Mallorca – Albacete 2:0 (kon.)
koniec
RCD Mallorca
2:0 (1:0)
Albacete Balompié
cz Štvrtok 13.06.2019, 21:00 • Iberostar Estadi (Palma de Mallorca) • Segunda División • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Krásný čtvrteční večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Většina evropských soutěžích už je u konce, ale ve Španělsku se ještě bojuje o účast mezi elitou. První duel barážového střetnutí obstarají Mallorca s Albacate.
     
    Mallorca zakončila ročník ve druhém nejvyšší španělské soutěži na páté příčku, i přesto, že v posledních pěti zápasech zvítězila jen v jednom případě a to když v domácím prostředí přehrála Almerii 1:0, hosté dohrávali úplný závěr dokonce bez třech vyloučených hráčů! Od té doby ale Mallorca padla stejným skóre s La Coruňou, na závěr ligy poté vybojovala dva remízové výsledky s Granadou a Extremadurou.

    Ani Albacete nemělo zdařilý závěr základní části. I přes tři porážky z posledních čtyřech zápasů ale skončilo na čtvrté pozici, která zajistila postup do playoff o LaLigu. Také Albacate na konci roku padlo těsně s Granadou. O jednu branku poté prohrálo Albacete také s nebezpečnou Malagou a v posledním kole 0:3 na trávníku Almerie.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    10.02. 2019 Albacete – Mallorca 2:0
    23.09. 2018 Mallorca – Albacete 1:3
    08.05. 2016 Albacete – Mallorca 1:0
    06.12. 2015 Mallorca – Albacete 2:0
    24.05. 2015 Albacete – Mallorca 4:2
     
    Úvodní sestavy:

    RCD Mallorca: Reina – Sastre, Valjent, Raillo, Estupiňán – Pedraza – Suárez, Rodríguez, Sevilla, Lago – Prats
    Náhradníci: Parera – Cabrera, Stoičkov, Gámez, López, Mohammed, Campos

    Albacete Balompié: Nadal – Terejo, Gorosito, Gentiletti, García – Susaeta, Torres, Febas, Bela – Manaj, Zozulja
    Náhradníci: Churripi – Barri, Acuňa, Valderrama, Herrera, Malsa, Caro

    Rozhodčí: Pulido – Carreňo, Ortiz.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    O rozehrávku ze středového kruhu se postarali domácí fotbalisté. Ihned přišel dlouhý nákop až k vápnu Albacete a první střela, kterou ale poslal Prats vedle branky.
     
    3
    Také hosté se dostali na moment na útočnou polovinu trávníku. Belovi ale utekl míč za postranní čáru a tak mohl vhazovat Joan Sastre.
     
    4
    Po faulu na Rodrígueze mohl rozehrávat z klidové pozice Sevilla, domácí ale ztratili míč a jen díky dalšímu faulu Manaje se nemohl hnát do samostatného úniku Zozulja.
     
    5
    Prats se zkoušel vymotat z obležení několika soupeřů, ještě předal míč Sevillovi, který ale po lehkém kontaktu upadl na hranici vápna. Faul se ale nepíská.
     
    6
    Rey Manaj si přebíral míč po přihrávce od Torrese, následně se vzdálil od brnánícího Valjenta, ale to už je pískán ofsajd.
     
    7
    Domácí fotbalisté si žádali odpískání pokutového kopu po faulu na Rodrígueze. Hlavní rozhodčí ale neměl dobrý výhled a pomoc videa dnes není k dispozici.
    7. Sporný zákrok v pokutovém území
     
    8
    Mallorca pokračuje v aktivním přístupu v úvodních minutách zápasu. Estupiňán spěchal za míčem na levé straně, ale kolem Tereja se neuvolnil.
     
    9
    Júnior Lago centroval z levé strany do pokutového území Albacete, ale míč jen prosvištěl kolem brankáře Nadala mimo nebezpečný prostor.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka vyšla rozhodně lépe domácímu týmu. Sevilla nyní zkoušel najít Pratse, ale těsně před pokutovým územím zasáhl v obraně Gorosito.
     
    11
    Albacete se snaží uklidnit hru kombinací v středu pole. U míče se vystřídala celá záložní řada, ale až k Reinovi se nedostala.
     
