La Coruña – Malaga 4:2 (kon.)
koniec
Deportivo La Coruña
4:2 (1:2)
Malaga CF
cz Streda 12.06.2019, 21:00 • Estadio Riazor (La Coruña) • Segunda División • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Boj o poslední postupové místo do španělské nejvyšší soutěže vrcholí, v semifinále se proti sobě představí Deportivo La Coruňa a Málaga CF.
     
    Deportivo La Coruňa

    Fotbalisté Deportiva museli o příčky zaručující play-off bojovat do samotného konce, avšak se přeci jenom usadili na šesté pozici, přičemž na sedmý Cádiz měli náskok čtyř bodů. Deportivo se v závěru sezóny výsledkově zvedlo, hodně napomohla také špatná formá Cádizu, který jakoby se nechtěl dostat do semifinálových bojů. Deportivo za celou sezónu prohrálo pouze osmkrát, navíc hned v sedmnácti případech remizovalo. Co se týče počínání na domácím stadionu, tak tam La Coruňa odehrála jednadvacet zápasů, ve kterých prohrála pouze třikrát. Poslední tři domácí zápasy ale přinesly dvě výhry a také jednu remízu.
     
    Málaga CF

    Na opačné straně stojí Málaga, která se ještě pokusila o přímý postup do španělské nejvyšší soutěže, avšak druhá Granada si své postavení dokázala pohlídat s pětibodovým náskokem. Málaga se tak umístila na třetí pozici, což jí automaticky určilo celek z šesté pozice. Hostující tým tohoto zápasu se v závěru sezóny nacházel ve vynikající formě, vyhrál totiž v pěti po sobě jdoucích zápasech v řadě. Málaga se navíc opírala o druhou nejlepší obranu v soutěži, na druhou stranu se celkem efektivním dojmem jevila také útočná vazba. I tak se Málaga řadila mezi dvojici nejlepších celků na hřišti soupeřů, lepší byla pouze Granada, které pomohlo lepší skóre.
     
    Úvodní sestavy:

    Deportivo La Coruňa: Giménez – Simon, Duarte, Somma, García – Cartabia, Bergantinos (C), Exposito, Pedro – Fernández, Borja
    Náhradníci: Ortola – Boveda, Caballo, Gómez, Quique, Nahuel, Santos

    Málaga CF: Munir – Rodríguez, Hernández, Torres, Ricca (C) – Santos, Bare, Boulahroud, Ontiveros – Blanco, Adrián
    Náhradníci: Kieszek – Boussefiane, González, Koné, Morán, Pacheco, Torres

    Rozhodčí: Soto – Álvarez, Alonso.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Málaga se rovněž poprvé dostala k míči, přičemž kombinovala na vlastní polovině hrací plochy. Hernández poté vyvezl míč za středový kruh.
     
    4
    U postranní čáry si nedovoleným zákrokem pomohl Pedro, naopak na zemi se ocitl Rodríguez. Hosté budou mít k dispozici standardní situaci.
     
    5
    Na pravé straně hrací plochy operoval s míčem Santos, který raději vyprodukoval zpětnou přihrávku, přičemž si s balónem zahrál také Munir.
     
    6
    Hostující brankář se dostal celkem daleko od svého pokutového území, načež roztáhl hru na pravou stranu. Rodríguez mu okamžitě vracel míč.
     
    7
    Najednou jsme sledovali rychlý protiútok Deportiva, avšak Borja uspěchal přechod na druhou polovinu. Pedro mu tak nevěnoval přesnou přihrávku.
     
    8
    Hernández roztáhl hru na pravou stranu, kde si pro přihrávku seběhl Bare, kterému se podařilo roztáhnout hru k levé autové lajně, kde číhal Ricca.
     
    9
    O rozehrávku volného kopu se postaral domácí Duarte, který konstruktivně rozehrál do strany na Sommu, jenž zkoušel najít kolegu Simona.
     
