Denní přehled (kon.)
koniec udalosti
Denní přehled

cz Streda 26.06.2019, 09:00EH Baku 2015
     
    Díky za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (21:17:38)
     
    Z dnešního přehledu z Evropských her v Minsku je to vše. České medaile jsme se sice nedočkali, ale skvělým čtvrtým místem v libovolné malorážce se prezentoval Filip Nepejchal, který už vybojoval v Bělorusku dvě medaile. V rychlostní kanoistice se bohužel českým barvám nevedlo, stejně jako v zápase, badmintonu a dalších střeleckých disciplínách, s výjimkou mužského skeetu, kde po prvním dni kvalifikace drží Nýdrle první místo!
     
    21:12
    Atletika: Byl to boj! Ale úspěšný boj! Český kvartet ve stíhačce uhájil třetí místo před Španělskem a vybojoval spolu s Itálií a Běloruskem postup do pátečního finále!
     
    21:05
    Atletika: Je tu stíhačka. Češi mají na čtvrté Španělsko náskok okolo dvou a půl sekundy.
     
    21:00
    Atletika: Heindl nakonec neskočil ani jeden ze tří pokusů, a po třech neúspěších je stejně jako Španěl Sastre, se kterým měl závěrečný duel, pátý. Jenže tři neúspěšné pokusy znamenají 0 bodů. A problémy českého družstva, jež se propadlo na třetí místo. I to by ale na postup stačilo.
     
    20:52
    Atletika: V závodě na 100 metrů překážek obsadila Helena Jiráňová páté místo a získala čtyři body. Příliš bodů nezíská ani výškař Heindl a závěrečná stíhačka tak bude pořádné drama.
     
    20:46
    Atletika: Nepolevující déšť, kvůli němuž se atletický stadion mění v jednu velkou kaluž, pořádně znepříjemňuje výškařům jejich soutěž.
     
    20:40
    Plážový fotbal: Domácí Bělorusko vyhrálo po remíze 5:5 na penalty nad Švýcarskem a v tabulce skupiny B je první před Portugalskem. Třetí Švýcarsko, poslední Rumunsko.
     
    20:37
    Atletika: Na 110 metrů překážek se David Ryba umístil na čtvrtém místě, což je dalších šest bodů na české konto. Právě probíhá skok do výšky s Martinem Heindlem, po této disciplíně přijde na řadu stovka žen s překážkami a na závěr smíšená stíhačka (800 metrů muži, 600 metrů ženy, 400 metrů muži a na závěr 200 metrů žen).
     
    20:12
    Atletika: Irena Šedivá v hodu oštěpem prohrála pouze s Běloruskou Tacjanou Chaladovičovou a získala na české konto dalších 10 bodů! Následně se podařilo Čechům ovládnout smíšenou štafetu na 4x400 metrů a postup do finále se výrazně přiblížil. Češi jsou po 5 z 9 disciplín druzí s náskokem 14 bodů na třetí Italy. Vedou Bělorusové. Toto trio by aktuálně postupovalo do finále.
     
    19:47
    Atletika: Ve skoku do dálky získala Anna Křížková 4 body, když skončila předposlední. Na ženské stovce se Kláře Seidlové podařilo vybojovat třetí místo 8 bodů. Po třech disciplínách jsou Češi na druhém místě za domácím Běloruskem.
     
    19:26
    Stolní tenis: Mužskou dvouhru vyhrál Němec Timo Boll, který ve finále zdolal 4:2 na sety Jonathana Grotha z Dánska. Bronz vybojoval Tomislav Pučar z Chorvatska.
     
    19:18
    Atletika: Hned v první disciplíně, kterou je mužská stovka, se podařilo Zdenkovi Stromšíkovi zvítězit v čase 10,36 a získat 12 bodů! Nyní závodí Anna Křížková ve skoku do dálky.
     
    18:47
    Badminton: Jaromír Janáček s Tomášem Švejdou podlehli v utkání čtyřhry ruské dvojici Vladimir Ivanov, Ivan Sozonov 7:21 a 8:21. V základní skupině mají bilanci 1 výhry a 2 porážek a do čtvrtfinále nepostoupí.
     
    18:42
    Atletika: V propršeném Minsku je za námi první semifinále atletických bojů. Do finále postoupily týmy Ukrajiny, Francie a Německa. Od 19 hodin začne druhé semifinále, jehož součástí bude i české družstvo.
    Atletickému programu počasí příliš nepřeje.

     
    18:16
    Stolní tenis: Portugalka Yu Fu slaví zisk zlaté medaile, když ve finále porazila Němku Han Ying 4:2 na sety. Bronz získala již zmíněná pětapadesátiletá Nizozemka Ni Xia Lian.
     
    18:13
    Plážový fotbal: Ukrajina porazila Španělsko 6:4 a pronikla do čela skupiny B před Italy. Španělé jsou třetí a Rusové bez bodu poslední. Ve skupinové fázi čekají na týmy ještě třetí zápasy.
    Na Evropských hrách došlo k okamžiku, který se zajisté zapíše do dějin této události. Pětapadesátiletá stolní tenistka Ni Xia Lian, reprezentující Nizozemsko, vybojovala bronzovou medaili po výhře 4:2 na sety nad Yang Xiaoxin z Monaka.

    Jan Vojkůvka