    12
    Domácí hráči skvěle napadají, nedávají soupeři čas na rozehrávku. Suárez přinutil Belu k přihrávce jen za postranní čáru.
     
    13
    Salva Sevilla znovu v akci. Nyní mu ale utekl míč k bránícímu Terejovi a Sevilla se při snaze získat balon zpět nepříjemně fauloval. Terejo bude potřebovat ošetření.
     
    14
    Tomeu Nadal rozehrával z místa přestupku dlouhým nákopem na polovinu soupeře. Hosté se ale u míče příliš dlouho nezdrželi a musí znovu bránit.
     
    15
    Rodríguezovi pobídka směrem na Suáreze nebyla nejpřesnější a tak se hosté snadno ubránili. Ani García ale poté nepřihrála k Belovi přesně.
     
    16
    Dani Rodríguez zkoušel najít Laga, ten následně vyzval k náběhu Sastreho, který ale z pravé strany našel centrem jen před sebou stojícího obránce Garcíu.
     
    17
    Albacete přežilo úvodní tlak domácího týmu a nyní se může pustit také do útoku. Torres prostrkával balon směrem na Manaje, který byl ale odstaven Valjentem.
     
    18
    Pedraza byl sice podražen ve středu pole, ale hlavní rozhodčí ponechal domácím výhodu. Ta ale velmi rychle skončila po chybě Júniora Laga.
     
    19
    Tomeu Nadal musel zasahovat. Sevilla se uvolnil na levé straně, poté proklouzl až do pokutového území, ale střelou z úhlu domácího brankáře nepřekvapil.
     
    20
    Také Júnior Lago se odvážil ke střele. Tentokrát ale neměl záložník domácího týmu vypracoval pozici a tak jeho pokus zamířil jen vysoko nad.
     
    21
    Susaeta ztratil míč v nebezpečném prostoru, následně se hnal do protiútoku Rodríguez, kterého musel zastavit jen za cenu žluté karty Nicolás Gorosito.
     
    22
    Tomeu Nadal rozehrával od své branky k Susaetovi. Následně se ale k míči dostal domácí Sevilla, který velmi rychle vypálil, ale jen do středu branky.
     
    24
    Albacete se nemůže udržet u balonu na útočné polovině trávníku. Skvěle se vrátil do obrany a získal míč pro domácí Júnior Lago.
     
    25
    Febas byl po kličce do středu trávníku faulován. Susaeta rozehrával s místa faulu, ale míč se ze vzduchu stále do rukavic Manolo Reina.
     
    25
    Mallorca právě vstřelila branku!
    Mallorca se zcela po zásluze dostává do vedení! Po zisku balonu se domácí fotbalisté vydali velmi rychle do kontru. Rozhozenou obranu přehrál parádní přihrávkou Rodríguez, který našel osamoceného LEONARDA SUÁREZE a ten už propálil Nadala střelou ke vzdálenější tyči.
    25. Leonardo SUÁREZ - 1:0
     
    27
    Také hosté se ale dostali do pokutového území. Po lehkém přidržení skončil na trávníku Manaj, ale hlavní rozhodčí penaltu neodpískal.
     
    28
    Febasův nákop za domácí obranu nedokázal pohybem zachytit Zozulja a míč tak odskočil až k brankáři Reinovi. Hosté se snaží o rychlé vyrovnání.
     
    29
    Slovenský stoper Martin Valjent si nedělal potíže a před Manajem raději balon odpálil do bezpečí. Na útočné polovině se následně provinil faulem Sevilla.
     
    30
    Po půlhodině hry vede Mallorca nad Albacete o jednu branku. O tu se postaral před malou chvílí po rychlém protiútoku Leonardo Suárez.
     
    31
    Rodríguez přihrával na levou stranu Lagovi, ten mu zkoušel centrem vrátit balon do vápna, ale přízemní pokus zblokoval na rohový kop Terejo.
     
    32
    Rohový kop domácího celku skončil jen dalším útočným faulem. Dani Rodríguez se příliš nemazal s odkopávajícím Torresem.
     
    33
    A znovu byl u balonu Júnior Lago. Tentokrát zkoušel přetáhnout centr až ke vzdálenější tyči, kde byl ale jenom obsazený Leonardo Suárez.
     
