Taliansko – Čína 2:0 (kon.) | Holandsko – Japonsko 2:1 (kon.)
koniec
Holandsko
2:1 (1:1)
Japonsko
cz Utorok 25.06.2019, 21:00 • Roazhon Park, Rennes • Majstrovstvá sveta žien • Osemfinále
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Hezký den, vítejte u textové reportáže z osmifinále fotbalového MS žen, které se letos koná ve Francii. Zaměříme se na souboj Nizozemska s Japonskem. Výkop je naplánovaný na 21:00.
     
    Osmifinále Nizozemsko – Japonsko se hraje v Roazhon Parku v Rennes, kde momentálně chytá reprezentační brankář Tomáš Koubek a svojí velkou kariéru před přestupem do Chelsea tu kdysi odstartoval Petr Čech.
     
    Zápas bude probíhat pod bedlivým dohledem honduraské hlavní rozhodčí Melissy Borjasové. Pomáhat jí budou jej krajanka Shirley Perellová a kanadská asistentka Chantal Boudreauová. Pozici rezervní sudí zaujme Sian Masseyová. Mez střídačkami bude jakožto čtvrtá rozhodčí připravena Ekaterina Korolevaová z USA.
     
    Sestava Nizozemska z posledního zápasu proti Kanadě
    van Veenendaalová – van Lunterenová, Dekkerová, Bloodworthová, van Dongenová – Spitseová (71. Roordová), van de Donková (89. R. Jansenová), Groenenová – van de Sandenová, Miedemaová, Martensová (71. Beerensteynová).
     
    Sestava Japonska z posledního zápasu proti Anglii
    Jamašitaová – Samešimaová, Ičiseová, Kumagajová, Šimizuová – Endová (85. Takaradaová), Sugitaová, Nakadžimaová, Kobajašiová (62. Miuraová) – Jokojamaová (62. Sugasawaová), Iwabučiová.
     
    Mistrovství světa se v letech 2011 a 2015 konalo v Německu, resp. Kanadě. Japonky se pokaždé probojovaly až do finále. V obou případech hrály s USA. V roce 2011 zvítězily na penalty poměrem 3:1 (po prodloužení 2:2). V Kanadě poté prohrály 2:5.
     
    Japonky jsou podle mínění sázkových kanceláří mírnými outsiderkami dnešního osmifinále. Před startem světového šampionátu ve Francii odehrály dvě přátelská střetnutí, ve kterých remizovaly s Němkami, resp. Španělkami. Základní skupinu D poté začaly bezbrankovou plichtou s argentinskými reprezentantkami. Vzápětí se Skotkami dokázaly zvtězit poměrem 2:1 díky vítěznému gólu z penalty. Soupeřky už v závěru pouze snižovaly. Proti Anglii z toho byla prohra 0:2 po dvou trefách Whiteové. Tím pádem skončily Japonky ve skupině na druhé pozici za Angličankami s pasivním skóre.
     
    Nizozemsko vstupuje do úterního osmifinále v daleko lepším rozložení. Zvítězilo v sedmi zápasech po sobě. V tomto kalendářním roce dokázalo již čtyřikrát udržet čisté konto. Na úvod světového šampionátu potvrdily nizozemské reprezentantky roli výrazných favoritek a novozélandské soupeřky zdolaly. Nicméně na výhru se pořádně nadřely. Tři body trefila Roordová ve druhé nastavené minutě. V dalším střetnutí porazily hráčky ze země tulipánů Kamerunky 3:1, když dvě branky obstarala Miedemaová. Naposledy vyhrály Nizozemky nad Kanaďankami 2:1, když všechny branky padly až ve druhém dějství.
     
    Japonsko neprezentují na světovém šampionátu pouze fotbalistky, nýbrž také rozhodčí. Jošimi Jamašitaová, Naomi Teširogiová a BoSono Makotová řídily na tomto turnaji osmifinálové střetnutí, ve kterém Němky zvítězily nad Nigérijkami poměrem 3:0.