    10
    Boulahroud se dobře zorientoval na vlastní polovině, načež zkoušel přenést hru na pravou stranu. Málaga opět celkem zbytečně zbrzdila hru.
     
    11
    Ontiveros si hodil míč na levou nohu, načež se pokoušel o centrovanou nabídku do pokutového území. Jeho centr dopadl pouze na branku soupeře.
     
    12
    O autové vhazování z pravé strany se postaral hostující Rodríguez. Jeho nabídka směřovala na Blanca, po jehož přihrávce pálil vedle Adrián.
     
    13
    Hosté se na malý moment usadili na polovině soupeře, avšak poté došlo k další zpětné přihrávce. Munir se tak dostal k míči, který poslal do strany.
     
    13
    Žlutou kartu dostává Pedro Sánchez (Deportivo La Coruňa).
     
    14
    Cartabiovi se pro svůj celek podařilo vybojovat rohový kop z pravé strany. Rozehrávka po zemi přinesla zablokovaný centr, následovat bude další roh.
     
    15
    Tentokráte jsme sledovali přímou rozehrávku, přičemž jeden z domácích trefil prvního clonícího protihráče. To se Pedrovi pochopitelně nelíbilo.
     
    16
    Torres to zkoušel dalekonosným nákopem na kolegu Blanca, který se ve vzduchu ale neprosadil. Naopak se k balónu dostal domácí brankář Giménez.
     
    17
    Expositovi se podařilo vydolovat míč, avšak poté ho velice nepřesně přenášel na Borju. To vše znamená, že Málaga bude moci vhazovat.
     
    18
    Za obranu se dostával Fernández, který ještě předával na sebe na Pedra, jehož následná rána směřovala nad branku, Munir tak nemusel zasahovat.
     
    18
    Málaga právě vstřelila branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Ontiveros si na levém křídle dokázal přehodit míč na pravou stranu, načež do pokutového území poslal velice nebezpečný centr, na který si dokázal seběhnout obránce LUÍS HERNÁNDEZ, jenž překonal brankáře Giméneze.
    18. HERNÁNDEZ - 0:1
     
    19
    Blanco tentokráte dokázal uspět v hlavičkovém souboji, avšak Málaga se opět dostala pouze na vlastní polovinu, kde se k míči dostal Munir.
     
    20
    Je tu pokutový kop pro Deportivo!
    20. Penaltový zákrok.
     
    21
    La Coruňa právě vstřelila branku!
    Na vyrovnávací branku jsme nemuseli dlouho čekat! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil CARLOS FERNÁNDEZ, který poslal míč na levou stranu, zatímco se Munir vydal opačným směrem.
    21. FERNÁNDEZ - 1:1
     
    25
    Máme za sebou více než dvacet minut hry, zatím jsme se dočkali už dvou branek. Nezaujatý fanoušek musí být s průběhem utkání spokojen.
     
    26
    Začíná se skutečně hodně přitvrzovat. Tentokráte k nedovolenému zákroku sáhl hostující zadák Rodríguez, který byl v souboji o míč příliš pozdě.
     
    27
    Po jednom ze soubojů skončil na zemi jeden z hráčů Deportiva. Hlavní sudí po delší prodlevě přerušil hru, chvíli se tak určitě hrát nebude.
     
    28
    Už se opět pokračuje ve hře. Mezitím si na pravou stranu dokázal seběhnout Santos, jehož okamžitý pokus o centr skončil na kopačce soupeře.
     
    29
    Také Málaga si vyzkoušela vůbec první rozehrávku rohového kopu. Z pravé strany ho rozehrál Boulahroud, po jehož centru trefil protihráče Hernández.
     
    30
    Hodně diskutabilní moment. Baré totiž v roli posledního hráče rychlostně strádal, toho využil Cartabia, která donutil protihráče faulovat.
     
