Jamajka – Curaçao 1:1 (kon.) | Honduras – Salvador 4:0 (kon.)
koniec
Jamajka
1:1 (1:0)
Curaçao
cz Streda 26.06.2019, 02:00 • Banc of California Stadium, Los Angeles (USA) • CONCACAF Gold Cup • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu CONCACAF Gold Cupu. V rámci skupiny C se od dvou hodin můžeme těšit na duel mezi výběry Jamajky a Curaçaa!
     
    Papírově domácí výběr si v předchozích dvou zápasech nevedl vůbec zle a před touto derniérou v základní skupině se tak nachází v dobré výchozí pozici. Ve svém prvním představení na turnaji Jamajčané porazili v poměru 3:2 Honduras a posléze vybojovali aspoň bod se Salvadorem, se kterým se po bezbrankové remíze bodově dělí o první a druhé místo. K jistotě postupu do čtvrtfinále dnes Jamajce stačí uhrát bod.

    Curaçao odstartovalo letošní Gold Cup těsnou, leč podle obrazu hry, zaslouženou porážkou 0:1 se Salvadorem. Naději na postup si však vybojovalo proti Hondurasu, když při jeho vítězství opět padla jediná branka. V případě dnešního vítězství Curaçao půjde do další fáze. Teoreticky mu bude stačit i remíza, a to v případě, že Salvador nevyhraje nad Hondurasem.
     
    Úvodní sestavy:

    Jamajka: Blake (C) – Powell, Lowe, Francis, K. Lawrence – A. Lewis, Williams, Flemmings – R. Morris, Nicholson, J.-V. Watson.
    Náhradníci: Knight, D. Miller – M. Hector, Topey, Bailey, Foster, Lambert, Magee, Vassell, Brown, Mattocks, Orgill.

    Curaçao: Room – Gaari, C. Martina (C), Lachman, Statie – Hooi, Bacuna, Maria – Nepomuceno, Arias, Antonia.
    Náhradníci: De La Paz, Pieter – Carmelia, Carolina, Shermar Martina, Constansia, Gorré, Shermaine Martina, Vapor, van Kessel.

    Rozhodčí: Ortíz (MEX) – Hernández (MEX), Wales (TRI).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Úvodní výkop zápasu obstarali hráči Curaçaa, kteří nastupují v kompletně modrých, zatímco Jamajčané ve žlutočerných dresech.
     
    3
    První nákop Cuca Martiny letěl jenom na Lowea, který ale nepředal míč Powellovi a vhazovat tak bude Maria.
     
    4
    Powell šel velmi ochotně k zemi v souboji na pravé straně, kde měl proti sobě hned dva protivníky. Rozhodčí faul nepískali.
     
    5
    Nákop Lowe skončil až u Rooma. O chvíli později byl pískán faul u půlící čáry a kopat se bude proti Blakeovi.
     
    6
    Powell nabral rychlost a zprava vnějším nártem odcentroval. Lachman míč netrefil ideálně a pustil ho k Nicholsonovi, jehož pokus po zásahu Cuca Martiny proletěl těsně vedle levé tyče.
    6. Shamar Nicholson (JAM)
     
    7
    A hned vzápětí další dvě možnosti pro papírové favority! Nejprve Gaari z brankové čáry odvracel možnost Lowea a pak sledoval pro změnu hlavičku Nicholsona, jež se mezi tři tyče těsně nevešla.
     
    8
    Eloy Room nezaváhal při krocení Morrisova centru a precizně schoval balón do svých rukavic, aby ho předal kolegům z obrany.
     
    10
    Jamajka se znovu usadila na útočné polovině a našla si cestu k dalšímu rohovému kopu. Míč poslal za koncovou čáru Nepomuceno.
     
    11
    O centr z levé strany se postaral Kemar Lawrance a posadil míč na hlavu Nicholsona, jehož další střela nepřekonala val obránců. Je z toho další roh.
     
    12
    Ani teď nemělo Curaçao situaci úplně pod kontrolou. K přetaženému centru se tentokrát dostal Morris, ale z bezprostřední blízkosti přestřelil.
     
