Egypt – Tanzania 1:0 (kon.)
koniec
Egypt
1:0 (0:0)
Tanzania
cz Štvrtok 13.06.2019, 21:00 • Borg El Arab Stadium (Borg El Arab) • Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    To je z mé strany pro dnešek vše, děkuji Vám za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (23:05:35)
     
    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 8:4. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:18.
     
    Je konec. Egypt vítězí překvapivě pouze 1:0 ale musíme brát v potaz, že se jednalo pouze o přátelské utkání, to celé, kde jim o něco půjde vypukne již 20.6. Tanzánie byla lepší až v druhém poločase, kdy se dokonce třikrát dostali do zakončení, ale branku nevstřelili. Hráčem utkání byl nakonec zvolen střelec jediné branky a tím je AHMED EL MOHAMADY.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Hra je opět v plném proudu, ale utkání je již zřejmě rozhodnuté, Tanzánie se ještě rvala dopředu, obrana Egypta ji ale nic nechtěla dovolit!
     
    90+1
    Tanzánie dlouho kombinovala na polovině Egypta, ovšem poté přišla špatná přihrávka a protiútok Egypta byl na světě! Z levé strany přišel vynikající centr, na který si seběhl Koka, místo míče však udeřil brankáře!
     
    90
    Rozhodčí nastavuje ještě čtyři minuty!
     
    89
    Střídání v týmu Egypt: ze hřiště odchází Warda, přichází Mohsen.
    88. Gennesh předvedl jistý zákrok.
     
    88
    Gennesh se musel činit! Na bránu Egypta běžel osamocený Samatta, který se následně dostal i do zakončení zpoza vápna, jeho ránu do horní části branky mu však Gennesh skvěle vyrazil!
     
    86
    Utkání nakonec sleduje 10000 diváků, můj tip tedy nevyšel a to o devět tisíc. Oproti kapacitě stadionu je to však stále málo, uvidíme zda i při Poháru Afrických Národů, bude taková návštěva.
     
    85
    Pro Tanzánii byl k dispozici nadějný přímý kop, ovšem kdyby byl Salum o něco vyšší mohlo být srovnáno.
     
    84
    Dnešní utkání sleduje 10000 diváků.
     
    82
    Poprvé za 82. minut byl vidět druhý útočník Msuva, do této chvíle se snad jen jednou dotkl míče, nyní to ale zkusit z cca 25 metrů, jeho dalekonosný pokus však skončil vysoko nad!
     
    80
    Ani druhý pokus neskončil v síti. Rohový kop putoval na přední tyč, ale jak už to v tomto utkání bývá, tam stál připravený obránce.
     
    79
    Střídání v týmu Tanzanie: ze hřiště odchází Mussa, přichází Husseini.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Warda (Egypt).
     
    78
    Rohový kop letěl dobře, jenže ani jeden z hráčů Egypta si na něj nevyskočil, hráči však mohou děkovat jednomu z obránců, který míč poslal znovu do zámezí.
     
    77
    Utkání se blíží ke konci, Mohamed Salah, nebo Elneny se ani nerozcvičují, to vypadá, že je v dnešním utkání asi neuvidíme. Nyní je tu ale rohový kop pro Egypt.
     
    75
    Koka se pokoušel poslat do běhu Trézégueta, který si o přihrávku hlasitě žádal, když k tomu nastalo, na poslední chvíli ji zablokoval čerstvý Mtoni.
     
    73
    Střídání v týmu Tanzanie: ze hřiště odchází Morris, přichází Mtoni.
    71. Wardovo zakončení skončilo těsně vedle.
     
    71
    To jsou věci! Hra se nám pěkně rozhoupala. Vzápětí na to, se z protiútoku dopředu dostali domácí, konkrétně Warda, a ten zkusil štěstí zpoza vápna, k radosti chyběly centimetry!
     
    70
    Dopředu se po velmi dlouhé době dostali i hráči v modrém a málem bylo srovnáno! Mussa prošel kolem dvou obránců, následně si našel dobré místo pro zakončení, ale stejně jako v druhém poločasu branku minul.
     
    68
    Egypt se zaslouženě dostal do vedení, skóre 1:0 je však stále překvapující, protože se očekávalo velké skóre ze strany Egypta, realita je ale jiná.
     
    66
    I přesto, že brankář Tanzánie Manula dnes předvedl pár skvělých zákroků, tak dá hlavní kouč šanci i mladému Magovi ?
    64. El MOHAMADY - 1:0
     
    64
    Egypt právě vstřelil branku!
    A máme tu konečně branku!! Z pravé strany přišel skvělý centr na zadní tyč, konkrétně z kopačky Mansoura. Na zadní tyči nejvýše vyskočil AHMED EL MOHAMADY a poslal Egypt do vedení!
     
