Maroko – Benin 1:1 (1:4 po pen.) | Uganda – Senegal 0:1 (kon.)
koniec
Uganda
0:1 (0:1)
Senegal
cz Piatok 05.07.2019, 21:00 • Cairo International Stadium, Nasr City (Káhira) • Africký pohár národov • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 4:2. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 24:17. (22:51:59)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Senegalu, který svého soupeře porazil poměrem 1:0. I druhý poločas nám přinesl celkem vyrovnanou podívanou, přičemž o trochu aktivnějším celkem byla Uganda, jenž se za celou dobu nedostala do žádné stoprocentní šance. Naopak se soupeř mohl dostat do dvoubrankového vedení, nicméně Mané pokutový kop nezužitkovat. Senegal si i přesto vedení pohlídal a může se radovat z postupu do čtvrtfinále.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Senegal hraje v posledních minutách velice zodpovědně, s míčem se nachází daleko od své branky, což mu pochopitelně také vyhovuje.
     
    90+1
    Gueyemu se podařilo přenést hru na levou stranu, kde se do kombinace zapojil také Sabaly, jenž raději podržel míč na své kopačce.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Senegal si i nadále střeží jednobrankové vedení, avšak soupeř je stále u balónu.
     
    87
    Na útočnou polovinu se dokázal dostat Diatta, který si všiml naběhnuvšího Diagneho, jenž se s míčem ocitl za brankovou čárou – odkop.
     
    86
    Baldé byl pozdě u míče, čehož pochopitelně využil pozorný brankář Onyango, který po chvilkovém váhání zvolil rozehrávku na kolegu Juuka.
     
    85
    Střídání v týmu Senegal: ze hřiště odchází M'Baye Niang, přichází Mbaye Diagne.
     
    84
    Gomis opět dalekonosně odkopával od své branky, přičemž i tentokráte zkoušel najít Dianga, avšak jeho pas byl přeci jenom o něco málo delší.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut, Senegal je hodně blízko k postupu. Uganda se nemůže dostat k souvislejšímu náporu.
     
    81
    Střídání v týmu Senegal: ze hřiště odchází Ismaïla Sarr, přichází Keita Baldé.
     
    79
    Senegal opět rozehrával z vlastní poloviny, přičemž se o volný kop postaral Gassama, po jehož dalekonosném pasu si nedovoleně počínal Sarr.
     
    78
    O provedení autového vhazování se nakonec postaral Gassama, který si pro spolupráci vybral Sabalyho, po jehož přihrávce zasahoval Onyango.
     
    77
    Střídání v týmu Uganda: ze hřiště odchází Khalid Aucho, přichází Allan Kateregga.
     
    76
    Koulibaly opět musel faulovat, přičemž v tomto případě zahrál vysokou nohou. Stejně tak fauloval soupeř, přičemž je pískáno ve prospěch Senegalu.
     
    75
    Hodně chytře si počínal Gueye, který si dobrým pohybem řekl o nedovolený zákrok. Sudí mu to nakonec zbaštil, nicméně Senegal se daleko nedostal.
     
    74
    Gomis z jedničky odkopával daleko na druhou stranu, jenomže Niang se nacházel v ofsajdovém postavení, který následně potvrdil také opakovaný záběr.

    David Suchý

    Góly: 15. Mané

    Karty:   5. Onyango (UGA), 8. Okwi (UGA), 31. Aucho (UGA) – 11. Ndiaye (SNG), 70. Koulibaly (SNG)

    Nepremenená penalta: 61. Mané (SNG), brankár Onyango zneškodnil


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 4:2. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 24:17.
    Uganda: Onyango (C) – Mugabi, Walusimbi, Wasswa (18. Awany), Juuko – Azira – Abdu, Okwi, Aucho (77. Kateregga), Miya – Kaddu (57. Kyambadde).
    Náhradníci: Odongkara, Salim – Mukiibi, Muleme, Ochaya, Kateregga, Lwanga, Kyambadde, L. Kizito, Awany, Nsibambi, Wadada.

    Senegal: A. Gomis – Gassama, Sabaly, Koulibaly, Kouyaté (C) – Gueye, Ndiaye – Saivet (69. Diatta), Sarr (81. K. Baldé), Mané – Niang (85. Diagne).
    Náhradníci: Diallo, Mendy – Cissé, Wagué, Ciss, Diatta, A. N'Diaye, Sané, K. Baldé, Diagne, Mou. Konaté, Thioub.

    Rozhodca: Ghorbal – Etchiali, Gourari (všichni Alžírsko)