Liberec – Varnsdorf 1:1 (kon.) | Slovan Bratislava – Bohemians sk 3:1 (kon.) | Vítkovice – Dubnica sk 0:2 (kon.)
Sturm Graz – Mladá Boleslav 1:0 (kon.)
koniec
FC Slovan Liberec
1:1 (0:0)
FK Varnsdorf
cz Utorok 25.06.2019, 11:00 • Raspenava • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
     
    Hezký den, vítejte u textové reportáže z přátelského zápasu, ve kterém poměří síly Slovan Liberec s druholigovým Varnsdorfem. Utkání má stanovený výkop na 11:00.
     
    Pro Liberec je to vůbec první přátelské střetnutí před nadcházející sezonou. V uplynulém ročníku nejvyšší české soutěže obsadil šestou pozici o bod za Baníkem Ostrava. Sezonu zakončil prohrou v derby proti Jablonci. Právě v Ostravě odstartuje Slovan další ročník FORTUNA: LIGY. Poté se představí doma s Plzní. V úvodních šesti duelech zavítá hned čtyřikrát na půdu soupeře.
     
    Liberec po této sezoně opustil reprezentant Libor Kozák a zamířil do Sparty. Hostování skončilo Janu Sýkorovi, který se vrátil do Slavie. Ke změně došlo také na pozici trenéra. Novým kormidelníkem Slovanu se stal Pavel Hoftych nahradil Zsolta Hornyáka. Asistentem Hoftycha byl jmenovaný Pavel Medinský.
     
    Co se týče dalších přestupů, tak Davidu Köstlovi skončilo v Liberci hostování ze Sparty. Smlouva poté Filipovi Oršulovi. Slovan poslal Karla Knejzlíka na testy do ligové Opavy. Součástí přípravy Liberce je také šestice fotbalistů z bývalé juniorky – Lukáš Hasalík, Kanghyun Yu, Dominik Gembický, Kristian Michal, Michal Beran, Matyáš Kazda.

    Připočtěme ještě návrativšího Petra Heppnera s Adamem Ondráčkem z hostování ve Varnsdorfu. O smlouvu v Liberci poté zabojuje Miloš Bosančič, jenž už dříve ve dvou případech oblékal liberecký dres. Bosančič slavil titul v roce 2012. Poté si zahrál v Ázerbajdžánu, které srbský fotbalista bere s odstupem času jako chybu.
     
    FK Vansdorf je druholigový celek, který už na rozdíl od Liberce má za sebou jeden přátelský zápas. V sobotu nestačil na Bohemians poměrem 2:3. V posledním duelu loňské sezony deklasoval Znojmo 7:1, což se podepsalo na tom, že soupeř sestoupil do MSFL. Další ročník druhé nejvyšší české soutěže zahájí Varnsdorf na hřišti Líšně, která letos postoupila do FNL.
     
    Varnsdorf se v minulé sezoně spoléhal na Radka Porcala, jenž ze všech brankářů FNL zapsal vůbec nejvíce čistých kont (15). Na druhém místě skončil v této statistice Radim Ottmar z Hradce Králové. Třetí příčku obsadil Jindřich Staněk z Českých Budějovic. Dodejme ještě, že v posledním duelu uplynulé sezony proti Znojmu odchytal Porcal svůj 200. ligový zápas.
     
    Po sedmi letech už ve Varnsdorfu nebude působit Kristián Zbrožek, stabilní člen základní sestavy. Přestoupil totiž do Hradce Králové, kde bude nastupovat pod trenérem Zdeňkem Frťalou. Zbrožkovi skončila ve Varnsdorfu smlouva. Zbrožek už prozradil, že se netěší na vzájemný duel proti Varnsdorfu.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Slovan Liberec: Knobloch – Mikula, Kačaraba, Lehoczki, Hybš – Breite (C), Beran – Koscelník, Micovčák, Dordič – Pázler

    FK Varnsdorf: Samoel – Rudnytskyy, Richter, Rudzan, Bielesz – Bláha, Kocourek – Kim, Breda, Zezula – Schön.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Za slunečného počasí začal zápas. Slovan měl výkop. Nastoupil v modrých dresech, Varnsdorf poté ve žlutém.
     
    2
    Matěj Hybš a Radim Breite rozehráli krátkou akci po levé straně, posléze se neprosadil Bojan Dordič přes obránce na polovině mužstva ve žlutém.
     
