Tisková konference k BARUM CZECH RALLY ZLÍN 2019 (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference k BARUM CZECH RALLY ZLÍN 2019

cz Utorok 25.06.2019, 11:00Tlačové konferencie
     
    Tisková konference je u konce. Děkujeme za pozornost! (11:47:09)
     
    Miloslav Regner, ředitel Barum Czech Rally Zlín: “Mobilní operátoři v loňském roce spočítali, že se na městskou RZ přišlo podívat zhruba devadesát tisíc lidí. Pojede se ve stejné trase jako v předchozích letech.”
     
    Marek Omelka spolujezdec Samohýl ŠKODA Team: “Mám nějaké zkušenosti s vozy WRC, které jsou částečně podobné vozům R5. S Martinem Březíkem však máme stále co zlepšovat, protože je to dost náročné na přípravu.”
     
    Martin Březík soutěžní jezdec Samohýl ŠKODA Team: “S letošní sezónou můžeme být zatím spokojení. Dali jsme si cíl se pohybovat do desátého místa. Je to první sezóna s vozem R5. Pořád se s tím sžíváme a je potřeba s tím pracovat.”
     
    Petr Machů spolujezdec Samohýl ŠKODA Team: “Teď se snažíme soustředit na Rallye Bohemia. Ta bude zlomová a perfektně připravit auto. Barumka bude vrcholem sezóny a já doufám, že bude podobně povedená jako loni. Mirek Jakeš je jeden z mála, který má vrozený talent. Je velmi inteligentní a má šikovné ruce.”
     
    Miroslav Jakeš soutěžní jezdec Samohýl ŠKODA Team: “Loňská Barumka mi vyšla parádně. Jen kousek nás dělilo od pódiového umístění.”
     
    Miroslav Jakeš soutěžní jezdec Samohýl ŠKODA Team: “Pro nás se ta sezóna zatím nevyvíjí úplně podle představ. Na rallye Šumava jsme měli havárku, kterou jsem zavinil já.”
     
    Martin Samohýl, předseda představenstva Samohýl Motor: "Dnes děláme vše proto, abychom dosáhli dobrého výsledku na Barumce. Celý tým se skládá zhruba z pětadvaceti lidí. Je to jak finančně, tak časově náročné. Proto bych chtěl celému týmu poděkovat za skvělou práci a doufám, že na Barumce předvedeme to nejlepší."
     
    Martin Samohýl, předseda představenstva Samohýl Motor: “Naše spolupráce s Barumkou je dlouhodobá. Diváci se určitě můžou těšit na výstavu veteránů u Zlínského zámku. V rámci projektu Škoda Auto se nám podařilo domluvit na spolupráci s dvěma posádkami.”
     
    Miloslav Regner, ředitel Barum Czech Rally Zlín: “Tím, že ustoupil africký mor prasat, můžeme jet rychlostní zkoušky opět v plném složení. V neděli odpoledne bude klasicky vyhlášení vítězů před zlínskou radnicí.”
     
    Miloslav Regner, ředitel Barum Czech Rally Zlín: “V Otrokovicích jsou kvůli opravám cest trošku problémy s přístupem k servisu.”
     
    Miloslav Regner, ředitel Barum Czech Rally Zlín: “U rychlostních zkoušek jsme vycházeli z konceptu minulých let. Ve středu i ve čtvrtek budou probíhat testovací jízdy. V pátek nás čeká městská RZ.”
     
    Miloslav Regner, ředitel Barum Czech Rally Zlín: “Stav příprav běží podle časového harmonogramu. Oproti loňskému roku jedeme o týden dříve. Bylo to na požadavek Eurosportu, který chtěl pravidelný kalendář rallye.”
     
    Ing. et Ing. Jiří Korec, primátor města Zlína: “Vítám vás na půdě radnice. Za město jsem velice rád, že tady ta akce je. Pro Zlín je to již tradice a naši spolupráci mezi městem a Barumkou se snažíme prohlubovat. Barumce přeji, aby letošní ročník vyšel včetně počasí a ideálně bez větších nehod a zranění.”
     
    Tiskové konference se zúčastní:
    Miloslav Regner, ředitel Barum Czech Rally Zlín
    Ing. et. Ing. Jiří Korec, primátor města Zlína
    Martin Samohýl, šéf soutěžního týmu Samohýl ŠKODA Team
    Miroslav Jakeš, Petr Machů, soutěžní posádka Samohýl ŠKODA Team
    Martin Březík, Marek Omelka, soutěžní posádka Samohýl ŠKODA Team.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.

    Jan Kobylík