    Japonsko mělo také své zastoupení loňském mistrovství světa mužů, kde Japonci vypadli s Belgií v osmifinále, ačkoliv vedli 2:0. Nakonec prohráli brankou Nacera Chadliho ze čtvrté nastavené minuty 2:3. Zajímavější však bylo, jakým způsobem reprezentovali Japonci svou kulturu a jak dokázali po každém zápase uklidit svou šatnu.
     
    Japonskou kapitánkou na letošním MS ve Francii je obránkyně Saki Kumagaiová. Ta vstřelila vítěznou penaltu při finále MS 2011 proti USA. Tehdy byl triumf Japonek dost dojemný. Japonsko totiž vyhrálo světový šampionát necelé tři měsíce po havárii jaderné elektrárny Fukušima na ostrově Honšú. Zmiňme ještě, že Kumagaiová má doma stříbrnou olympijskou medaili z Londýna 2012.
     
    Úvodní sestavy:

    Nizozemsko: van Veenendaalová (C) – van Lunterenová, van der Gragtová, Bloodworthová, van Dongenová – Groenenová, van de Donková, Spitseová – van de Sandenová, Miedemaová, Martensová.

    Náhradnice: Kopová, Geurtsová – van Esová, Dekkerová, Pelovaová, R. Jansenová, Kaagmanová, Jansenová, Kerkdijková, Roordová, Beerensteynová, van der Mostová.

    Japonsko: Jamašitaová – Šimizuová, Kumagajová (C), Ičiseová, Samešimaová – Nakadžimaová, Miuraová, Sugitaová, Hasegawaová – Sugasawaová, Iwabučiová.

    Náhradnice: Ikedaová, Hiraová – Ucugiová, Sakagučiová, Kobajašiová, Minamiová, Takaradaová, Momikiová, Mijagawatová, Endová, Jokojamaová, Mijakeová.

    Rozhodčí: Borjasová (HON) – Perellová (HON), Boudreauová (CAN).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Japonsko v tmavém rozehrálo proti Nizozemkám v oranžovém.
     
    1
    Stefanie van der Gragtová odkopla míč na pravou stranu a v útočné fázi poté centrovala Shanice van de Sandenová přes Nanu Ičiseovou. Japonky ihned odehrály balón z vápna.
     
    2
    Juj Hasegawaová poslala míč křížem z levé strany do autu a Nizozemky poté u lajny kombinují.
     
    3
    Emi Nakadžimaová byla faulovaná na středu, Japonky rozehrávají daleko od nizozemské branky. U míče Narumi Miuraová.
     
    4
    Risa Šimizuová nezpracovala nahrávku na pravé straně a po autovém vhazování drží Nizozemsko balón na své polovině.
     
    4
    Nizozemsko vysunulo presink a vzápětí na hranici středového kruhu faulovala Sherida Spitseová z levé strany.
     
    5
    Nana Ičiseová se chopila rozehrávky, následovala zpětná nahrávka ze středového kruhu na Saki Kumagajovou. Poté zapsaly Japonky ztrátu v pravé části hrací plochy.
     
    5
    První gól visel ve vzduchu. Martensová poslala centr zleva do pravé poloviny vápna a následnou střelu z bezprostřední blízkosti tečovala Samešimaová na roh.
    5. Obrovská šance Nizozemek, Japonsko zachránila tyč
     
    6
    Daniëlle van de Donková si sklepla míč na levé straně, posléze prohrála její spoluhráčka jedna na jednu a Nizozemsko tak o balon přišlo.
     
    7
    Lieke Martensová počkala na spoluhráčky. Nizozemky poté roztáhly hru na pravou stranu. Desiree van Lunterenová posílala balón křížem na vzdálenější tyčku, ale obrana Japonska stihla zasáhnout.
     
    8
    Lieke Martensová měla špatný první dotek s míčem na levé straně a hrací předmět jí odskočil do zámezí, Japonsko tak vhazuje na své polovině.
     
