Ufa – Plzeň 0:1 (kon.) | Austria – Ostrava 2:1 (kon.) | Linz – Sparta Praha 1:0 (kon.)
FK Dinamo Moskva – Liberec 1:0 (kon.) | Ružomberok – Třinec sk 1:0 (kon.) | Vasas – Dunajská Streda sk 2:0 (kon.)
koniec
FC Ufa
0:1 (0:0)
FC Viktoria Plzeň
cz Piatok 05.07.2019, 15:00 • Jenbach • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Plzně, která svého soupeře porazila poměrem 1:0. Viktoriáni měli i v úvodu druhého poločasu více ze hry, navíc se o jedinou branku tohoto zápasu dokázal postarat Lukáš Hejda, jenž využil rohový kop svého celku. Následně se začal projevovat také ruský celek, avšak jeho největší příležitost jen o vlásek minula branku. Plzeň tak zvládla další přípravné utkání, herní projev ale nebyl zrovna ideální. (16:47:41)
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Ufa se pokouší založit jednu z posledních akcí tohoto zápasu.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Plzeňští stále vedou nejtěsnějším možným způsobem, dost možná se bude nastavovat.
     
    87
    Kozlov si dokázal naskočit na standardní situaci, která směřovala zhruba metr vedle branky. Hruška se za tímto pokusem pouze ohlédl.
     
    85
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut. Poslední minuty nepřinášejí nic moc zajímavého, naopak je k vidění plno nepřesností.
     
    84
    Málem bylo srovnáno! Trestuhodně příliš prostoru měl kolem Fomin, jehož technické zakončení proletělo kousek vedle branky.
     
    83
    Viktoriáni mohli udeřit prostřednictvím rohového kopu, avšak ten dopadl pouze na hlavu jednoho z protihráčů. Černov bude vykopávat od branky.
     
    82
    Jemeljanov se na levém křídle dostal k centru, který přinesl pouze útočný faul Kozlova. Je pískáno, o rozehrávku se postará sám brankář Hruška.
     
    81
    Chorý se u pokutového území snažil přihrát na vedle stojícího Herce, jenomže tento záměr mu znemožnil jeden z protihráčů. Ufa je tak u balónu.
     
    80
    Defenzíva Viktorie se dostala z obtížné situace, přičemž to dalekonosným přenesením hry zkoušel Hrošovský, po jehož pasu se k míči dostal Řezník.
     
    79
    Po delší době si s míčem pohrál také ruský brankář Černov, který ho okamžitě vyhodil do strany, kde se o aktivní napadání stará Krmenčík.
     
    74
    Avšak ani ten nepřinesl vážnější nebezpečí pro celek ze západu Čech. Hruška musel urychleně jednat, úspěšně se mu podařilo najít Řezníka.
     
    73
    Ve skluzu se podařilo zasáhnout Hejdovi, který před branku nepustil centr z levé strany. Ufa se konečně dostala k náznaku šance, nyní bude zahrávat roh.
     
    72
    Už se opět pokračuje ve hře. Řezník si v souboji s Kozlovem pomáhal rukama, což odhalil také hlavní sudí, který Ufě nařídil standardní situaci.
     
    71
    Až nyní sudí nařídil "oficiální" přestávku na doplnění tekutin. Nutno dodat, že v místě konání tohoto zápasu panuje hodně teplé počasí.
     
    70
    Hlouškova nabídka nakonec přinesla zajímavé zakončení v podání Chorého, který pravou nohou orazítkoval horní konstrukci branky.
     
    69
    Do kombinace svého celku se zapojil také brankář Hruška, který na pravém křídle dokázal najít nohu Hejdy, jenž trefil pouze napadajícího Kozlova.
     
    68
    Nakonec se jednalo o zadáka Alijeva, který na malý moment musel za postranní čáru, avšak krátce poté se dostavil zpět na hrací plochu.

    David Suchý

    Góly: 56. Hejda


    FC Ufa: Bělenov (70. Černov) – Alikin (69. Bizjak), Pucko, Tabidze (63. Giorgiobiani), Suchov – Alijev, Carp (73. Zasejev), Vaněk (63. Jokič), Thill (58. Fomin) – Igboun (39. Kozlov), Sysujev (66. Jemeljanov)
    Náhradníci: Šafinskyj – Bizjak, Jemeljanov, Fomin, Jokić, Kozlov, Krotov, Nikitin, Trošečkin, Vlasov, Vombergar, Zasejev, Mochbaljev, Gjorgobjani, Černov

    FC Viktoria Plzeň: Hruška – Havel (63. Řezník), Pernica, Brabec (46. Hejda), Kovařík (63. Hloušek) – Janošek (63. Hrošovský), Kalvach (63. Hořava) – Kayamba (63. Krmenčík), Čermák (46. Herc), Kopic (46. Mihálik) – Beauguel (46. Chorý)