    31
    Na vlastní polovinu se musel vracet Fernández, který si ale vysloužil potlesk zaplněného stadionu. Poté ale Cartabia přihrával mimo dosah spoluhráčů.
     
    32
    García zasahoval u rohového praporku, kde vypíchl míč za cenu dalšího rohového kopu. Centrovaná nabídka tentokráte našla pouze Exposita.
     
    33
    K rozehrávce volného kopu se postavil domácí Bergantinos. Jeho centr měl dobrou výšku, avšak našel pouze rukavice brankáře Munira.
     
    34
    Také domácí brankář Giménez si vyzkoušel odkop od své branky. Nakonec jsme sledovali nákop na pravou stranu, kde se Simon nedokázal prosadit.
     
    35
    Posléze následoval rohový kop z levé strany. Pedro ho kroutil směrem do branky, avšak u přední konstrukce dokázal zasáhnout Ontiveros.
     
    36
    Na zadní tyči si nebezpečně naskakoval právě Borja, jehož hlavička putovala zhruba metr vedle branky. Munir nakonec zasahovat nemusel.
     
    37
    Málaga právě vstřelila branku!
    Hosté jdou opět do kýženého vedení! Zdánlivě nenápadné počínání v podání JAVIERA ONTIVEROSE, který natáhl z dobrých pětatřiceti metrů ke střele, jenž překvapivě skončila až za brankářem Giménezem. Nádherný fotbalový moment!
    37. ONTIVEROS - 1:2
     
    38
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    42
    Jako první se k míči dostal Duarte, který to u postranní čáry provedl vynikajícím způsobem. Posléze následoval odkop ke středovému kruhu.
     
    43
    Giménez se postaral o rozehrávku od své branky, který po zemi posílal na kopačku Sommy. Deportivo se pomalu a jistě dostává na druhou stranu.
     
    44
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta prvního poločasu, dost možná se bude ještě nastavovat.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl hodně zajímavou podívanou. V úvodu utkání jsme sledovali celou řadu nepřesností, avšak poté se do vedení dostala Málaga, což jí moc dlouho nevydrželo. Na opačné straně totiž v pokutovém území fauloval Ricca a Deportivo se dostalo k vyrovnávací brance. I tak si hosté vzali vedení zpět, což vydrželo až do konce prvního poločasu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu přišel nedovolený zákrok na domácího Pedra. La Coruňa rozjela kombinaci na vlastní polovině hrací plochy.
     
    49
    García trefil pouze dobře stojícího protihráče, od kterého se míč odrazil ven z hrací plochy. Následný rohový kop v podání Pedra prodlužoval vedle Somma.
     
    50
    Borja se drzým způsobem dostával do pokutového území, avšak ve finální fázi za sebou nechal balón. Toho okamžitě využil pozorný Hernández.
     
    51
    Na opačné straně se Blancovi podařilo roztáhnout hru na Adriána, který krátce poté centroval do pokutového území, kde se nacházel Duarte.
     
    52
    Na pořadu dne byl další rohový kop pro domácí. Velezkušený Pedro ho posílal k hranici malého vápna, kam se jako první dostal hostující Adrián.
     
    53
    Před malým momentem musel hlavní sudí řešit jeden z osobních soubojů. Nakonec si nedovoleně počínal Ontiveros, který kartu ale nevyfasoval.
     
    54
    Deportivo to opět zkoušelo od vlastní poloviny, přičemž se míč dostal na kopačku Simona, který raději volil zpětnou přihrávku až na Duarteho.
     
    55
    Najednou měl hodně prostoru kolem sebe Pedro, kterému se podařilo najít lépe postaveného Borju, jenž ale nic kloudného nedokázal vymyslet.
     