    3
    Radim Breite se se spoluhráčem pokusil dostat míč křížem na pravou stranu do druhé vlny, ale tato snaha se nesetkala s přesností a Varnsdorf tak vhazuje u levé lajny.
     
    4
    Radim Breite tentokráte roztáhl hru na pravou stranu. Následný křižný přízemní centr pouze proletěl šestnáctkou Vansdorfu. Hlavní rozhodčí nařizuje odkop od branky Miroslava Samoela.
     
    5
    Varnsdorf vhazoval z levé strany, ale vystupující Jan Mikula odvedl velice dobrou práci a Liberec tak rozehrává ve spolupráci s Milanem Knoblochem.
     
    6
    Matěji Hybšovi se nepovedlo narazit si míč na levé straně. Nicméně hráči Varnsdorfu byli na balónu pouze pár sekund
     
    7
    Viděli jsme první střelu v zápase. Miroslav Samoel vykopl zakončení z levé strany šestnáctky, nikdo z fotbalistů Slovanu se poté nedostal k dorážce z bezprostřední blízkosti.
     
    8
    Jan Mikula vzal aut z pravé strany, ale hráči v modrém posléze pokazili souhru u rohového praporku a tentokráte vhazuje protivník.
     
    9
    Už to vypadalo na ztrátu zřejmě Radima Breiteho, ale Slovan si nakonec dokázal vypracovat zajímavou příležitost. Ovšem tvrdé zakončení z pravé části vápna přeletělo branku soupeře.
     
    10
    Další zakončení Liberce z levé strany minulo zadní tyč. Slovan je v úvodu zápasu určitě aktivnější. Varnsdorf ještě neprověřil Milana Knoblocha.
     
    11
    Matěj Hybš vyhrál hlavičkový souboj v levé části poloviny Varnsdorfu a hlavní rozhodčí poté odpískal faul zezadu na Bojana Dordiče. U míče tak stojí Erik Micovčák.
     
    11
    Erik Micovčák kopl standardní situaci pravou nohou, ale balón proskákal ke vzdálenější tyči do rukavic Miroslava Samoela, který neměl se svým zákrokem sebemenší potíže.
     
    12
    Liberec bude kopat rohový kop po spolupráci Matěje Hybše s jedním z hráčů v modrém na levé straně.
     
    13
    Liberečtí zkusili rozehrát rohový kop nakrátko. Erik Micovčák si vyměnil míč se spoluhráčem, ale na zadní tyči odhlavičkoval bránící hráč balón na další roh. Tentokráte po levé ruce brankáře Varnsdorfu.
     
    14
    Jako kdyby snad byl hostům odpískaný špatně vhozený aut v prostoru u pravé lajny.
     
    15
    Liberecká akce po pravé straně skončila ztrátou a Miroslav Samuel pouze pouštěl balón z velkého vápna za svou branku, od které také rozehraje.
     
    16
    Liberec využil ke svému útoku pravou stranu s Janem Mikulou. Soupeř poté přerušil postupný kontr za cenu autového vhazování před svým vápnem.
     
    17
    Ani tentokráte se z Liberec nedostal k zakončení z pravé strany a Miroslav Samoel bude (opět) vykopávat.
     
    18
    Matěj Hybš vypíchl míč z levé strany v souboji s Kimem. Liberec posléze kombinuje zhruba na polovině hrací plochy.
     
    19
    Po sérii odrazů zaútočil Slovan po pravé straně, ale nahrávka do vápna se nedostala k Janu Pázlerovi, neboť zasáhl obránce ve žlutém dresu. Liberec bude pokračovat rohovým kopem.
     
    20
    Balón se odrazil a následně po zakončení z levé strany dopadl vedle přední tyče branky Varnsdorfu.
     
    20
    Pavlo Rudnytskyy obstaral autové vhazování na pravé straně. Tam byl následně také jeho spoluhráč podražený a chystá se tak standardní situace proti Milanu Knoblochovi.
     
    21
    Knobloch na středu snadno stáhl balón a rozehrál ke svým spoluhráčům.
     
    22
    Zatím čekáme na úvodní branku tohoto přátelského střetnutí. Nesledujeme moc pohledný fotbal. Hraje se prakticky bez vyložené šance.
     
    23
    Liberec je mužstvem, které má balón více na svých kopačkách a více útočí. Nicméně zatím mu to není nic platné. Ta nejdůležitější statistika je vyrovnaná.
     
