozstřelu Jihoafrickou republiku. Od té doby ale nigerijská reprezentace žen nevyhrála dvakrát po sobě. A ideálně nevstoupila ani do mistrovství světa. V prvním duelu narazila Nigérie na favoritky z Norska. Hned v prvním poločase inkasoval africký tým tři góly a o výsledku bylo téměř rozhodnuto, po změně stran už Nigerijky udržely nulu.

    Zatímco Nigérie je šampionem Afriky, tak Jižní Korea si přivezla z mistrovství Asie v loňském roce bronz. V duelu o medaili jasně Korejky přehrály 4:0 Tchaj-wan. Ani Jižní Korea se na úvod šampionátu příliš nepředvedla. Proti domácí reprezentaci Francie nedržela krok ani úvodních deset minut a nakonec si odnesla porážku 0:4.
     
    Úvodní sestavy:

    Nigérie: Nnadozieová – Okekeová, Ohaleová, Ebiová, Ebereová – Uchenduová, Okobi-Okeoghene, Chikweluová – Oshoalaová, Oparanozieová (C), Ordegaová.
    Náhradníci: Oluehiová, Jonathanová – Okoronkwová, Nwabuokuová, Imoová, Kanuová, Ajibadeová, Ayindeová, Ihezuová, Ogebeová, Chukwudiová.

    Jižní Korea: Kim Min-čong – Kim Hje-ri, Hwang Po-ram, Kim To-jon, Čang Sel-ki – Kang Čche-rim, I Min-a, Čo So-hjun (C), Či So-jun, I Kum-min – Čung Sol-pin.
    Náhradníci: Kang Ka-e, Čung Po-ram – I Un-mi, Čong Jong-a, Lim Son-džu, Mun Mi-ra, Kang Ju-mi, Jo Min-dži, Šin Dam-jong, I Joung-džu, I So-tam, Son Hwa-jon.

    Rozhodčí: Pustovojtovová (RUS) – Kuručkinová (RUS), Iugulescuová (ROU).
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Utkání základní skupiny A mezi Nigérií a Jižní Koreou může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Do prvního poločasu vstoupily rozehrávkou ze středového kruhu Korejky. Ihned po rozehrávce se snažila proniknout do útoku Čung, ale proti Okekeové se neprosadila.
     
    3
    Korejská reprezentace začíná aktivněji. Kang si narazil s Čung, ale fotbalisty Nigérie rychle ukončily snažení soupeřek ve středu pole.
     
    4
    Stoperská dvojice korejského týmu si několikrát vyměnila míč. Následně byla v náběhu Kum-min I, ale dále než lehce za polovinu se nedostala.
     
    5
    Na levém kraji korejské záložní řady si řekla o přihrávku So-jun Či. Po kličce Okekeové byla v nadějném náběhu, ale až do vápna se přes Ohaleovou nedostala.
     
    6
    Také Chikweluová se rozběhla do útoku. Z levé strany dokonce centrovala do šestnáctky, ale v ní byla připravená Po-ram Hwang.
     
    7
    Poklidný úvod zápasu pokračuje. Korejky dnes vedené jako hostující tým se snaží kombinovat ve středu pole, ale zatím jim schází potřebná přesnost.
     
    8
    Oshoalaová se stačila vrátit do obrany a pomoci svým spoluhráčkám k zisku míče. Následně se Nigérie vydala na útočnou polovinu, ale daleko po chybě Echendauové nedošla.
     
    9
    Úvodní střela zápasu. Sel-ki Čang pálila z nadějné pozice před vápnem, ale branku Nigérie minula o pořádný kus.
     
    10
    Jižní Korea rozehrávala rohový kop. Před Nnadozievou bylo pořádné horko, ale nakonec africké šampionky nápor soupeřek odvrátily.
     
    11
    Úvodní desetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla. Korejky jsou sice většinu času u balonu, ale k ohrožení jedné z branek ještě nedošlo.
     
