Južná Afrika – Nemecko 0:4 (kon.) | Čína – Španielsko 0:0 (kon.) | Nigéria – Francúzsko 0:1 (kon.)
J. Kórea – Nórsko 1:2 (kon.)
koniec
Južná Kórea
1:2 (0:1)
Nórsko
cz Pondelok 17.06.2019, 21:00 • Stade Auguste-Delaune, Remeš, Francie • Majstrovstvá sveta žien • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Pohledem na statistiky se s vámi loučím, přeji příjemný zbytek pracovního týdne a u fotbalu se budu zase někdy těšit napočtenou! (23:02:08)
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 9:4. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 12:12.
     
    Nyní už je jasné, kdo bude postupující dvojice ze skupiny A. Francii doplní tým Norska, který si došel proti Jižní Koreji pro poněkud úspornou výhru 2:1. Oba góly vsítilo Norsko z penalt, první v 5. minutě proměnila Caroline Hansenová, druhou pak v 51. Isabell Herlovsenová po faulu právě na Hansenovou. Jižní Korea se ale nechtěla vzdát toho, že by turnaj opouštěla bez vstřeleného gólu a v útoku bojovala o čestný gól, který přišel přesně v 77. minutě zásluhou Jo Min-dži. Ta samá hráčka mohla pak v 93. minutě srovnat, ale hlavičkovala mimo.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+3. Korea srovnávací gól v závěru nepřidala
     
    90+3
    Mohlo být srovnáno! Po levé straně potáhla míč I Kum-min a na hraně čáry vrátila hrací předmět před branku na hlavu Jo Min-dži. Hrdinkou se ale korejská #13 nestala, neboť míč poslala těsně vedle levé tyče!
     
    90+2
    Poslední velký tlak od Korey. Na otočení jim ale zbývá minuta a půl. Navíc další centr shrábla do rukavic Ingrid Hjelmsethová a je jasné, že postup Norsku neuteče.
     
    90+1
    Faulovaná Ingrid Woldová už se trochu nasmívá, neboť ví, že další faul pro Norsko působí jako zdržování.
     
    90
    Jdeme do nastavení. To bude tvořit orientačně tři minuty.
     
    90
    I podruhé to byla rozehrávka nakrátko, tentokrát se ale míč přisuzuje korejským hráčkám. Ty dopředu pospíchají, ale nedostaly se dále, než na deset metrů od vlastní branky.
     
    89
    Přecpaný prostor malého vápna, Norsko nicméně rozehrává roh nakrátko a dosáhlo přesně toho, čeho chtělo: odpískání faulu a další tahání času.
     
    87
    Dlouhý nákop dopředu si norská obrana, ostatně jako mnohokrát v zápase, pohlídala a odvrátila jej. Navíc z toho byl protiútok, který táhla Karina Saeviková, pro norské barvy vybojovala rohový kop.
     
    85
    Střelkyně jediného gólu asijského týmu, Jo Min-dži, dostává žlutou kartu za tvrdý skluz na středu hracího pole. Taková záchranná brzda před rodícím se brejkem.
     
    85
    Další útočný faul korejského výběru. Zbývá nám nějakých sedm minut do konce zápasu.
     
    84
    Kang Ju-mi zkusila protlačit míč podél brankové čáry, ale norská obránkyně na to byla jednoduše připravena a nic většího nedopustila.
     
    83
    I Kum-min se předvedla velice dobrou akcí z rohu, kdy poslala z ostrého úhlu kroucenou střelu na delší tyč, kterou Hjelmsethová stěží vyrazila mimo tři tyče!
     
    82
    Střídání v týmu Jižní Korea: ze hřiště odchází Mun Mi-ra, přichází Kang Ju-mi.
     
    81
    Čeká nás ještě nějakých odhadem 12 minut hry, počítáme-li i nastavení. Hra se ale vrací do starých kolejí, norský nároďák nikam nespěchá a hraje si v poklidu svoji hru.
     
    79
    Střídání v týmu Jižní Korea: ze hřiště odchází I Un-mi, přichází Čong Jong-a.

    Tomáš Kalas

    Góly: 77. Jo Min-dži – 5. C. Hansenová (pen.), 51. Herlovsenová (pen.)

    Karty:   3. Čo So-hjun (KOR), 85. Jo Min-dži (KOR)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 9:4. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 12:12.
    Južná Kórea: Kim Min-čong – I Un-mi (79. Čong Jong-a), Šin Dam-jong, Kim To-jon, Čang Sel-ki – Kang Čche-rim (66. I Min-a), Či So-jun, Čo So-hjun (C) – I Kum-min, Jo Min-dži, Mun Mi-ra (82. Kang Ju-mi).
    Náhradníci: Kang Ka-e, Čung Po-ram – Čong Jong-a, Hwang Po-ram, Lim Son-džu, I Min-a, Čung Sol-pin, Kang Ju-mi, I Joung-džu, I So-tam, Kim Hje-ri, Son Hwa-jon.

    Nórsko: Hjelmsethová – Woldová, Mjeldeová (C), Thorisdottirová, Mindeová – C. Hansenová (53. Maanumová), Risaová, Engenová, Reitenová – Utlandová (46. Saeviková), Herlovsenová (69. Thorsnes).
    Náhradníci: Fiskerstrandová, Bogstadová – Hovlandová, S. Hansenová, Thorsnes, Åsland, Eikelandová, Maanumová, Kvammeová, Saeviková, Nautnesová.

    Rozhodca: Beaudoinová (CAN) – Brownová, Yee Singová (obě JAM)