    24
    Žlutí podrželi míč na pravé straně do doby než zřejmě Radim Breite vystoupil z obrany a ukončil kombinaci soupeře.
     
    25
    Asi není překvapením, že se hraje v pořádném horku. Hlavní rozhodčí však ještě nedal pauzu na občerstvení.
     
    25
    To už neplatí. Nyní se chvíli hrát nebude a hráči tak mohou doplnit energii.
     
    27
    Hlavní arbitr už opět dává pokyn k tomu, aby přátelský zápas pokračoval. Varnsdorf začne své snažení od Miroslava Samoela.
     
    28
    Milan Knobloch si při rozehrávce zahrál nohama. Následně se přidal do kombinace Ondřej Lehoczki na levé straně.
     
    28
    Po faulu těsně před vápnem je před námi liberecká standardní situace z hodně dobré pozice.
     
    29
    Zajímavé je, že ve zdi stáli u hráči ve žlutém. Takže nebylo uplatněno nové pravidlo jako na MS žen ve Francii. Exekutor standardní situace poslal balón vedle bližší tyče.
    29. Standardka putovala vedle branky.
     
    30
    Milan Knobloch vyběhl proti Patriku Schönovi daleko ze své šestnáctky a poté z levé strany otřel balón o presujícího fotbalistu v dresu soupeře.
     
    31
    Bojan Dordič si našel odražený balón na levé straně. Slovan posléze nikam nepospíchá s rozehrávkou u svého vápna.
     
    32
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází -, přichází -.
     
    33
    Ondřej Lehoczki se postaral o nahrávku na pravou stranu, ale tam nebyli hráči Slovanu úspěšní. Budou se muset bránit protiútoku Varnsdorfu.
     
    34
    Centr z pravé strany skočil na přední tyči těsně před Miroslavem Samoelem, ale ten si rukama dokázal poradit.
     
    35
    Začínající protiútok Liberce zastavil soupeř nedovoleným zákrokem na Radima Breiteho na hranici středového kruhu.
     
    36
    Někdo z domácích hráčů nezpracoval nahrávku na pravé straně a vykopává tak nakrátko brankář Miroslav Samoel.
     
    36
    Kim si v pravé polovině vápna navedl míč na levou nohu a Liberec na poslední chvíli srazil jeho zakončení nad sebe. Poté balón skončil v rukavicích Milana Knoblocha.
     
    38
    Pavlo Rudnytskyy nahrál z pravé strany před presujícím Bojanem Dordičem pod sebe. Poté zřejmě Matěj Hybš z pozice levého beka odhlavičkoval balón do bezpečí.
     
    39
    Matěj Hybš se postavil míči do cesty z levé strany a Varnsdorf tak bude vhazovat na vlastní polovině.
     
    40
    Zakončení z pravé strany dopadlo vedle vzdálenější tyče branky Varnsdorfu. K té skákal také Miroslav Samoel, avšak zasahovat nemusel.
     
    41
    Po faulu soupeře rozehrál Varnsdorf nakrátko a poté drží balón na polovině hrací plochy, nyní jej má na noze Pavlo Rudnytskyy na pravé straně.
     
    42
    Liberec vysunul presink z levé strany a posunul nahrávku do zámezí, vhazuje tak Pavlo Rudnytskyy.
     
    43
    Slovan vsadil na trpělivost při rozehrávce s Ondřejem Lehoczkim na levé straně. Následný centr Matěje Hybše zapadl vedle druhé tyče.
     
    44
    Ani akce po pravé straně se Slovanu nepovedla a času na vstřelení branky v prvním poločase už mu moc nezbývá.
     
    45
    Pavlo Rudnytskyy vhazoval z pravé strany na nohu Kima, ale Liberec se ubránil zhruba pětadvacet metrů od své branky.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas byl dost nepohledný. Viděli jsme dost nepřesností na obou stranách. Liberec si v podstatě nevypracoval vyloženou příležitost. Varnsdorf nepůsobí vůbec špatným dojmem. Zmińme ještě, že v brance mužstva ve žlutém nastoupil Miroslav Samoel. Ten bude dost možná jedničkou po odchodu Radka Porcala na Slovácko.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Za velkého vedra nám odstartoval druhý poločas. Hráči mají dnes hodně složité podmínky.
     
    47
    Liberec se ubránil rohu z levé strany. Následný nákop přistál ve vápně Slovanu, kde byl postavený pouze brankář modrého celku.
     