    12
    Min-čong Kim musela zasahovat! Po vynikajícím centru z levé strany hlavičkoval přesně k tyči kapitánka Oparanozie Oparanozieová, ale Kim byla u balonu včas.
    12. První šance zápasu nebyla proměněna
     
    13
    Po první šanci zápasu se oba týmy sešly ve středu pole. Kombinace Kang s Čo nebyla z nejpřesnějších a tak mají balon znovu hráčky Nigérie.
     
    14
    Oshoalaová nedošlápla po souboji s Kang ideálně a jen těžce se zvedala z trávníku s bolestivou grimasou.
     
    16
    Ve středu pole se starala o rozehrávku Uchenduová, ale její první přihrávka směrem k Ordegaové skončila jen v moci hostujících fotbalistek.
     
    17
    Čche-rim Kang skončila na trávníku po kontaktu s Ebereovou. Následně Korejky rozehrávaly standardní situaci, kterou si ale pohlídala Nnadozieová.
     
    18
    Ani jeden tým se nemůže na delší dobu usadit na útočné polovině. Ohaleová přihrávala středem na Oparanozieovou, ale ta nezpracovala.
     
    20
    Úvodní dvacetiminutovka branku nepřinesla. Oparanozieová nebyla se svou hlavičkou daleko, ale Kim skvěle zasáhla u své tyče. Nyní pálila Kang, ale i brankářka Nigérie byla připravena.
     
    21
    Hje-ri Kim musela skousnout nepříjemné přišlápnutí levé kopačky. Následně po rozehrávce nezastavila míč na hrací ploše Ordegaová.
     
    22
    To-jon Kim přihrávala podél postranní lajny na Kang, ale ta v běhu nedokázala míč postrčit do pohybu. Rozehrávat může Nnadozeiová.
     
    23
    Kang je na pravé straně trávníku hodně aktivní. Po narážečce s Čung však přišel jen mizerný centr jen přesně do prostoru, kde byla brankářka Nigérie.
     
    24
    Ze střední vzdálenosti pálila také Chinaza Uchenduová, ale i její střela se stočila daleko od branky soupeřek.
     
    25
    Do otevřenější obrany se hnala znovu Kang. Po přistrčení k Min-a I se prezentovala kvalitní ránou, ale míč opět skončil mimo branku.
     
    26
    Po několika soubojích ve středu pole se otevřel prostor Ebereové, ale ta si pomohla pouze faulem na Kim. Ani nyní nedošlo k ohrožení branky.
     
    27
    Nigerijky nyní hrály hodně na riziko při rozehrávce. Ani ve vlastním vápně nechtěly odkopnout balon a nakonec konstruktivní řešení zvládly dohrát.
     
    28
    Min-čong Kim rozehrávala od své branky jen k nohám Oshoalaové. Nigérie se rychle přesunula do vápna soupeře, ale Ordegaové utekl míč za koncovou čáru.
     
    30
    I po půlhodině hry je stav zápasu bezbrankový. Echenduová srazila ve středu pole Min-a I a je pískán faul proti domácím.
     
    31
    Nigérie právě vstřelila branku!
    Nigérie se dostává do vedení! Po souboji ve středu pole letěl do vápna pořádně dlouhý centr, který zasáhla korejská stoperka TO-JIM KIM. Následně skončil míč mimo dosah brankářky Min-čong Kim.
    31. Kim TO-JON - 1:0
     
    32
    Situace se ještě projednává u videa. Zdá se, že balon ještě následně zasáhla rukou Oparanozieová.
     
    33
    Gól je ale potvrzen a zápas může pokračovat za vedení afrických šampionek.
     
    35
    Nigerijky jsou po vedoucí brance při chuti. Po rozehrávce rohového kopu mohla zakončovat Uchenduová, ale míč skončil jen v náručí Kim.
     