    13
    Další dvě gólovky Jamajčanů! Nicholsonova střela z delší vzdálenosti skončila na levé tyči a proti nebezpečné dorážce se pro změnu vytáhl Room.
     
    14
    Jamajka právě vstřelila branku!
    Ve čtrnácté minutě už propustné zadní řady Curaçaa tlaku podlehly! Darryl Lachman na závěr série několika hlaviček odvrátil vysoký balón jen k Lewisovi, který se do něj na hranici šestnáctky opřel levačkou přímo z voleje a s přispěním lehké teče SHAMARA NICHOLSONA ho uklidil ho k levé tyči Roomovy branky.
    14. Shamar NICHOLSON - 1:0
     
    16
    Muži v modrém ztratili míč zanedlouho po rozehrávce a už znovu čelili velké území převaze Jamajky. Tu nyní přerušila až nepřesná kolmice Flemmingse.
     
    17
    Za současného stavu by Jamajka postoupila do čtvrtfinále z prvního místa, zatímco její soupeř by zůstal na nepostupové třetí příčce.
     
    18
    Konečně se malinko osmělilo také Curaçao a zajistilo si výhodu rohového kopu. Centr z něj však Jamajčané snadno zneškodnili.
     
    19
    Cuco Martina bojoval poblíž rohového praporku, ale proti výrazné hráčské přesile neměl moc velkou šanci.
     
    20
    Ve dvacáté minutě se poprvé do hry zapojil také Blake, který konečky prstů vytěsnil na roh střílený centr Gaariho, jenž nebezpečně padal k zadní tyči.
     
    21
    Ani z druhého rohu Curaçao nic nebezpečného nevymyslelo. I tak se ale zdá, že se z hodně nepovedeného začátku malinko oklepalo.
     
    22
    Elson Hooi zkusil velmi ambiciózní střelu, jenže prostor branky netrefil o hodně velký kus. Kapitán Jamajky z klidu rozehraje.
     
    23
    Nepříjemná srážka mezi Nicholsonem a Martinou. Mexický sudí okamžitě přerušuje hru a zve na hřiště realizační týmy.
     
    25
    Oba zmínění fotbalisté by měli být v pořádku. V deseti na obou stranách se bude hrát jen krátký okamžik.
     
    26
    Nicholson se po návratu na hřiště dostal do kleští mezi dva stopery a tentokrát si nedokázal udělat místo na své několikáté zakončení.
     
    27
    Statie nic nevymýšlel a zakopl míč za postranní čáru, odkud Powelll vhodil dlouhý aut na Nicholsona. Ten se snažil vymodlit pokutový kop, nicméně rozhodčí zůstali v klidu.
     
    29
    Antoniovi nevyšla dobře mířená nahrávka do běhu volnějšího spoluhráče. Jamajčané ji vystihli a rychle vyrazili kupředu.
     
    30
    Držení míče: 42% – 58%.
     
    31
    Williams se snažil narazit míč rozběhnutému Flemmingsovi, jenže mu z jedničky nedal vůbec přesnou přihrávku. Room bude vykopávat.
     
    32
    Junior Flemmings odcentroval z pravé strany a málem vytvořil velkou šanci pro vyskakujícího Nicholsona, kterého míč o pár milimetrů přeletěl.
     
    33
    Damion Lowe vracel míč před Rooma dlouhým nákopem, nicméně Junior Flemmings byl pomezním arbitrem přistižen v postavení mimo hru.
     
    35
    Shamar Nicholson je rozhodně při chuti. Teď si troufl i na střelu z dálky, která však neměla vůbec dobré parametry.
     
    36
    Hráči Jamajky se velmi rychle vrací do pevného bloku, takže Curaçao je nuceno útočit do plných. Zatím se mu to v tomto utkání ale vůbec nedaří.
     
    37
    Hra se po divokém úvodu trochu uklidnila. Obrana Curaçaa pracuje o něco lépe, což nyní dokázala včasným odkopem na rohový kop.
     