    48
    Libereckým nezafungovala souhra u levé lajny a na programu dne je tak vhazování Varnsdorfu z vlastní poloviny.
     
    49
    Slovan krátce sevřel svého soupeře okolo šestnáctky, vzápětí se brankář Varnsdorfu snadno přesunul ke své pravé tyči a zasáhl rukama.
     
    50
    Liberec využil i brankáře při své rozehrávce. Následně pokračoval přes pravou stranu, kde rozeběhl Fukala, ale centr do ohně srazila obrana do zámezí.
     
    51
    Nečisté zakončení ze střední vzdálenosti skutečně neohrozilo varnsdorfskou branku.
     
    52
    I na startu druhého poločasu sledujeme dost nepřesností.
     
    53
    Faul hned u vápna na pravé straně a druholigové mužstvo má rozhodně zajímavou příležitost, aby se prosadilo.
     
    53
    Varnsdorf právě vstřelil branku!
    Varnsdorf vede překvapivě 1:0. Tečovaná standardní situace z pravé strany skončila až v brance. Jakožto autor gólu je označený MATĚJ ŠIMON.
    53. - - 0:1
     
    55
    Pavel Hoftych zatím nemůže být spokojený s výkonem svých nových svěřenců. Liberec toho směrem dopředu moc nepředvedl.
     
    56
    Po rozehrávce libereckého rohu z pravé strany šlo zakončení z druhé vlny hlavou o zem vedle bližší tyče.
     
    57
    Michal Fukala měl proti sobě obránce na pravé straně a ten dobře použil své tělo. Liberec je však ještě na balónu a polovině soupeře.
     
    58
    Liberec je po obdržené brance sice více na balónu, ale prakticky nevystřelil na brankáře Varnsdorfu.
     
    59
    Slovan napadal rozehrávku. Následně vyskočil Michal Fukala na pravé straně a odhlavičkoval balón na polovinu Varnsdorfu.
     
    60
    Druholigové mužstvo přežilo centr z levé strany, který pouze propadl šestnáctkou. Hráči ve žlutém však zůstávají pod tlakem a budou čelit rohu zprava.
     
    61
    Obrana Varnsdorfu se trošku nedohodla při nákopu soupeře, následná střela z pravé strany putovala vedle přední tyče.
     
    62
    Někdo z fotbalistů Varnsdorfu zůstal ležet na hrací ploše. Varnsdorf poté z poloviny hrací plochy uklidil balón do autu.
     
    63
    Michal Fukala byl faulovaný na pravé straně, nikdo ze soupeřů neměl důvod protestovat. Vzápětí Slovan odcentroval, ale bez potřebného úspěchu.
     
    64
    Liberec je po první brance zápasu aktivnějším celkem. Otázkou zůstává, zda Varnsdorfu vydrží síly.
     
    65
    Ondřej Karafiát nakopl míč na pravou stranu, ale souboj jeden na jednoho dopadl lépe pro Varnsdorf. Útočící hráč Liberce ještě k tomu fauloval a rozehraje tak brankář Varnsdorfu.
     
    66
    Varnsdorf odkopl míč z pravé strany při útoku protivníka. Krátce na to Michal Fukala nezastihl křižnou nahrávku na hrací ploše a vykopávat tak bude brankář Varnsdorfu.
     
    67
    Již dlouho neprověřil Varnsdorf brankáře Slovanu.
     
    68
    Ondřej Karafiát získal míč na středu, navedl si míč na levou stranu, ale jeho zakončení bylo zablokované.
     
    69
    Sudí dává hráčům čas na doplnění energie.
     
    71
    Už se opět hraje, Slovan kombinuje u středového kruhu.
     
    71
    Brankář Varnsdorfu podržel svůj celek, když vyrazil tvrdé zakončení z levé části šestnáctky na přední tyč.
     
    72
    Liberec získal míč na hranici pravidel, roztáhl hru na levou stranu. Útočící hráč se zbavil brankáře, jenže trefil pouze boční síť.
     
    73
    S přibývajícím časem mají hráči Varnsdorfu problémy s aktivním libereckým presinkem.
     
    74
    Liberec si pohlídal útok soupeře po pravé straně, brankář Slovanu následně rozehrál nakrátko se svými obránci.
     
    75
    Ondřej Karafiát převzal balón od brankáře a nakopl jej křížem na levou stranu. Poté přišel centr na hlavu obránce.
     