    36
    Tvrdou ránu do hlavy inkasovala v souboji s Kang Ebiová, ale hlavní rozhodčí zákrok neviděla přesně a nechala pokračovat ve hře.
     
    37
    Ngozi Ebereová se drala s míčem podél postranní lajny, ale dále než několik metrů za půlící čáru se nedostala.
     
    38
    Už už to vypadalo, že se k ohrožení branky dostanou také Korejky. Sol-pin Čung však chyběl metr, aby zasáhla míč před Nnadozieovou.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Nigérie rozehrávala další rohový kop, ale ten skončil nezdarem, když už první centr skončil za brankou.
     
    41
    Před pauzou se tempo zápasu lehce zvýšilo. Oshoalaová centrovala do vápna, kde ale míč odvrátila na další rohový kop Hwang.
     
    42
    Další rohový kop už byl nebezpečnější. Nejprve zkoušela zakončit přes hlavu Ordegaová, následně zpoza vápna také Chikweluová, ale ani jedna neuspěla.
     
    44
    Minutu před přestávkou se dostala do náběhu Ordegaová, ale v silovém souboji si nepřišla na bránící Hje-ri Kim.
     
    45
    Min-a I šla do nebezpečného skluzu, ale po nastřelení do ruky zůstala s bolestivou grimasou na trávníku. První poločas už nejspíše Nigérie dotáhne do vítězného konce.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase dvě minuty.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Dvě nastavené minuty prvního poločas jsou minulostí. Nigerijky odcházejí do šaten za jednobrankového náskoku nad Jižní Koreou.

    Ani jeden z týmů se v samém úvodu nemohl dostat do tempa. Až hlavička Oparanozieové pořádně vystrašila korejskou brankářku, která ale včas zasáhla u své tyče. Následně přišel nešťastný moment pro To-jon Kim, která tečovala dlouhý pas do vápna do vlastní sítě. Oparanozieová nejspíše ještě míč lehce tečovala rukou, ale i videorozhodčí branku potvrdili.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Druhý poločas rozehráli ze středového kruhu nigerijské fotbalistky. Oshoalaová se pokusila překvapit brankářku z poloviny trávníku, ale mezi tři tyče se netrefila.
     
    48
    Také po změně stran jsou mírně aktivnější africké šampionky. Uchenduová přihrávala podél postranní lajny k obsazené Oshoalaové.
     
    49
    Chikweluová získala míč ve středu pole, poté ale nepřihrála přesně a do útoku se řítila Čung. Ve vápně se jí ale zamotal míč mezi nohama.
     
    50
    Také Korejky se dostávají ke slovu ve druhém poločase. So-jun Či zkoušela upadnout v pokutovém území, ale vidí za to jen žlutou kartu za simulování.
     
    52
    Po dlouhém centru do pokutového území se prosadila k hlavičce Oparanozieová, ale její pokus skončil jen těsně nad brankou.
     
    53
    Po několika přihrávkách se korejský tým přesunul až téměř do vápna. Kang ale klíčové přenesení hry na Čung nezvládla.
     
    54
    Kapitánka Son-hjun Čo pálila ze střední vzdálenosti, ale jen přesně do míst, kde byla připravena nigerijská brankářka Nnadozieová.
     
    55
    Ani ve druhém poločase se nemůžou dostat hráčky do většího tempa. Kang přihrávala podél postranní lajny ke Kim, ale ta už byla obsazena.
     
    56
    Nebezpečí před brankou Nigérie. O průnikovou přihrávku do vápna se postarala Min-a I, ale další posunutí balonu už nedala Čo přesněji.
     
    57
    Střídání v týmu Jižní Korea: ze hřiště odchází Čung Sol-pin, přichází Jo Min-dži.
     
    58
    Střídání v týmu Jižní Korea: ze hřiště odchází I Min-a, přichází Mun Mi-ra.
     
    59
    Už to vypadalo, že se Korejky budou radovat z vyrovnání. Kum-min I doklepla míč do sítě po vyražené střele Mun, ale nacházela se v ofsajdovém postavení.
    59. Neuznaná branka pro ofsajd
     
    60
    I po hodině hry vede Nigérie nad Jižní Koreou jen o jednu branku. Ve druhém poločase jsou ale aktivnější hráčky z Asie.
     