    38
    Balón si pod praporek pečlivě postavil Kemar Lawrance, jehož centr proletěl napříč celým malým vápnem a pak si to namířil až do autu. Nechybělo však příliš a ke střele se dostal Lowe.
     
    39
    Rychlý kontr Curaçaa vypadal v úvodní fázi nadějně, ovšem míč se v pokutovém území zdržel jen malý okamžik. Hra se pak rychle přesunula do středu pole.
     
    40
    Až ve čtyřicáté minutě čelila Jamajka prvnímu zakončení. Prakticky všem soupeřům utekl Jarchinio Antonia, kterému se na konci celé akce vůbec nepovedla křižná střela k Blakeově levé tyči.
    40. Jarchinio Antonia (CUA)
     
    41
    Antonia se marně snažil odpoutat od Flemmingse, který mu nechtěl dát ani centimetr prostoru. Po kličce na střed se však dopustil faulu.
     
    42
    A další nedovolený zákrok. Provinil se Bacuna, který málem sundal dres z těla Shamara Nicholsona. Opět k tomu došlo daleko od obou branek.
     
    43
    Gevaro Nepomuceno byl na pravém křídle rychle odzbrojen. Zásluhu na tom měl Lawrence, který si podle všeho přivodil nějaké zranění.
     
    44
    V momentě, kdy už Lawrance ležel na trávníku, mu přes obličej projela Nepomucenova kopačka. Podle všeho nezaviněný střed si vynutil ošetření.
     
    45
    Nastavuje se 1 minuta.
     
    45+1
    Nepomuceno se přesunul z pravého kraje hřiště více na střed, odkud napřáhl levačkou, ale dalekonosným pokusem minul ze svého pohledu pravou tyč.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Je za námi úvodní poločas, jehož úvod jednoznačně patřil Jamajčanům. Ti si během prvních patnácti minut vytvořili hned několik gólovek a mohou považovat za smůlu, že z nich dokázali vstřelit jen jediný gól. Curaçao se poté vzpamatovalo a hru trochu vyrovnalo. Vyloženou šanci si však nevytvořilo a k postupu do čtvrtfinále bude muset skóre otočit.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z trenérů před začátkem druhého poločasu nestřídal, a tak na obou stranách pokračují původně zadané základní jedenáctky.
     
    48
    Curaçao ztratilo míč u půlící čáry a už se nestihlo pořádně vrátit s rychlým protiútokem. Lewis během něj přihrál pod sebe na Williamse a pořádně protáhl Rooma, který vyrazil míč na roh.
    48. Devon Williams (JAM)
     
    49
    Nicholson na levé straně přenechal míč Morrisovi, kterému se nepovedlo odcentrovat tak, aby přidělal obraně soupeře další vrásky na čele.
     
    50
    Znovu skončila jamajská akce na Morrisovi. Z rychlého postupu tří hráčů vzniklo jen autové vhazování z blízkosti praporku pro Powella.
     
    51
    Jamajčané nejsou líní na krok a aktivním napadáním dělají velké problémy v rozehrávce Curaçaa, které se nemůže dostat přes půlící čáru.
     
    52
    Vedoucí výběr balón získal, ale z protiútoku nic nevymyslel, což bylo zaviněno menším nedorozuměním mezi Morrisem a Flemmingsem.
     
    53
    Ani hráči v modrém se k ohrožení soupeřovy branky nedostali. Jafar Arias byl v momentě průnikové přihrávky o krok před posledním obráncem.
     
    54
    Na startu zápasu prořídlé tribuny se postupně začínají přebarvovat do modrobílých barev. Na stejném místě se dnes bude hrát také utkání mezi týmy Salvadoru a Hondurasu, jejichž fanoušci pomalu přicházejí.
     
    56
    Junior Flemmings dobře zapracoval v defenzivě a zavřel prostory na pravém kraji hřiště, kde přes sebe nepustil Ayrtona Statieho.
     
    57
    Až na neproměněnou šanci Williamse sledujeme poklidný úvod druhého poločasu. Něco na tom chtěl změnit Gaari, jenže centrem zprava žádného spoluhráče nenašel.
     