    56
    La Coruňa právě vstřelila branku!
    Jenomže tu máme vyrovnávací branku v podání domácích! Deportivo rozjelo celkem nenápadnou kombinaci, přičemž Cartabia posílal přízemní přihrávku do pokutového území, kde si pro ní seběhl PEDRO SÁNCHEZ, jenž nekompromisně propálil Munira.
    56. PEDRO - 2:2
     
    57
    Nakonec se k překvapivému zakončení dostal Fernández, který ale pálil vysoko nad branku. Ani v tomto případě nemusel brankář Munir zasahovat.
     
    58
    Munir byl i tentokráte na svém místě, v tomto případě se dostal včas pod míč. Následoval výhoz do strany, přičemž se Santos dostává kupředu.
     
    59
    Aktivní Pedro si nyní nedokázal pohlídat svůj náběh za obranu. Toho si pochopitelně všiml také hlavní sudí, který signalizoval ofsajdové postavení.
     
    60
    U pokutového území skončil na zemi Fernández, avšak sudí nechal pokračovat ve hře. Hostující celek logicky musel uklidnit hodně rozháranou hru.
     
    61
    Nakonec to z velké vzdálenosti zkoušel domácí Cartabia, jehož projektil vystoupal vysoko nad branku. Munir tak bude rozehrávat od branky.
     
    62
    O přihrávku si řekl Simon, který okamžitě cpal míč do pokutového území, kde se nacházel Hernández. Málaga se celkem v poklidu dokázala ubránit.
     
    63
    Na pořadu dne byla celkem nadějná standardní situace. Rozehrávku si nakonec vzal na starost Ontiveros, jehož pohotová rána skončila na tyči.
     
    63
    La Coruňa právě vstřelila branku!
    To jsou věci, domácí hráči jdou totiž do vedení! Pedro dokázal propasírovat přihrávku na Cartabiu, který vynikajícím lobem přehodil brankáře Munira, přičemž ještě na brankové čáře dokázal zasunout míč do prázdné branky CARLOS FERNÁNDEZ.
    63. FERNÁNDEZ - 3:2
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, domácí hodně rychle otočili stav. V tuto chvíli by se trochu potřebovala probrat také Málaga.
     
    65
    Málaga se daleko s míčem nedostala, naopak se vynikajícím způsobem podařilo zasáhnout Cartabiovi. Z ochozů se ozývají oslavné chorály.
     
    66
    Střídání v týmu Málaga CF: ze hřiště odchází Badr Boulahroud, přichází Erik Morán.
    Střídání v týmu Málaga CF: ze hřiště odchází Adrián, přichází Dani Pacheco.
     
    67
    Nakonec jsme sledovali rozehrávku dalšího rohového kopu, který ještě zkoušel vracet před branku Torres, avšak našel pouze protihráče.
     
    69
    Střídání v týmu Deportivo La Coruňa: ze hřiště odchází Pedro Sánchez, přichází Matias Nahuel.
     
    73
    Sledovali jsme dalekonosný odkop od branky Giméneze. Do vzduchu se pokoušel dostat Borja, kterého důrazným způsobem přehlavičkoval Torres.
     
    74
    U postranní čáry si obrannou povinnost splnil Rodríguez, který za sebe nepustil Cartabiu. Následné autové vhazování přineslo útočný faul Nahuela.
     
    75
    Santos se postaral o centr z velké vzdálenosti, avšak v pokutovém území našel pouze hlavu soupeře. Následné zakončení bylo zablokováno na roh.
     
    76
    Šestý rohový kop Málagy rozehrával právě Santos. Jeho centr směřoval na Blanca, který ještě předkládal pod sebe, kde Somma blokoval střelu.
     
    77
    Na řadu přišel ještě jeden rohový kop, který brankář Giménez nedokázal vůbec zasáhnout. Naštěstí pro něj, se za ním nacházel jeden ze spoluhráčů.
     
