Ufa – Plzeň 0:1 (kon.) | Austria – Ostrava 2:1 (kon.) | Linz – Sparta Praha 1:0 (kon.)
FK Dinamo Moskva – Liberec 1:0 (kon.) | Ružomberok – Třinec sk 1:0 (kon.) | Vasas – Dunajská Streda sk 2:0 (kon.)
koniec
LASK Linz
1:0 (0:0)
AC Sparta Praha
cz Piatok 05.07.2019, 17:00 • Bad Leonfelden • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nám nakonec celkem překvapivě končí porážkou pražské Sparty poměrem 0:1. Nutno dodat, že jsme sledovali maximálně vyrovnané střetnutí, ve kterém byl o něco nebezpečnější Linz, který si na brankáře Heču přeci jenom jednou přišel. Naopak hráči Sparty to většinu času zkoušeli dalekonosnými pasy, avšak dvojice Tetteh – Kozák si nepočínala zrovna světoborným dojmem. Dnešní utkání rovněž nabídlo celou řadu nedovolených zákroků, sudí hned třikrát tasil žlutý kartónek. (18:49:16)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    A málem tomu tak bylo! Na zadní tyči si nabíhala smečka hráčů v bílém, přičemž se do vzduchu natlačil Kaya, jehož hlavička nakonec doplachtila kousek vedle.
     
    90
    Ještě jeden nedovolený zákrok, po kterém se na na zemi ocitl Trávník. Jedna z posledních akci na vyrovnání.
    88. BENKO - 1:0
     
    88
    Linz právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom jsme se dočkali úvodní branky tohoto zápasu! Rakouský celek se dostal k pokutovému území, kde měl u pokutového území hodně prostoru FABIAN BENKO, jehož rána levou nohou směřovala přesně k tyči.
     
    88
    Kaya to udělal maximálně zkušeně, kousek před pokutovým územím ho fauloval Meister, což uviděl také sudí. Heča tak obstará odkop od branky.
     
    87
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Ondřej Zahustel, přichází Dominik Plechatý.
     
    85
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut. Zatím to vypadá, že se žádné branky nedočkáme, avšak ještě nepředbíhejme.
     
    84
    Rantfl to zkoušel hodně pohotovým pokusem, nicméně přízemní ránu dokázal Heča zneškodnit. Útočným faulem si navíc počínal Otubanjo.
     
    83
    V posledních minutách sledujeme celou řadu nepřesností, podobně tomu bylo také v tomto momentu, kdy Wostry odkopem našel náruč brankáře Heči.
     
    82
    Kanga to zkoušel nákopem na Kozáka, který si nedokázal pohlídat své postavení. V opačném případě by Hložek zakončoval do prázdné branky.
     
    81
    Pokus o roztažení hry dokázal přečíst Zahustel, po jehož přihrávce se konala kolmice za zada Schnegga, avšak tento obránce dokázal zasáhnout.
     
    80
    Lischka si všiml naběhnuvšího Karlssona, který dokázal načasovat svůj náběh za obranu soupeře, jenomže švédský forvard nezpracoval padající míč.
     
    79
    S míčem si zahrál také brankář Heča, který po chvilkovém váhání zvolil odkop na druhou stranu, přičemž Meister pouze prodlužoval do zámezí.
     
    74
    Kaya si v souboji s Otubanjem počínal hodně důrazně, nicméně dle sudího to bylo v souladu s pravidly. Mezitím se k ráně dostal Haudum, jenž výrazně minul branku.
     
    73
    Následně to opět náběh k pokutovému území zkoušel Meister, avšak mnohem rychleji ze své branky vystartoval Heča, jenž schoval míč do náruče.
     
    72
    Na druhé straně to nemyslel vůbec špatně Otubanjo, jenž se mezi obránci pokoušel najít Meistera, avšak včas tuto situaci dokázal přečíst zadák Kaya.
     
    71
    Pražané provedli rozehrávku u svého pokutového území, načež brankář Heča místo odkopu volil rozehrávku na Kayu, jenž opět hledal nenápadného Kozáka.

    David Suchý

    Góly: 88. Benko

    Karty:   40. Renner (LIN), 45. Ramsebner (LIN) – 36. Kanga (SPA)


    LASK Linz: Turner – Wiesinger, Trauner (C), Ramsebner, Renner, Michorl, Holland, Ranftl, Tetteh, Klauss, Frieser
    Náhradníci: Lawal – Pogatetz, Celic, Wostry, Schnegg, Haudum, Müller, Reiter, Meister, Otubanjo, Benko

    AC Sparta Praha: Heča – Zahustel (87. Plechatý), Kaya, Štetina (62. Lischka), Hanousek – Hložek, Trávník, Kanga, Plavšić (46. Karlsson) – Tetteh (57. Krejčí), Kozák (C)
    Náhradníci: Nita – Lischka, Fortelný, Karlsson, Ch. Frýdek, Plechatý, Krejčí

    Diváci: 1500