    62
    So-hjun Čo zkoušela překvapit domácí obranu táhlou střelou, ale do branky míč nenasměrovala.
     
    63
    Žlutou kartu vidí po úderu loktem do obličeje soupeřky Rita Chikweluová. Na trávníku musí být ošetřena Kang.
     
    64
    Kang je v pořádku a zápas může pokračovat bez delšího přerušení. Na pravé straně zpracovala míč Kim, ale ve vápně už neobešla Ebiovou.
     
    65
    Na pravé straně měla solidní rychlost Čo, dokonce dostala míč do vápna, kde pálila střídající Jo, ale jen do soupeřky před sebou.
     
    66
    Střídání v týmu Nigérie: ze hřiště odchází Chinaza Uchenduová, přichází Halimatu Ayindeová.
     
    67
    Po souboji s Chikweluovou skončila na trávníku Kum-min I, ihned poté chytla korejskou záložnici také křeč do lýtka.
     
    69
    Nnadozieová odkopávala míč od vlastní branky daleko do středu trávníku. Chikweluová byla následně sražena k zemi a píská se tak proti hostům.
     
    70
    Ohaleová přenesla hru přes celou šířku trávníku na Oshoalaovou, ale dále se nigerijské fotbalistky nedostaly. Faul zapisuje také Ordegaová.
     
    71
    Osinach Ohaleová šla do souboje s Mun příliš agresivně. Pískán je ale faul korejské hráčce a tak mohou pokračovat v tempu fotbalistky z Afriky.
     
    72
    Hje-ri Kim vhazovala zpoza postranní lajny. Následně ale Korejky míč velmi rychle odevzdaly po chybě Či, podobnou nepřesnost vytáhla o něco později i Ebereová.
     
    73
    Žlutou kartu inkasuje za tvrdý faul ve středu pole na Chikweluovu také Po-ram Hwang.
     
    74
    Nnadozieová sice neudržela míč v rukavicích, ale velmi rychle se hracího předmětu ujala bránící Ebiová a vyvezla hru mimo pokutové území.
     
    75
    Nigerijky měly otevřenější prostor po přechodu středové čáry. Následně si ale nerozuměla střídající Ayindeová s nabíhající Ordegaovou.
     
    76
    Nigérie právě vstřelila branku!
    Nigérie přidává druhou branku! Po skvělé práci Ayindeové ve středu pole se míč dostal do pohybu ASISAT OSHOALAOVÉ, která si obhodila brankářku Kim a poté z úhlu zakončila do odkryté sítě.
    76. Asisat OSHOALAOVÁ - 2:0
     
    77
    Střídání v týmu Jižní Korea: ze hřiště odchází Kang Čche-rim, přichází I So-tam.
     
    79
    Korejky začínají otevírat obranu. Ordegaová mířila s míčem do vápna, ale skvěle se stačila vrátit do obrany To-jo Kim.
     
    80
    Korejskému týmu již příliš času na zdramatizování zápasu nezbývá. Navíc k balonu se dostala Oshoalaová, ale nyní únik po levé straně nezakončila.
     
    81
    Další zákrok To-jo Kim na poslední chvíli. Před brankovou lajnou zachytila prudkou přihrávku na zcela volnou Ordegaovou.
     
    82
    Střídání v týmu Nigérie: ze hřiště odchází Francisca Ordegaová, přichází Anam Imoová.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Korejky se nemohou dostat k závěrečnému náporu.
     
    84
    Hwang zastavila přihrávku na Imoovou. Následně se korejská reprezentace dokázala přesunout až do blízkosti vápna, ale Nnadozieová zasahovat nemusela.
     