    76
    Slovanu byl na levé straně odmávaný ofsajd. Varnsdorf má na rozehrávku dost času.
     
    77
    Po přerušení útoku vhazují hráči Slovanu u pravé lajny na polovině protivníka.
     
    77
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází -, přichází -.
     
    78
    Michal Fukala si pomohl faulem na pravé straně před zraky pomezního rozhodčího, Varnsdorf sáhl k rozehrávce nakrátko.
     
    78
    Díky průniku do levé poloviny vápna má Varnsdorf k dispozici roh po pravé ruce libereckého brankáře.
     
    79
    Brankář Liberce byl rukama na zadní tyči připravený. Útok Slovanu však posléze trval pouze chvíli.
     
    80
    Jeden z hráčů ve žlutém zůstává ležet na trávníku a drží se za pravou nohu.
     
    80
    Jeho spoluhráči toho využili k občerstvení a doplnění tekutin. Vše je nyní už v pořádku a můžeme pokračovat.
     
    81
    Kvůli hře vysokou nohou ve středovém kruhu zapískal rozhodčí nepřímý kop. Liberec se vydal do útoku po levé straně. Brankář vyběhl daleko z branky a poté za něj zasáhl obránce na čáře svojí hlavou.
     
    82
    Varnsdorf se vložil do akce soupeře po levé straně a poté drží míč na svých kopačkách.
     
    83
    Mohlo být rozhodnuto, ale samostatný únik na levé straně skončil zakončením vedle přední tyče liberecké branky.
     
    83
    Na druhé straně měl Liberec vyloženou šanci na srovnání, ale střela zprava minula vzdálenější tyč okolo natažené nohy brankáře.
     
    85
    Ondřej Karafiát se ujal exekuce rozehrávky po faulu soupeře na polovině hrací plochy.
     
    85
    Střela z pravé strany daleko vedle zadní tyče se domácím vůbec nepovedla a brankář soupeře má moře času na to, aby rozehrál.
     
    86
    Liberec presoval z levé strany a donutil Varnsdorf k chybě, tím pádem bude Slovan vhazovat na polovině žlutých.
     
    86
    Balón se vrátil k Michalu Fukalovi v pravé polovině vápna a po faulu zezadu se píská penalta!
     
    87
    Liberec právě vstřelil branku!
    ROMAN POTOČNÝ napálil penaltu levačkou doprostřed branky, gólman skočil ze svého pohledu na pravou stranu.
    87. POTOČNÝ - 1:1
     
    88
    Varnsdorf se marně dožadoval odpískání trestného kopu. Podle mínění hlavního rozhodčího nehrál Ondřej Karafiát rukou v době, kdy soupeř centroval z levé strany.
     
    89
    Roh z levé strany pro Slovan.
     
    90
    Varnsdorf si poradil s centrem na přední tyč, Slovan následně fauloval mimo šestnáctku.
     
    90
    Faul na domácího hráče na pravé straně.
     
    90+1
    Po sklepnutí pod sebe odskočil balón útočícímu hráči Liberce na bližší tyči.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Liberec málem prohrál v přípravě s druholigovým Varnsdorfem. Ten nepodal vůbec špatný výkon. Alespoň remízu vystřelil Slovanu Roman Potočný v závěru ze značky pokutového kopu, kdy penaltu kopl jistě doprostřed branky. Všemu předcházel faul ve vápně na Fukalu. Utkání hrané za velkého vedra skončilo plichtou 1:1. (13:04:57)

    Vít Muzikář

    Góly: 87. Potočný (pen.) – 53. Šimon


    FC Slovan Liberec: První poločas: Knobloch – Mikula, Kačaraba, Lehoczki, Hybš – Breite, Beran (C) – Koscelník, Micovčák, Dordić – Pázler (32. Yu)

    Druhý poločas: Vliegen – Fukala, Karafiát, Mara, Heppner – Pešek, Nešický, Oscar, Potočný – Ondráček (77. Yu) – Musa

    FK Varnsdorf: První poločas: Samoel – Rudnytskyy, Richter, Rudzan, Bielesz – Bláha, Kocourek – Kim, Breda, Zezula – Schön.

    Druhý poločas: Vaňák – Bláha, Richter, Rudzan, Dzaba – L. Novák., Kubista – Barac, Šimon, D. Novák – Jeziorski