    58
    Curaçao si snad poprvé vytvořilo větší tlak poblíž pokutového území. Brankář Blake ale může zůstat v klidu, Nepomuceno na pravém křídle nezískal kýžený roh.
     
    59
    Je-Vaughn Watson přetáhl nahrávkou na Powella až za koncovou čáru. Na programu dne tak je rozehrávka od Roomovy brány.
     
    60
    Damion Lowe byl ve správný čas na tom nejpotřebnějším místě a učebnicově vystihl dobře myšlenou průnikovou přihrávku na Antonia.
     
    61
    Gevaro Nepomuceno musel zapnout zpětný chod, aby zabránil odcentrovat Lawrenceovi. Právě ten obstará rozehrávku nařízeného rohového kopu.
     
    62
    Jafar Arias se úplně vykašlal na bránění Nicholsona, který se nemusel ani hnout, aby po centru Lawrence nebezpečně hlavičkoval nad břevno.
    62. Shamar Nicholson (JAM)
     
    62
    Střídání v týmu Curaçao: ze hřiště odchází Michaël Maria, přichází Shermaine Martina.
     
    64
    Antoniův centr nebezpečně proletěl předbrankovým prostorem, kde byl ustrážen Jafar Arias. Míč skončil vedle Blakeovy levé tyče.
     
    65
    Celá situace si vyžádala ošetření Damiona Lowea, který bolestivě dopadl na zem z velké výšky. Na place jsou také nosítka.
     
    66
    Stoper Jamajky byl odnesen do zámezí a zatím není schopen pokračovat ve hře. Curaçao tak má chvilkovou početní výhodu.
     
    68
    Jarchinio Antonia vedle vlastního pokutového území sestřelil Flemmingse a jako první hráč si řekl o udělení zasloužené žluté karty.
     
    69
    Standardní situaci žlutočerných zprava rozehrál Lawrence. Hodně nepovedený centr byl odvrácen k Morrisovi a ten z velké dálky vůbec netrefil prostor branky.
     
    70
    Střídání v týmu Curaçao: ze hřiště odchází Jarchinio Antonia, přichází Kenji Gorré.
     
    70
    Střídání v týmu Jamajka: ze hřiště odchází Damion Lowe, přichází Michael Hector.
     
    71
    Cuco Martina nepustil před branku centr z levého křídla. Jamajka každopádně bude pokračovat autovým vhazováním Kemara Lawrence.
     
    73
    Střídání v týmu Jamajka: ze hřiště odchází Andre Lewis, přichází Kevon Lambert.
     
    74
    Nepomuceno přihrál na osu hřiště, odkud z otočky pálil Leandro Bacuna. Ten však trefil jen prostředek branky a Blake si připsal rutinní zákrok.
     
    75
    Ještě jednou Leandro Bacuna, který si šikovně zpracoval nákop z obranné poloviny a levačkou vystřelil z necelých třiceti metrů. Brankáře Blakea ale znovu nepřekvapil.
     
    75
    Střídání v týmu Curaçao: ze hřiště odchází Ayrton Statie, přichází Gino van Kessel.
     
    76
    Po změně stran sledujeme zcela vyrovnanou partii. Čtvrthodinu před koncem ale stále platí, že Curaçau chybí k vysněnému postupu dva góly.
     
    77
    Třetí roh Curaçaa rozjel van Kessel, jenže našel jenom hráče Jamajky, kteří se díky Flemmingsovi na chvíli přesunuli na útočnou polovinu.
     
    79
    Shamar Nicholson mohl rozhodnout poté, co k němu jeden ze spoluhráčů posunul míč do vyložené šance. Na konci parádní kombinace ale trestuhodně přestřelil.
    79. Shamar Nicholson (JAM)
     
    80
    Jamajka ještě zůstává v nebezpečných místech. Lawrence bude rozehrávat standardní situaci z levé strany.
     
    81
    Lawrence opět hledal Nicholsona, ale míč se ze souboje odrazil jenom do míst, kde byl brankář Eloy Room.
     
    82
    Curaçao už hraje velmi přímočaře. Teď to zkusilo centrem z pravé strany, ovšem zadní řady v čele s brankářem Blakem nepřekonalo.
     
