Japonsko – Škótsko 2:1 (kon.) | Jamajka – Taliansko 0:5 (kon.) | Anglicko – Argentína 1:0 (kon.)
koniec
Japonsko
2:1 (2:0)
Škótsko
cz Piatok 14.06.2019, 15:00 • Stade de la Route de Lorient (Rennes) • Majstrovstvá sveta žien • Skupina D
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 8:6. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 11:6. (16:49:43)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Japonska, které porazilo svého soupeře poměrem 2:1. Asijský celek si do druhého poločasu přinesl dvoubrankové vedení, což mu maximálně vyhovovalo. Japonsko navíc bylo i ve druhém dějství aktivnějším celkem, avšak žádnou další branku jsme už neviděli. Skotsko se směrem dopředu hodně trápilo, avšak v samotném závěru zápasu se dostalo ke kontaktní brance, avšak na vyrovnání už nebylo zrovna moc času.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Sugasawaová si seběhla na levé křídlo, kde zbytečně nic nevymýšlela. I tak přišla o míč, Smithová rychle obstará autové vhazování.
     
    90+1
    Japonsko hraje v koncovce utkání velice zodpovědně, přičemž si nedovoleným zákrokem pomohla Cutbertová, volný kop pro asijský celek.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, určitě se ještě dočkáme nastaveného času.
    88. Lana CLELLANDOVÁ - 2:1
     
    88
    Skotsko právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom tu máme kontaktní branku v podání Skotska! Naprosto zbytečnou minelu vymyslela Ičiseová, jenž zpětnou přihrávkou našla pouze LANU CLELLANDOVOU, která se napřáhla zpoza pokutového území, přičemž výsledkem byla výstavní branka přesně pod břevno.
     
    88
    Skotsku to nemuselo vadit, neboť to znamenalo zisk rohového kopu. Ten proskočil až na kopačku Brownové, jenž nepropálila blok protihráček.
     
    87
    Na zemi se ocitla Smithová, čehož si všimla také hlavní sudí. Weirová to zkoušela centrem do šestnáctky, který se ale opět neujal.
     
    85
    Střídání v týmu Skotsko: ze hřiště odchází Lisa Evansová, přichází Fiona Brownová.
     
    84
    Ten byl nakonec rozehrán nakrátko, přičemž si Skotsko vybojovalo autové vhazování, po kterém se dožadovalo odpískání pokutového kopu.
     
    83
    Do zajímavé pozice se dostala Evansová, která to nakonec zkoušela pravou nohou. Jamašitaová předvedla skvělý zákrok, následovat bude roh.
     
    82
    Střídání v týmu Japonsko: ze hřiště odchází Mana Iwabučiová, přichází Juj Hasegawaová.
     
    79
    Míč se nakonec snesl ke vzdálenější konstrukci, kde se do zakončení dokázala protlačit Cuthbertová, jenž napálila pouze brankovou konstrukci.
     
    78
    Smithová vhazovala do pokutového území dalekonosné autové vhazování, který odvracela Kobajašiová. I tak z toho bude standardka pro Skotsko.
     
    77
    Skotsko si vyzkoušelo teprve druhé rohový kop tohoto zápasu. Nabídka se snášela na Beattieovou, jenž se nedostala ke kloudné hlavičce.
     
    76
    Střídání v týmu Skotsko: ze hřiště odchází Jane Rossová, přichází Lana Clellandová.

    David Suchý

    Góly: 23. Iwabučiová, 37. Sugasawaová – 88. Clellandová

    Karty:   19. Samešimaová (JPN) – 36. Corsieová (SCO)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 8:6. Rohy: 6:6. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 11:6.
    Japonsko: Jamašitaová – Šimizuová, Kumagajová (C), Ičiseová, Samešimaová – Nakadžimaová, Miuraová, Sugitaová, Endová (67. Kobajašiová) – Sugasawaová, Iwabučiová (82. Hasegawaová).
    Náhradníci: Hiraová, Ikedaová – Hasegawaová, Kobajašiová, Minamiová, Mijagawatová, Mijakeová, Momikiová, Sakagučiová, Takaradaová, Ucugiová, Jokojamaová.

    Škótsko: Alexanderová – Smithová, Corsieová (C), Beattieová, Lauderová – Evansová (85. Brownová), Littleová, Weirová, Arnotová (60. Emslieová) – Cuthbertová, Rossová (76. Clellandová).
    Náhradníci: Fifeová, Lynnová – Arthurová, Brownová, Crichtonová, Clellandová, Dochertyová, Emslieová, Howardová, Loveová, Ch. Murrayová, J. Murrayová.

    Rozhodca: Abebeová (Etiopie) – Njorogeová (Keňa), Victoierová (Maurícius)