    9
    Nizozemsko včas přistupovalo k Japonsku a výsledkem toho byla špatná nahrávka křížem na pravou stranu v podání Hiny Sugitaové.
     
    10
    Shanice van de Sandenová si nepřesně narazila na pravé straně se spoluhráčkou, do cesty se jí poté postavila soupeřka v dresu Japonska.
     
    11
    Mana Iwabučiová potáhla míč středem, ale Merel van Dongenová vystoupila z obrany a překazila pas na pravou stranu.
     
    11
    Na světě je první ofsajd v posledním osmifinále tohoto světového šampionátu, bylo máváno proti Nizozemsku.
     
    12
    Saki Kumagajová kombinovala se spoluhráčkami při rozehrávce. Posléze došlo ve středovém kruhu k faulu Nany Ičiseové nohou proti Sheridě Spitseové.
     
    13
    Nizozemky jsou v úvodu souboje o čtvrtfinále aktivnější, více se hraje před japonským vápnem.
     
    14
    Merel van Dongenová poslala k zemi Emi Nakadžimovou nedovoleným zákrokem z levé strany. Japonka se ještě držela za obličej. Nyní je tak ošetřovaná mimo hrací plochu.
     
    14
    Emi Nakadžimaová je docela otřesená. Japonsko bude pár sekund hrát bez ní, poté se vrátí na plac.
     
    15
    Viděli jsme dlouhou kombinaci Nizozemska. Postupně si zahrály Stefanie van der Gragtová, Stefanie van der Gragtová či Desiree van Lunterenová.
     
    16
    Daniëlle van de Donková střílela z levé strany. Nizozemky se poté dožadovaly odpískání zásahu pravé ruky jedné z hráček Japonska. Hlavní rozhodčí však ukázala na roh.
     
    17
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Nizozemkám to vadit nemusí! Po rohu z levé strany neuhlídala Saki Kumagajová nabíhající LIEKE MARTENSOVOU a ta u přední tyče prodloužila balón křižnou patou směrem ke brankové konstrukci. Nizozemsko vede 1:0.
    17. Lieke MARTENSOVÁ - 1:0
     
    18
    Jackie Groenenová hrála na pravé straně rukou a ačkoliv máchá rukama, tak Japonky pochopitelně mohly rozehrát nakrátko.
     
    19
    Japonky ještě pořádně nezakončily na zatím znuděnou nizozemskou brankářku.
     
    20
    Juika Sugasawaová si seběhla na levou stranu. Využila dobré práce Many Iwabučiové a orazítkovala zadní tyčku.
    20. Sugasawaová trefila pouze tyč za van Veenendaalovou
     
    21
    Nana Ičiseová a Saki Kumagajová rozehrávaly. Nizozemky byly aktivní, co se týče presinku a posléze z pravé strany nepustily Japonky na svou polovinu.
     
    22
    Desiree van Lunterenová vhazovala z pravé strany. Posléze pomezní rozhodčí odpískala Jackie Groenenové držení za dres bránící Samešimaové.
     
    23
    Mana Iwabučiová měla hned na zádech presující fotbalistku a Japonky tak budou pouze vhazovat, to bude záležitost pro Aju Samešimaovou.
     
    24
    Shanice van de Sandenová se dostala k balónu na pravé straně, ale obrana si snadno poradila s jejím centrem.
     
    25
    Desiree van Lunterenová přišla o míč na pravé straně a japonské hráčky tak startují svůj protiútok autovým vhazováním.
     
    26
    Nizozemky mají míč na svých kopačkách na půli a přemýšlí, jak překonat japonskou obranu.
     
    27
    Desiree van Lunterenová neprošla na pravé straně přes Aju Samešimaovou a Japonky tak zakládají svůj postupný útok.
     
    28
    V posledních minutách je to docela nuda.
     
    29
    Nana Ičiseová získala míč z levé strany, ale Nizozemky ihned přerušily útok svých soupeřek.
     
    30
    Nana Ičiseová se ještě držela za pravé rameno. Sudí mezitím dala pokyn k doplnění tekutin.
     
    31
    Saki Kumagajová rozehrála na nohu soupeřky, ale Nizozemky prakticky hned reagovaly ztrátou a kontr začíná od Juj Hasegawaové.
     