    34
    Také Albacete se dostalo do pokutového území. Dlouhý centr si ale pohlídal domácí brankář Manolo Reina. Mallorca si i nadále hlídá náskok.
     
    35
    Dani Rodríguez místo přihrávky na zcela volného Suáreze pálil a neudělal nejlépe. Suárez už by uklízel míč téměř do odkryté branka, takhle přišla jen rána nad břevno.
     
    36
    Leonardo Suárez je při chuti. Táhlou ránou jen těsně minul vzdálenější tyč hostující branky. Ještě Lago se snažil tečovat míč, ale netrefil nadějnou příležitost.
     
    38
    Albacete se snažilo prokombinovat střed trávníku, ale Manaj nedokázal balon zpracovat a znovu dal šanci soupeřům k rychlému protiútoku.
     
    39
    Podobně jako Rodríguez, tak i nyní Júnior Lago zbrkle zakončoval. Suárez si říkal o přihrávku, ale Lago mířil jen vedle branky.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Mallorca je i nadále v jednobrankovém náskoku, to Albacete zatím nemá v ofenzivě co nabídnout.
     
    41
    Po faulu na Zozulju rozehrával nebezpečnou standardní situaci Rey Manaj. Albánský útočník ale napálil jen mohutnou obrannou zeď.
     
    42
    Závěr první půle patří hostům. Hned dva rohové kopy po sobě rozehrával Néstor Susaeta. Před Reinou se však postaral o obranný zákrok Sevilla.
     
    44
    Minutu před pauzou si ukopl míč od kopačky Jérémy Bela a balon skončil jen za koncovou čárou. Uklidnit hru tak bude moci od své branky Manolo Reina.
     
    45
    Suárez si stačil píchnout míč kolem Febase, ten se ale ještě vrátil do souboje a vybojoval faul na Suárezovi.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Šedesát nastavených sekund je minulostí a první poločas končí. V polovině zápasu vede Mallorca nad Albacete 1:0.

    Mallorca vlétla na svého soupeře od úvodních minut. Po pádu Rodrígueze v pokutovém území neodpískal hlavní rozhodčí penaltu, ale domácí se přece jen dostali do vedení ze hry. Po ztrátě Susaety se dostal do kontru Leonardo Suárez, který prostřelil Nadala prudkou ránou. Následně se ke slovu dostali také hosté, ale branku Manola Reiny neohrozili.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:01.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Druhý poločas odstartovali ze středového kruhu hostující fotbalisté. Roman Zozulja poslal míč rychle na levou stranu, kde byl připravený Bela.
     
    48
    Zozulja se dostal velmi rychle do pokutového území, po kontaktu s Valjentem skončil na trávníku, ale místo penalty se píská ofsajd ukrajinského útočníka.
     
    49
    V úvodu druhého poločasu jsou mnohem více u balonu hosté. Susaeta přihrával na Manaje, který byl ale srážen Raillem.
     
    50
    Lago se prezentoval na levé straně jen faulem proti náběhu Febase. Bela se následně nabízel v náběhu, ale ani on se do střelecké pozice neprobojoval.
     
    51
    A další faul předvedl Abdón Prats. Albacete zvyšuje tlak standardní situací, kterou ale zlikvidoval vyboxováním balonu do bezpečí Manolo Reina.
     
    53
    Prats získal míč pro Rodrígueze, ale ten nedokázal lépe zpracovat a tak mohl pokračovat v náporu hostující záložník Daniel Torres.
     
    54
    Néstor Susaeta přízemním centrem hledal Manaje, kterého ale dokázal pokrýt Sastre. Hosté ještě pokračovali rohem, po kterém je ale pískán útočný faul.
     
    55
    Také Mallorca se dostala ve druhém poločase na útočnou polovinu. Po faulu na Rodrígueze rozehrával volný přímý kop Salva Sevilla. Před Nadalem se nikdo balonu nedotkl a tak musel Nadal řešit zákrok sám.
     
    56
    Už to vypadalo, že by hosté mohli jít do protiútoku, ale ještě u středového kruhu zastavil akci lehkým faulem Marc Pedraza.
     
    57
    Rodríguez si postrčil míč kolem Febase a poté se nechal faulovat. Domácí rychle rozehráli a prošli až do vápna, ale Suárez ani Prats se ke střele nedostali.
     