    78
    La Coruňa právě vstřelila branku!
    Důležitá branka v podání domácího celku! Přenesení hry směřovalo na levou stranu, kde se nacházel BORJA VALLE, který si v pokutovém území hodil míč na pravou nohu, načež pálil k přední konstrukci. Munir byl u tyče příliš pozdě, míč skončil až v síti.
    78. BORJA - 4:2
     
    79
    V tuto chvíli to bude pro Málagu hodně složité, nadějnější pozici do odvetného zápasu má Deportivo. Do konce zápasu zbývá hodně času.
     
    80
    Střídání v týmu Málaga CF: ze hřiště odchází Pau Torres, přichází Diego González.
     
    81
    Střídání v týmu Deportivo La Coruňa: ze hřiště odchází Fede Cartabía, přichází Diego Caballo.
     
    82
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Deportivo se skutečně jeví mnohem aktivnějším dojmem, Málaze by prospěla kontaktní branka.
     
    83
    O autové vhazování z levé strany se postaral Ricca, který zkoušel spolupracovat s Ontiverosem, jenž nepřesně vracel na prvně jmenovaného.
     
    85
    Střídání v týmu Deportivo La Coruňa: ze hřiště odchází Borja Valle, přichází Vicente Gómez.
     
    87
    Hra se nám trochu uklidnila, avšak stále jsou u míče hostující hráči. Sledujeme ale kombinaci daleko od šestnáctky soupeře.
     
    88
    Střídající Gómez se nakonec dokázal protáhnout až k centru, který se ale snesl ven z hrací plochy. Munir okamžitě posílal míč na levou stranu.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Domácí stále vedou o dvě branky, avšak můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Javier Ontiveros (Málaga CF).
     
    90+2
    Málaga si vybojovala ještě jeden rohový kop. Ontiveros ho posílal k hranici malého vápna, kam se nejvýše do vzduchu dostal domácí Somma.
     
    90+3
    Giménez musel zasahovat na přední tyči, z čehož logicky vznikl další rohový kop. Nápor hráčů Málagy tentokráte skončil u dalšího z protihráčů.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Málagy, která svého soupeře porazila poměrem 4:2. Do druhého poločasu si hostující celek odnesl vedení 2:1, což mu naopak spíše uškodilo. Deportivo si vytvořilo hodně velký nápor, který nakonec přinesl otočení nepříznivého stavu. Aby toho nebylo málo, tak se domácí hráči radovali ještě jednou, což bylo pro tento zápas vše. Málaga tak bude v odvetném zápase dotahovat manko z prvního zápasu.
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 6:3. Rohy: 7:9. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:13. (22:50:29)

    David Suchý

    Góly: 21. Fernández (pen.), 56. Pedro, 63. Fernández, 78. Borja – 18. Hernández, 37. Ontiveros

    Karty:   13. Sánchez (DEP) – 26. Rodríguez (MLG), 30. Baré (MLG), 90+1. Ontiveros (MLG)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 6:3. Rohy: 7:9. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:13.
    Deportivo La Coruña: Giménez – Simon, Duarte, Somma, García – Cartabia (81. Caballo), Bergantinos (C), Exposito, Pedro (69. Nahuel) – Fernández, Borja (85. Gómez)
    Náhradníci: Ortola – Boveda, Caballo, Gómez, Quique, Nahuel, Santos

    Malaga CF: Munir – Rodríguez, Hernández, Torres (80. González), Ricca (C) – Santos, Baré, Boulahroud (66. Morán), Ontiveros – Blanco, Adrián (66. Pacheco)
    Náhradníci: Kieszek – Boussefiane, González, Koné, Morán, Pacheco, Torres

    Rozhodca: Soto – Álvarez, Alonso

    Diváci: 24140
    Sobota 15.06.2019
    Malaga - La Coruña 0:1

    Góly: 82. Bergantiňos

    Karty:   10. Hernández (MLG), 41. Baré (MLG), 75. González (MLG), 89. Ontiveros (MLG) – 35. Boveda (DEP), 38. Fernández (DEP), 68. Giménez (DEP)

    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 22:2. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 20:16.