    32
    Poslední dobou se hraje víceméně bez střel na branku.
     
    32
    Juika Sugasawaová se marně na středu natahovala po nahrávce z levé strany. Nicméně myšlenka to nebyla zlá, realizace už horší.
     
    33
    Stefanie van der Gragtová má dost času na rozehrávku. Juika Sugasawaová pouze stojí na středu a vůbec nepresuje.
     
    34
    Shanice van de Sandenová byla zbrklá na pravé straně a prvním dotekem centrovala na nohu Saki Kumagajové.
     
    35
    Shanice van de Sandenová se rozeběhla na středu, ale Ajaka Jamašitaová čekala na balón, který skončil ve velkém vápně, kde jej chytila do rukavic.
     
    36
    Mana Iwabučiová se na přední tyči nedostala k centru z pravé strany, ale Nizozemsko se ještě musí bránit.
     
    37
    Jackie Groenenová dostoupila Juj Hasegawaovou. Následně se Sherida Spitsová zapojila do rozehry a nahrávala dlouze na levou stranu.
     
    38
    Sari van Veenendaalová odkopla míč na pravou stranu a následně se Narumi Miuraová provinila proti pravidlům na polovině soupeřek.
     
    39
    Dlouhý nákop končí u japonské brankářky ve velkém vápně, ta kolem sebe nemá žádnou z fotbalistek.
     
    40
    V posledních minutách Nizozemky kontrolují dění na hrací ploše.
     
    40
    Hraje se celkem bez větších přerušení a zatím bez zásahu videa, takže by se v prvním poločase nemělo tolik nastavovat.
     
    41
    Shanice van de Sandenová trefila protihráčku z pravé strany. Následovala nepřesná nahrávka na Vivianne Miedemaovou.
     
    42
    Od hlavy Lieke Martensové putoval míč z levé strany k brankářce Japonska. Nizozemky tak hned napadají rozehru protivnic.
     
    43
    Lieke Martensová krásně nahrávala na střed, ale Ajaka Jamašitaová včas vyběhla a odkopla balón před rozeběhnutou útočící hráčkou Nizozemska.
     
    43
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Sugitaová podržela balón na levé straně, nahrála mezi dvěma soupeřkami na střed. Následoval pas z hranice vápna na osu šestnáctky, kde zabíhající JUJ HASEGAWAOVÁ trefila prostor nad levým ramenem brankářky a do pravé šibenice vyrovnala na 1:1.
    43. Juj HASEGAWAOVÁ - 1:1
     
    45+1
    Dominique Bloodworthová se postavila do centru z pravé strany.
     
    45+1
    Tři minuty se nastavují!
     
    45+2
    Japonsko zaútočilo po levé straně. Centr Sugitaové však propadl kolem Nakadžimaové křížem do vápna, kde čekala brankářka Nizozemska.
     
    45+3
    Nizozemky nepustily míč z pravé strany na střed, kde byla rozběhnutá Iwabučiová.
     
    45+3
    Po faulu Sugitaové se bude ještě kopat standardní situaci z levé strany.
     
    45+4
    Přetaženým balónem vedle druhé tyče končí poločas.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    Nizozemsko – Japonsko 1:1 po prvním poločase. Japonky byly dlouho horší. Nizozemky kontrolovaly dění na hrací ploše. Šly do vedení, když po rohu udeřila Martensová patou k zadní tyči. Jenže v závěru úvodního dějství vyšel Japonkám útok středem, který zakončila Hasegawaová do horního rohu. Byla to zhruba druhá vyložená šance Japonska v tomto osmifinále. Při té první pomohla nizozemské kapitánce a zároveň brankářce van Veenedaalové tyčka.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Japonsko napadalo rozpačitou rozehru a uklidilo balón do autu.
     