    63
    Hegazi se snažil protlačit mezi dvěma obránci na polovině Tanzánie, ti se však semkli a pořádně ho zamáčkli, až nakonec o míč přišel.
     
    62
    Střídání v týmu Tanzanie: ze hřiště odchází Bocco, přichází Ulimweungu.
     
    61
    A ve hře je první z mnoha hvězd Egyptského kádru, konkrétně hráč tureckého Kasımpaşa, Trézéguet, dočkáme se od něj gólu ?
     
    60
    Střídání v týmu Egypt: ze hřiště odchází Soliman, přichází Trézéguet.
     
    59
    Z levé strany přišla další vydařená přihrávka, na kterou si ještě lépe sbíhal Warda, ovšem než k míči přiběhl, měl ho na kopačce obránce Yondani.
     
    58
    Egypt v druhém poločase naprosto dominuje, ale na střely to vypadá, jakoby si hráči dnes obuli kopačky obráceně.
     
    56
    Kolikrát byl dnes Warda zfaulován, bych nenapočítal na jedné ruce, natož na dvou. Další přímý kop pro Egypt byl již o něco lepší, ale stále nepřišlo to přesné gólové zakončení.
     
    55
    Egypt rozehrál přímý kop, který měli k dispozici na krátko, po pravé straně se probojoval až k zakončení čerstvý Mansour, branku však netrefil a to o velký kus.
     
    53
    A nyní je tu zranění hostujícího hráče, konkrétně Mao Mkami, vypadá to, že mu teče krev z obočí a do utkání již nenastoupí.
     
    52
    Střídání v týmu Egypt: ze hřiště odchází Kamel, přichází Mansour.
     
    52
    Žlutou kartu dostává Yondani (Tanzanie).
     
    51
    Ten gól tam zřejmě nepadne!! Zpoza vápna střílel Kamel, jenže jeho ránu brankář pouze vyrazil, to však nemění na tom, že Soliman nedal gól ani z tutové blízkosti!
     
    50
    Střídání v týmu Egypt: ze hřiště odchází Ashraf, přichází Koka.
    Střídání v týmu Egypt: ze hřiště odchází Hamed, přichází Ghazal.
     
    49
    Přímý kop letěl přímo na bránu, brankář Manula však vytáhl precizní zákrok a zachránil tak Tanzánii před inkasováním.
     
    48
    Žlutou kartu dostává Ramadhani (Tanzanie).
     
    47
    Další nebezpečný faul Tanzánie! Warda putoval skoro sám na bránu, na hranici vápna ho však zfauloval Ramadhani a dostává žlutou kartu.
     
    46
    Střídání v týmu Egypt: ze hřiště odchází Al Shenawy, přichází Gennesh.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:04.
     
    Za námi je konec prvního poločasu. Celý poločas byli lepší domácí hráči z Egypta, na držení míče je to 70% ku 30%, ovšem branku jsme neviděli. Egypt měl mnoho šancí, ale brankář, nebo obránci byli proti. Šance měli i hosté, tam zase chybělo přesné zakončení. Druhý poločas by měl přinést hvězdy, jako je Salah, Elneny, nebo také Trézéguet, tak snad se branek dočkáme.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Neuvěřitelné!! Přímý kop byl zahrán velmi dobře. Míč ve vápně tečoval Kamel, na zadní tyči dorážel El Mohamady, jenže na poslední chvíli do střely vlétl jeden z obránců!
     
    45+1
    Žlutou kartu dostává Mao (Tanzanie).
     
    45
    Rozhodčí nastavuje jednu minutu.
     
    43
    A další faul. Vypadá to, že Warda a Alaa jsou dnes na mušce Tanzánských hráčů, protože snad jen tyto dva hráče faulují. Alaa je ošetřován, zatímco Mohamed Salah vtipkuje s hráči na střídačce.
     
    41
    Rohový kop Egypta, směřoval na přední tyč, ovšem míč se k žádnému spoluhráči nedostal, páč tam byl připraven jeden z obránců.
     
    40
    Hostující hráči v modrém začínají poměrně dost faulovat, pokud tak hodlají hrát i na Africkém šampionátu, zázrak tam neuhrají.
     
    38
    Za míč se postavil Soliman, který zkusil štěstí a střílel přímo na bránu. Jeho točená placírka, která letěla velmi dobře, však brankáře Manulu neprostřelila!
     
    36
    Mao zbytečně fauluje Wardu a vypadá to i na vážné zranění, jelikož Warda zůstává ležet na zemi. Každopádně pro Egypt je tu přímý kop z cca 21 metrů!
     