    83
    Kemar Lawrence se u postranní čáry bezpečně postaral o Ariase, který jej v přemíře snahy fauloval. Následuje dlouhý odkop z pravice Blakea.
     
    84
    Čerstvý van Kessel se individuálně dostal až do vápna. Tam ho ale vystál Francis a bývalý hráč pražské Slavie ze stoje levačkou minul.
     
    86
    Jamajčané v poklidu drželi míč uprostřed hřiště, dokud ho zbytečně neposlali do autu. Zhruba pět minut před koncem se bude znovu střídat.
     
    87
    Střídání v týmu Jamajka: ze hřiště odchází Devon Williams, přichází Tyreek Magee.
     
    89
    Trochu to vypadá, že fotbalisté Curaçaa už vzdali snahu o obrat. Utkání se dohrává bez většího zápalu od obou týmů.
     
    90
    Nad rámec druhého poločasu je přidáno dalších pět minut, což Curaçau dává ještě malou jiskru naděje.
     
    90+1
    Jamajka ale má situaci plně pod svou kontrolou. Balón drží na polovině soupeře a Lawrence rozhodně nespěchá s provedením autového vhazování.
     
    90+2
    Gino van Kessel to vzal na sebe a došel si pro faul od Lamberta. Curaçao dostává k dispozici první přímý kop ze solidní palebné pozice.
     
    90+3
    Curaçao právě vstřelilo branku!
    Na konci třetí nastavené minuty je vyrovnáno na 1:1! Míč ležel na levé straně, takže se o exekuci trestného kopu postaral Leandro Bacuna. Nikterak razantní pokus skončil rohovým kopem, po kterém se do balónu z nějakých dvaceti metrů náramně opřel JURIËN GAARI a tvrdou ranou nedal Blakeovi žádnou šanci.
    90+3. Juriën GAARI - 1:1
     
    90+5
    Málem jsme tu měli šokující otočku! Elson Hooi taktéž tvrdě vypálil zpoza pokutového území a jen o malý kousek minul Blakeovu pravou tyč! To by byla obrovská rána do vazu Jamajky, jež měla celý zápas pod kontrolou.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Jamajka byla v útočné fázi celý zápas mnohem nebezpečnější, jenomže dojela na mizernou efektivitu. Na gólovou teč Nicholsona nikdo další nenavázal, a tak v samotném závěru došlo na velké drama. Gaari parádní dělovkou vyrovnal a nakonec nechybělo moc, aby Curaçao dokonce vyhrálo. Hooiova šance však gólem neskončila a utkání skončilo remízou, která Jamajce stačí k postupu. Slavit může i Curaçao, a to v případě, že Salvador za malou chvíli nevyhraje nad Hondurasem.
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 11:6. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 7:11.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (04:11:03)

    Michal Břuchanský

    Góly: 14. Nicholson (A. Lewis) – 90+3. Gaari (Bacuna)

    Karty:   68. Antonia (CUA)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 11:6. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 7:11.
    Jamajka: Blake (C) – Powell, Lowe (70. M. Hector), Francis, K. Lawrence – A. Lewis (73. Lambert), Williams (87. Magee), Flemmings – R. Morris, Nicholson, J.-V. Watson.
    Náhradníci: Knight, D. Miller – M. Hector, Topey, Bailey, Foster, Lambert, Magee, Vassell, Brown, Mattocks, Orgill.

    Curaçao: Room – Gaari, C. Martina (C), Lachman, Statie (75. van Kessel) – Hooi, Bacuna, Maria (62. Shermaine Martina) – Nepomuceno, Arias, Antonia (70. Gorré).
    Náhradníci: De La Paz, Pieter – Carmelia, Carolina, Shermar Martina, Constansia, Gorré, Shermaine Martina, Vapor, van Kessel.

    Rozhodca: Ortíz (MEX) – Hernández (MEX), Wales (TRI)