    47
    Merel van Dongenová ztratila balón, ale Jackie Groenenová jej z pravé strany získala zpět. Následně brankářka Japonska nepřečetla centr úplně ideálně, ale žádná z Nizozemek se nedostala k zakončení.
     
    48
    Sherida Spitseová faulovaná na ose hřiště po zásahu Many Iwabučiové a je z toho hodně zajímavá pozice pro Nizozemky.
     
    49
    Sherida Spitseová mířila k levé tyči, ke které se přesunula také Ajaka Jamašitaová, ale i přes odskok balónu zasáhla.
     
    50
    Po centru z levé strany poslala Jackie Groenenová míč daleko vedle pravé tyče a rozehraje tak Ajaka Jamašitaová.
     
    51
    Juj Hasegawaová vzala rozehru se svými spoluhráčky. Nakonec brankářka Japonska musela risknout kličku proti presující fotbalistce v barvách Nizozemska.
     
    52
    Mana Iwabučiová roztáhla hru na levou stranu. Následoval centr na zadní tyč na hlavu Merel van Dongenové.
     
    53
    Shanice van de Sandenová útočila po pravé straně, v závěru útoku poté Ajaka Jamašitaová chytila balón do koše ve velkém vápně před dotírající soupeřkou.
     
    54
    Mana Iwabučiová se zbavila první hráčky na levé straně, ale poté jí další protihráčka sebrala balón ve skluzu.
     
    55
    Daniëlle van de Donková se dopustila faulu z pravé strany na Juj Hasegawaovou. Japonky se rozhodly pro rozehrávku nakrátko.
     
    56
    Nizozemky zkusily nákop na levou stranu, kde byla Miedemaová. Následně pokračovala Spitesová. Až van Dongenová nacentrovala na zadní tyč, kde balón nezpracovala van de Sandenová.
     
    57
    Sugasawová zakončila zajímavý útok zakončením z osy hřiště a kratším napřáhem nad branku.
     
    58
    Ve druhém poločase jsme zatím neviděli vyloženou šanci.
     
    59
    Sherida Spitseová přihrávala křížem na pravou stranu, ale tenhle pas přečetla obrana.
     
    60
    Japonsko dlouho drželo balón na svých kopačkách. V závěru poté Nizozemsko ubránilo z levé strany Emi Nakadžimaovou.
     
    61
    Nana Ičiseová se otočila a poslala balón na levou stranu, kde van der Gragtová držela Sugasawovou.
     
    62
    Sari van Veenendaalová vykopávala od své branky na levou stranu, kde chybovala Saki Kumagajová. V závěru útoku však ztratila balón Merel van Dongenová.
     
    63
    Lieke Martensová nedostala míč na levé straně ke své spoluhráčce. Japonky postupovaly do protiútoku, ale pas Emi Nakadžimaové byl zablokovaný.
     
    64
    Emi Nakadžimaová si sklepla míč hrudí na kopačku na pravé straně, navedla si jej na levou nohu a zajímavou střelou na vzdálenější tyč protáhla skákající nizozemskou brankářku.
     
    65
    Druhý poločas je docela nezáživný. Minimum střel na branku na obou koncích hrací plochy.
     
    66
    Shanice van de Sandenová posunula míč z pravé strany na hranu vápna, ale tam selhala van de Donková.
     
    67
    Shanice van de Sandenová byla pozdě u míče na pravé straně. Tam se při protitútoku rozběhla Šimizuová, ale nakonec zvolila pas pod sebe.
     
    67
    Jackie Groenenová dostala ránu do pravého kotníku. Tohle muselo bolet. Nizozemská hráčka leží na hrací ploše a musí být ošetřena.
     
    68
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Jackie Groenenová, přichází Lineth Beerensteynová.
     
    69
    Nizozemky byly chvíli o desíti.
     
    70
    Saki Kumagajová dostala míč od své brankářky. Následně proti ní na středu vystoupila Vivianne Miedemaová, ale japonská kapitánka udržela balón na noze.
     