    58
    Domácí se dostali do nebezpečné pozice. Tentokrát už se zakončením Rodríguez neváhal, ale zpoza pokutového území branku o metr přestřelil.
     
    59
    Také Júnior Lago vystrašil Nadala povedenou ránou. Hostující gólman ale byl v ideálním postavení a míč zachytil snadno do rukavic.
     
    60
    I po hodině hry vede Mallorca nad Albacete o jednu branku. O tu se postaral již v prvním poločase po vynikající nahrávce Rodrígueze Leonardo Suárez.
     
    61
    Po aktivním vstupu do druhé půle se nyní Albacete zatahuje do obrany. Sevilla zkoušel najít Pratse, ale ten stál až za obrannou linií hostujícího týmu.
     
    62
    Také Mallorca ubrala ze svého nasazení z první půle. Rodríguez po taktickém faulu ve středu pole vidí žlutou kartu.
     
    63
    Hned dva sporné zákroky v pokutovém území v krátkém čase. Hlavní rozhodčí nejprve pustil zákrok na Zozulju, následně také ani pád Suáreze neposoudil nedovoleně.
     
    64
    Albacete rozehrávalo od rohového praporku. Domácí tým se ale snadno ubránil, navíc se faulem provinil Rey Manaj, který také vidí žlutou kartu.
     
    65
    Júnior Lago nebyl daleko od navýšení vedení. Na levé straně se zbavil svého strážce, poté proklouzl až do pokutového území, ale Nadal dokázal míč vytáhnout od své tyče.
     
    66
    Mallorca se usadila na útočné polovině. Po vysokém centru do vápna hlavičkoval raději za koncovou čáru hostující obránce Gorosito.
     
    67
    Salva Sevilla centroval do vápna od rohového praporku. Před Nadalem stačil odvrátit do bezpečí García, ale domácí se velmi rychle dostali zpět k balonu.
     
    68
    Lago nyní zaspal přihrávku od Pedrazy. Následně mohli hosté vhazovat zpoza postranní lajny, ale napadání domácího celku přineslo další zisk.
     
    69
    Střídání v týmu Albacete Balompié: ze hřiště odchází Manaj, přichází Acuňa.
     
    70
    Po faulu v středu pole musel hlavní rozhodčí napomínat Febase. Domácí ale rozehrávku z místa přestupku uspěchali a míč skončil až u Nadala.
     
    71
    Po několika minutách v obraně se Albacete dostalo znovu do útoku. Susaeta mířil s míčem po pravé straně, ale k přesnému centru se nedostal.
     
    73
    Dani Rodríguez si koledoval o druhou žlutou kartu, ale po faulu ve středu pole na Torrese hlavní rozhodčí ušetřil domácího záložníka.
     
    74
    Střídání v týmu RCD Mallorca: ze hřiště odchází Suárez, přichází Cabrera.
     
    75
    Ariday Cabrera se ihned po příchodu na trávník zapojil do hry, v pokutovém území nebyl daleko od zakončení, ale míč mu ukopl do bezpečí Terejo.
     
    76
    Aleix Febas má zdravotní potíže. Záložník hostujícího celku se drží za stehenní sval a musí být ošetřen.
     
    77
    Střídání v týmu RCD Mallorca: ze hřiště odchází Prats, přichází López.
     
    78
    Rodríguez přihrával pod sebe od koncové čáry, následně mohl pálit Cabrera, ale jeho pokus byl zblokován na rohový kop.
     
    79
    Domácí sice dopravili míč až do sítě, ale ještě před tím byl pískán útočný faul Laga. Nadal tak mohl nechat zakončit Lópeze do opuštěné sítě.
     
    79
    Salva Sevilla měl příliš mnoho řečí k rozhodčímu a dostává žlutou kartu.
     
    80
    Albacete se snaží vytvořit tlak v poslední desetiminutovce. Torres však přišel o míč těsně před vápnem a domácí se snadno osvobodili.
     
    82
    Gorosito neměl komu nahrávat směrem do útoku a tak zvolil spolupráci jen s kolegou ze stoperské dvojice Gentilettim. Acuňa nakonec zakončoval, ale pouze mimo tři tyče.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Susaeta přihrával podél postranní lajny na Acuňu, ale ten dále už nebyl přesný.
     
