Španielsko – Belgicko 2:1 (kon.) | Taliansko – Poľsko 0:1 (kon.)
koniec
Taliansko
0:1 (0:1)
Poľsko
cz Streda 19.06.2019, 21:00 • Stadio Renato Dall'Ara (Boloňa) • Majstrovstvá Európy U21 • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 25:4. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 14:12. (22:53:00)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí překvapivým vítězstvím Polska, které svého soupeře porazilo poměrem 1:0. Poláci dnes předvedli velice bojovný výkon, neboť se proti italské reprezentaci celou dobu pouze bránili, avšak k překonání brankáře Grabaray ani jednou nedošlo. Italové si přichystali celou řadu střeleckých možností, nicméně chybělo tomu také patřičné štěstí. Polsko tak rozhodně překvapilo, navíc pořádně zamíchalo pořadím své skupiny.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Italové se celkem snadným způsobem dostali na útočnou polovinu, což je tradiční obrázek. Do konce zápasu nezbývá zrovna moc času.
     
    90+2
    Szymanski to u postranní čáry provedl znamenitě, vybojoval totiž autové vhazování. Jeho celek určitě nebude s rozehrávkou spěchat.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Je tu další žlutá karta, tentokráte jí vyfasoval polský hráč Buksa.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Polsko stále vede o jednu branku, ještě můžeme počítat s nastavením.
     
    88
    Grabara se jako první dostal k míči, načež výhozem oslovil kolegu Szymanskiho. K němu se včas vrátil protihráč, který sáhl k dalšímu faulu.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Nicolò Zaniolo (Itálie).
     
    87
    Do volného prostoru si seběhl Szymanski, kterému vůbec nevyšlo zpracování padajícího míče. Mezitím se Bastoni postaral o autové vhazování.
     
    86
    Do kombinace se zapojil také Chiesa, který to zkoušel centrem levou nohou, avšak ten narazil pouze do Bielika. Jeho celek bude vhazovat.
     
    85
    Zaniolo si potáhl míč k šestnáctce, načež oslovil vedle stojícího Dimarca. Jeho prudká rána směřovala daleko vedle branky, Grabara nezasahoval.
     
    84
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut. Italové sice mají velkou územní převahu, avšak žádný velký počet vyložených šancí jsme neviděli.
     
    81
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Claud Adjapong, přichází Nicolò Zaniolo.
     
    79
    Byl to právě Kean, který přihrával pod sebe na Cutroneho, jehož okamžitá rána směřovala vedle branky. Grabara pouze zkontroloval tento projektil.
     
    78
    Adjapong se dostal až k hranici pokutového území, kde ještě spolupracoval s Keanem. Druhý jmenovaný se celkem snadným způsobem nechal obrat.
     
    77
    Cutrone spadl v pokutovém území, avšak ani tentokráte to dle sudího není nedovolený zákrok. Italové mají velký tlak, jenomže obrana soupeř stále odolává.
     
    76
    Střídání v týmu Polsko: ze hřiště odchází Dawid Kownacki, přichází Adam Buksa.

    David Suchý

    Góly: 40. Bielik

    Karty:   87. Zaniolo (ITA) – 49. Dziczek (POL), 59. Kownacki (POL), 89. Buksa (POL)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 25:4. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 14:12.
    Taliansko: Meret – Adjapong (81. Zaniolo), Mancini, Bastoni, Dimarco – Barella, Mandragora (C) (57. Tonali), L. Pellegrini – Orsolini (46. Kean), Cutrone, Chiesa.
    Náhradníci: Audero, Montipò – Bonifazi, Calabresi, Gi. Pezzella, Romagna, Locatelli, Murgia, Tonali, Zaniolo, Kean, Bonazzoli.

    Poľsko: Grabara – Fila, Wieteska, Bielik, Bochniewicz, Pestka – Jagiełło (55. Michalak), Żurkowski, Dziczek, Szymański – Kownacki (C) (76. Buksa).
    Náhradníci: Lis, Loska – Gumny, Jończy, Jóźwiak, Michalak, Piotrowski, Płacheta, Wdowiak, Buksa, Świderski, Tomczyk.

    Rozhodca: Kulbakov – Žuk, Masljanko (všichni Bulharsko)