    71
    Iwabučiová nahrála hezky patou pod sebe z levé strany a Hasegawaová vypálila přes obránkyni z velkého vápna o fous vedle zadní tyče. Tohle byla asi největší šance druhého poločasu.
    71. Hasegawaová mířila těsně vedle
     
    72
    Risa Šimizuová kontrovala míč letící po levé straně za branku Asiatek.
     
    72
    Střídání v týmu Japonsko: ze hřiště odchází Emi Nakadžimaová, přichází Juka Momikiová.
     
    73
    Jinak však vidíme dost nepohledné utkání. Jedná se o takticky svázané osmifinále.
     
    74
    Dobré napadání rezultovalo v zisk Nizozemska a hráčky v oranžovém si nyní přihrávají na polovině hrací plochy.
     
    75
    Lieke Martensová centrovala, ale Japonsko přežilo balón do ohně. Nizozemky ještě budou vhazovat z levé strany.
     
    76
    Juika Sugasawaová se tlačila do zakončení na levé straně vápna, obránkyně Nizozemí odehrála balón ve skluzu za bránou. Nicméně byl mávaný ofsajd, takže na míči budou nizozemské fotbalistky.
     
    76
    Juka Momikiová krásně vyslala Manu Iwabučiovou na pravou stranu. Japonka si poté navedla míč kolem soupeřky ve velkém vápně, ale z úhlu zakončila do boční sítě.
    76. Střela Iwabučiové šla jen do boční sítě
     
    77
    Roh z pravé strany pro Nizozemsko.
     
    77
    Vivianne Miedemaová se odpoutala na zadní tyči, ale zakončení hlavou poslala do stejné části těla jedné z protihráček.
     
    78
    Juika Sugasawaová byla faulovaná ve středovém kruhu nizozemské poloviny. Po rozehrávce nakrátko se Risa Šimizuová nedostala k míči na pravé straně.
     
    79
    Mana Iwabučiová přihrála krasně mezi dvě hráčky v oranžovém na pravou stranu. Když už to vypadalo, že Hina Sugitaová prospala možnost zakončení, tak si navedla míč na levačku a křížem trefila břevno, od kterého se balón odrazil před brankovou čáru.
    79. Sugitaová trefuje horní tyč!
     
    80
    Po centru z levé strany zakončila Sugasawaová hlavou u zadní tyče. Odražený balón si našla Momikiová a levačkou ze středu pálila k pravé tyči, kam skočila nizozemská brankářka a rukama podržela svůj celek.
    80. Další obrovská příležitost Japonek
     
    81
    Zase jako kdyby závěr poločasu patřil Japonkám.
     
    82
    Juka Momikiová počkala a kolem obránkyně se jí Narumi Miuraová rozeběhla na pravé straně do druhé vlny, svojí bombu z velkého vápna však ve velké šanci nasměrovala nad břevno.
     
    83
    Japonky jsou nyní živější a obrana Nizozemska hoří.
     
    84
    Juika Sugasawaová už byla s míčem na pravé straně mimo hrací plochu.
     
    84
    Lineth Beerensteynová měla proti sobě protihráčku na pravé straně, ale přízemním centrem do malého vápna hrála pouze do rukou brankářky.
     
    85
    Mana Iwabučiová si narazila se spoluhráčkou, ale poté z levé strany napálila míč nad branku.
     
    85
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Merel van Dongenová, přichází Kika van Esová.
     
    86
    Mana Iwabučiová ještě dostala křeče a kulhá z hrací plochy.
     
    87
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Daniëlle van de Donková, přichází Jill Roordová.
     
    88
    Penalta proti Japonsku.
    88. Ruka japonské kapitánky v pokutovém území znamená penaltu pro Nizozemí
     
    88
    Lineth Beerensteynová prošla do pravé poloviny vápna. Odražený balón poslala Vivianne Miedemaová ze středu šestnáctky do ruky kapitánky Saki Kumagajové. Penalta pro Nizozemsko.
     
    89
    Rozhodčí ještě debatovala ještě s kolegou u videa. Poté dala Kumagajové žlutou kartu za ruku v šestnáctce Japonska.
     