    34
    Dvě šance, ale ani jedna v brance!! Nejdříve přišla dobrá kombinace s následným zakončením zpoza vápna Solimana, ale brankář Manula předvedl famózní zákrok. Vzápětí na to nastal rohový kop, ale hlavička Hegaziho letěla těsně nad!
     
    33
    Po dalších třech minutách, přišlo konečně něco jiného než přihrávky a byl to centr z levé strany, konkrétně z kopačky Ashrafa. Do vápna si nabíhal Warda, ale obránce byl silnější.
     
    31
    Domácí se již přes dvě minuty drží na polovině Tanzánie, kde rychle kombinují, ale stále na jednom místě. Od útočníků není vidět žádný pohyb či náběh, tak to musel Emad zkusit z dálky, ovšem neúspěšně.
     
    29
    Další pokus z pravé strany! Pravá strana je dnes domácích velmi oblíbené, nyní odtamtud letěl další centr do vápna, na ten si již podruhé sbíhal Hamed, u míče byl však jako první brankář.
     
    28
    Na gól stále čekáme, Egypťané k němu však byli blízko, ovšem mířidla dnes hráčům v červeném zřejmě selhaly.
     
    27
    Stadion s kapacitou 86 000 diváků, je zaplněný tak z 3%, tipuji, že je tu tak 1500 diváků.
     
    25
    Žlutou kartu dostává Ashraf (Egypt).
     
    24
    Tak to byla škoda! Do vápna se dostal další dobrý míč, ten ihned tečoval Warda, jenže jeho pokus byl zblokovaný obráncem, na zadní tyči však stál domácí Soliman, ale balón se mu zapletl mezi nohy, tudíž branku nedává!
     
    22
    Domácí měli k dispozici dva rohové kopy v řadě, ani jeden však branku vůbec neohrozil.
     
    21
    Ashraf ukázal všem, jak dobré a dlouhé centry má. Do vápna poslal pěkný centr na zadní tyč, kam se rval Warda, jeho hlavičku mu ale na roh vyrazil brankář.
     
    20
    Hráči tuzemské Egyptské ligy zatím nepředvádí příznivý výkop. Je pravda, že v týmu je hodně hráčů z Al Ahly a Zamaleku, což jsou dva odvěký rivalové a zřejmě rivalita pokračuje i v národním týmu.
     
    18
    Teď ale zpátky na druhou stranu! Úplně stejná situace, jako dvě minuty zpět. Obrana Tanzánie zaspala a Kamel dostal hodně prostoru na střelu, jediné štěstí co hosté měli, že Kamel netrefil bránu.
     
    16
    Tanzánie má v posledních minutách poměrně velký tlak. Nyní do vápna přilétl jakýsi centr z levé strany, sice ve vápně žádnou neplechu nenadělal, ale klidně tomu tak mohlo býti.
     
    15
    Málem se nám měnilo skóre!! Obránci Egypta nechali úplně nehlídaného a nebezpečného Mussu, který si následně našel dobré místo pro zakončení, ale jeho rána zpoza vápna letěla pouze vedle pravé tyče!!
     
    13
    Faul byl sice jen tak tak, ale přímý kop už tak hezký nebyl. Za balón se postavil Warda, který zkusil střelu přímo na bránu, ta ale skončila pouze v obranné zdi.
     
    12
    Mussa teď ukázal, jaké štěstí má. Warda už byl na hranici vápna a měl připraveno vše na střelu, Mussa ho ale nebezpečně zfauloval a může být rád, že to není penalta.
     
    10
    A ani tady se neradujeme z branky. Roh sice letěl do středu vápna, kde se do hlavičky tlačil Bocco, ovšem Hamed byl vyšší a balón poslal do bezpečí.
     
    9
    Vzápětí na to, hosté založili protiútok, po levé straně a bude se zahrávat roh i zde.
     
    8
    První rohový kop v zápase, zahrávali hráči v červeném. Míč směřoval na přední tyč, ale tam byli připravení dva obránci.
     
    7
    Soliman to udělal perfektně. S míčem putoval směrem k bráně Tanzánie, ovšem přes dva obránce by se neprotáhl, tudíž se nechal faulovat a pro svůj tým vybojoval přímý kop.
     
    6
    El Mohamady utekl všem obráncům Tanzánie, po pravé straně, následně se dostal až na hranici malého vápna, odkud se snažil přihrát na zadní tyč, kde byl již připravený na střelu Soliman. Jenže do přihrávky mu skočil brankář!
     
    5
    Máme tu první menší faul na středu hřiště. Alaa nečekal, že Morris bude tak rychlý a hold si musel pomoct faulem, pro hosty je tu tak volný kop.
     