    84
    Střídání v týmu Albacete Balompié: ze hřiště odchází Susaeta, přichází Malsa.
     
    85
    Jérémy Bela ještě zachytil míč na hrací ploše, následně zkoušel obejít Railla, ale ten vypíchl balon do bezpečí. Navíc musí být ošetřován Carlos Acuňa.
     
    86
    Se střídajícím Acuňou to nevypadá nejlépe. Hostující útočník je i nadále na trávníku v péči lékařů.
     
    87
    Reina přišel pro dlouhý nákop až na hranici pokutového území. Domácí gólman rychle rozehrával k Cabrerovi, který byl faulován.
     
    88
    Střídání v týmu Albacete Balompié: ze hřiště odchází Acuňa, přichází Valderrama.
     
    89
    Albacete ještě zkouší přitlačit domácí celek. Malsa si narazil s Torresem, poté zkoušel jít do vápna, ale ve zhuštěném prostoru neměl příliš šancí.
     
    90
    Domácí Mallorca pohodlně drží jednobrankový náskok. Ve středu pole si vykoledoval žlutou kartu Malsa po tvrdém zákroku na Sevillu.
     
    90
    Mallorca právě vstřelila branku!
    Obrovsky důležitá branka v samém závěru zápasu. Už to vypadalo, že se hosté ubrání vysokému centru, ale DANI RODRÍGUEZ napálil míč z první přesně ke vzdálenější tyči. Nadala se natahoval marně.
    90. Dani RODRÍGUEZ - 2:0
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase pět minut.
     
    90+2
    Střídání v týmu RCD Mallorca: ze hřiště odchází Sevilla, přichází Mohammed.
     
    90+3
    Hosté spěchají s míčem do útoku, ale Mallorca se snadno ubránila. Navíc ve středu pole získal faul na Febasovi unikající Cabrera.
     
    90+4
    Ariday Cabrera držel míč u rohového praporku, bránícího Tereja dokázal vytlouct o chrániče a domácí budou ještě rozehrávat roh.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Pět nastavených minut uplynulo a zápas končí. Mallorca si do nedělní odvety na půdě soupeře vytvořila nadějné vedení 2:0.

    Mallorca vlétla na svého soupeře od úvodních minut. Po pádu Rodrígueze v pokutovém území neodpískal hlavní rozhodčí penaltu, ale domácí se přece jen dostali do vedení ze hry. Po ztrátě Susaety se dostal do kontru Leonardo Suárez, který prostřelil Nadala prudkou ránou. Následně se ke slovu dostali také hosté, ale branku Manola Reiny neohrozili.

    Po změně stran sice Albacete lehce přidalo směrem do útoku, ale k Reina neměl příliš práce Ani Mallorca se už tolik nehnala do útoku jako v prvním poločase, ale těsně před koncem trefil parádní gól Dani Rodríguez, který výrazně přiblížil Mallorcu k postupu.
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 8:0. Střely mimo: 8:4. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 20:16. (22:55:17)

    Vít Schück

    Góly: 25. Suárez, 90. Rodríguez

    Karty:   62. Rodríguez (MLR), 79. Sevilla (MLR) – 21. Gorosito (ALA), 64. Manaj (ALA), 90. Malsa (ALA)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 8:0. Střely mimo: 8:4. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 20:16.
    RCD Mallorca: Reina – Sastre, Valjent, Raillo, Estupiňán – Pedraza – Suárez (74. Cabrera), Rodríguez, Sevilla (90+2. Mohammed), Lago – Prats (77. López)
    Náhradníci: Parera – Cabrera, Stoičkov, Gámez, López, Mohammed, Campos

    Albacete Balompié: Nadal – Terejo, Gorosito, Gentiletti, García – Susaeta (84. Malsa), Torres, Febas, Bela – Manaj (69. Acuňa, 88. Valderrama), Zozulja
    Náhradníci: Churripi – Barri, Acuňa, Valderrama, Herrera, Malsa, Caro

    Rozhodca: Pulido – Carreňo, Ortiz
    Nedeľa 16.06.2019
    Albacete - Mallorca 1:0

    Góly: 16. Bela

    Karty:   64. Torres (ALA), 73. García (ALA), 86. Tejero (ALA) – 26. Pedraza (MLR), 32. Raillo (MLR), 90+2. Lago (MLR)

    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 12:11. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 13:12.