Južná Afrika – Nemecko 0:4 (kon.) | Čína – Španielsko 0:0 (kon.) | Nigéria – Francúzsko 0:1 (kon.)
J. Kórea – Nórsko 1:2 (kon.)
koniec
Juhoafrická rep.
0:4 (0:3)
Nemecko
cz Pondelok 17.06.2019, 18:00 • Stade de la Mosson (Montpellier) • Majstrovstvá sveta žien • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 1:11. Střely mimo: 4:6. Rohy: 1:8. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 11:9. (19:51:15)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí očekávaným vítězstvím Německa, které svého soupeře porazilo poměrem 4:0. Druhý poločas byl z hlediska atraktivity o něco méně záživnějším, avšak jsem se dočkali hned několika vyložených šancí, avšak jedinou opět proměnilo Německo, jenž navýšilo vedení o čtyři branky. Ve druhém dějství se začal projevovat také JAR, avšak na brankářku Schultovou si ani jednou nepřišel.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Do konce zápasu skutečně nezbývá moc času, žádné další branky se zřejmě už nedočkáme. JAR kombinuje daleko od branky Schultové.
     
    90+2
    Na levou stranu si seběhla Dabritzová, která poté neúspěšně přihrávala vedle sebe. Bude z toho pouze autové vhazování pro soupeřky.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Střídání v týmu Jihoafrická republika: ze hřiště odchází Kholosa Biyanaová, přichází Leandra Smedaová.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Sledujeme ofenzivní minuty, ještě můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    87
    I tentokráte nakonec bylo pískáno. Makhabaneová se po pravém křídle hnala sama na branku, po střele přeci jenom sudí signalizovala ofsajd.
     
    86
    Dalekonosný pas nakonec našel pouze hlavu Khajehové, které pro změnu prudce odvracela na druhou stranu. Následně ven z branky musela Dlaminiová.
    85. Neuznaná branka Německa.
     
    85
    Německo se i tentokráte radovalo z další branky, avšak ani ta nakonec nebude uznána. Přihrávka na levou stranu totiž směřovala do ofsajdu.
     
    84
    Už to vypadalo, že se Kgatlanaová dostane, avšak si nakonec pomáhala nedovoleně. Je pískáno, i když se hráčka výroku sudí hodně diví.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut. Německo stále vede o čtyři branky, avšak v posledních minutách sledujeme vyrovnanou podívanou.
     
    79
    Simonová operovala s míčem u levé autové čáry, odkud nakonec vyprodukovala zpětnou přihrávku, přičemž se do kombinace zapojila také Schultová.
     
    78
    U postranní čáry zasahovala Vilakaziová, která to nakonec zvládla čistým způsobem. Posléze se za obranu vydala Janeová, která se daleko nedostala.
     
    77
    Německo se sice dočkalo páté branky, avšak ta nakonec neplatí. Jednalo se o ofsajdové postavení, které proběhlo už při první přihrávce.
     
    76
    Sama na branku se řítila Mulaudziová, která si seběhla až před Schultovou, jenž zasahovala reflexivně. Doposud největší šance Jihoafrické republiky!
     
    75
    Schultová si hodila míč před sebe, načež ho dalekonosně posílala na druhou stranu, kde Poppová prodlužovala do moci protihráček.

    David Suchý

    Góly: 14. Leupolzová, 29. Däbritzová, 40. Poppová, 58. Magullová

    Karty:   53. Ramalepeová (JAR), 58. Vilakaziová (JAR), 66. Mulaudziová (JAR) – 54. Magullová (GER)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 1:11. Střely mimo: 4:6. Rohy: 1:8. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 11:9.
    Juhoafrická rep.: An. Dlaminiová – Ramalepeová, van Wyková (C), Matlouová, Vilakaziová – Mthandiová (46. Kgatlanaová), Biyanaová (89. Smedaová), Janeová, Makhabaneová, Ndimeniová – Fulutudiluová (46. Mulaudziová).
    Náhradníci: Swartová, Mpuruová – Dhlaminiová, Gamedeová, Holweniová, Kgatlanaová, Makhubelaová, Mbaneová, Motlhaloová, Mulaudziová, Seoposenweová, Smedaová.

    Nemecko: Schultová – Gwinnová, Doorsounová, Hegeringová, Schweersová (46. Simonová) – Huthová (59. Dallmannová), Leupolzová, Magullová, Däbritzová – Poppová (C), Bühlová (66. Schüllerová).
    Náhradníci: Benkarthová, Frohmsová – Dallmannová, Elsigová, Hendrichová, Goeßlingová, Knaaková, Maierová, Oberdorfová, Schüllerová, Simonová.

    Rozhodca: Brazová (Portugalsko) – Magnussová (Švédsko), Rashidová (Anglie)