    4
    Tanzánci se hnali do útoku. Salum dobře posunul míč na volného Mussu, jenže vzápětí k němu přiběhl silnější a vyšší obránce Hamed a o míč rázem přišel.
     
    3
    První šance Egypta! Z pravé strany přilétl dobrý centr, na který si na hranici malého vápna sbíhal Kamel, jeho hlavičkový pokus však letěl těsně nad!
     
    2
    Hvězdy Egyptského týmu začínají na střídačce, tudíž se je dočkáme až ve druhém poločase, teď se můžeme kochat mladými hráči obou týmů.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali domácí fotbalisté, kteří míč ihned poslali dozadu, kde momentálně kombinují.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou týmu jsou již připraveni na hřišti. Egypt nastupuje v červených dresech, Tanzánie v dresech modrých.
     
    Úvodní sestavy:

    Egypt: Al Shenawy – Alaa, Hamed, Ashraf, El Mohamady – Kamel, Bekhit, Hegazi, Emad – Soliman, Warda
    Náhradníci: El Shenawy – Koka, Hamdy, El Mohamady, Mohsen, Gaber, Gennsesh, Salah, Elneny, Ghazal, Trézéguet

    Tanzanie: Manula – Ramadhani, Yondani, Mao, Michael – Salum, Morris, Bocco, Msuva – Mussa, Samatta
    Náhradníci: D. Maga – Mtoni, Kalambo, Mnata, Husseini, Yahya, Philipo, Ulimweungu, Domayo.
     
    Vzájemná utkání

    4.6.2016 – Tanzánie – Egypt 0:2
    14.6.2015 – Egypt – Tanzánie 3:0
    5.1.2011 – Egypt – Tanzánie 5:1
    5.11.2009 – Egypt – Tanzánie 5:1
    12.3.1980 – Egypt – Tanzánie 2:1
     
    Tanzánie bude velký outsider, odpovídají tomu i kurzy na sázkových kanceláří a hlavně vzájemná bilance, kterou s Egyptem mají. Z pěti zápasů ani jeden nevyhráli, Egypt vždy vyhrál. V sestavě Tanzánie by měl nastoupit i hráč, který hájí barvy Vyškova, uvidíme tedy zda se ho dočkáme. Ovšem i Tanzánii čeká velký turnaj Afrických národů, první zápas odehrají v Káhiře a to proti favorizovanému Senegalu. Pro Tanzánii je to velký úspěch, tak uvidíme jestli se jim podaří i další překvapení.
     
    Egypt bude jasným favoritem tohoto klání. Po dlouhých tří měsících půjdou hráči opět do boje a to proti Tanzánii, kterou z předchozích pěti vzájemných utkání dokázali vždy porazit. Uvidíme, zda do sestavy bude zařazen Salah či Elnemy. Pohár Afrických národů začíná již 20.6. a to utkáním Egypt – Zimbabwe. Egypt, jakožto hostitel turnaje očekává velkou návštěvu, protože fanoušci věří, že jejich tým zvládne obhájit turnaj a to před vlastními diváky.
     
    Dobrý den všem fanouškům a fanynkám fotbalu! Dnes máme na programu přátelské utkání a to mezi Egyptem a Tanzánií. Domácí Egypt se připravuje na Pohár Afrických národů, tudíž můžeme očekávat silnou sestavu. Utkání se odehraje na poměrně velkém stadionu v Borg El Arab, zde se také bude hrát i již zmiňovaný velký turnaj. Výkop je stanoven na 18:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Gerard Filip

    Góly: 64. Mohamady

    Karty:   25. Ashraf (EGY), 78. Warda (EGY) – 45+1. Mao (TNZ), 48. Ramadhani (TNZ), 52. Yondani (TNZ)


    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 8:4. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:18.
    Egypt: Al Shenawy (46. Gennesh) – Alaa, Hamed (50. Ghazal), Ashraf (50. Koka), El Mohamady – Kamel (52. Mansour), Bekhit, Hegazi, Emad – Soliman (60. Trézéguet), Warda (89. Mohsen)
    Náhradníci: El Shenawy – Koka, Hamdy, El Mohamady, Mohsen, Gaber, Gennesh, Salah, Elneny, Ghazal, Trézéguet, Mansour

    Tanzania: Manula – Ramadhani, Yondani, Mao, Michael – Salum, Morris (73. Mtoni), Bocco (62. Ulimweungu) , Msuva – Mussa (79. Husseini), Samatta
    Náhradníci: D. Maga – Mtoni, Kalambo, Mnata, Husseini, Yahya, Philipo, Ulimweungu, Domayo

    Diváci: 10000