    85
    Střídání v týmu Nigérie: ze hřiště odchází Asisat Oshoalaová, přichází Uchenna Kanuová.
     
    87
    Uchenna Kanuová se ihned po svém příchodu na trávník zapojila do hry. Po souhře s Chikweluovou se ale u balonu příliš dlouho nezdržela.
     
    88
    Hje-ri Kim vhazovala zpoza postranní lajny. Korejky se poté snažily rychle přesunout hru na útočnou polovinu, ale Mun utekl míč daleko od kopačky.
     
    89
    So-tam I ještě získala míč pro hostující tým. Následně se ale o nepřesný centr postarala bránící Osinach Ohaleová. Už to vypadá, že si Nigérie dojde pro první tři body.
     
    90
    Nápor Korejek se přece jen lehce zvyšuje. Prudký pas do pokutového území nezachytila Ebiová a tak musela Nnadozieová čelit střele Či.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+2
    Korejky se tlačily do pokutového území, ale Mun ani následně Min-dži Jo obranný val afrických šampionek nepropálily.
     
    90+3
    Další akci korejského výběru vedla So-tam I. Ani ona však v pokutovém území nepronikla do vyložené šance až před brankářku Nnadozieovou.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Čtyři nastavené minuty jsou minulostí a zápas končí. Nigérie porazila Jižní Koreu 2:0 a připisuje si první tři body do tabulky základní skupiny.

    Ani jeden z týmů se v samém úvodu nemohl dostat do tempa. Až hlavička Oparanozieové pořádně vystrašila korejskou brankářku, která ale včas zasáhla u své tyče. Následně přišel nešťastný moment pro To-jon Kim, která tečovala dlouhý pas do vápna do vlastní sítě. Oparanozieová nejspíše ještě míč lehce tečovala rukou, ale i videorozhodčí branku potvrdili.

    Po změně stran se Korejky radovaly ze srovnání, ale nadšení netrvalo dlouho. Gólová dorážka Kum-min I přišla jen z ofsajdu a branka tak neplatila. Naopak Nigérie navýšila svůj náskok. Po vynikající práci Okekeové ve středu pole se dostala do úniku Asisat Oshoalaová, která si kličkou poradila s brankářkou Kim a poté zakončila do odkryté sítě.
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 7:3. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 12:9. (16:54:10)

    Vít Schück

    Góly: 31. Kim To-jon (vla.), 76. Oshoalaová

    Karty:   63. Chikweluová (NIG) – 50. Či So-jun (KOR), 73. Hwang Po-ram (KOR)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 7:3. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 12:9.
    Nigéria: Nnadozieová – Okekeová, Ohaleová, Ebiová, Ebereová – Uchenduová (66. Ayindeová), Okobi-Okeoghene, Chikweluová – Oshoalaová (85. Kanuová), Oparanozieová (C), Ordegaová (82. Imoová).
    Náhradníci: Oluehiová, Jonathanová – Okoronkwová, Nwabuokuová, Imoová, Kanuová, Ajibadeová, Ayindeová, Ihezuová, Ogebeová, Chukwudiová.

    Južná Kórea: Kim Min-čong – Kim Hje-ri, Hwang Po-ram, Kim To-jon, Čang Sel-ki – Kang Čche-rim (77. I So-tam), I Min-a (58. Mun Mi-ra), Čo So-hjun (C), Či So-jun, I Kum-min – Čung Sol-pin (57. Jo Min-dži).
    Náhradníci: Kang Ka-e, Čung Po-ram – I Un-mi, Čong Jong-a, Lim Son-džu, Mun Mi-ra, Kang Ju-mi, Jo Min-dži, Šin Dam-jong, I Joung-džu, I So-tam, Son Hwa-jon.

    Rozhodca: Pustovojtovová (RUS) – Kuručkinová (RUS), Iugulescuová (ROU)