    90
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    LIEKE MARTENSOVÁ je hrdinkou tohoto duelu. Při penaltě si počkala na pohyb brankářky a po zemi k pravé tyči ze svého pohledu ji pravačkou poslala na druhou stranu.
    90. Lieke MARTENSOVÁ - 2:1
     
    90+1
    Pět minut mají Japonky na srovnání.
     
    90+1
    Střídání v týmu Japonsko: ze hřiště odchází Mana Iwabučiová, přichází Saori Takaradaová.
     
    90+2
    Stefanie van der Gragtová pokazila odkop a poté hrála na jistotu, poslala balón do zámezí na roh.
     
    90+2
    Po závaru před nizozemskou brankou šla Spitseová do kolen a nakonec byl zřejmě odpískaný faul na van der Gragtovou. Každopádně útočí Nizozemsko.
     
    90+3
    Nizozemsko získalo autové vhazování v pravé části japonské poloviny a bude šetřit čas.
     
    90+4
    Další aut pro Nizozemsko, opět z pravé strany na území Japonska.
     
    90+4
    Juka Momikiová centrovala z pravé strany na hlavu protihráčky.
     
    90+5
    Juka Momikiová se pokusila neúspěšně o kličku na pravé straně a Nizozemsko drží míč.
     
    90+5
    Narumi Miuraová přistoupila, vypíchla míč z pravé strany, jenže Nizozemsko disponuje autem před vápnem soupeřek.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 0:7. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:8.
     
    Nizozemka Lieke Martensová byla vyhlášena hráčkou tohoto osmifinále. Jako jediná se z Nizozemek dokázala prosadit.
     
    Dnešní utkání sledovalo 21 076 diváků.
     
    Japonky byly sice většinu zápasu lepší, ale nepostupují. Zejména ve druhém poločase měly několik šancí, jak rozhodnout tohle osmifinále. Nakonec je potopila ruka kapitánky Kumagajové a proměněná penalta z kopačky Martensové do protipohybu brankářky. Nizozemky si tak po vítězství na ME zahrají na MS ve čtvrtfinále. V sobotu budou hrát s Italkami. Jinak jsme sledovali poměrně nezáživné střetnutí, které bylo hodně takticky svázané. Raduje se spíše šťastnější než lepší.
     
    Čtvrtfinále MS žen
    Norsko – Anglie (čt, 21:00)
    Francie – USA (pá, 21:00)
    Itálie – Nizozemsko (so, 15:00)
    Německo – Švédsko (so, 18:30)
     
    Děkujeme za pozornost, mějte se krásně. (23:28:24)

    Vít Muzikář

    Góly: 17. Martensová, 90. Martensová (pen.) – 43. Hasegawaová

    Karty:   89. Kumagajová (JPN)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 0:7. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:8.
    Holandsko: van Veenendaalová (C) – van Lunterenová, van der Gragtová, Bloodworthová, van Dongenová (85. van Esová) – Groenenová (68. Beerensteynová), van de Donková (87. Roordová), Spitseová – van de Sandenová, Miedemaová, Martensová.
    Náhradníci: Kopová, Geurtsová – van Esová, Dekkerová, Pelovaová, R. Jansenová, Kaagmanová, Jansenová, Kerkdijková, Roordová, Beerensteynová, van der Mostová.

    Japonsko: Jamašitaová – Šimizuová, Kumagajová (C), Ičiseová, Samešimaová – Nakadžimaová (72. Momikiová), Miuraová, Sugitaová, Hasegawaová – Sugasawaová, Iwabučiová (90+1. Takaradaová).
    Náhradníci: Ikedaová, Hiraová – Ucugiová, Sakagučiová, Kobajašiová, Minamiová, Takaradaová, Momikiová, Mijagawatová, Endová, Jokojamaová, Mijakeová.

    Rozhodca: Borjasová (HON) – Perellová (HON), Boudreauová (CAN)

    Diváci: 21 076